CJAS GIURGIU A pstra sntatea este o datorie

  • Slides: 38
Download presentation
CJAS GIURGIU « A păstra sănătatea este o datorie morală şi religioasă, sănătatea este

CJAS GIURGIU « A păstra sănătatea este o datorie morală şi religioasă, sănătatea este baza tuturor virtuților sociale și ele nu mai pot fi utile atunci când nu suntem bine » ”Samuel Johnson“

Prezentare Casa de Asigurări de Sănătate Giurgiu (C. A. S. Giurgiu) este o instituţie

Prezentare Casa de Asigurări de Sănătate Giurgiu (C. A. S. Giurgiu) este o instituţie publică cu personalitate juridică, cu buget propriu, în subordinea C. N. A. S. , care administrează şi gestionează Fondul Naţional Unic de Asigurări Sociale de Sănătate, cu respectarea normelor elaborate de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate și are ca principal obiect de activitate asigurarea funcţionării unitare şi coordonate a sistemului de asigurări sociale de sănătate la nivelul judetului. C. A. S. Giurgiu funcţionează pe baza statutului propriu, care respectă prevederile statutuluicadru, aprobat de Consiliul de administraţie al C. N. A. S.

CAS Giurgiu reprezintă interesele asiguraţilor săi, în număr de 205. 218 la o populaţie

CAS Giurgiu reprezintă interesele asiguraţilor săi, în număr de 205. 218 la o populaţie stabilă de aproximativ 265. 493 de locuitori. Pe categorii de asiguraţi structura se prezintă astfel:

CAS Giurgiu şi-a desfăşurat activitatea în anul 2013 cu un număr de 38 salariaţi,

CAS Giurgiu şi-a desfăşurat activitatea în anul 2013 cu un număr de 38 salariaţi, conform organigramei proprii

- puncte tari - puncte slabe - oportunităţi - ameninţări

- puncte tari - puncte slabe - oportunităţi - ameninţări

ll *Personal competent, stabil, flexibil, receptiv la schimbare; *Implementarea sistemului informatic unic integrat pe

ll *Personal competent, stabil, flexibil, receptiv la schimbare; *Implementarea sistemului informatic unic integrat pe toate modulele funcţionale la aceasta data; *Resurse umane specializate bine pregătite profesional; *Calitate bună a serviciilor furnizate; *Asigurarea transparenţei prin existenţa compartimentului de relaţii media, relaţii publice, purtător de cuvânt, linia Tel Verde, Site-ul C. A. S. Giurgiu, ş. a. *Personal insuficient numeric în condiţiile extinderii permanente a activităţii; *Posibilităţi scăzute de motivare în condiţiile în care au apărut atribuţii de serviciu noi care trebuiesc realizate de acelaşi personal; *Presiune permanentă asupra personalului de a ţine pasul cu rapiditatea modificărilor legislative; *Informarea insuficientă a populaţiei cu privire la problemele din sistemul de sănatate, datorită limitării fondurilor alocate; *Probleme în asigurarea continuităţii serviciilor medicale. *Legatura şi comunicarea bună cu factorii decidenţi la nivel local; *Interesul crescut al întregii populaţii faţă de sistemul de asigurări sociale de sănătate; *Cereri de noi servicii şi produse medicale (computer tomograf, RMN, ş. a. ); *Posibilităţi de diversificare a ofertei de servicii; *Schimbări în stilul de viaţă al populaţiei, a culturii medicale şi apariţiei nevoilor resimţite de servicii medicale; *Exigenţe mai mari faţă de calitatea serviciilor; *Creşterea rapidă a pieţei de materiale sanitare şi dispozitive medicale. *Creşterea presiunii exercitate de asiguraţi şi în special de populaţia vârstnică asupra serviciilor medicale şi a sistemului asigurări sociale de sănătate; *Scăderea numărului de furnizori de servicii medicale din judeţ şi în special în mediul rural datorită crizei economice pe de o parte şi a lipsei de interes pentru mediul rural al medicilor de familie tineri, specialişti şi furnizori de servicii paraclinice; *Percepţia negativă a asiguraţilor faţă de modificările din sistemul de asigurări sociale de sănătate; *Schimbări ale nevoilor asiguraţilor; *Creşterea puterii de negociere a furnizorilor; *Creşterea nevoilor de dispozitive medicale; *Creşterea numărului de servicii induse de furnizori; *Criza financiară.

