PROIECTUL TINERII IMPOTRIVA VIOLENTEI n n Proiect finanat

  • Slides: 10
Download presentation
PROIECTUL “TINERII IMPOTRIVA VIOLENTEI”

PROIECTUL “TINERII IMPOTRIVA VIOLENTEI”

n n Proiect finanţat din Fondul Social European şi implementat de cãtre Ministerul Educaţiei,

n n Proiect finanţat din Fondul Social European şi implementat de cãtre Ministerul Educaţiei, Cercetãrii şi Inovãrii, în colaborare cu Institutul de Ştiinţe ale Educaţiei, Agenţia OSC şi Organizaţia „Salvaţi Copiii”. Proiectul contribuie în mod direct la realizarea obiectivului general al Programului Operaţional Sectorial de Dezvoltare a Resurselor Umane – POS DRU şi se înscrie în domeniul major de intervenţie 1. 1 Acces la educaţie şi formare profesionalã iniţialã de calitate.

Obiectivul general al proiectului vizeazã dezvoltarea unor structuri şi mecanisme de informare, monitorizare şi

Obiectivul general al proiectului vizeazã dezvoltarea unor structuri şi mecanisme de informare, monitorizare şi comunicare la nivel local, regional şi naţional în domeniul prevenirii şi combaterii fenomenelor de violenţã în şcoalã, în vederea dezvoltãrii capacitãţii instituţionale a diferitelor structuri cu rol în domeniu şi a competenţelor resurselor umane implicate în educaţie.

Obiectivele specifice ale proiectului n n n dezvoltarea unui sistem performant de monitorizare a

Obiectivele specifice ale proiectului n n n dezvoltarea unui sistem performant de monitorizare a fenomenului violenţei în şcoli şi a unui cadru metodologic comun la nivelul tuturor judeţelor; implementarea unor activitãţi de conştientizare a ploblematicii violenţei şcolare în rândul diferitelor categorii de actori şcolari şi la nivelul opiniei publice; acordarea de sprijin pentru dezvoltarea instituţionalã a structurilor cu responsabilitãţi în coordonarea la nivel naţional, judeţean, local cu responsabilitãţi în combaterea fenomenelor de violenţã în şcoalã; crearea unei reţele de formatori cu competenţe în domeniul prevenirii şi combaterii violenţei şcolare la diferite niveluri de decizie; creşterea capacitãţii instituţionale a centrelor de formare judeţene pentru îmbunãtãţirea calitãţii şi diversificarea ofertei de formare în domeniul violenţei şcolare; implicarea activã a elevilor în activitãţi de prevenire şi combatere a violenţei şcolare organizate în context şcolar şi extraşcolar.

Grupurile ţintã vizate în proiect sunt constituite din: - elevi, - personal cu funcţii

Grupurile ţintã vizate în proiect sunt constituite din: - elevi, - personal cu funcţii de conducere, monitorizare, evaluare şi control din inspectoratele şcolare, - directori şi membri ai consiliilor de administraţie ale unitãţilor de învãţãmânt.

Activitãţile proiectului n Crearea şi implementarea unui sistem de monitorizare a fenomenelor de violenţã

Activitãţile proiectului n Crearea şi implementarea unui sistem de monitorizare a fenomenelor de violenţã în şcoli; n Sprijin pentru dezvoltarea instituţionalã; n Formarea în domeniul prevenirii şi combaterii violenţei; n Formarea elevilor şi voluntariat; n Activitãţi de comunicare.

Rezultatele proiectului n Perfectarea unui sistem de monitorizare a fenomenelor de violenţã în şcoli;

Rezultatele proiectului n Perfectarea unui sistem de monitorizare a fenomenelor de violenţã în şcoli; n Sprijin pentru dezvoltare instituţionalã; n Formarea în domeniul prevenirii şi combaterii violenţei în şcoalã; n Formarea elevilor implicaţi în programul de gestionare a conflictelor şi comunicare / interacţiune non-violentã.

Implementarea Proiectului Iunie – septembrie 2010: formarea la nivel national a 450 cadre didactice,

Implementarea Proiectului Iunie – septembrie 2010: formarea la nivel national a 450 cadre didactice, dintre care au fost selectati 90 formatori, cate 2 pentru fiecare judet; Martie – iunie si iulie - octombrie 2011: formarea la nivelul national a 2300 cadre didactice, cate 50 – 55 /judet.

Formarea se realizeaza in 84 de ore, organizate in sesiuni “face to face” si

Formarea se realizeaza in 84 de ore, organizate in sesiuni “face to face” si online pe Platforma Moodle. Platforma infiinteaza mai multe spatii de comunicare pentru participanti: 4 forumuri de discutii libere, bloguri, forum stiri, cafeneaua facilitatorilor, resurse, portofolii personale. Platforma constituie un instrument de comunicare, schimb de experienta si buna practica si provoaca utilizatorii la un exercitiu de invatare si dezvoltare de noi competente. Beneficiarii acestui program vor regasi in spatiul virtual solutii pentru tematica propusa si provocari pentru alte proiecte.

Va multumim pentru atentie si va asteptam pe platforma! Iasi, 1 Aprilie 2011 Director

Va multumim pentru atentie si va asteptam pe platforma! Iasi, 1 Aprilie 2011 Director CCD Iasi, Prof. Lidia Andronache