ORTARETMDEN NVERSTEYE TYT HANG DERSLERE NASIL ALIILIR SINAVIN

  • Slides: 38
Download presentation
ORTAÖĞRETİMDEN ÜNİVERSİTEYE { TYT HANGİ DERSLERE NASIL ÇALIŞILIR?

ORTAÖĞRETİMDEN ÜNİVERSİTEYE { TYT HANGİ DERSLERE NASIL ÇALIŞILIR?

SINAVIN NASIL GEÇECEĞİNİ SEN BELİRLERSİN…

SINAVIN NASIL GEÇECEĞİNİ SEN BELİRLERSİN…

AMA NASIL ? ? ?

AMA NASIL ? ? ?

Temel Yeterlilik Testi (TYT) Nedir? Temel Yeterlilik Sınavı yani kısa ismi ile TYT artık

Temel Yeterlilik Testi (TYT) Nedir? Temel Yeterlilik Sınavı yani kısa ismi ile TYT artık yeni dönemde üniversite sınavlarına girecek öğrenciler için hazırlanmış 1. oturum sınavıdır. Bu sınavda öğrencileri Matematik, Türkçe, Fen Bilimleri ve Sosyal Bilimleri testlerini cevaplayacaktır.

TYT’DE MATEMATİK DERSİNE NASIL ÇALIŞILIR?

TYT’DE MATEMATİK DERSİNE NASIL ÇALIŞILIR?

 1) KONU EKSİĞİNİN OLMAMASINA DİKKAT ET! Öğretmeni dinlemek konu eksiğini tamamlamanın başında gelir.

1) KONU EKSİĞİNİN OLMAMASINA DİKKAT ET! Öğretmeni dinlemek konu eksiğini tamamlamanın başında gelir. Öğretmeni dinlerken kendine göre notlar almak konunun anlaşılmasını sağlar. Tek bir kaynaktan eksik konuları telafi etmek yüzeysel olacaktır. Kolay bir kaynak sonrasında orta düzey bir kaynaktan konu eksiğini tamamlamalısın.

 2) KONU ÇALIŞIRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER: TYT Matematik dersinde konuyu çalışırken yanınızda bir

2) KONU ÇALIŞIRKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER: TYT Matematik dersinde konuyu çalışırken yanınızda bir formül defteri olsun. Örneğin, 11 ile bölünebilme kuralını anlattı kitap. Siz de defterinize yazın. Konu bitti, çözümlü sorular karşınıza çıktı. Mutlaka elinizle altını kapatın. Defterden formüle bakarak soruyu çözmeye çalışın. Bir süre sonra gözünüz deftere gitmeden formülü beyninize nakış gibi işlediğinizi fark edeceksiniz.

 3) SORU ÇÖZMEDE DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER: Soru çözmeyi vücut geliştirmeye benzer. Başka biri

3) SORU ÇÖZMEDE DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER: Soru çözmeyi vücut geliştirmeye benzer. Başka biri siz halteri kaldırırken size devamlı yardım etse asla onun kadar kas yapamazsınız. İlla ki sizin o ağırlığı kendiniz kaldırmanız gerekiyor ki gelişebilesiniz. Aynı şekilde çözemediğiniz soruları da hemen gidip birine çözdürmeyin. Gerekirse 3 gün uğraşın bir soru için. Konu anlatım kısmına bakın, benzer soruları araştırın. Ama siz çözmeye çalışın. En sonunda çözemezseniz tabi ki bir bilene danışın. Matematik nasıl çalışılır sorusunun verimli bir cevabını bilen bir uzman sizi çok daha ilere götürecektir emin olun.

 4) EZBERDEN UZAK DUR: Matematik düşünebilme, analitik kabiliyeti ölçer. Bu nedenle çoğu zaman

4) EZBERDEN UZAK DUR: Matematik düşünebilme, analitik kabiliyeti ölçer. Bu nedenle çoğu zaman ezber yapmak işe yaramaz ve vakit kaybettirir. Özellikle formüller ezber yapılmadan soru çözümleriyle öğrenilmelidir. 5) YANLIŞ İNANÇLAR ‘’TEMELİM YOK ‘’ Öğrencilerin matematik dersinde en çok öne sürdüğü bahaneleri temellerinin olmamasıdır. Halbuki matematik yapmak için dört işlemden fazlasını bilmenize gerek yok. Matematiksel işlemleri yapabilme potansiyeliniz varsa matematik yapabilirsiniz. Bu yüzden “temelim yok” bahanesinin arkasında saklanmanıza gerek yok. Eğer dört işlemi hatasız yapabiliyorsanız temeliniz vardır. Üzerinize düşen bu temeli geliştirmektir.

