LSEYE GE SSTEM LGS TANITIM SUNUMU 2019 2020

  • Slides: 34
Download presentation
LİSEYE GEÇİŞ SİSTEMİ (LGS) TANITIM SUNUMU 2019 -2020 Dilek VARLI Sakarya/Erenler Rehberlik ve Araştırma

LİSEYE GEÇİŞ SİSTEMİ (LGS) TANITIM SUNUMU 2019 -2020 Dilek VARLI Sakarya/Erenler Rehberlik ve Araştırma Merkezi Psikolojik Danışman ve Rehberlik Öğretmeni

 Liselere Geçiş Sınavı; 8’inci sınıf öğretim programları esas alınarak yapılacaktır. Sınav, iki oturum

Liselere Geçiş Sınavı; 8’inci sınıf öğretim programları esas alınarak yapılacaktır. Sınav, iki oturum hâlinde uygulanacaktır. LGS ile İlgili Genel Açıklamalar Çoktan seçmeli 90 sorulacaktır. Sınav aynı gün yapılacaktır. Sınava isteyen öğrenci girecek, zorunlu olmayacaktır. Sınava girmeyen öğrenciler de adrese dayalı yerleştirme tercihi yapabileceklerdir.

 Resmî ve Özel Ortaokullar, İmam Hatip Ortaokulları Öğrencilerinin Başvuru Şartları; 2019– 2020 Öğretim

Resmî ve Özel Ortaokullar, İmam Hatip Ortaokulları Öğrencilerinin Başvuru Şartları; 2019– 2020 Öğretim yılında örgün ortaokulların 8’inci sınıfında öğrenim görüyor olmak. LGS’ye Kimler Başvuru Yapabilir? Açık Öğretim Ortaokulu ve Geçici Eğitim Merkezi Öğrencilerinin Başvuru Şartları ; Örgün ortaöğretim kurumuna kayıt olma şartını taşımak ve öğrenim gördüğü okulun 8‘inci sınıfında öğrenimine devam ediyor olmak. Yurt dışında e Okul Sisteminde Kayıtlı Okullarda Öğrenim Gören Öğrencilerin Başvuru Şartları 2019 – 2020 Öğretim yılında yurt dışında Bakanlığımıza bağlı okulların 8’inci sınıfında öğrenim görüyor olmak.

Sınav Başvuruları Nasıl Yapılacak? Okul idarelerince öğrencilerin fotoğraf ve bilgilerinin güncel olduğu kontrol edilecektir.

Sınav Başvuruları Nasıl Yapılacak? Okul idarelerince öğrencilerin fotoğraf ve bilgilerinin güncel olduğu kontrol edilecektir. Okul bilgileri güncel olan adaylar https: //e okul. meb. gov. tr/ adresine girerek alt kısımda yer alan resimdeki tıklayınız yazan bölümü tıklayarak başvurularını yapabilirler. E Okuldan başvuru yapan tüm adaylar daha sonra okul müdürlüklerinden başvurularını onaylattıracaklardır. Onaylama işlemi için öğrencinin velisinin de okula gitmesi zorunludur. Okul idaresi onaylama işlemi sonrası başvuru yapıldığına dair belgenin çıktısından 2 nüsha alarak veliye imzalattıracaktır. İdareciler kendileri de imzaladıktan sonra 1 nüshasını veliye vereceklerdir. Öğrenciler başvurunun yapılıp yapılmadığı elektronik sistemden takip edebileceklerdir.

Sınav ile İlgili Tarihler Başvuru Tarihi: Nisan 2020 Sınav Tarihi: 7 Haziran 2020 Sınava

Sınav ile İlgili Tarihler Başvuru Tarihi: Nisan 2020 Sınav Tarihi: 7 Haziran 2020 Sınava Giriş Belgesi Yayınlanma Tarihi: Mayıs 2020 Tercih Dönemi Temmuz 2020 Merkezi Sınav Puanlarının İlanı: Haziran 2020 Nakil Sonuçlarının İlanı Ağustos 2020

LGS İki Oturumdan Oluşmaktadır: 1. Oturum Bilgileri 9. 30 Sınav Başlangıcı Türkçe 20 Soru

