PENITENCIARUL PLOIETI Scurt istoric Prin reorganizarea din motive

  • Slides: 50
Download presentation
PENITENCIARUL PLOIEŞTI

PENITENCIARUL PLOIEŞTI

Scurt istoric Prin reorganizarea, din motive pur politice, a sistemului penitenciar din România, în

Scurt istoric Prin reorganizarea, din motive pur politice, a sistemului penitenciar din România, în anul 1977, luna august, Penitenciarul Ploieşti a fost desfiinţat şi reînfiinţat, ulterior, la data de 14. 09. 1994, prin Ordinul Ministerului Justiţiei nr. 644/C. Obiectivul vizat prin reînfiinţare a fost acela de a crea spaţii de cazare pentru circa 500 de deţinuţi care aveau afaceri judiciare la instanţele din judeţul Prahova. Activitatea efectivă a penitenciarului a început în septembrie 1996, când au sosit primele persoane private de libertate pentru custodiere în celulele penitenciarului, în acelaşi context fiind dat în folosinţă şi blocul alimentar.

„Să răsfoim puțin istoria acestui edificiu. Mai întâi, trebuie să spunem că, foarte curand

„Să răsfoim puțin istoria acestui edificiu. Mai întâi, trebuie să spunem că, foarte curand el a încetat să mai fie situat la marginea vetrei orașului. O serie de locuitori, mai ales nou veniți în oraș, s-au apucat de grădinarie, profesionalizându-se și punând grădini în partea de vest a „Câmpului Pușcăriei”. Pe la 1860, gospodăriile lor se înșirau paralel cu Calea Rudului și începuseră să fie numite „Ulița grădinarilor”. Dar schimbarea cea mare a venit după 1870, cand s-a hotărat construirea Bulevardului, și mai ales dupa 1872, când s-a stabilit definitiv traseul acestuia. Prețul terenului a explodat, crescând de 9 -10 ori. Într-un singur deceniu, Câmpul Pușcăriei a dispărut: s-a creat Bulevardul cu grădinile lui, s-au tăiat aproximativ 15 străzi (imediat pietruite, pavate), s-au ridicat zeci de case, de gospodării, majoritatea ale unor oameni înstăriți. Înainte de 1880, „Polițieneasca temniță”, cum se numise până atunci, a devenit „Penitenciarul Ploiești”, dar ploieștenii, și înainte și după aceea, i-au zis, familiar, „Pușcăria” sau, mai simplu, „Pe Rudului”. Edificiul nu mai era de mult periferic, ci era acum înconjurat de locuințe și gospodării. Au mai apărut probleme cu locatarii din jur, ba au mai apărut și plângeri și chiar și cereri de mutare. Primaria s-a ținut, însă, tare.

A răspuns solicitanților că închisoarea este cea mai veche clădire din zona și că

A răspuns solicitanților că închisoarea este cea mai veche clădire din zona și că ei, când și-au construit casele acolo, știau de vecinătatea ei. Li se mai explică și că instituția este absolut necesară orașului și județului, și că primaria nu mai poate face altă investiție. Dacă la început închisoarea a avut doar caracter de „arest preventiv”, după 1880 au început să fie deținuți aici și cei condamnati la pedepse ușoare (sub un an). În ultimii ani ai secolului al XIX-lea, devenind foarte aglomerată, a fost nevoie să fie extinsă, înăuntrul aceleiași incinte. Cu această ocazie, ea a fost complet renovată, modernizată și redotată, iar conducerea a manifestat o deosebită grijă pentru păstrarea curățeniei. Așa se face că atunci când orașul a fost vizitat de scriitorul și omul politic francez André Bellesort, i-a fost prezentată și această clădire (alaturi de Liceul „Sfinții Petru si Pavel”), deși prin 1904, Ploieștii aveau destule edificii publice. Călătorul, care vizitase mai inainte și Doftana, și-a arătat admirația (putin invidioasă), față de închisorile noastre și a trebuit să recunoască faptul că ele sunt semn de umanitate. Penitenciarul din Ploiesti nu a fost niciodată o închisoare militară. Când armata română a jucat un rol represiv, ea și-a depus în alte părți suspecții și acuzații, pe timpul instrucției.