 6) YETERLİ ZAMAN AYIRMAK Matematikte başarılı olmak istiyorsanız yeterli zamanı ayırmanız gerekiyor. Ne

6) YETERLİ ZAMAN AYIRMAK Matematikte başarılı olmak istiyorsanız yeterli zamanı ayırmanız gerekiyor. Ne kadar zaman ayırmanız gerektiği ise tamamen size bağlı. Matematik dersine ne kadar emek ve zaman harcarsanız o kadar ustalaşırsınız. Sıkılmadan ve yılmadan matematikle uğraşacağınız süreyi en iyi siz bilirsiniz. Örneğin 3 saat olarak başlarsınız daha sonra 4, 5 saate çıkarırsınız.

TEKRARLAR VE DÜZENLİ SORU ÇÖZÜMLERİ MATEMATİK BAŞARINIZI ARTTIRIR.

TEKRARLAR VE DÜZENLİ SORU ÇÖZÜMLERİ MATEMATİK BAŞARINIZI ARTTIRIR.

TYT’DE TÜRKÇE DERSİNE NASIL ÇALIŞILIR? Büyük çoğunluğumuz başarılı olmanın yolunu, çok çalışmadan geçtiğini düşünür.

TYT’DE TÜRKÇE DERSİNE NASIL ÇALIŞILIR? Büyük çoğunluğumuz başarılı olmanın yolunu, çok çalışmadan geçtiğini düşünür. Oysa tek yolu sistemli ve yeterli çalışmaktır. Bu sistem diğer derslerde olduğu gibi Türkçe dersi için de geçerli. Türkçe dersinden istenilen verimi almak sanıldığı kadar zor değildir. Ders çalışırken uygulayacağınız tekniklerle işimizi kolaylaştırabiliriz.

1) Türkçe Dil Bilgisi Sandığınız Kadar Kurallardan İbaret Değildir! Dil bilgisi korkulduğu kadar kurallar

1) Türkçe Dil Bilgisi Sandığınız Kadar Kurallardan İbaret Değildir! Dil bilgisi korkulduğu kadar kurallar yığını değildir. Nasıl ki matematik dersinde bir konu diğerine bağlantılı ise dil bilgisi de öyledir. Bir bütün olarak ele almalıyız. Örneğin hal eklerini bilmeden fiilimsileri öğrenmemiz zor olur. Birbirine zincir halkaları gibi bağlı oldukları için temeli oturttuğumuzda devamı kolaylıkla gelecektir. Başarısız olduğunuzda sakın pes etmeyin. Zamanla bilgiler size yardımcı olacaktır. Zorlandığınız konu üzerinde durup, çok soru çözümleriyle bunun üstesinden geleceksiniz. Dil bilgisini anlamanın diğer yolu ise gündelik hayattaki konuşmalarımıza yer vermektir. Kurduğunuz cümleleri dil bilgisi süzgecinden geçirdiğinizde pratik yapmış olursunuz. Dil bilgisi başlarda sizi korkutabilir ama öğrendikçe cümle çözümlemeleri size keyif verecektir. Konu hakimiyeti işinizi kolaylaştıracaktır.

2) Türkçe Anlam Bilgisi Soruların Cevabı Kitaplarda! Anlam bilgisi soruları hızlı okumak, okuduğunu anlamak,