CONTRACTE 2013 PE DOMENII DE ASISTENŢĂ MEDICALĂ

CONTRACTE 2013 PE DOMENII DE ASISTENŢĂ MEDICALĂ

OBIECTIVE n n n Obiectivele generale stabilite au vizat în primul rând asigurarea accesului

OBIECTIVE n n n Obiectivele generale stabilite au vizat în primul rând asigurarea accesului asiguraţilor la îngrijiri medicale pe toate domeniile asistenţei medicale. Accesul asiguraţilor la îngrijiri medicale însemnând atât existenţa furnizorilor de servicii medicale cât şi un buget suficient pentru plata serviciilor medicale solicitate şi efectuate asiguraţilor. Monitorizarea permanentă a derularii contractelor cu furnizorii de servicii medicale în vederea respectării clauzelor contractuale şi asigurării de servicii medicale de calitate.

Furnizorii de servicii medicale aflaţi în relaţie contractuală cu CAS Giurgiu, pe categorii de

Furnizorii de servicii medicale aflaţi în relaţie contractuală cu CAS Giurgiu, pe categorii de asistenţă medicală Domeniu asistenţă medicală 2012 2013 Medicina primară – medici de familie 112 116 Medicina de specialitate – medici specialişti 48 46 Asistenţa stomatologică – medici stomatologi 25 - Servicii medicale paraclinice – laborator de analize medicale, radiologie şi imagistică 11 16 Medicamente în tratamentul ambulatoriu – farmacii 61/73 64/91 Dispozitive medicale 63 67 Servicii medicale spitaliceşti – spitale 3 3 Servicii de recuperare a sănătăţii 2 2 Servicii medicale de urgenţă şi transport sanitar – ambulanţa 1 - Îngrijiri medicale la domiciliu 3 1

Bugetul alocat asistenţei medicale pe domenii de asistenţă medicală Anul 2012 Mii lei Anul

Bugetul alocat asistenţei medicale pe domenii de asistenţă medicală Anul 2012 Mii lei Anul 2013 Mii Lei Creştere/ Diminuare Medicina primară – medici de familie 12. 285 13. 147 7% Medicina de specialitate – medici specialişti 2. 262 3. 239 43% Asistenţa stomatologică – medici stomatologi 367 85/3 luni - Servicii medicale paraclinice – laborator de analize medicale, radiologie şi imagistică 1. 248 1. 426 14% Medicamente în tratamentul ambulatoriu–farmacii 37. 482 54. 251 45% Dispozitive medicale 1. 191 1. 735 46% Servicii medicale spitaliceşti – spitale 36. 805 37. 639 2, 3% 248 257 3, 6% 8. 735 1. 083/ 2 luni - 113 147 30% 100. 736 113. 009 112, 2% Domeniu asistenţă medicală Servicii de recuperare a sănătăţii (ambulatoriu) Servicii medicale de urgenţă şi transport sanitar – ambulanţa Îngrijiri medicale la domiciliu TOTAL

PROGRAME NAȚIONALE DE SĂNĂTATE n n Programele naţionale de sănătate reprezintă un ansamblu de

PROGRAME NAȚIONALE DE SĂNĂTATE n n Programele naţionale de sănătate reprezintă un ansamblu de acţiuni organizate în scopul evaluării, prevenirii, tratamentului şi controlului bolilor cu impact major asupra stării de sănătate a populaţiei. Programele naționale de sănătate sunt proiectate, implementate și coordonate de Ministerul Sănătății, iar obiectivele lor sunt stabilite de aceeași instituție împreună cu Casa Națională de Asigurări de sănătate, Colegiul Medicilor din România, Camera Federativă a Medicilor, cu reprezentanți ai asociațiilor profesionale știintifice medicale, ai clinicilor universitare, unităților de cercetare, organizațiilor neguvernamentale, sindicatelor, patronatelor, ai ministerelor și instituțiilor centrale cu rețea sanitară proprie, precum și cu reprezentanți ai populației.