LGS İki Oturumdan Oluşmaktadır: 1. Oturum Bilgileri 9. 30 Sınav Başlangıcı Türkçe 20 Soru T. C. İnkılap Tarihi 10 Soru 50 Soru Din Kültürü 10 Soru 75 Dk. Yabancı Dil 10 Soru

Sınav Saati: 11. 30 Matematik 20 Soru Fen Bilgisi 20 Soru 2. Oturum Bilgileri

Sınav Saati: 11. 30 Matematik 20 Soru Fen Bilgisi 20 Soru 2. Oturum Bilgileri 80 Dakika Toplam 40 Soru

T. C. İnkılap Tarihi 1 Türkçe 4 Soruların Kat Sayı Dağılımı Matematik 4 Fen

T. C. İnkılap Tarihi 1 Türkçe 4 Soruların Kat Sayı Dağılımı Matematik 4 Fen Bilgisi 4 Ağırlık Kat Sayıları Din Kültürü 1 Yabancı Dil 1

 Sınava girecek öğrencilerin; Sınavın Uygulanması Sınav günü yanlarında T. C Kimlik Numaralı kimlikleri,

Sınava girecek öğrencilerin; Sınavın Uygulanması Sınav günü yanlarında T. C Kimlik Numaralı kimlikleri, Okullardan aldıkları Fotoğraflı ve Onaylı Sınav Giriş Belgesi ile birlikte İlk oturum için sabah saat: 09: 00’da sınav salonlarının olduğu okullarda olması gerekiyor. Öğrencilerin yanlarında en az 2 adet yumuşak uçlu kurşun kalem, kalemtıraş ve optik okuyucuya zarar vermeyecek yumuşak silgi bulundurmaları gerekmektedir…

Sınavın Uygulanması Fotoğraflı ve onaylı giriş belgesi ile T. C. Kimlik Numarası olmayan kimlikler

Sınavın Uygulanması Fotoğraflı ve onaylı giriş belgesi ile T. C. Kimlik Numarası olmayan kimlikler ile sınava gelen hiçbir aday sınava ALINMAYACAKTIR. Sınava geç kalan öğrenciler; Sınav başladıktan sonra ilk 15 dakika içinde sınava gelen öğrenciler sınav salonlarına alınarak sınava başlamaları sağlanır. 15 dakika geç gelen hiçbir adaya ek süre verilmez ve kalan süre içerisinde soruları cevaplaması istenir. Sınav başladıktan 15 dakika sonra gelen hiçbir aday sınav salonuna alınmaz.

Bu Sene LGS’ye kaç kişi girecek? Bu yıl sınava girecek öğrenci sayısı geçmiş yıllara

Bu Sene LGS’ye kaç kişi girecek? Bu yıl sınava girecek öğrenci sayısı geçmiş yıllara göre 600 binden fazla olacak. 2019 yılında 8. sınıfı başarıyla tamamlayan 1 milyon 210 bin 112 öğrenciden 1 milyon 74 bin 13’ü 2019 LGS’ye başvururken, 2020 yılında bu sayı 1. 8 milyonu bulabilecek. LGS’ye katılımın yüzde 88’in üzerinde olduğu düşünüldüğünde sınava yaklaşık 1. 6 milyon öğrencinin girecektir. Bu yıl sınavla öğrenci alan okulların kontenjanlarına gelince 2019 yılında sınavla öğrenci alan okulların sayısı 1526, kontenjanları ise 139 bin 600 oldu.

Sınavın Değerlendirilmesi Merkezi Yerleştirme Puanlarına Okul Başarı Puanları DAHİL EDİLMEYECEKTİR! Sınavın Değerlendirilmesinde ‘’ 3

Sınavın Değerlendirilmesi Merkezi Yerleştirme Puanlarına Okul Başarı Puanları DAHİL EDİLMEYECEKTİR! Sınavın Değerlendirilmesinde ‘’ 3 YANLIŞ’’ ‘’ 1 DOĞRUYU’’ götürmektedir. Kılavuzda belirtilen formüller ile her testin ağırlıklı standart puanı oluşturulacaktır. Her test için oluşturulan ağırlıklı testler toplanarak toplam ağırlıklı standart puan hesaplanacaktır. Daha sonra dönüşüm İle Merkezi Yerleştirme Puanı hesaplanacaktır. Merkezi Yerleştirme Puanı 100 ile 500 Puan arasındadır. Sınavda sorulan sorulardan hatalı olduğu tespit edilen sorular değerlendirme sonuçlarına dahil edilmeyecek olup ne puan getirisi ne de puan götürüsü olacaktır.

