LES PROPIETATS DE LA MATRIA QU PASSA SI

  • Slides: 14
Download presentation
LES PROPIETATS DE LA MATÈRIA QUÈ PASSA SI BARREJO MAIZENA, FARINA I MARRO DE

LES PROPIETATS DE LA MATÈRIA QUÈ PASSA SI BARREJO MAIZENA, FARINA I MARRO DE CAFÈ AMB AIGUA? Pau Casals Gràcia. Els nens i nenes de primer

QUINS MATERIALS HEM FET SERVIR? Bols culleres gots transparents aigua filtres maizena marro de

QUINS MATERIALS HEM FET SERVIR? Bols culleres gots transparents aigua filtres maizena marro de cafè farina

PREGUNTES QUE EL/LA MESTRE/A FA ALS ALUMNES • Per què amb el marro de

PREGUNTES QUE EL/LA MESTRE/A FA ALS ALUMNES • Per què amb el marro de cafè, sense aigua, no podem fer boletes? I barrejat amb aigua?

Les conclusions a les què hem arribat A U IG A I È O

Les conclusions a les què hem arribat A U IG A I È O R R DE F A C A M Amb aigua podem fer figures perquè ajunta el marro i fa que pesi més. Amb massa aigua no podem, però ho podem separar.

Què té d’especial la barreja de la “maizena” amb l’aigua? A què et recorda

Què té d’especial la barreja de la “maizena” amb l’aigua? A què et recorda el tacte de la barreja de la “maizena” amb aigua?

Les conclusions a les què hem arribat A U IG A N E M

Les conclusions a les què hem arribat A U IG A N E M IA Z I A Hi conviuen l’estat sòlid i líquid. No podem fer figures perquè es desfà la massa. No es pot separar la barreja.

Es barreja bé la farina amb aigua? On es quedarà la farina, a dalt

Es barreja bé la farina amb aigua? On es quedarà la farina, a dalt o a baix del got?

Un cop feta la barreja, la farina i l’aigua es poden separar?

Un cop feta la barreja, la farina i l’aigua es poden separar?

Les conclusions a les què hem arribat A U G A N I I

Les conclusions a les què hem arribat A U G A N I I A I R A F La farina es va quedar sota del got. Semblava que no es podia separar, però amb el filtre la farina es quedava a sobre i l’aigua passava.

Amb la farina amb aigua hem fet dibuixos:

Amb la farina amb aigua hem fet dibuixos:

CONTINGUTS i APRENENTATGES CONCEPTUALS: - Barreja i separació de diferents matèries amb aigua -

CONTINGUTS i APRENENTATGES CONCEPTUALS: - Barreja i separació de diferents matèries amb aigua - Ús i experimentació amb els diferents sentits ACTITUDINALS: - Curiositat: desig de conèixer, saber i comprendre. - Creativitat: trobar una nova solució davant d’un problema. - Actitud investigadora: passar de la curiositat a la investigació pròpia. -Actitud cooperativa: tenir en compte els altres a l’hora de treballar en grup( treball en equip) i en la comunicació (saber escoltar-se) PROCEDIMENTALS: - Utilització de diferents materials - Experimentació fent ús dels diferents sentits - Separació de les diferents matèries amb l’aigua.

METODOLOGIA -S’ha fet servir una metodologia a partir d’unes hipòtesis plantejades per la mestra.

METODOLOGIA -S’ha fet servir una metodologia a partir d’unes hipòtesis plantejades per la mestra. -S’han anat resolent mitjançant l’experimentació les preguntes o hipòtesis plantejades al principi de la sessió. - Les sessions van estar força dirigides, doncs es volien aconseguir uns objectius molt concrets. - Poc abans d’acabar la sessió, sempre es deixava un temps per treure les nostres pròpies conclusions.

PROPOSTES DE MILLORA - Tot i que han experimentat molt, he hagut de dirigir

PROPOSTES DE MILLORA - Tot i que han experimentat molt, he hagut de dirigir i controlar força les sessions per assolir uns objectius molt concrets. Per exemple: dient aproximadament la quantitat d’aigua i de matèria que necessitaven perquè tots sortissin amb èxit dels experiments.

Moltes gràcies per escoltar-nos!

Moltes gràcies per escoltar-nos!