PROGRAME NAŢIONALE DE SĂNĂTATE curative finanţate din bugetul fondului naţional unic de asigurări sociale

PROGRAME NAŢIONALE DE SĂNĂTATE curative finanţate din bugetul fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate Programul naţional de boli cardiovasculare; Programul naţional de oncologie; Programul naţional de tratament al surdităţii prin proteze auditive implantabile (implant cohlear şi proteze auditive); Programul naţional de diabet zaharat; Programul naţional de tratament al bolilor neurologice; Programul naţional de tratament al hemofiliei şi talasemiei; Programul naţional de tratament pentru boli rare; Programul naţional de sănătate mintală; Programul naţional de boli endocrine; Programul naţional de ortopedie; Programul naţional de transplant de organe, ţesuturi şi celule de origine umană; Programul naţional de supleere a funcţiei renale la bolnavii cu insuficienţă renală cronică; Programul naţional de terapie intensivă a insuficienţei hepatice, Programul naţional de diagnostic şi tratament cu ajutorul aparaturii de înaltă performanţă; 1. Subprogramul de radiologie intervenţională; 2. Subprogramul de diagnostic şi tratament al epilepsiei rezistente la tratamentul medicamentos; 3. Subprogramul de tratament al hidrocefaliei congenitale sau dobândite la copil; 4. Subprogramul de tratament al durerii neuropate prin implant de neurostimulator medular,

PROGRAME NAȚIONALE DE SĂNĂTATE DERULATE PRIN CAS GIURGIU Obiectiv : realizarea prevenţiei buco-dentare pentru

PROGRAME NAȚIONALE DE SĂNĂTATE DERULATE PRIN CAS GIURGIU Obiectiv : realizarea prevenţiei buco-dentare pentru categoriile de PNS 1. Programul național de boli transmisibile; PNS 1 A – Subprogramul de tratament a persoanelor cu infecție HIV/SIDA si tratamentul postexpunere; PNS 1 B – Subprogramul de tratament al bolnavilor cu tuberculoză; PNS 3. Programul național de oncologie; PNS 5. Programul național de diabet zaharat; PNS 6. Programul național de diagnostic și tratament pentru boli rare și sepsis PNS 8. Programul național de ortopedie; PNS 9. Programul național de transplant de organe, țesuturi și celule de origine umană; PNS 10. Programul național de supleere a funcției renale la bolnavii cu insuficiență renală cronică. Bugetul alocat pentru programe naționale de sănătate: în anul 2013 9. 093, 71 mii lei

PROGRAME NAȚIONALE DE SĂNĂTATE DERULATE PRIN CAS GIURGIU PNS 1 A – Subprogramul de

PROGRAME NAȚIONALE DE SĂNĂTATE DERULATE PRIN CAS GIURGIU PNS 1 A – Subprogramul de tratament a persoanelor cu infecție HIV/SIDA si tratamentul postexpunere *Program derulat în trim I 2013 Indicatori de evaluare Indicatori fizici: număr de bolnavi : 177 Indicatori de eficiență: cost mediu/bolnav : 8. 161 lei Natura cheltuielilor programului cheltuieli pentru medicamente. Bugetul alocat pentru subprogramul de tratament a persoanelor cu infecție HIV/SIDA si tratamentul postexpunere: în anul 2013 1. 377, 77 mii lei

PROGRAME NAȚIONALE DE SĂNĂTATE DERULATE PRIN CAS GIURGIU PNS 1 B – Subprogramul de

PROGRAME NAȚIONALE DE SĂNĂTATE DERULATE PRIN CAS GIURGIU PNS 1 B – Subprogramul de tratament al bolnavilor cu tuberculoză; *Program derulat în trim I 2013 Indicatori de evaluare Indicatori fizici: număr de bolnavi : 314 Indicatori de eficiență: cost mediu/bolnav : 251 lei Natura cheltuielilor programului cheltuieli pentru medicamente și materiale sanitare. Bugetul alocat pentru subprogramul de tratament al bolnavilor cu tuberculoză: în anul 2013 42, 06 mii lei

PROGRAME NAȚIONALE DE SĂNĂTATE DERULATE PRIN CAS GIURGIU PNS 3 - Programul național de

PROGRAME NAȚIONALE DE SĂNĂTATE DERULATE PRIN CAS GIURGIU PNS 3 - Programul național de oncologie Indicatori de evaluare Indicatori fizici: numar de bolnavi : 823 Indicatori de eficiență: cost mediu/bolnav : 4. 624 lei Natura cheltuielilor programului servicii medicale Unități cu care CAS Giurgiu are încheiate contracte pentru investigații PET CT: Onco Card - Brașov Pozitron Diagnosztika - Oradea; Euromedic - București. Bugetul alocat pentru programul național de oncologie: în anul 2013 3. 911, 14 mii lei