2) Türkçe Anlam Bilgisi Soruların Cevabı Kitaplarda! Anlam bilgisi soruları hızlı okumak, okuduğunu anlamak, anladığını yorumlamaktan geçer. Kitap okumak bu soruları çözmemize büyük katkı sunar. Dünya klasikleri, hikaye , roman , deneme gibi yazıların bol okunması faydalı olacaktır. Kitap okuma alışkanlığı olmayan, yada sevmeyenler ise bir dergi, gazete, köşe yazısı gibi alternatiflere baş vurabilir. Sözcükte anlam soruları , genellikle kelime bilgisini ölçmeye yöneliktir. Anlamını bilmediğimiz kelimeleri sözlükten bakarak öğrenebiliriz. Böylece kelime haznemizi genişletebiliriz. Cümlede anlam sorularında bizden, eş anlamlı , zıt anlamlı , neden- sonuç gibi pek çok ifadeleri bulmamız istenir. Bu soruları çözebilmemiz için cümlenin köküne inip iyice anlamak gerekir. Paragrafta anlam soruları uzun olduğu için öğrenciyi korkutur. Ama uzun sorunun içinde gizli cevabı saklıdır. Birazcık dikkatle çözülebilir sorulardır. Paragraf sorularını çözerken kalem kullanmak işimizi kolaylaştıracaktır. Sözcüklerin cümlelerin anlamlarını belirleyerek yanlarına yazabiliriz. Önemli yerlerin altlarını çizerek sorunun çözümüne hızla ulaşabiliriz.

DİKKAT !!! Türkçe dersinde başarılı olmak istiyorsanız bol kitap okumalı ve test çözmelisiniz. Tabi

DİKKAT !!! Türkçe dersinde başarılı olmak istiyorsanız bol kitap okumalı ve test çözmelisiniz. Tabi kitap okumayı sınav yılına bırakmamalısınız. Yine de sınav yılındaysanız zamanınızı etkilemeyecek şekilde kitap okuma alışkanlığı elde etmeniz hem zihninizi temizler hem stresinizi alır hem de kafa dinlemenize olanak sağlar. Eğer sınav yılındaysanız test çözmeye daha ağırlık verebilirsiniz.

TYT’DE FEN BİLİMLERİ DERSİNE NASIL ÇALIŞILIR?

TYT’DE FEN BİLİMLERİ DERSİNE NASIL ÇALIŞILIR?

1) NOT ALARAK ÇALIŞIN: Fen bilimleri içerisinde özellikle Kimya ve Biyoloji dersleri çok sayıda

1) NOT ALARAK ÇALIŞIN: Fen bilimleri içerisinde özellikle Kimya ve Biyoloji dersleri çok sayıda sözel konuyu içermektedir. Sözel konularda not alarak çalışmak verimli çalışmanın ilk aşamasıdır. Not alarak çalıştığınız takdirde hem konuları kavrayabilir, hem de sürekli tekrar edebileceğiniz bir özet şablonuna sahip olabilirsiniz. Bunların yanı sıra test çözerken bu not kağıdından yanlışlarınızı tespit edebilir, daha kolay bir şekilde sonuçlarınıza ulaşabilirsiniz. Fizik dersi içinde formülleri not almanız ve gerekli bilgileri elinizde tutmanız yararlı olacaktır.

2) İKİ FARKLI KAYNAKTAN ÇALIŞIN: Özellikle kimya ve biyoloji dersleri için bir adet konu

2) İKİ FARKLI KAYNAKTAN ÇALIŞIN: Özellikle kimya ve biyoloji dersleri için bir adet konu anlatımlı kaynak ve geniş soru hazneli bir soru bankası edinin. Konu çalışması yapıp, notlarınızı aldıktan sonra ilk aşamada konu anlatımlı kitabınızın testlerini çözün. Bu kısımda elde ettiğiniz başarı tatmin edici değilse konuyu videolardan veya farklı ders notlarından tekrar çalışın. Eğer ki tatmin edici ise ikincil soru kaynağınızdan o kısma dair bütün soruları çözüp diğer konunuzu çalışmaya başlayın.

3) BAZI KONULAR İÇİN VİDEOLU ANLATIMI TERCİH EDİN: Fen bilimlerinde bazı konular temeli sıkıntılı

3) BAZI KONULAR İÇİN VİDEOLU ANLATIMI TERCİH EDİN: Fen bilimlerinde bazı konular temeli sıkıntılı olduğu takdirde sadece okuyarak ve not alarak anlaşılamayabilir. Örneğin Fizik dersindeki Dinamik, Kimya dersindeki asit-baz dengesi, biyolojideki genotip işlemleri gibi sayısal konular bunlara örnek olarak verilebilir. Bu yüzden de anlamakta sıkıntı çektiğiniz konular için konu anlatımına ek bir videolu anlatım dinleyin. Eğer ki hala sıkıntılarınız var ise bir bilenden yardım almayı ihmal etmeyin. Bolca soru çözüp yapamadıklarınızı bilenlere sorun. Bu şekilde yavaşça konulardaki mantaliteyi kavrayabilirsiniz.