Astfel, în anul 1870, când armata a înăbușit mișcarea antidinastică ce a fost condusă

Astfel, în anul 1870, când armata a înăbușit mișcarea antidinastică ce a fost condusă de Candiano Popescu, capii răzmeriței au fost închiși în cazarma dorobanților din Str. Buna Vestire și de-acolo la Târgoviște. Ceilalți, vreo 300, au fost înghesuiți în Hanul Călugărului, rechiziționat, unde li au fost trimiși s-a făcut instrucția (bătaie „la cataramă”), până când au fost puși în libertate. La fel s-au petrecut lucrurile și in 1907, cand cei câțiva tărani arestați de armata au fost duși la cazarma Regimentului 4 Roșiori.

 În timpul ocupației germane 1916 -1918, închisoarea a fost preluată de poliția militară

În timpul ocupației germane 1916 -1918, închisoarea a fost preluată de poliția militară germană. Aici au fost îngrămădiți toti cei arestați de ocupanți, care erau buni de muncă, și vreo 200 de prizonieri români care erau duși zilnic sub pază să lucreze la refacerea rafinăriilor. Închisoarea ploieșteană a „găzduit” și detinuți politici. A trecut pe aici și Ștefan Gheorghiu, dar răul tratament îndurat în pușcaria ploieșteană l-a îmbolnăvit și i-a cauzat moartea. La 1 august 1943, penitenciarul a fost grav avariat de bombardamentul aerian. Cu acea ocazie, au murit câțiva detinuți încuiați în celulele lor, printre ei și o luptătoare antifascistă, Elena Pavel. După bombardare, o vreme penitenciarul nu a funcționat, reparațile începute mergând greu din cauza lipsei de materiale și forță de muncă.

 Dupa 6 martie 1945, când la conducerea Ministerului de Interne a venit Teohari

Dupa 6 martie 1945, când la conducerea Ministerului de Interne a venit Teohari Georgescu, care a numit în fruntea poliției și siguranței din fiecare județ, activiști comuniști, lucrările au fost grăbite și, în 1946, edificiul, care tocmai împlinea un secol, a fost dat din nou în folosință. Alături de detinuții de drept comun, și lideri ai partidelor democratice de opoziție erau arestați pentru o săptămână sau două, pentru intimidare, și aduși aici. Atunci, îndemnat de prof. Lazăr Dinulescu și colegul lui, Costel Ticu-Dumitrescu, autorul acestor rânduri a intrat pentru prima dată în acest edificiu pentru a-l vizita pe profesorul Virgil Serbănescu, fostul director al liceului, adus la „vorbitor”. În 1950 și 1952, când securitatea a făcut ridicări masive de fruntași politici ai vechiului regim, aici au fost înghesuiți zeci de oameni, până când s-a făcut triajul lor, la „canal” sau în temnițele comuniste. De aici a fost pornit acel mare om care a fost Dumitru Munteanu Râmnic la Sighet, unde a rezistat cinci săptămâni și nu i se știe nici acum locul mormântului. Dupa încă un deceniu și jumatate, regimul comunist a desființat penitenciarul și a oferit edificiul G. I. G. C. L. (o regie a primăriei pentru gospodărire comunală). ”

Organizare ? PERIMETRUL TOTAL ATRIBUIT PENITENCIARULUI PLOIEȘTI : 4794 mp PLOIEȘTI • suprafaţă construită:

Organizare ? PERIMETRUL TOTAL ATRIBUIT PENITENCIARULUI PLOIEȘTI : 4794 mp PLOIEȘTI • suprafaţă construită: 2269, 69 mp; • suprafaţă împrejmuită: 4794 mp ? 2 SECŢII EXTERIOARE: (1) SECȚIA MOARA NOUĂ - DATĂ ÎN FOLOSINŢĂ ÎN ANUL 1998; • perimetru total atribuit: 29390 mp; • suprafaţă construită: 806 mp; • suprafaţă împrejmuită: 29390 (2) SECȚIA MOVILA VULPII - DATĂ ÎN FOLOSINŢĂ ÎN ANUL 2007; • perimetru total atribuit: 49393 mp; • • suprafaţă construită: 1180 mp; suprafaţă împrejmuită: 16500 mp;

Amenajare spații interioare și exterioare Sediu: secţia E 1 - 19 camere; secţia E

Amenajare spații interioare și exterioare Sediu: secţia E 1 - 19 camere; secţia E 2 – 17 camere; Movila Vulpii: secţia MVE 1 – 4 camere; Moara Nouă: secţia MNE 1 – 4 camere;