PROGRAME NAȚIONALE DE SĂNĂTATE DERULATE PRIN CAS GIURGIU PNS 5 - Programul național de

PROGRAME NAȚIONALE DE SĂNĂTATE DERULATE PRIN CAS GIURGIU PNS 5 - Programul național de diabet zaharat Indicatori de evaluare Indicatori fizici: număr de bolnavi : 4. 477 Indicatori de eficiență: cost mediu/bolnav : 575 lei Natura cheltuielilor programului cheltuieli pentru medicamente: insulina și antidiabetice orale; cheltuieli pentru materiale sanitare: teste de automonitorizare; cheltuieli pentru efectuarea Hb. A 1 c. Bugetul alocat pentru programul național de diabet zaharat : în anul 2013 2. 570, 67 mii lei

PROGRAME NAȚIONALE DE SĂNĂTATE DERULATE PRIN CAS GIURGIU PNS 6. Programul național de diagnostic

PROGRAME NAȚIONALE DE SĂNĂTATE DERULATE PRIN CAS GIURGIU PNS 6. Programul național de diagnostic și tratament pentru boli rare și sepsis Indicatori de evaluare Indicatori fizici: număr de bolnavi : 10 Indicatori de eficiență: Mucoviscidoză copii - 8 cost mediu/bolnav : 28. 481 lei Mucoviscidoză adulți - 1 cost mediu/bolnav : 53. 536 lei Scleroză laterală amiotrofica - 1 cost mediu/bolnav : 2. 814 lei Natura cheltuielilor programului cheltuieli pentru medicamente; Bugetul alocat pentru programul național de diagnostic și tratament pentru boli rare și sepsis: în anul 2013 284, 20 mii lei

PROGRAME NAȚIONALE DE SĂNĂTATE DERULATE PRIN CAS GIURGIU PNS 8. Programul național de ortopedie

PROGRAME NAȚIONALE DE SĂNĂTATE DERULATE PRIN CAS GIURGIU PNS 8. Programul național de ortopedie Indicatori de evaluare Indicatori fizici: număr de bolnavi : 14 Indicatori de eficiență: cost mediu/bolnav : 1. 296 lei Natura cheltuielilor programului cheltuieli pentru endoproteze. Bugetul alocat pentru programul național de ortopedie: în anul 2013 13, 1 mii lei

PROGRAME NAȚIONALE DE SĂNĂTATE DERULATE PRIN CAS GIURGIU PNS 9. Programul național de transplant

PROGRAME NAȚIONALE DE SĂNĂTATE DERULATE PRIN CAS GIURGIU PNS 9. Programul național de transplant de organe, țesuturi și celule de origine umană Indicatori de evaluare Indicatori fizici: număr de bolnavi : 30 Indicatori de eficiență: cost mediu/bolnav : 21. 120 lei Natura cheltuielilor programului cheltuieli pentru medicamente. Bugetul alocat pentru programul național de diabet zaharat : în anul 2013 633, 63 mii lei

PROGRAME NAȚIONALE DE SĂNĂTATE DERULATE PRIN CAS GIURGIU PNS 11 - Programul național de

PROGRAME NAȚIONALE DE SĂNĂTATE DERULATE PRIN CAS GIURGIU PNS 11 - Programul național de supleere a funcției renale la bolnavii cu insuficiență renală cronică Indicatori de evaluare Indicatori fizici: număr de bolnavi hemodializă convențională : 89 număr de bolnavi hemodiafiltrare intermitenta on-line – 6 Natura cheltuielilor programului se asigura decontarea serviciilor de hemodializa conventionala, hemodiafiltrare intermitenta on-line inclusiv medicamente și materiale sanitare specifice, transportul nemedicalizat al pacientilor hemodializati de la și la domiciliul pacientilor, transportul lunar al medicamentelor și materialelor sanitare specifice dializei peritoneale la domiciliul pacientilor. tariful este de 472 lei pentru sedinta de hemodializa conventionala, la un tarif/sedinta de hemodiafiltrare intermitenta on-line de 536 lei Furnizor – Centrul Privat de Dializă Renal Care Group Decontările pentru programul național de supleere a funcției renale la bolnavii cu insuficiență renală cronică au fost suportate din bugetul CNAS.