BİR ÖRNEK: LGS Yüzdelik Dilim Hesaplaması Nasıl Yapılır? Yüzdelik dilim sıralamanızın yüzde olarak ifadesidir.

BİR ÖRNEK: LGS Yüzdelik Dilim Hesaplaması Nasıl Yapılır? Yüzdelik dilim sıralamanızın yüzde olarak ifadesidir. MEB sizin Türkiye’de veya ilde kaçıncı olduğunuzu değil bunun yüzde olarak ifadesini vermiştir. Örneğin Türkiye genelinde % 8’e giren bir öğrenci 1. 300. 000 (LGS'ye giren yaklaşık öğrenci sayısı) öğrenci arasında 104. 000. olmuştur. Ancak! Okul kontenjanları, yeni açılan okullar, bazı okul türlerinin değişmesi, okul kapanması gibi durumlar yüzdelik dilimlerde değişmeye neden olacaktır.

LGS Sonuçlarını e-okul üzerinden ya da meb. gov. tr’den sorgulayabilirsiniz.

LGS Sonuçlarını e-okul üzerinden ya da meb. gov. tr’den sorgulayabilirsiniz.

E-Okul LGS Tercihleri Nasıl Yapılır? *LGS Tercih Robotu

E-Okul LGS Tercihleri Nasıl Yapılır? *LGS Tercih Robotu

E-Okul LGS Tercihleri • Liselere geçiş sistemi tercihinde birinci adım yerleştirmedir. Tercih işlemi öğrenci

E-Okul LGS Tercihleri • Liselere geçiş sistemi tercihinde birinci adım yerleştirmedir. Tercih işlemi öğrenci ve velisi tarafından https: //e okul. meb. gov. tr internet adresinden veya herhangi bir ortaokul/imam hatip ortaokulu müdürlüklerinden yapılabilecektir. • Yapılan tercihler mutlaka ilgili ortaokul müdürlüklerine onaylatılacaktır. Sınava giren ve Merkezî Sınav Puanına sahip olan öğrenciler dâhil tüm öğrenciler yerel yerleştirme ile öğrenci alan okul tercihinde bulunmak zorundadır. Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ekranından tercih yapılmaması durumunda, öğrencilere Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ile Pansiyonlu Okullar tercih ekranı açılmayacaktır. Öğrenciler; Merkezî Sınav Puanı İle Öğrenci Alan Okullar, Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ve Pansiyonlu Okullar olmak üzere 3 (üç) grupta tercih yapabileceklerdir. Merkezî Sınava girmeyen öğrenciler ise Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ve Pansiyonlu Okullar olmak üzere 2 (iki) grupta tercih yapabileceklerdir.

Tercihler Nasıl Yapılacak? Öğrenciler, ilk olarak Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ekranından tercih

Tercihler Nasıl Yapılacak? Öğrenciler, ilk olarak Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ekranından tercih yapacaklardır. Yerel Yerleştirmede tercihlerinden ilk 3 (üç) okulu Kayıt Alanından seçmek kaydıyla öğrenciler en fazla 5 (beş) okul tercihinde bulunabileceklerdir. Yapılan tercihlerde; aynı okul türünden (Anadolu Lisesi, Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi) en fazla 3 (üç) okul seçilebilecektir. Yerel Yerleştirme ile öğrenci alan okullar için tercihlerini yaparak kayıt işlemini tamamlayan öğrenciler, istemeleri hâlinde merkezî sınavla öğrenci alan okullar için açılacak Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ekranından en fazla 5 (beş) okul; Pansiyonlu Okullar tercih ekranından da en fazla 5 (beş) okul olmak üzere toplamda 15 okul tercihinde bulunabilecektir. Not! Sınava katılmayan öğrencilere Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar tercih ekranı açılmayacaktır.