Amenajare spații interioare și exterioare Secții exterioare

Amenajare spații interioare și exterioare Secții exterioare

Camere de deținere

Camere de deținere

Amenajare spații interioare și exterioare Terenuri de sport: Un teren de fotbal şi unul

Amenajare spații interioare și exterioare Terenuri de sport: Un teren de fotbal şi unul de tenis la Secția Moara Nouă; Un teren de fotbal la Secția Movila Vulpii; Săli de forţă: 1 sală de forţă la Secția Moara Nouă; Cluburi activităţi de reintegrare socială: Sediu: 1 club la secţia E 1 şi 1 club la secţia E 2; Secția Movila Vulpii: 1 club.

Club reintegrare socială

Club reintegrare socială

Amenajare spații interioare și exterioare Cabinete medicale: 1 cabinet de medicină de familie; 1

Amenajare spații interioare și exterioare Cabinete medicale: 1 cabinet de medicină de familie; 1 cabinet stomatologic; 1 sală pentru acordarea tratamentului.

Amenajare spații interioare și exterioare Altele: • • o infirmerie la sediu; o capelă

Amenajare spații interioare și exterioare Altele: • • o infirmerie la sediu; o capelă la sediu; un bloc alimentar la sediu; spălătorie; sector vizită; parc auto; spații birouri. Magazii: • • • 5 magazii la sediu; 3 magazii la Movila Vulpii + 2 beciuri; 2 magazii la Moara Nouă;

Capela unității

Capela unității

Sector vizită – spațiu prietenos -

Sector vizită – spațiu prietenos -

Dotări intervenții specifice Parc auto

Dotări intervenții specifice Parc auto

Amenajare spații interioare și exterioare Sală de mese cadre Spații birouri

Amenajare spații interioare și exterioare Sală de mese cadre Spații birouri

Încadrare conform Ordinului ministrului justiției nr. 2. 773/C/2017 pentru aprobarea Situației centralizate a clădirilor

Încadrare conform Ordinului ministrului justiției nr. 2. 773/C/2017 pentru aprobarea Situației centralizate a clădirilor care sunt necorespunzătoare din punctul de vedere al condițiilor de detenție Nr. crt 29. Locul de deţinere Spaţii de cazare a persoanelor private de libertate Condiții corespunzătoare Penitenciarul Ploiești Spaţiul de cazare nr. 1 - Criterii de neconformitate, potrivit art. 55^1 din Legea nr. 254/2013, cu modificările și completările ulterioare Număr de inventar Începând cu data de 24. 07. 2012 art. 55^1 alin. (3) lit. a), e), f) 100002 Începând cu data de 24. 07. 2012 art. 55^1 alin. (3) lit. a), f) 100140 Condiții necorespunzătoare Spațiul de cazare nr. 2 - Spațiul de cazare nr. 3 01. 03. 2015 31. 05. 2015 - 24. 07. 2012 - 28. 02. 2015 Începând cu cu data 24. 07. 2012 - 28. 02. 2015 de 01. 06. 2015 art. 55^1 alin. (3) lit. a), f) 100007 24. 07. 2012 31. 03. 2013; 01. 12. 2013 28. 02. 2014 - 01. 04. 2013 - 30. 11. 2013; 01. 03. 2014 - 30. 04. 2014 art. 55^1 alin. (3) lit. a), f) 100015 -

Investiții : Ø Obiectivul de investiții Penitenciarul P 47 Berceni Fonduri bugetare alocate: 2.

Investiții : Ø Obiectivul de investiții Penitenciarul P 47 Berceni Fonduri bugetare alocate: 2. 000 lei Ø Obiectivul de investiții Extindere Pavilion Administrativ –Penitenciarul Ploiești; Fonduri bugetare alocate: 32. 000, 00 lei Ø Obiectivul de investiții Pavilion detenție + seră – Penitenciar Ploiești – Secția Exterioară Moara Nouă - obiectivul de investiți este finanțat prin fonduri externe nerambursabile (Mecanismul Financiar Norvegian 2014 -2021), în cadrul proiectului „Îmbunătățirea serviciilor corecționale în România prin implementarea principiului 4 NORM (-ality )” Alte fonduri bugetare alocate: ü Pentru achiziționarea - Autoutilitară transport marfă: 150. 000, 00 lei; ü Pentru achiziționarea - cameră frigorifică: 30. 000, 00 lei; ü Pentru achiziționarea - poartă detectoare de metale de 35. 000, 00 lei;