Finanțare Programe Naţionale de Sănătate derulate în anul 2013 la nivelul CAS Giurgiu DENUMIRE

Finanțare Programe Naţionale de Sănătate derulate în anul 2013 la nivelul CAS Giurgiu DENUMIRE PROGRAM/ SUBPROGRAM FURNIZORI DE SERVICII PRIN CARE SE DERULEAZĂ PROGRAMELE/ SUBPROGRAMELE Medicamente pentru boli cronice din care: Credite de angajament 2013 -MII LEI 9. 093, 71 Subprogramul de tratament al bolnavilor cu tuberculoză Spitalul Izvoru, Spitalul judeţean de urgenţă Giurgiu, Spitalul orăşenesc Bolintin Vale 42, 06 Subprogramul de tratament şi monitorizare a persoanelor cu infecţie HIV/SIDA Spitalul judeţean de urgenţă Giurgiu 1. 377, 77 Programul naţional de oncologie 64/91 farmacii, Spitalul judeţean de urgenţă Giurgiu, Spitalul orăsenesc Bolintin Vale 3. 911, 14 Programul naţional de diabet zaharat din care 2. 570, 67 -antibiotice orale 64/91 farmacii 1. 254, 80 -insulină 64/91 farmacii 690, 21 -antibiotice orale şi insulină 64/91 farmacii 625, 66 Programul naţional de transplant de organe, ţesuturi şi celule de origine umană 64/91 farmacii 633, 63 Programul naţional de diagnostic şi tratament pentru boli rare 64/91 farmacii 284, 20

Finanțare Programe Naţionale de Sănătate derulate în anul 2013 la nivelul CAS Giurgiu DENUMIRE

Finanțare Programe Naţionale de Sănătate derulate în anul 2013 la nivelul CAS Giurgiu DENUMIRE PROGRAM/ SUBPROGRAM FURNIZORI DE SERVICII PRIN CARE SE DERULEAZĂ PROGRAMELE/ SUBPROGRAMELE Materiale sanitare specifice Subprogramul de tratament al bolnavilor cu tuberculoză Credite de angajament 2013 -MII LEI 1. 464, 02 Spitalul Izvoru, Spitalul judeţean de urgenţă Giurgiu, Spitalul orăşenesc Bolintin Vale Programul naţional de diabet zaharat , din care 15, 67 241, 98 - copii cu diabet zaharat insulinodependent automonitorizare 64/91 farmacii 17, 40 - adulţi cu diabet zaharat insulinodependent automonitorizare 64/91 farmacii 224, 58 - Programul naţional de ortopedie Spitalul judeţean de urgenţă Giurgiu 13, 10 - Medicamente cu administrare parenterală care Spitalul judeţean de urgenţă Giurgiu; se elibereaza prin farmaciile cu circuit închis Spitalul oraşenesc Bolintin Vale -Sume pentru evaluarea anuală a bolnavilor cu diabet zaharat Clinica Medicală Hipocrat 2000 Clinica Sante Centrul Medical MED-AS Clinica Romgermed Centrul Optical Ema 1. 156, 28 2, 66

ASISTENŢA MEDICALĂ PRIMARĂ Obiective : - acoperirea în proporţie de peste 95% cu medici

ASISTENŢA MEDICALĂ PRIMARĂ Obiective : - acoperirea în proporţie de peste 95% cu medici de familie; (acest obiectiv se realizează împreună cu D. S. P. ) - creşterea rolului şi încrederii asiguraţilor în medicul de familie. n În anul 2013 : Necesar medici de familie 139 Medici de familie existenţi 116 Acoperirea cu medici de familie s-a realizat în proporţie de 84 % faţă de necesar. Bugetul alocat pentru asistenţa primară : în anul 2012 în anul 2013 12. 285 mii lei 13. 147 mii lei

CENTRE DE PERMANENȚĂ Obiective : - Asigurarea asistenței medicale 24 din 24 ore n

CENTRE DE PERMANENȚĂ Obiective : - Asigurarea asistenței medicale 24 din 24 ore n Localități în care funcționeaza Centre de permanență: Călugăreni, Comana, Roata de jos, Florești-Stoenești, Buturugeni, Ghimpați, Braniștea, Malu, Clejani. În anul 2013 : Necesar medici - 45 Contracte încheiate pentru activitatea în Centre de permanență - 54 Bugetul alocat pentru asistenţa primară : în anul 2012 în anul 2013 1. 163, 76 mii lei 1. 373, 34 mii lei