1. Sınav İle Öğrenci Alan Liseler Merkezi Sınavla Yerleştirme Liselere Yerleştirme Nasıl Yapılacak? •

1. Sınav İle Öğrenci Alan Liseler Merkezi Sınavla Yerleştirme Liselere Yerleştirme Nasıl Yapılacak? • • Merkezi Sınav Sonucu ile Tercih Edilebilecek Liseler Fen ve Sosyal Bilimler Liseleri Özel Program ve Proje Uygulayan Anadolu Liseleri Özel Program ve Proje Uygulayan Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri Özel Program ve Proje Uygulayan Anadolu İmam Hatip Liseleri Sınava giren öğrenciler merkezi yerleştirme hakkına sahip olabileceklerdir. İyi bir liseye yerleşmek istiyorsanız %10’luk dilime girmelisiniz.

Yerel Yerleştirmeye Dayalı Tercih Edilebilecek Okullar 2. Diğer Liseler Adrese Dayalı Yerleştirme • •

Yerel Yerleştirmeye Dayalı Tercih Edilebilecek Okullar 2. Diğer Liseler Adrese Dayalı Yerleştirme • • Anadolu Liseleri Sağlık Meslek Liseleri İmam Hatip Liseleri Pansiyonlu Okullar Tercih edilen lise bakımından; i. Öğrenciler, ikamet adresine göre bulunduğu Kayıt Alanından okul tercih etmeleri durumunda, aynı okulu tercih eden Komşu Kayıt Alanındaki öğrencilerden; Komşu Kayıt Alanındaki öğrenciler de Diğer Kayıt Alanlarındaki öğrencilerden öncelikli yerleştirilecektir. Yerel Yerleştirmede Dikkate Alınacak Kriterler: • • • İkamet Adresi Ortaokul Başarı Puanı Devam-devamsızlık Yaş Tercih Önceliği NOT! Tüm öğrenciler yerel tercih yapacaklardır. Merkezi yerleştirme ile yerleşemeyen öğrenciler ya da sınava girmeyen öğrenciler yerel yerleştirme ile yerleşeceklerdir.

Yerel Yerleştirmedeki Renkler Ne Anlama Geliyor? Yerel yerleştirme tercih ekranında okullar; Yeşil renk, “Kayıt

Yerel Yerleştirmedeki Renkler Ne Anlama Geliyor? Yerel yerleştirme tercih ekranında okullar; Yeşil renk, “Kayıt Alanında” öğrenci için ikamet adresinin bulunduğu Kayıt Alanında yer alan okulları belirtir. Mavi renk, “Komşu Kayıt Alanında” öğrenci için ikamet adresine göre Komşu Kayıt Alanında yer alan okulları belirtir. Kırmızı renk, “Diğer” ise öğrenci için ikamet adresine göre diğer kayıt alanları ile il dışındaki kayıt alanlarında bulunan okulları belirtir.

Yerel yerleştirme kapsamında herhangi bir tercihine yerleşemeyen ve boş kontenjanı kalan pansiyonlu okulları tercih

Yerel yerleştirme kapsamında herhangi bir tercihine yerleşemeyen ve boş kontenjanı kalan pansiyonlu okulları tercih eden öğrenciler, pansiyonun kız ve/veya erkek kontenjanını ve yerel yerleştirme sonucunda kalan toplam boş kontenjanını aşmayacak şekilde yerleştirilir. 3. Pansiyonlu Okullara Yerleştirme

Özel Liselere Yerleştirme Nasıl Yapılacak? • Özel okullar isterlerse sınavlarını yapabilirler. kendi • Özel

Özel Liselere Yerleştirme Nasıl Yapılacak? • Özel okullar isterlerse sınavlarını yapabilirler. kendi • Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğüne bağlı özel ortaöğretim kurumları, Merkezî Sınav Puanı esas alınarak kendi yönetmeliklerine göre öğrenci alabilecektir. Yerleştirme sonuçları aynı eğitim öğretim yılı için geçerli olacaktır. Özel Öğretim Kurumlarına kayıt işlemini tamamlayan öğrencilere tercih ekranı açılmayacaktır. Ancak öğrenciler, tercih süresi içerisinde kayıtlarını iptal ettirmeleri durumunda tercihte bulunabilecektir.