Lucrări de reparaţii curente pentru îmbunătățirea condițiilor de muncă - realizate la 31 decembrie

Lucrări de reparaţii curente pentru îmbunătățirea condițiilor de muncă - realizate la 31 decembrie 2016 Nr. crt. Unitatea 0 1 Denumire clădire (conform inventarului din domeniul public) 2 Spaţiul ce urmează a fi reparat Lucrări necesare (scurtă descriere) Fonduri alocate (lei) Realizat la 31. 12. 2016 3 4 5 7 23000. 00 Capelă, Sector vizită; Birou Șoferi Pardoseli din gresie/parchet, Placaje din faianță la pereți, Finisaje cu glet, Zugrăveli lavabile, Reparații instalație electrică, Înlocuire ușă tâmplărie lemn cu ușă tâmplărie metalică 3000. 00 Bloc Alimentar, Depozit Alimente Bloc Alimentar, Depozit Alimente Reparații la tencuieli, pardoseli din gresie/parchet, Refacere pardoseala prin aplicare vopsea epoxidică, Placaje din faianță la pereți, Finisaje cu glet, Zugrăveli lavabile, Vopsitorii ale suprafețelor metalice, Reparații instalații, Montare instant apă caldă pe gaz și racordarea la apă caldă 11500. 00 Bloc Alimentar Sistem Ventilație Bloc Alimentar Refacerea sistemului de ventilație de la blocul alimentar 64000. 00 17000. 00 Pavilion Administrativ Pavilion Vizită 1 Penitenciarul Ploiești Pavilion de Detenție Hol pavilion, Popotă cadre, Birou Montaj tavan casetat, Finisaje cu glet, Zugrăveli lavabile, judecător de supraveghere, Cameră Vopsitorii în culori de ulei la confecții metalice, Înlocuirea dușuri cadre, Birou Evidență și ușilor birourilor; Pardoseli din parchet, Placaje din faianță, Organizarea Muncii, Birou Pardoseli din gresie, Montare radiatoare pentru încălzire, informații clasificate; Dispecerat; Reparații la instalația sanitară, Reparații la instalația termică Birou resurse umane, Casierie Sală consultații și sală tratament, Birou supraveghetori, Birou șef Finisaje cu glet, Zugrăveli lavabile, Reparații placaje din secție, Birou medic șef și Cabinet faianță, Înlocuire/montare uși tâmplărie metalică sau PVC, stomatologie, Punct primire Recompartimentare cu pereți din ghips carton, Refacerea deținuți, Camera E 2. 38 - Birou șef pardoseli din gresie sau parchet, Reparații instalații sanitare, secție și birou supraveghetori, Birou electrice și termice, Înlocuirea/montarea de corpuri de contabil șef, Club secția E 1 + Birou iluminat, obiecte sanitare, calorifere S. E. A. P.

Lucrări de reparaţii curente pentru îmbunătățirea condițiilor de muncă - realizate la 31 decembrie

Lucrări de reparaţii curente pentru îmbunătățirea condițiilor de muncă - realizate la 31 decembrie 2016 Nr. crt. Unitatea Denumire clădire (conform inventarului din domeniul public) Spaţiul ce urmează a fi reparat 0 1 2 3 Penitenciarul Ploiești Pavilion Corp G Pavilion Corp C 2 Penitenciarul Ploiești - Secția Exterioară Movila Vulpii Pavilion Administrativ Pavilion de Detenție 3 Penitenciarul Ploiești - Secția Exterioară Moara Pavilion de Detenție Nouă TOTAL Lucrări necesare (scurtă descriere) 4 Reamenajare post control acces (executare gol acces pentru facilitarea fluxului de intrare- ieșire, reparații la tencuieli, executare perete de Birouri, Post control acces compartimentare din gipscarton, reparații instalații, finisaje cu glet și zugrăveli lavabile), Finisaje cu glet, Zugrăveli lavabile Finisaje cu glet, Zugrăveli lavabile, Birouri Vopsitorii Reparații instalație electrică, Înlocuirea ușilor și ferestrelor din tâmplărie de lemn Birou șef secție, Vestiar cadre, cu ferestre și uși din tâmplărie PVC, grup sanitar cadre Finisaje cu glet, Zugrăveli lavabile, Vopsitorii Birou supraveghetori secție; Post control Acces Birou șef secție, Birou supraveghetori, Vestiar cadre, Grup sanitar cadre Finisaje cu glet, Zugrăveli lavabile, Placaje din faianță la pereți, Termoizolații, Înlocuire calorifere Finisaje cu glet, Zugrăveli lavabile Fonduri alocate (lei) Realizat la 31. 12. 2016 5 7 5000. 00 1000. 00 125500. 00