ASISTENŢA MEDICALĂ PENTRU SPECIALITĂŢI CLINICE Obiectiv : - Asigurarea necesarului de medici specialişti pentru

ASISTENŢA MEDICALĂ PENTRU SPECIALITĂŢI CLINICE Obiectiv : - Asigurarea necesarului de medici specialişti pentru cât mai multe specialităţi medicale. În anul 2013 : Necesar de medici specialişti : 54 Medici specialişti existenti : 46 ( pe un nr. de 20 contracte/31 norme ) Bugetul alocat pentru medicina de specialitate : în anul 2012 în anul 2013 2. 262 mii lei 3. 239 mii lei

ASISTENŢA MEDICALĂ PENTRU SPECIALITAŢI PARACLINICE – laboratoare de analize medicale, radiologie şi imagistică Obiectiv

ASISTENŢA MEDICALĂ PENTRU SPECIALITAŢI PARACLINICE – laboratoare de analize medicale, radiologie şi imagistică Obiectiv : asigurarea accesului pacienţilor din mediul rural. C. A. S. Giurgiu a încheiat următoarele contracte: În judeţul Giurgiu - 5 laboratoare de analize medicale; - 3 laboratoare de radiologie şi imagistică medicală ( din care 2 de înaltă performanţă – CT + RMN ); În afara judeţului Giurgiu - 1 laborator de analize medicale – Histopatologie; - 6 laboratoare de radiologie şi imagistică medicală – RMN, Scintigrafie; În oraşul Giurgiu există un singur punct de recoltare analize medicale de laborator. Bugetul alocat pentru specialităţi paraclinice : - laborator, radiologie și imagistică în anul 2012 în anul 2013 1. 248 mii lei 1. 426 mii lei

MEDICAMENTE ÎN TRATAMENTUL AMBULATORIU Obiectiv : - Asigurarea accesului tuturor pacienţilor la medicamente în

MEDICAMENTE ÎN TRATAMENTUL AMBULATORIU Obiectiv : - Asigurarea accesului tuturor pacienţilor la medicamente în tratamentul ambulatoriu. Număr societăţi comerciale farmaceutice – 64 Număr farmacii – 91 din care mediu urban – 30 mediu rural – 61 din care 9 puncte de lucru în mediul rural ale farmaciilor din urban și rural, în localităţile : Bâcu, Mârșa, Bucşani, Gogoșari, Gostinu, Găujani, Novaci, Stoenești și Gostinari; Bugetul alocat pentru tratamentul în ambulatoriu : în anul 2012 în anul 2013 37. 482 mii lei 54. 251 mii lei

DISPOZITIVE MEDICALE Obiectiv : - eliminarea listei de aşteptare pentru toate tipurile de dispozitive

DISPOZITIVE MEDICALE Obiectiv : - eliminarea listei de aşteptare pentru toate tipurile de dispozitive medicale. În anul 2012 : - s-au emis 931 decizii de acordare de dispozitive medicale cu valoare de 1. 226 mii lei. În anul 2013 : - s-au emis 1. 949 decizii de acordare de dispozitive medicale cu valoare de 1. 676 mii lei. La 31. 12. 2013 lista de aşteptare cuprindea un număr de 63 solicitări cu valoare de 80 mii lei. Bugetul alocat pentru dispozitive medicale : în anul 2012 în anul 2013 1. 191 mii lei 1. 735 mii lei

SERVICII MEDICALE ÎN UNITĂŢI SANITARE CU PATURI Obiective : - Monitorizarea serviciilor medicale acordate

SERVICII MEDICALE ÎN UNITĂŢI SANITARE CU PATURI Obiective : - Monitorizarea serviciilor medicale acordate de spitale asiguraţilor : Gradul de satisfacere a nevoilor asiguraților spitalizați; Creşterea gradului de confort pe perioada de spitalizare; Verificarea existenţei medicamentelor în spitale; Respectarea normelor igienico – sanitare; Relaţia medic pacient; Furnizori de servicii medicale spitalicești: Spitalul judeţean de urgenţă Giurgiu; Spitalul orăşenesc Bolintin Vale; Spitalul Izvoru. Bugetul alocat pentru servicii medicale spitaliceşti : în anul 2012 în anul 2013 37. 482 mii lei 37. 639 mii lei

