METODE INTERACTIVE DE PREDARE Prof inv primar TURCU

  • Slides: 7
Download presentation
METODE INTERACTIVE DE PREDARE Prof. inv. primar, TURCU MARIA CLAUDIA Scoala Generala Iernut Judetul

METODE INTERACTIVE DE PREDARE Prof. inv. primar, TURCU MARIA CLAUDIA Scoala Generala Iernut Judetul Mures

CIORCHINELE Ciorchinele este un tip de brainstorming neliniar, o tehnică eficientă de predare-învăţare care

CIORCHINELE Ciorchinele este un tip de brainstorming neliniar, o tehnică eficientă de predare-învăţare care încurajează elevii să gândească liber şi deschis asupra unei teme. Prin această metodă se evidenţiază într-o reţea conexiunile dintre ideile despre un subiect. Este o activitate eficientă care îi determină să lucreze şi pe cei mai puţin motivaţi, individual sau în grup, în toate etapele activităţii sau numai în una dintre ele.

APLICATIE Clasa a II-a Disciplina: Ştiinţe ale naturii Unitatea de învăţare: Animale Subiectul: Recapitulare

APLICATIE Clasa a II-a Disciplina: Ştiinţe ale naturii Unitatea de învăţare: Animale Subiectul: Recapitulare Tipul lecției: recapitulare și sistematizare de cunoștințe

INDICATII METODICE o În mijlocul plansei este scris cuvântul nucleu: , , ANIMALE”. o

INDICATII METODICE o În mijlocul plansei este scris cuvântul nucleu: , , ANIMALE”. o Elevii completează cu cuvintele potrivite legate de subcapitolele din tema propusă. o Învăţătoarea notează cuvintele (corecte) propuse de elevi, până la epuizarea ideilor.

Fel: - Alcătuire: - Medii de viaţă: - Foloase: - De ce au nevoie

Fel: - Alcătuire: - Medii de viaţă: - Foloase: - De ce au nevoie animalele pentru a trăi şi dezvolta? Factori care influenţeaz ă viaţa animalelor: Formulează un mesaj ecologic: …………

OBIECTIVE o o o o Să precizeze felul animalelor, după locul unde trăiesc. Să

OBIECTIVE o o o o Să precizeze felul animalelor, după locul unde trăiesc. Să numească foloase obținute de la animale domestice si sălbatice. Să precizeze care poate fi mediul de viată al animalelor. Să denumească părtile componente ale unui animal. Să enumere factorii ce influentează viata animalelor. Să precizeze de ce au nevoie animalele pentru a trăi. Să formuleze un mesaj ecologic.

CONCLUZII o Se fixează mai bine ideile si se structurează informaţiile facilitându-se retinerea si

CONCLUZII o Se fixează mai bine ideile si se structurează informaţiile facilitându-se retinerea si înţelegerea acestora. o Permite practicarea diverselor forme de organizare a activităţii (frontală, în grupuri, individuală). o Contribuie la dezvoltarea unor capacităti mentale: de analiză, de comparare, de sistematizare, de exemplificare, de clasificare. . . o Stimulează formarea unor atitudini si capacităti la elevi: toleranţă fată de ceilalti, spiritul critic, curajul de a comunica ideile proprii. . .