Lucrări de reparaţii curente pentru îmbunătățirea condițiilor de muncă - realizate la 31 decembrie

Lucrări de reparaţii curente pentru îmbunătățirea condițiilor de muncă - realizate la 31 decembrie 2017 Nr. crt. Unitatea Denumire clădire (conform inventarului din domeniul public) Spaţiul ce urmează a fi reparat Lucrări necesare (scurtă descriere) Fonduri alocate (lei) 0 1 2 3 4 5 Birouri Reparații la tencuieli; Reparații pardoseală din gresie; Finisaje cu glet; Zugrăveli lavabile; Reparații învelitoare 662. 12 Reparații la tencuieli; Reparații pardoseală din gresie; Finisaje cu glet; Zugrăveli lavabile; Vopsitorii, Reparații mobilier din lemn (mese) 848. 75 1 Penitenciarul Ploiești 2 Penitenciarul Ploiești Pavilion Corp G Sală E-Learning 3 Penitenciarul Ploiești Pavilion Corp C BIROU S. D. R. P. 4 Penitenciarul Ploiești Pavilion Corp E - Vizită Birouri TOTAL Pavilion Administrativ Finisaje cu glet; Zugrăveli lavabile; Reparații pardoseală din parchet; Reparații instalație electrică Finisaje cu glet; Zugrăveli lavabile; Reparații pardoseli; Reparații instalații. 1'055. 00 1'016. 00 3'581. 87

Lucrări de reparaţii curente pentru îmbunătățirea condițiilor de detenție - realizate la 31 decembrie

Lucrări de reparaţii curente pentru îmbunătățirea condițiilor de detenție - realizate la 31 decembrie 2016 Nr. crt. Unitatea Denumire imobil Sectia de detinere 0 1 2 3 Nr. camere Nr. Camere propuse a fi reparate 4 5 Descrierea lucrărilor de intreţinere şi reparaţii Fonduri alocate (lei) Realizat la 31. 12. 2016 6 7 9 32'000. 00 40'000. 00 7'000. 00 3'000. 00 82'000. 00 Reparații la tencuieli, finisaje cu glet și zugrăveli lavabile Secția I 1 Penitenciarul Ploiești 19 3 Pavilion de Detenţie Reparații și înlocuirea de uși sau piese de mobilier din tâmplărie metalică, Înlocuirea de tâmplărie metalică cu tâmplărie PVC Placaje din faianță și pardoseli din gresie Vopsitorii în culori de ulei la tâmplărie metalică, elemente de instalații și elemente de construcții Reparații la instalații sanitare și termice Repararea în totalitate a instalației electrice Înlocuirea de obiecte sanitare, radiatoare pentru încălzire, corpuri de iluminat, etc. REFACERE INSTALAȚIE ELECTRICĂ reparaţii hidroizolaţie în grupurile sanitare reparaţii pardoseli (gresie, mozaic etc) Secţia II 16 6 reaparaţii instalaţii sanitare, apă, încălzire, electrice inlocuit obiecte sanitare (vas WC, lavoar) reparaţii/inlocuit uşi grupuri sanitare, reparaţii tâmplărie Reparații la tencuieli, finisaje cu glet și zugrăveli lavabile 2 3 Penitenciarul Ploiești - Pavilion de Secția Exterioară Detenţie Movila Vulpii Secție deținere Penitenciarul Ploiești - Pavilion de Secția Exterioară Detenţie Moara Nouă Secție deținere 4 4 Reparații și înlocuirea de uși sau piese de mobilier din tâmplărie metalică Placaje din faianță și pardoseli din gresie Vopsitorii în culori de ulei la tâmplărie metalică, elemente de instalații și elemente de construcții Reparații la instalații electrice, sanitare și termice Înlocuirea de obiecte sanitare, radiatoare pentru încălzire, corpuri de iluminat, etc. Finisaje cu glet și zugrăveli lavabile Vopsitorii în culori de ulei la tâmplărie metalică, elemente de instalații și elemente de construcții Reparații la instalații electrice, sanitare și termice Înlocuirea de obiecte sanitare, corpuri de iluminat TOTAL

