Managementul Relaiei cu Clienii Cuprins q Crearea unei

  • Slides: 81
Download presentation

Managementul Relației cu Clienții

Managementul Relației cu Clienții

Cuprins q Crearea unei piste q. Crearea unui client q. Crearea unui produs q.

Cuprins q Crearea unei piste q. Crearea unui client q. Crearea unui produs q. Crearea unei cotații q. Structurarea ueni cotații în mai multe secțiuni q. Comanda de vânzare q. Solicitări și asistență tehnică q. Contracte

Crearea unei piste

Crearea unei piste

Crearea unei piste Crearea unei noi piste se face din meniul Vânzări, de la

Crearea unei piste Crearea unei noi piste se face din meniul Vânzări, de la Piste, apăsând butonul Creați.

Crearea unei piste Vom trece o scurtă descriere a pistei, numele companiei, adresa și

Crearea unei piste Vom trece o scurtă descriere a pistei, numele companiei, adresa și datele persoanei de contact, precum și agentul de vânzări care se va ocupa de această pistă. În partea de jos a pistei vom putea introduce note interne, aici regăsindu-se orice informații de interes referitoare la pistă.

Programarea unui apel În momentul în care trebuie să contactăm telefonic persoana de contact

Programarea unui apel În momentul în care trebuie să contactăm telefonic persoana de contact pentru o anumită pistă, în partea dreaptă sus vom găsi butonul pentru programarea apelurilor.

Programarea unui apel Aici vom înregistra primul apel efectuat, data la care a fost

Programarea unui apel Aici vom înregistra primul apel efectuat, data la care a fost efectuat, un rezumat al discuției și persoana care a realizat apelul. Apoi vom programa apelurile următoare, apăsând butonul cu telefonul verde.

Programarea unui apel Astfel, se va deschide o nouă fereastră în care vom putea

Programarea unui apel Astfel, se va deschide o nouă fereastră în care vom putea să programăm un nou apel. Alegem data la care dorim să programăm apelul, persoana care va efectua apelul si un rezumat al discuției pentru a ne reaminti motivul apelului. La final facem click pe butonul Programare apel.

Programarea unui apel Pentru a vedea toate apelurile înregistrate vom merge în meniul Vânzări,

Programarea unui apel Pentru a vedea toate apelurile înregistrate vom merge în meniul Vânzări, la Apeluri înregistrate.

Programarea unui apel De asemenea, pentru a vedea apelurile programate vom merge la Apeluri

Programarea unui apel De asemenea, pentru a vedea apelurile programate vom merge la Apeluri telefonice Programate, iar aici vom vedea în ce dată trebuie date apelurile, cui și cine trebuie să realizeze aceste apeluri.

Programarea unui apel Pentru a vedea mai multe detalii pentru un anumit apel programat

Programarea unui apel Pentru a vedea mai multe detalii pentru un anumit apel programat trebuie doar sa facem click pe el. Apoi vom vedea toate detaliile acestui apel programat și vom putea să introducem o notă internă, să trimite un mesaj persoanelor interesate sau să programăm un nou apel sau o întâlnire.

Crearea unei note interne Din pistă vom putea să introducem o nouă notă internă.

Crearea unei note interne Din pistă vom putea să introducem o nouă notă internă. Aici vom trece orice informații de interes referitoare la discuțiile purtate, întâlnirile stabilite, documentele necesare etc. Acest lucru se face apăsând butonul “Log an internal note” aflat sub pistă.

Crearea unei note interne De asemenea, la această notă internă pot fi atașate și

Crearea unei note interne De asemenea, la această notă internă pot fi atașate și fișiere, acestea putând fi selectate după apăsarea butonului Atașați un fișier La final vom face click pe butonul Log an internal note pentru a posta informațiile.

Trimiterea unui email clientului Există posibilitatea de a trimite un mail clientului direct din

Trimiterea unui email clientului Există posibilitatea de a trimite un mail clientului direct din program, acest lucru fiind posibil făcând click pe butonul Trimiteți un mesaj.