4) KONULAR VE KAYNAKLAR BİTTİKÇE GELİŞTİĞİNİZİ HİSSEDECEKSİNİZ… Konularda birer ilerlediğiniz takdirde bilginizi hissedecek ve

4) KONULAR VE KAYNAKLAR BİTTİKÇE GELİŞTİĞİNİZİ HİSSEDECEKSİNİZ… Konularda birer ilerlediğiniz takdirde bilginizi hissedecek ve soruları çözmede pratikleşeceksiniz. Bir süre sonra zor gördüğünüz konularda dahi başarılı olmaya başlayacak ve gözünüzü korkutan birçok soruyu kolayca çözebileceksiniz. Tüm konular bittiğinde, eş zamanlı olarak birer soru bankasını da tamamlamış olacak ve toplamda 6 adet kitap bitirmiş olacaksınız. Bu moral ve motivasyona sahip olmak dahi sizi fen bilimleri alanında başarıya götürecektir.

5) KONULAR BİTTİKTEN SONRA BOLCA FEN BİLİMLERİ DENEMESİ ÇÖZÜN !!! Yeni sistemde 130 soruluk

5) KONULAR BİTTİKTEN SONRA BOLCA FEN BİLİMLERİ DENEMESİ ÇÖZÜN !!! Yeni sistemde 130 soruluk bir kısım, 40 soruya sığdırıldığı için konu dağılımlarında ciddi bir kıtlık olacak gibi gözüküyor. Bu yüzden de başarıya ulaşmak adına çokça konuya hakim olmak ve soru kaçırmamak şart. Bu yüzden de yeni sisteme göre hazırlanmış çokça deneme kaynağı alıp çözün. Bunların yanı sıra eski sistemde LYS ve YGS denemelerini de kullanabilirsiniz. Ancak sadece bu kaynaklara bağlı kalmayın ve yeni sisteme adapte olabileceğiniz kaynaklardan da soru çözün.

TYT’DE SOSYAL BİLİMLER SINAVINA NASIL ÇALIŞILIR?

TYT’DE SOSYAL BİLİMLER SINAVINA NASIL ÇALIŞILIR?

TARİH Tarih dersi sözel bir ders olduğu için akılda tutması oldukça güç bir derstir.

TARİH Tarih dersi sözel bir ders olduğu için akılda tutması oldukça güç bir derstir. Ancak doğru çalışma teknikleri ile tarih dersinde başarılı olmak çok kolaylaşacaktır. Tarih dersinin asıl amacı geçmiş olayları günümüz koşulları ile bağdaştırmaktır. Bu dersin içeriği kronolojik sırayla olduğu için konuları sırasıyla çalışmanız gerekir.

1) PARAGRAF SORULARINA DİKKAT EDİN ! Tarih soruları genellikle paragraf sorularından oluşur. Bu nedenle

1) PARAGRAF SORULARINA DİKKAT EDİN ! Tarih soruları genellikle paragraf sorularından oluşur. Bu nedenle soruları okurken çok dikkatli olmalısınız. Genellikle paragraf soruları cevabı içinde içeren sorulardır. Ayrıca soru köküne dikkat etmelisiniz. Özellikle olumsuz soru köklerine dikkat etmelisiniz. Paragraf sorularında paragraf ile şıkları birleştirmeniz yorum yapmanızı kolaylaştıracaktır.

2) ÖNCÜLLÜ SORULAR Tarih testinde mutlaka 3 -4 adet öncüllü soru gelir. Öncüllü sorular

2) ÖNCÜLLÜ SORULAR Tarih testinde mutlaka 3 -4 adet öncüllü soru gelir. Öncüllü sorular birbirine çok yakın ifadeler içerdiği için çok kolay kafa karıştırabilir. Bu tip sorular öğrencinin bilgisini ölçmeye dayalı sorulardır. Bu nedenle konuyu iyi çalıştığınıza emin olun. Öncül soruları bilerek çok yakın olarak düzenlenir.