SERVICII DE ÎNGRIJIRI MEDICALE LA DOMICILIU Obiective : - încheierea de contracte cu un

SERVICII DE ÎNGRIJIRI MEDICALE LA DOMICILIU Obiective : - încheierea de contracte cu un număr optim de furnizori astfel încat să fie asigurată asistența pe acest domeniu în majoritatea localităților din județ; - eliminarea listei de aşteptare; În anul 2013: - s-au emis un nr. de 93 decizii de acordare servicii de îngrijiri la domiciliu cu valoare de 147 mii lei. Până la data de 31. 12. 2013 lista de așteptare pentru servicii de îngrijiri la domiciliu a fost eliminată. Bugetul alocat pentru servicii de îngrijiri medicale la domiciliu : în anul 2012 în anul 2013 133 mii lei 147 mii lei

ACTIVITATE COMPARTIMENT CONTROL FURNIZORI Obiective : - Verificarea modului de respectare a clauzelor contractuale;

ACTIVITATE COMPARTIMENT CONTROL FURNIZORI Obiective : - Verificarea modului de respectare a clauzelor contractuale; - Verificarea concordanței între serviciile medicale contractate, raportate de furnizor și decontate de C. A. S. și serviciile consemnate în evidențele specifice existente la nivelul cabinetului. Nr. Total Furnizori Nr. Furnizori controlați Tip control Tematic Operativ 358 152 97 41 Inopinat Număr Măsuri dispuse Sume recuperate Ron 14 316 22. 985

PROBLEME ÎNT MPINATE ÎN ANUL 2013 n n *Problemele cu care ne-am confruntat în

PROBLEME ÎNT MPINATE ÎN ANUL 2013 n n *Problemele cu care ne-am confruntat în perioada evaluată la nivelul C. A. S. Giurgiu nu sunt noi, ele au mai existat şi au fost semnalate în perioada anterioara dar pot fi sintetizate întro exprimare generica: probleme de resurse, atât resurse umane cât şi resurse financiare. Problema resurselor umane este una delicată deoarece numărul de 38 de posturi ocupate la nivelul CAS Giurgiu nu asigură necesarul de personal pentru desfăşurarea activităţii casei în condiţii optime. Ca soluţie pentru rezolvarea acestei probleme s-a stabilit încărcarea cu sarcini suplimentare prin fişa postului iar pe viitor, respectând prevederile legale intenţionăm ocuparea posturilor vacante. Deficitul de personal se resimte în mod acut pe segmentele de activitate unde se lucrează cu publicul, respectiv compartimentul “Evidenţa asiguraţi” şi “Relaţii cu asiguraţii” unde zilnic numărul persoanelor care se prezintă la ghişeu depăşeşte posibilitatea de prelua/elibera documente a salariaţilor din aceste compartimente generându-se astfel timp de aşteptare, eliberarea documentelor solicitate pentru ziua/zilele următoare şi totodată nemulţumiri. În vederea rezolvării acestui aspect am stabilit graficul de lucru cu publicul, un interval orar de preluare a solicitărilor şi unul de eliberare a documentelor. Documentele pentru asiguraţii din afara municipiului Giurgiu şi urgenţele, se eliberează în aceeaşi zi iar pentru cei din municipiul Giurgiu dacă timpul fizic nu permite eliberarea în aceeşi zi se eliberează ziua următoare.