Lucrări de reparaţii curente pentru îmbunătățirea condițiilor de detenție - realizate la 31 decembrie

Lucrări de reparaţii curente pentru îmbunătățirea condițiilor de detenție - realizate la 31 decembrie 2017 Nr. crt. Unitatea Denumire imobil 0 1 2 1 Penitenciarul Ploiești Sectia de detinere Nr. camere propuse a fi reparate Nr. Camere reparate 3 4 5 6 Finisaje cu glet, Zugrăveli lavabile, Vopsitorii tâmplărie metalică, confecții metalice, plintă etc Secția E 1 19 19 Reparații placaje faianță și pardoseli gresie, Confecționat grătare din lemn pentru dușuri, Reparații uși din tâmplărie metalică Pavilion Detenție 2 Pavilion Detenție Plati efectuate la 31. 12. 2017 7 8 7191. 86 3289. 52 1166. 46 18'839. 70 Reparații instalații aferente camerelor Secția E 2 Penitenciarul Ploiești - Secția Exterioară Moara Nouă Descrierea lucrărilor de intreţinere şi reparaţii Fonduri alocate (lei) Secție Deținere 18 4 Finisaje cu glet; Zugrăveli lavabile; Reparații tâmplărie metalică, Vopsitorii tâmplărie metalică, confecții metalice, plintă etc. ; Remedieri defecțiuni instalații. Reparații tencuieli interioare Finisaje cu glet, Zugrăveli lavabile, Vopsitorii tâmplărie metalică, confecții metalice, plintă etc Reparații placaje faianță și pardoseli gresie Reparații instalații aferente camerelor 3 Penitenciarul Ploiești - Secția Exterioară Movila Vulpii TOTAL Pavilion Detenție Secție Deținere 4 0 37 37 Reparații tencuieli interioare Finisaje cu glet, Zugrăveli lavabile, Vopsitorii tâmplărie metalică, confecții metalice, plintă etc Reparații instalații aferente camerelor

Lucrări de reparaţii curente pentru îmbunătățirea condițiilor de detenție - realizate la 30 iunie

Lucrări de reparaţii curente pentru îmbunătățirea condițiilor de detenție - realizate la 30 iunie 2018 Nr. crt. 0 Unitatea 1 Denumire imobil 2 Sectia de detinere 3 Secția E 1 Nr. camere propuse a fi reparate pana la 30. 06. 2018 4 10 Nr. total de camere reparate pana la 30. 06. 2018 5 19 Nr. de Camere reparate si indicativul acestora Secția E 2 10 16 2 3 Secția MVE 1 Secția MNE 1 4 4 Plati efectuate la 30. 06. 2018 feb mar apr mai iunie 6 7 8 9 10 11 12 13 14 E 1. 6 Lucrări de întreținere: Finisaje și zugrăveli locale; Reparații și vopsitorii ale confecțiilor metalice; Reparații locale la placaje și pardoseli din plăci ceramice; Reparații minore la elemente de instalații sanitare, electrice 46'500. 00 3'106. 00 E 2. 20 Lucrări de întreținere: Finisaje și zugrăveli locale; Reparații și vopsitorii ale confecțiilor metalice; Reparații locale la placaje și pardoseli din plăci ceramice; Reparații minore la elemente de instalații sanitare, electrice 46'500. 00 2'615. 50 - Lucrări de întreținere: Finisaje și zugrăveli locale; Reparații și vopsitorii ale confecțiilor metalice; Reparații minore la elemente de instalații sanitare, electrice 4'000. 00 996. 00 - Lucrări de întreținere: Finisaje și zugrăveli locale; Reparații și vopsitorii ale confecțiilor metalice; Reparații minore la elemente de instalații sanitare, electrice 4'000. 00 507. 00 - E 1. 1 -E 1. 5; E 1. 7 E 1. 13; E 1. 15 - E 1. 19 - - - MVE 1. 1; MVE 1. 2; MVE 1. 4; MVE 1. 5; - MVE 1. 1; MVE 1. 2; MVE 1. 3; MVE 1. 5; Penitenci arul Ploiești Pavilion Detenţie - Secția Exteriaoră MOVILA VULPII Pavilion Detenţie - Secția Exterioară MOARA NOUĂ Fonduri alocate (lei) ian Pavilion Detenţie Corp B - Sediu (Secția E 1, Secția E 2) 1 Descrierea lucrărilor de intreţinere şi reparaţii - E 2. 21 - E 2. 33; E 2. 34; E 2. 35 - - - E 1. 14; E 1. 19 - - -