3) KONU ATLAMAYIN Tarih okuyarak çalışılması gereken bir ders olduğu için genellikle öğrenciler konu

3) KONU ATLAMAYIN Tarih okuyarak çalışılması gereken bir ders olduğu için genellikle öğrenciler konu atlamaya yatkındırlar. Bu şekilde çalışan öğrenciler genellikle sınavdan çıkınca “aklıma gelmedi, ben konuyu bilmiyorum” gibi şeyler söylerler. Bu durumu yaşamamak için dersi not alarak çalışmalısınız. Post-itlerden faydalanarak kısa notlar alabilirsiniz.

4) BOL PRATİK YAPIN Tarih dersinde konuları unutmamak için konu çalıştıktan sonra bol soru

4) BOL PRATİK YAPIN Tarih dersinde konuları unutmamak için konu çalıştıktan sonra bol soru çözmelisiniz. Ancak soru çözmekte yetmez. Haftalık ve aylık olarak düzenli tekrar yapmalısınız. Bu tekrarları yaparken konu çalışırken çıkardığınız kısa notlardan faydalanabilirsiniz. Bu sayede konuları hiç unutmazsınız. 5) KONULAR ARASINDA BAĞLANTI KURUN Tarih dersi kronolojik sırada ilerleyen bir ders olduğu için konular birbiriyle bağlantılıdır. Bu yüzden konular arasında sebep sonuç ilişkisi kurmanız işinizi kolaylaştırır. Konuları atlayıp ilerlemeniz tarihsel sırayı karıştırmanıza neden olur. Sınavda karıştırabilirsiniz.

COĞRAFYA Coğrafya kolay bir ders değildir. Sadece coğrafya değil hiçbir ders kolay değildir. Her

COĞRAFYA Coğrafya kolay bir ders değildir. Sadece coğrafya değil hiçbir ders kolay değildir. Her ders için olduğu gibi TYT coğrafya püf noktaları da iyi bilinmelidir. Özel ilgi göstermediğiniz dersleriniz karşınıza hep zor derslermiş gibi çıkmaya başlar. Ve zor olduğu düşünülen dersler sürekli ertelenir ve son noktada mecburiyetten çalışılmaya başlanır. Bu son dakika çalışmaları bize istediğimiz başarıyı vermediği için bütün sorun dersin zorluğuna yüklenir. Coğrafya ve Fizik bu döngünün yaşandığı derslere gayet güzel örnekler olabilir.

1) ŞEKİL KULLANIN Şimdi gözlerinizi kapatın bir rakam ya da bir cıva hayal edin,

1) ŞEKİL KULLANIN Şimdi gözlerinizi kapatın bir rakam ya da bir cıva hayal edin, bir makara veyahut. Aşağı yukarı aynı şeyler canlanır gözünüzde ama dağ hayal edin desem ya da bir göl, iklim, mevsim. . . Hemen renkler canlanır kafanızda. Detaylar şekillenir renklenir kafanızda bir resim oluşur. İşte coğrafyanın gücü budur. Coğrafya görsel temelli oluşmuş bir ders yer şekillerinden yerel saatlere kadar bütün konularda kafanızdaki görsel şemaları kullanarak yapamayacağınız soru yok gibi. ÇRH (Çiz, Renklendir, Hatırla) ile konuları çalışırken kendinize özgü şekiller çizip kendi anlayacağınız şekilde renklendirdiğinizde konuların hatırlanma oranının çok yüksek olduğu bilimsel olarak kanıtlanmış bir gerçektir.

2) KISAYOLUNUZU KURUN Coğrafya ve tarihte konunun tam olarak anlaşılması için konu anlatımlarında uzun

2) KISAYOLUNUZU KURUN Coğrafya ve tarihte konunun tam olarak anlaşılması için konu anlatımlarında uzun detaylara yer verilir. Sınavda doğrudan karşınıza soru olarak gelmeyecek fakat bilgilerin anlaşılmasını sağlamak için yazılmış kısımları da çalışın. Fakat her zaman konunun çekirdeğine odaklanın. Coğrafya defteri nasıl olur sorusuna değinecek olursak; kendinize ufak kartlar hazırlayarak çok önemli olan bilgileri o kartlara yazın ve bir sonraki tekrarınızı hem çok hızlı hem de çok daha verimli yapın. Kısa yollar sözel derslerde hayat

3) DİLSİZ HARİTALARDAN YARARLANIN Coğrafyanın en göz korkutucu yanının (gölleri, dağları, akarsuları, ülkeleri, şehirleri,