Güzel Sanatlar ve Spor Liselerine Yerleştirme Nasıl Yapılacak? Güzel sanatlar liseleri, spor liseleri ile

Güzel Sanatlar ve Spor Liselerine Yerleştirme Nasıl Yapılacak? Güzel sanatlar liseleri, spor liseleri ile klasik sanatlar ve musiki, görsel sanatlar ve spor programı/projesi uygulayan Anadolu imam hatip liselerine yetenek sınav puanı ve OBP kullanılarak puan üstünlüğüne göre, yerleştirme yapılacağı düzenlenmiştir. Ortaokul ve imam hatip ortaokullarının 8. sınıfını 2019 -2020 eğitim ve öğretim yılında bitiren öğrenciler dilekçe ile birlikte öğrenim görmek istediği okul türlerinden sadece birisinin okul müdürlüğüne e-Okul üzerinden başvuruda bulunacaktır. Fotoğraflı Sınava Giriş Belgesi e-Okul üzerinden alınacaktır. Bu öğrenciler, isterse merkezi sınava da girebilecek, adrese dayalı sistemle yerleştirme için de başvurabilecek. Yetenekle girecek adaylar, yalnızca bir güzel sanatlar veya spor lisesine müracaat edebilecektir. Ön kayıt müracaatları okulların kapandığı tarih itibariyle başlayacak ve haziran sonuna kadar devam edecektir. Ön kayıt yaptırmayan öğrenciler, sınava giremeyecektir. Haziran ayında yetenek sınavı yapılmaktadır. Sınavdan 50 puan ve üzerinde puan almak gerekmektedir. Temmuz ayında yapılacak yerleştirmelerde yetenek sınavı + OBP kullanılarak puan üstünlüğüne ve okul kontenjanına bağlı yerleştirme yapılmaktadır.

 Tercihler okul müdürlüğü tarafından elektronik ortamda onaylanacaktır. Tercihlerle ilgili varsa her türlü düzeltme

Tercihler okul müdürlüğü tarafından elektronik ortamda onaylanacaktır. Tercihlerle ilgili varsa her türlü düzeltme elektronik onaylama işleminden önce yapılacaktır. Onaylama işlemi yapıldığı anda öğrencinin tercih işlemi tamamlanmış olacaktır. Öğrenci velisi düzeltme veya iptal işlemi için takvimde belirtilen tercih süreleri içerisinde okul müdürlüğüne başvurarak başvurunun düzeltilmesi veya iptal talebinde bulunabilecektir. Tercih Başvuru Durumu “İptal” olarak görünen öğrenciler yerleştirme işlemlerine dâhil edilmeyecektir. Tercihlerin, tercih ve yerleştirme kılavuzuna uygun olarak elektronik ortamda hatasız ve eksiksiz bir şekilde yapılması gerekmektedir. Tercih listesinden öğrenci velisi, onay işleminden ise okul müdürlüğü ile veli birlikte sorumludur. “Yerleştirme Tercihleri İçin Ön Çalışma Formu EK 1” veli tarafından doldurulup imzalandıktan sonra tercihler, sisteme okul müdürlüğü tarafından girilerek onaylandıktan sonra iki nüsha çıktısı alınacak, bir nüshası imza karşılığı veliye verilecek ve diğer nüshası okulda saklanacaktır.

YERLEŞTİRME TERCİHLERİ İÇİN ÖN ÇALIŞMA FORMU EK– 1 Bu form, öğrenci velileri tarafından tercih

YERLEŞTİRME TERCİHLERİ İÇİN ÖN ÇALIŞMA FORMU EK– 1 Bu form, öğrenci velileri tarafından tercih işlemi yapmadan önce, programa girilecek bilgilerle ilgili ön çalışma yapılabilmesi için hazırlanmıştır. Tercih yapmadan önce bu form üzerinde hazırlık yapılabilir. İnternet imkânı olmayan öğrenciler, okula gitmeden önce bu form üzerindeki bilgileri doldurup kontrol etmelidirler. Doldurulan formun hiçbir yasal geçerliliği yoktur ve ön hazırlık dışında hiçbir yerde kullanılamaz. Yerleştirme Tercihleri İçin Ön Çalışma Formu EK 1 TC KİMLİK NO ADI SOYADI DOĞUM TARİHİ OKUL ADI OKUL NUMARASI GÜVENLİK NO (*) CEP TELEFONU NO Güvenlik No: Mezun olunan ortaokul tarafından verilen numaradır. Numaranın kaybedilmesi durumunda öğrenci mezun olduğu ortaokul idaresine şahsen başvurarak temin edilebilir.