 *Problema de resurse financiare a apărut şi a fost resimţită încă de la

*Problema de resurse financiare a apărut şi a fost resimţită încă de la finele anului n 2012, iar cele mai mari greutăţi întâmpinate au fost la încheierea contractelor pentru anul n 2013 cu spitalele. n Nevoia de resurse financiare exprimată de spitale a fost transmisă şi , , sustinută” de reprezentanţii acestor unităţi sanitare fără a fi corelată cu posibilităţile lor reale de a realiza serviciile medicale care să le permită accesarea unor fonduri suficiente pentru acoperirea nevoii lor. n Ţinând cont de prevederea bugetară CAS Giurgiu a contractat servicii medicale care să asigure funcţionarea sistemului la un nivel acceptabil, neputându-se asigura acoperirea tuturor nevoilor exprimate de furnizorii de servicii medicale, de spitale în primul rând, sumele contractate cu aeştia fiind insuficiente pentru a acoperi cheltuielile de personal şi cheltuielile cu bunurile şi serviciile la un nivel apropiat de solicitările înaintate. n Pentru anumite domenii de asistenţă medicală – dispozitive medicale, servicii paraclinice – a existat listă de aşteptare, creditul de angajament fiind insuficient pentru nevoia exprimată de astfel de servicii medicale în prima parte a anului, această problemă fiind eliminată până la finele anului 2013. n Problema resurselor financiare a fost rezolvată în trimestrul IV, când prin creditele bugetare primite de CAS Giurgiu s-a contractat şi decontat servicii medicale la nivelul raportărilor transmise de furnizori. n CAS Giurgiu nu are plăţi restante la furnizori mari de 90 de zile. n Alte probleme apărute au fost considerate probleme curente, care au fost rezolvate la nivelul casei de asigurari de sănătate şi au vizat în special probleme de neîntelegeri ale unor prevederi legale sau interpretări eronate ale acestora, făcute atat de furnizorii de servicii medicale cât şi de asiguraţi. n O problemă care generează multe nemulţumiri asiguraţilor este lipsa sau numărul mic de medici specialişti pe majoritatea specialităţilor. n

Obiective generale C. A. S. Giurgiu n Creşterea gradului de informare a asiguraţilor: -

Obiective generale C. A. S. Giurgiu n Creşterea gradului de informare a asiguraţilor: - Informarea permanentă a asiguraţilor, contribuabililor şi furnizorilor de servicii medicale asupra drepturilor şi obligaţiilor legale, noutăţior în materie apărute, alte aspecte de interes general sau specifice, etc; - Asigurarea liberului acces la informaţii de interes public persoanelor fizice/juridice, onorarea cu promptitudine a tuturor cererilor în acest sens indiferent de modul de formulare; - Organizarea şi participarea la diferite evenimente şi manifestări locale şi judeţene; - Asigurarea transparenţei în activitatea instituţiei; - Modernizarea şi completarea site-ului C. A. S. Giurgiu – www. casgr. ro în care sunt prezentate legislaţia în domeniul sanitar, furnizorii de servicii medicale, programele şi rapoartele de activitate ale instituţiei, etc. - Organizarea de conferinţe de presă ori de câte ori situaţia o impune;

Creşterea gradului de satisfacere a asiguraţilor prin: - Ridicarea calităţii actului medical; - Asigurarea

Creşterea gradului de satisfacere a asiguraţilor prin: - Ridicarea calităţii actului medical; - Asigurarea continuitaţii asistenţei medicale 24 ore din 24 ore, sâmbăta, duminica şi sărbători legale; - Reducerea timpului de răspuns la solicitare în urgenţă prespitalicească; - Creşterea gradului de confort pe perioada de spitalizare; - Accesul la pachetul de servicii medicale minimal fără liste de aşteptare; - Planificarea îngrijirilor medicale – trebuie eliminată practica deciziilor ad-hoc şi neclarităţile în desfăşurarea proceselor – cerinte *asigurarea că toate procesele se desfasoară în condiţii controlate, *echipamentele sunt adecvate şi cu o menteneanţă corespunzatoare, *asigurarea respectării reglementarilor şi standardelor de către furnizori; - Îmbunătăţirea managementului şi a utilizării fondurilor în unităţi sanitare aflate în contract cu C. A. S. prin mediatizarea rezultatelor controalelor efectuate de Serviciul Medical şi Compartiment Control; n

CAS Giurgiu colaborează cu : n n n n n Instituţia Prefectului – judeţul

CAS Giurgiu colaborează cu : n n n n n Instituţia Prefectului – judeţul Giurgiu Consiliul Judeţean Giurgiu Direcţia de Sănătate Publică Giurgiu Inspectoratul Judeţean de Poliţie al judeţului Giurgiu Colegiului Medicilor Giurgiu Colegiul Farmacistilor Giurgiu Colegiul Medicilor Dentişti Giurgiu Comitetul Consultativ de dialog civic pentru problemele persoanelor vârstnice din Giurgiu Primăria Municipiului Giurgiu Direcţia Judeţeană de Statistică Giurgiu

Vă mulţumesc !

Vă mulţumesc !