Trimiterea unui email clientului Aici vom putea scrie e-mail-ul pe care dorim să îl

Trimiterea unui email clientului Aici vom putea scrie e-mail-ul pe care dorim să îl trimitem și vom putea, de asemenea, să atașăm fișiere.

Adăugarea persoanelor interesate În partea dreaptă jos a pistei vom putea vedea că există

Adăugarea persoanelor interesate În partea dreaptă jos a pistei vom putea vedea că există o singură persoană interesată de această pistă. Astfel, această persoană va primi automat notificări despre starea pistei și modificările apărute.

Adăugarea persoanelor interesate Apăsând butonul Adaugă altele vom putea să selectăm persoanele care ar

Adăugarea persoanelor interesate Apăsând butonul Adaugă altele vom putea să selectăm persoanele care ar putea fi interesate de această pistă și să le invităm să o urmăreasca. Astfel, se va trimite automat un mail cu o invitație de urmărire a pistei selectate.

Adăugarea persoanelor interesate Dacă mutăm cursorul deasupra persoanei dorite, vom vedea un buton cu

Adăugarea persoanelor interesate Dacă mutăm cursorul deasupra persoanei dorite, vom vedea un buton cu un creion. Acesta este butonul de editare care ne va permite să stabilim când va fi notificată persoana interesată. Aici putem selecta acă persoana interesată să fie notificată în momentul în care se discută ceva despre pistă, când se schimbă etapa pistei etc.

Transformarea unei piste în oportunitate În momentul în care discuțiile avansează, această pistă poate

Transformarea unei piste în oportunitate În momentul în care discuțiile avansează, această pistă poate fi transformată în oportunitate, folosind butonul aflat în partea stângă sus a pistei.

Transformarea unei piste în oportunitate Acum vom stabili agentul de vânzări căruia îi va

Transformarea unei piste în oportunitate Acum vom stabili agentul de vânzări căruia îi va fi atribuită oportunitatea și vom putea să asociem această oportunitate unui client deja existent, să creem un client nou sau să nu asociem această oportunitate unui client.

Transformarea unei piste în oportunitate Aceasta este oportunitatea creată. Aici vom putea vedea toate

Transformarea unei piste în oportunitate Aceasta este oportunitatea creată. Aici vom putea vedea toate informațiile notate și mailurile trimise. De asemenea, vom putea stabili următoarea acțiune și închiderea exstimată.

Transformarea unei piste în oportunitate Vom observa că există trei butoane aflate în partea

Transformarea unei piste în oportunitate Vom observa că există trei butoane aflate în partea stângă sus. Astfel că putem să marcăm această oportunitate ca fiind câștigată, pierdută sau să o transformăm într-o ofertă (cotație)

Vizualizarea oportunităților Vom putea vedea toate oportunitățile existente din meniul Vânzări, de la Oportunități.

Vizualizarea oportunităților Vom putea vedea toate oportunitățile existente din meniul Vânzări, de la Oportunități. Acestea pot fi văzute în mai multe moduri. Exstă modul de vizualizare Kanban, care oferă o imagine a tuturor oportunităților și câteva detalii despre fiecare. Astfel, aici veți putea vedea și etapele oportunităților și câte dintre ele se află într-o anumită etapă.

Vizualizarea oportunităților Mai există modul de vizualizare tip listă unde vom putea să vedem

Vizualizarea oportunităților Mai există modul de vizualizare tip listă unde vom putea să vedem etapele oportunităților și câte oportunități există în fiecare etapă.

Vizualizarea oportunităților De asemenea, oportunitățile pot fi vizualizate după veniturile preconizate. Astfel vom vedea

Vizualizarea oportunităților De asemenea, oportunitățile pot fi vizualizate după veniturile preconizate. Astfel vom vedea în ce etapă se află oportunitatea sau oportunitățile care au cele mai mari venituri preconizate.