3) DİLSİZ HARİTALARDAN YARARLANIN Coğrafyanın en göz korkutucu yanının (gölleri, dağları, akarsuları, ülkeleri, şehirleri, kanalları, boğazları) ezberlemek olduğunu söyler öğrencilerim. Özel derslerde zamandan kazanmak, kalıcılığı artırmak ve iyi bir coğrafya defteri nasıl olur sorusuna cevap bulmak için kullandığımız yöntemlerden birisi de dilsiz haritadır. Ne olduğunu bilmeyenler için bahsedecek olursak beyaz ve içi boş bir haritadan bahsediyoruz. Hem Türkiye hem de Dünya dilsiz haritasını elinize alın çoğaltın ve kullanmaya başlayın. Öğrenmeye çalıştığınız konu her neyse aklınızda kalan yerleri harita üzerine yazın. Bunlar akarsu isimleri de olabilir, yetişen tarım ürünleri de olabilir ülke veya boğaz isimleri de olabilir. Her yeni tekrardan sonra silin ve tekrar yazın sonra tekrar silin ve tekrar yazın. Sonuçlara siz bile inanmayacaksınız farkında bile olmadan görsel ezber devreye girecek ve siz aslında tahmin edemeyeceğiniz çok şeyi bildiğinizi fark edeceksiniz.

DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ Sınav sürecinde yalnızca matematik, Türkçe değil diğer derslere de

DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ Sınav sürecinde yalnızca matematik, Türkçe değil diğer derslere de aynı ağırlığı göstermek önemlidir. Bunun temel nedeni her testin kendi soruları bazında ağırlığa sahip olmasıdır. Bu sebeple bir net kazanmanız dahi sıralamada sizi istediğiniz yere taşıyabilir. YT sürecinde öğrencilerin en hafife aldığı derslerden biri din kültürüdür. Fizik, matematik, geometri gibi ağır derslere odaklı olan öğrenci din kültürüne gerekli önemi vermeyebilir. Ne yazık ki bu alanda kaçırılan netler de beklenmedik şekilde çok olacaktır. Tüm bu sebeplerden ötürü din kültürüne nasıl çalışılması gerektiği bilinmelidir.

 TYT DİN KÜLTÜRÜ İÇİN KAVRAM ÇALIŞMA Din kültürü dersi, temelinde Arapça kavramların bulunduğu

TYT DİN KÜLTÜRÜ İÇİN KAVRAM ÇALIŞMA Din kültürü dersi, temelinde Arapça kavramların bulunduğu bir derstir. Bu nedenle olabildiğince yoğunluklu olarak kavram çalışılması önerilmektedir. Her gün yarım saat din kültürü kavramlarını okumanız, sınavda karşınıza çıkacak kelimeleri tanımanıza yardımcı olacaktır. Hiç duymadığınız Arapça bir kavramı sınavda görmeniz en büyük şanssızlığınız olur. Soruyu okusanız da kelimeleri bilmediğinizde çözümü çok zor olacaktır. Bu sebeple olabildiğince fazla kavram bilmelisiniz. Bu sayede sınavda karşınıza çıkan tüm soruları net şekilde doğru yapabilirsiniz. TYT DİN KÜLTÜRÜ İÇİN AYET, HADİS ÇALIŞMA ÖSYM, yaptığı sınavlarda din kültürü için ayet, hadis ağırlıklı sorular bulundurmaktadır. Bunun için sınava hazırlık sürecinde öğrenebildiğiniz kadar hadis öğrenmeniz, ayetlere göz gezdirmeniz gerekmektedir. Özellikle herhangi bir hadisi verip ne anlatılmak istendiği üzerine birçok soru tarzı bulunmaktadır. Din kültürü yalnızca birkaç konudan oluşan bir ders değildir. Asırlar öncesinden yaşanmış hadiseler üzerinden kaliteli hadis soruları da sorulabilmektedir. Bu nedenle her gün 1 hadis ezberleseniz dahi sınava kadar birçok hadis ezberiniz olur. Dolayısıyla hadis temelli soruları rahatlıkla çözebilirsiniz. Aynı durum ayetler için de geçerlidir. Ayetlerin tefsiri üzerine karşınıza çıkabilecek sorulara karşın temel ayetlere göz gezdirilmesi önerilmektedir.