Profilarea penitenciarului în raport cu regimurile de executare Unitatea este profilată pe custodierea persoanelor

Profilarea penitenciarului în raport cu regimurile de executare Unitatea este profilată pe custodierea persoanelor private de libertate bărbaţi, clasificate în regimurile de executare semideschis şi deschis. La sediul unităţii Ploiești și la secția exterioară Moara Nouă sunt cazate numai persoane private de libertate clasificate în regim semideschis, iar la secția exterioară Movila Vulpii sunt cazate persoane private de libertate clasificate în regim deschis. Profilul secțiilor exterioare s-a schimbat începând cu 07. 12. 2016, astfel: • secția exterioară Moara Nouă, din regim deschis, în regim semideschis; • secția exterioară Movila Vulpii, din regim semideschis, în regim deschis, ca urmare a solicitărilor de forță de muncă specială.

Capacitate de cazare Efective custodiate 22. 01. 2019 Capacitatea legală de cazare: 259 de

Capacitate de cazare Efective custodiate 22. 01. 2019 Capacitatea legală de cazare: 259 de locuri Indice de ocupare la 4 mp: 147, 10 % Număr persoane custodiate: 381

Includerea deținuților în activități lucrative

Includerea deținuților în activități lucrative

Includerea deținuților în activități lucrative

Includerea deținuților în activități lucrative

Includerea deținuților în activități lucrative Venituri proprii încasate de Penitenciarul Ploieşti în anul 2017

Includerea deținuților în activități lucrative Venituri proprii încasate de Penitenciarul Ploieşti în anul 2017 14, 32% Concesiuni închirieri Prestări servicii Alte venituri 85, 59% 0, 09%

Demersuri de reintegrare socială

Demersuri de reintegrare socială

Creații artistice ale deținuților

Creații artistice ale deținuților

Demersuri de reintegrare socială A Activitatea de reintegrare socială desfășurată în unitățile penitenciare și,

Demersuri de reintegrare socială A Activitatea de reintegrare socială desfășurată în unitățile penitenciare și, implicit, în cadrul Penitenciarului Ploiești, este circumscrisă ariilor de intervenție: ¨Educație ¨Asistență psihologică ¨Asistență socială EVALUARE PSIHOLOGICĂ (TESTARE/INTERVIU) INIŢIALĂ (la carantină, la depunere) PE PARCURS (la solicitarea instanţei/terţilor/ pentru analizarea în comisia de individualizare etc. ) FINALĂ (în vederea analizării în comisia de propuneri pentru liberare condiţionată) TOTAL EVALUĂRI PSIHOLOGICE EVALUARE SOCIALĂ INIŢIALĂ (la carantină, la depunere) B DE PARCURS (la solicitarea instanţei/ terţilor/ pentru analizarea în comisia de individualizare etc. ) FINALĂ (pentru analizarea în comisia de propuneri pentru liberare condiţionată) Nr. ppl beneficiare 638 290 928 Nr. ppl beneficiare 708 267

Creații artistice ale deținuților

Creații artistice ale deținuților

Demersuri de reintegrare socială CONSILIERE PSIHOLOGICA C consiliere psihologică pentru agresori sexuali consiliere psihologică

Demersuri de reintegrare socială CONSILIERE PSIHOLOGICA C consiliere psihologică pentru agresori sexuali consiliere psihologică bolnavi psihic consiliere psihologică pt. consumatori de droguri consiliere psihologică pt. ppl cu probleme legate de consumul de alcool consiliere psihologică vulnerabili (inclusiv consilierea pre şi post testare HIV SIDA) consiliere psihologică ppl. cu probleme de gestionare a agresivităţii consiliere psihologică în situaţii de criză (inclusiv refuzul de hrană) TOTAL CONSILIERI PSIHOLOGICE CONSILIERE PE PROBLEME SOCIALE D Consiliere pe probleme sociale în vederea obţinerii diverselor documente (certificat de naştere, carte de identitate, documentaţie căsătorie, recunoaştere paternitate, dosar pensie, handicap etc. ) Consiliere pe probleme sociale în vederea restabilirii/medierii relaţiilor de familie (ppl. cu copii instituţionalizaţi, relaţii conflictuale, nevizitaţi etc) Consiliere pe probleme sociale pentru identificarea de resurse (nevizitaţi, fără aparţinători, fără resurse materiale, cu handicap, foşti instituţionalizaţi etc) Consiliere pe probleme sociale la solicitarea ppl / fără cauză specifică Consiliere pe probleme sociale în situaţii de criză Consilere pentru dezvoltarea capacitatii decizinale TOTAL CONSILIERI SOCIALE Nr. ppl beneficiare 10 9 2 1 6 8 6 42 Nr. ppl beneficiare 18 10 15 9 1 12 65