Stabilirea unei întâlniri se face din oportunitate, făcând click pe butonul Întâlniri aflat în

Stabilirea unei întâlniri se face din oportunitate, făcând click pe butonul Întâlniri aflat în partea dreaptă sus.

Stabilirea unei întâlniri Aici se va deschide calendarul și vom putea să vedem ce

Stabilirea unei întâlniri Aici se va deschide calendarul și vom putea să vedem ce întâlniri mai sunt programate. Vom alege o zi în care dorim să stabilim întâlnirea și von face click pe Edit Event pentru a stabili detaliile întâlnirii.

Stabilirea unei întâlniri Vom nota subiectul întâlnirii, participanții și ora la care va avea

Stabilirea unei întâlniri Vom nota subiectul întâlnirii, participanții și ora la care va avea lor întâlnirea, iar la final vom face click pe butonul Salvați.

Crearea unui client

Crearea unui client

Crearea unui client în Odoo este un lucru relativ simplu. Acest lucru se realizează

Crearea unui client în Odoo este un lucru relativ simplu. Acest lucru se realizează foarte simplu din meniul Vânzări, Clienți. Acționăm butonul Creați.

Crearea unui client În casetă va trebui să completăm cu datele aferente clientului. •

Crearea unui client În casetă va trebui să completăm cu datele aferente clientului. • Numele clientului, în cazul în care este o companie se pune bifă • Adresa • Funcția • Telefon mobil , telefon fix, fax, email etc • Pagina de internet Acționăm butonul Salvați.

Crearea unui client În partea dreaptă a casetei se poate observa un istoric al

Crearea unui client În partea dreaptă a casetei se poate observa un istoric al clientului , și anume informații privind apelurile înregistrate către acesta, câte vânzări s-au facturat pe acesta , suma totală facturată și elemente de jurnal.

Crearea unui produs

Crearea unui produs

Crearea unui produs se realizează din meniul Vânzări, Produse. Acționăm butonul Creați și începem

Crearea unui produs se realizează din meniul Vânzări, Produse. Acționăm butonul Creați și începem să introducem informații despre produs.

Crearea unui produs După ce am introdus numele produsului, vom introduce informații în fiecare

Crearea unui produs După ce am introdus numele produsului, vom introduce informații în fiecare secțiune din pagina produsului. În secțiunea de informații: • Numele produsului • Tipul produsului • Prețul de vânzare

Crearea unui produs În secțiunea de aprovizionare: • Prețul de cost • Lanțul de

Crearea unui produs În secțiunea de aprovizionare: • Prețul de cost • Lanțul de aprovizionare • Furnizorul

Crearea unui produs În secțiunea de inventar: • Cantitatea disponibilă pe stoc • Starea

Crearea unui produs În secțiunea de inventar: • Cantitatea disponibilă pe stoc • Starea produsului • Managerul de produs

Crearea unui produs În secțiunea de vânzare • Garanția produsului • Termenul în care

Crearea unui produs În secțiunea de vânzare • Garanția produsului • Termenul în care este livrat către client

Crearea unui produs În secțiunea de contabilitate: • Taxa pe valoare adaugată

Crearea unui produs În secțiunea de contabilitate: • Taxa pe valoare adaugată

Crearea unei cotații

Crearea unei cotații

Crearea unei cotații Pentru a realiza o cotație avem nevoie de un client, iar

Crearea unei cotații Pentru a realiza o cotație avem nevoie de un client, iar pentru a crea un client nou trebuie doar sa avem câteva date de contact pe care să le salvăm.

Crearea unei cotații După ce am ales clientul, vom alege unul sau mai multe

Crearea unei cotații După ce am ales clientul, vom alege unul sau mai multe produse din baza de date, sau putem să introducem un produs nou. Următorul pas ar fi să stabilim cantitatea de produse dorite și să introducem alți termeni sau condiții pentru cotația creată.

