Telefonul Elev Mutescu Roxana Clasa a VIIIA Scoala

  • Slides: 14
Download presentation
Telefonul Elev: Mutescu Roxana Clasa: a VIII-A Scoala: cu clasele I-VIII, Pesac Profesor: Ciutu

Telefonul Elev: Mutescu Roxana Clasa: a VIII-A Scoala: cu clasele I-VIII, Pesac Profesor: Ciutu Anica

Aparatul telefonic este echipat cu dispozitive de apel, de convorbire si de comutatie. In

Aparatul telefonic este echipat cu dispozitive de apel, de convorbire si de comutatie. In functie de modul de alimentare, aparatelefonice sunt de tip BL (alimentate la baterie locala) si BC (alimentate la baterie centrala).

Telefonul

Telefonul

Elementele de baza ale telefonului sunt: 1. Microfonul; 2. Capsula receptoare; 3. Transformatorul telefonic;

Elementele de baza ale telefonului sunt: 1. Microfonul; 2. Capsula receptoare; 3. Transformatorul telefonic; 4. Soneria polarizata; 5. Discul de apel.

1. Microfonul transforma energia acustica in energie electrica variabila. Elementul principal al microfonului este

1. Microfonul transforma energia acustica in energie electrica variabila. Elementul principal al microfonului este membrana metalica ondulata, solidara cu o cupa cu granule de carbune. Cand membrana vibreaza, apasa granulele de carbune, care formeaza o rezistenta electrica variabila. Al doilea electrod al microfonului este pozitionat la piulita din partea inferioara. Astfel, intre cei doi electrozi, se obtine un curent variabil cu intensitatea undelor sonore.

2. Capsula receptoare transforma energia electrica primita in energie sonora. Cele mai folosite capsule

2. Capsula receptoare transforma energia electrica primita in energie sonora. Cele mai folosite capsule sunt cele de tip electromagnetic. La trecerea curentului variabil prin bobina, in interiorul acesteia, se atrage o piesa de fier moale, care va vibra in ritmul semnalului electric receptionat. Vibratiile se transmit unei membrane de aluminiu, ce le transforma in unde sonore. Capsula este prevazuta cu doi magneti permanenti care au rolul de a-I spori sensibilitatea.

3. Transformatorul telefonic conecteaza microfonul si receptorul la linia telefonica, izoland capsula receptoare de

3. Transformatorul telefonic conecteaza microfonul si receptorul la linia telefonica, izoland capsula receptoare de curentul continu al bateriei.

4. Soneria polarizata este folosita ca dispozitiv de receptionare a curentului alternativ de apel.

4. Soneria polarizata este folosita ca dispozitiv de receptionare a curentului alternativ de apel.

5. Discul de apel transmite spre centrala impulsuri de curent in numar corespunzator fiecarei

5. Discul de apel transmite spre centrala impulsuri de curent in numar corespunzator fiecarei cifre, in functie de numarul format. Pentru ca transmisia impulsurilor spre centrala sa fie uniforma, aceasta se realizeaza in perioada de revenire a discului, cand viteza este constanta.

Disc de apel au numai aparatelefonice conectate la centrale automate. La aparatele moderne, pentru

Disc de apel au numai aparatelefonice conectate la centrale automate. La aparatele moderne, pentru transmiterea mai rapida, discul se inlocuieste cu o claviatura. Claviatura are urmatoarele avantaje: fiecarei taste ii corespund doua contacte, unul pentru convertirea cifrei zecimale in cifra binara si altul care cupleaza un circuit integrat ce poate memora maximum 20 de cifre binare. Conectarea la reteaua telefonica se face la cutia terminala proprie sau la nisa de telefon comuna.