Creații artistice ale deținuților

Creații artistice ale deținuților

Demersuri de reintegrare socială E DEMERSURI PENTRU SOLUŢIONAREA PROBLEMELOR SOCIALE (contactare/identificare instituţii/ONG/familii/aparţinători ) Adrese

Demersuri de reintegrare socială E DEMERSURI PENTRU SOLUŢIONAREA PROBLEMELOR SOCIALE (contactare/identificare instituţii/ONG/familii/aparţinători ) Adrese scrise către instituţii de stat Adrese scrise către ONG Contacte (la sector vizită) familii/aparţinători Cazuri sociale solutionate TOTAL CONVORBIRI INDIVIDUALE DE INFORMARE - PSIHOLOGIE F Convorbiri individuale de informare derulate de psihologi G TOTAL CONVORBIRI INDIVIDUALE DE INFORMARE - ASISTENŢĂ SOCIALĂ Convorbiri individuale de informare derulate de asistenţi sociali TOTAL Nr. ppl beneficiare Nr. adrese 32 50 2 7 41 Nr. ppl beneficiare 50 Observaţii 119 Nr. ppl beneficiare Observaţii 328

Creații artistice ale deținuților

Creații artistice ale deținuților

Demersuri de reintegrare socială I H PROGRAME DE ASISTENŢĂ PSIHOLOGICĂ (de grup) DESTINATE Nr.

Demersuri de reintegrare socială I H PROGRAME DE ASISTENŢĂ PSIHOLOGICĂ (de grup) DESTINATE Nr. ppl beneficiare NEVOILOR DE INTERVENŢIE GENERALĂ Program de autocunoaştere şi dezvoltare personală 37 Activităţi psihologice organizate pe bază de proiect de activitate (creditate) 98 Alte activităţi cu semnificaţie psihologică 389 TOTAL 524 PROGRAME DE ASISTENŢĂ PSIHOLOGICĂ (de grup) DESTINATE NEVOILOR DE INTERVENTIE SPECIFICĂ Program pentru persoanele cu antecedente în toxicomanie Nr. ppl beneficiare Program pentru persoanele cu conduită agresivă 10 TOTAL 21 11

Creații artistice ale deținuților

Creații artistice ale deținuților

Demersuri de reintegrare socială J PROGRAME DE ASISTENŢĂ SOCIALĂ (de grup) Program de pregătire

Demersuri de reintegrare socială J PROGRAME DE ASISTENŢĂ SOCIALĂ (de grup) Program de pregătire pentru liberare RRR - Reducerea riscului de recidivă Program de formare/îmbunătăţire a abilităţilor parentale Nr. ppl beneficiare 146 8 8 Program de formare/îmbunătăţire a abilităţilor sociale 27 Program de prevenţie primară a violenţei domestice 6 Program pentru menţinerea/ dezvoltarea legăturii cu mediul de suport 7 Program de prevenire a recidivei (dezvoltarea abilităţilor decizionale în situaţii de risc) 14 Activităţi de asistenţă socială organizate pe bază de proiect de activitate (creditate) (ex. grup de tratament in asistență socială) 87 Alte activităţi cu semnificaţie socială 869 TOTAL 1172

Structura de personal Funcții încadrate Funcții de conducere 4% 6% S. D. R. P.

Structura de personal Funcții încadrate Funcții de conducere 4% 6% S. D. R. P. 7% 16% 6% S. E. A. P. 61% D. E. A. Medical Alte sectoare S. D. R. P. – Siguranța Deținerii și Regim Penitenciar S. E. A. P. – Serviciul Educație și Asistență Psihosocială D. E. A. – Sectorul economico-administrativ