Crearea unei cotații Dacă am realizat cotația putem să o printăm pentru a vedea

Crearea unei cotații Dacă am realizat cotația putem să o printăm pentru a vedea cum arată. Urmează să o trimitem clientului pe mail direct din program

Crearea unei cotații

Crearea unei cotații

Structurarea unei cotații

Structurarea unei cotații

Structurarea unei cotații După cum am văzut în capitolul anterior numit Crearea unei cotații,

Structurarea unei cotații După cum am văzut în capitolul anterior numit Crearea unei cotații, vom crea o cotație nouă pe care vom adăuga câteva produse și servicii.

Structurarea unei cotații După ce am adăugat produsele și serviciile dorite pe cotație, vom

Structurarea unei cotații După ce am adăugat produsele și serviciile dorite pe cotație, vom stabili din ce categorie fac parte. Astfel, vom alege una dintre categoriile deja create sau vom crea una chiar acum, folosind butonul Creează și Editează.

Structurarea unei cotații În final, cotația va trebui să arate în felul următor: Astfel,

Structurarea unei cotații În final, cotația va trebui să arate în felul următor: Astfel, fiecare produs va fi încadrat într-o categorie.

Structurarea unei cotații După ce am stabilit produsele și categoriile din care ele fac

Structurarea unei cotații După ce am stabilit produsele și categoriile din care ele fac parte, vom salva cotația și vom apăsa butonul Printează pentru a vedea cum arată o cotație structurată în mai multe secțiuni.

Structurarea unei cotații

Structurarea unei cotații

Structurarea unei cotații Astfel, vom vedea că toate produsele care au fost stabilite ca

Structurarea unei cotații Astfel, vom vedea că toate produsele care au fost stabilite ca făcând parte din categoria Componente sunt grupate împreună, la fel ca și cele din categoria de Servicii. La fiecare dintre cele două categorii există un subtotal, iar în final vom avea totalul cotației. Următorul pas este acela de a trimite cotația prin email clientului, urmând să confirmăm vânzarea și să întocmim factura.

Crearea comenzii de vânzare

Crearea comenzii de vânzare

Comanda de vânzare Pentru a face o comanda de livrare către un client, este

Comanda de vânzare Pentru a face o comanda de livrare către un client, este necesar să facem o vânzare către acel client, deci o comanda de vânzare. Intrăm în meniul Vânzări, Comandă de vânzare , Creați.

Comanda de vânzare Se completează comanda de vânzare cu datele aferente clientului, produsele vândute,

Comanda de vânzare Se completează comanda de vânzare cu datele aferente clientului, produsele vândute, și depozitul de unde sunt luate. Se confirmă vânzarea.

Crearea echipe de vânzare

Crearea echipe de vânzare

Echipa de vânzare Pentru a crea o echipă de vânzare, din meniul Vânzari, Echipe

Echipa de vânzare Pentru a crea o echipă de vânzare, din meniul Vânzari, Echipe de vânzari, acționăm butonul Creați.

Echipa de vânzare Se va genera o caseta în care trebuie completat cu informațiile

Echipa de vânzare Se va genera o caseta în care trebuie completat cu informațiile referitoare la echipa ce dorim să o creăm.

Echipa de vânzare După completarea cu datele aferente : nume echipă, lider, cod echipă,

Echipa de vânzare După completarea cu datele aferente : nume echipă, lider, cod echipă, membrii echipei, target de facturat, etapele echipei, acționăm butonul Salvați.

Echipa de vânzare În partea de jos a paginii, se poate observa butonul Urmărind,

Echipa de vânzare În partea de jos a paginii, se poate observa butonul Urmărind, cu ajutorul căruia se pot selecta evenimentele ce dorim să le urmărim în mod automat. Putem adauga și persoanele care ar putea fi interesate de aceste evenimente legate de subiecții acestei echipe.

Echipa de vânzare În final dacă vom intra în Echipe de vânzări vom putea

Echipa de vânzare În final dacă vom intra în Echipe de vânzări vom putea vizualiza echipa creată.