 TYT DİN KÜLTÜRÜ İÇİN TEMEL DUALARI ÇALIŞMA TYT hazırlığında din kültürüne çalışmak için

TYT DİN KÜLTÜRÜ İÇİN TEMEL DUALARI ÇALIŞMA TYT hazırlığında din kültürüne çalışmak için yalnızca kavram ve konular yeterli değildir. Aynı zamanda Ayet’el Kürsi, Fatiha gibi temel sureleri, duaları da bilmek germektedir. Bunun nedeni pek çok ayet sorusunun bu dualar üzerine sorulmasıdır. Özellikle ayet soruları, bilenen temel surelerden sorulmaktadır. Bu sebeple birkaç temel sureyi bilmek, ezberlemek size doğrudan artı puan kazandıracaktır.

 TYT DİN KÜLTÜRÜ İÇİN KONU ÇALIŞMA TYT sınav sürecinde, din kültürünü oluşturan birkaç

TYT DİN KÜLTÜRÜ İÇİN KONU ÇALIŞMA TYT sınav sürecinde, din kültürünü oluşturan birkaç ünite bulunmaktadır. Sınav müfredatının içerisinde yer alan bu üniteler çoğunlukla insan ve toplumla ilişkilidir. Siz de buna dayanarak din kültürü içerisinde yer alan tüm ünitelerin konularını çalışmalısınız. Konulara çalışırken her konu için ayrı not kâğıtları tutmalısınız. Bu sayede çalıştıklarınızı sayfalarca anlatmanıza gerek kalmadan rahatlıkla birkaç yaprakta bir araya getirebilirsiniz. TYT DİN KÜLTÜRÜ İÇİN SORU ÇÖZME TYT sürecinde her dersi olduğu gibi din kültürünü de hak ettiği gibi çalışmalısınız. Doğru çalışma tekniği kullanıldığında din kültürü de full net kazandıracaktır. Birçok açıdan basit bir ders olsa da ihmal edildiğinde zor sorularla karşılaşılması muhtemeldir. Bu nedenle hafife almadan gereken ciddiyetle çalışılması önerilmektedir.

FELSEFE Derste öğretmenin anlattıkları kesinlikle not edilmeli, bu bilgiler daha sonra tekrar edilmelidir. Yazarak

FELSEFE Derste öğretmenin anlattıkları kesinlikle not edilmeli, bu bilgiler daha sonra tekrar edilmelidir. Yazarak tekrar iyi sonuçlar verir. Konuyla ilgili tablolar yapmak felsefe dersi için çok yararlı olur. Buna örnek vermek gerekirse ; Ahlak felsefesi ünitesinde evrensel ahlak yasası var mıdır? Başlığı yer alıyor. Bu başlık üç bölümde inceleniyor. Evrensel Ahlak Yasasının Varlığını Reddedenler, Yasayı Subjektif Temelde Açıklayanlar ve Yasayı Objektif Temelde Açıklayanlar. Buradan sonra da konu alt başlıklara ayrılıyor. Eğer « Ben bu şekilde yazınca bir karmaşa ortaya çıkıyor ve konuyu anlamak zorlaşıyor » diyorsanız bunu tablo haline getirirseniz ortaya daha derli toplu ve anlaşılması kolay veriler elde edilir . Bu tabloları renkli kalem ve kağıtlarla hazırlarsanız görsel hafızamızda daha kolay yer edinir ve bilgileri hatırlamanız daha da kolaylaşır.

 Bu tabloları çalışma masanıza yapıştırabilirsiniz. Ders çalışmaya başlamadan önce göz gezdirirsiniz, test çözerken

Bu tabloları çalışma masanıza yapıştırabilirsiniz. Ders çalışmaya başlamadan önce göz gezdirirsiniz, test çözerken hatırlayamadığınız bilgilere daha kolay ulaşabilirsiniz. Test kitabı ya da felsefe denemeleri alırsanız öğrendiklerinizi pekiştirmeniz daha kolay ve kalıcı olur. Daha önceki yılların çıkmış sorularına göz atarsanız soru dağılımları nasıl ve yıllar geçtikçe soru çeşitlerinde ne gibi farklar ortaya çıkmış bunu görür ve çalışmanızı ne şekilde yönlendirmeniz gerektiğini görmüş olursunuz.