Solicitări și Asistență tehnică

Solicitări și Asistență tehnică

Solicitări Gestionarea solicitărilor reprezintă un mecanism eficient de îmbunătățire al relației cu clienții. Din

Solicitări Gestionarea solicitărilor reprezintă un mecanism eficient de îmbunătățire al relației cu clienții. Din meniul Vânzări avem posibilitatea de a înregistra solicitările clienților.

Solicitări Introducem datele referitoare la solicitarea clientului: data, cine va fi responsabil de rezolvarea

Solicitări Introducem datele referitoare la solicitarea clientului: data, cine va fi responsabil de rezolvarea ei, termenul limită.

Solicitări Vom introduce de asemenea și datele clientului care a facut solictarea și descierea

Solicitări Vom introduce de asemenea și datele clientului care a facut solictarea și descierea acesteia. După ce salvăm, vom avea o solictare nouă care trebuie rezolvată.

Solicitări În momentul în care au loc modificări cu privire la solicitarea avută, aceasta

Solicitări În momentul în care au loc modificări cu privire la solicitarea avută, aceasta își va schimba stadiul. În acest fel vom ști în permanență în ce stadiu se află solicitarea clientului.

Solicitări Dacă solicitarea a fost rezolvata, acesta va trece în stadiul de soluționată, iar

Solicitări Dacă solicitarea a fost rezolvata, acesta va trece în stadiul de soluționată, iar dacă solicitarea avută nu se încadrează în serviciie oferite, aceasta va fi respinsă.

Suport și asistență tehnică Putem oferi clienților noștri Suport și Asistență tehnică.

Suport și asistență tehnică Putem oferi clienților noștri Suport și Asistență tehnică.

Suport și asistență tehnică Vom introduce datele referitoare la cererile de Asistentă tehnică avute.

Suport și asistență tehnică Vom introduce datele referitoare la cererile de Asistentă tehnică avute.

Suport și asistență tehnică Vom intoduce modalitatea/canalul prin care se va efectua Asistența tehnică.

Suport și asistență tehnică Vom intoduce modalitatea/canalul prin care se va efectua Asistența tehnică. Serviciile de Suport sau Asistență tehnică pot fi furnizate și prin telefon sau email.

Suport și asistență tehnică La fel ca în cazul solicitărilor, serviciul de Asistență tehnică

Suport și asistență tehnică La fel ca în cazul solicitărilor, serviciul de Asistență tehnică va putea fi urmărit în diferite stadii.

Suport și asistență tehnică La sfârșit, dacă serviciul a fost efectuat cu succes, vom

Suport și asistență tehnică La sfârșit, dacă serviciul a fost efectuat cu succes, vom închide cererea de asistență tehnică, sau o vom anula dacă serviciul nu a putut fi efectuat. Toate informațiile vor putea fi înregistrate în partea de istoric.

Contracte

Contracte

Contracte Avem posibilitatea de a înregistra contracte pentru clienții noștri. Din meniul Vânzări, Contracte,

Contracte Avem posibilitatea de a înregistra contracte pentru clienții noștri. Din meniul Vânzări, Contracte, creem un contract nou.

Contracte Vom introduce obiectul contractului și datele clientului.

Contracte Vom introduce obiectul contractului și datele clientului.

Contracte Din contract vom putea genera facturi.

Contracte Din contract vom putea genera facturi.

Contracte

Contracte

Contracte Și vom putea vedea cât s-a facturat pe contractul respectiv.

Contracte Și vom putea vedea cât s-a facturat pe contractul respectiv.

Contracte De asemnea vom putea seta data la care se va genera următoarea factură

Contracte De asemnea vom putea seta data la care se va genera următoarea factură (în cazul contractelor de tip abonament ) și frecvența generării facturilor viitoare.

Hyper. Mon ERP CRM DMS .

Hyper. Mon ERP CRM DMS .