1. Grup Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar Yerleştirme Tercihleri İçin Ön Çalışma Formu EK

1. Grup Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar Yerleştirme Tercihleri İçin Ön Çalışma Formu EK 1 Sırası Tercih kodu Tercih edilen okul 1. 2. 3. 4. 5. 2. Grup Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar Sırası Tercih kodu Tercih edilen okul 1. 2. 3. 4. 5. 3. Grup Pansiyonlu Okullar Sırası Tercih kodu Tercih edilen okul 1. 2. 3. 4. 5.

 Merkezi Yerleştirmede, Liseye Yerleştirme Nasıl Yapılır? Puan ÜSTÜNLÜĞÜ esas alınarak yerleştirme yapılır. Puanların

Merkezi Yerleştirmede, Liseye Yerleştirme Nasıl Yapılır? Puan ÜSTÜNLÜĞÜ esas alınarak yerleştirme yapılır. Puanların eşit olduğu durumlarda ise; Okul Başarı Puanına (OBP), EŞİTLİK OLDUĞU TAKDİRDE, Sırası ile 8. sınıf, 7. sınıf, 6. sınıf Yıl Sonu Başarı Puanına (YBP), EŞİTLİĞİN DEVAMI HALİNDE, Özürsüz devamsızlık, Tercih önceliği, Öğrencinin yaşına bakılır. Yaşı ufak olan önceliklidir.

Sakarya’da Merkezi Yerleştirme Puanı ile Öğrenci Alan Okullar Listesi OKUL ADI SÜRE (PROJE OKULU)

Sakarya’da Merkezi Yerleştirme Puanı ile Öğrenci Alan Okullar Listesi OKUL ADI SÜRE (PROJE OKULU) SAKARYA 4 YIL CEVAT AYHAN FEN LİSESİ YERLEŞME ŞEKLİ DİL İNGİLİZCE ÖĞRETİM ŞEKLİ 2019 TABAN PUAN KARMA 473. 34 YÜZDELİK DİLİM 1. 66 MERKEZİ SAKARYA 15 TEMMUZ ŞEHİTLER FEN LİSESİ SAKARYA ARİFİYE NECMETTİN ERBAKAN FEN LİSESİ AKYAZI EYYÜP GENÇ FEN LİSESİ SAKARYA ANADOLU LİSESİ SAKARYA CEMİL MERİÇ SOSYAL BİLİMLER LİSESİ SERDİVAN ŞEHİT YILMAZ ERCAN KIZ AND. İMAM HATİP LİSESİ 4 YIL MERKEZİ İNGİLİZCE ERKEK 460. 156 3. 09 4 YIL MERKEZİ İNGİLİZCE KARMA 454. 04 3. 85 4 YIL MERKEZİ İNGİLİZCE KARMA 448. 14 4. 63 4 YIL MERKEZİ İNGİLİZCE KARMA 437. 28 6. 21 5 YIL MERKEZİ İNGİLİZCE KARMA 422. 45 8. 59 4 YIL MERKEZİ İNGİLİZCE KIZ 402. 09 12. 42

SÜRE YERLEŞME ŞEKLİ DİL ÖĞRETİM ŞEKLİ 2019 TABAN PUAN YÜZDELİK DİLİM SAKARYA ADAPAZARI 4

SÜRE YERLEŞME ŞEKLİ DİL ÖĞRETİM ŞEKLİ 2019 TABAN PUAN YÜZDELİK DİLİM SAKARYA ADAPAZARI 4 YIL ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ (PROJE OKULU) MERKEZİ İNGİLİZCE ERKEK 383. 314 16. 66 SAKARYA AKYAZI KIZ 4 YIL ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ (PROJE OKULU) MERKEZİ İNGİLİZCE KIZ 354. 79 24. 63 SAKARYA İMKB MEHMET 4 YIL AKİF ERSOY MES. TEK. AND. LİSESİ (BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI) İMKB SAKARYA MESLEKİ VE 4 YIL TEK. AND. LİSESİ (ELEKTRİK ELEKTRONİK ALANI) MERKEZİ İNGİLİZCE KARMA 341. 43 29. 05 MERKEZİ İNGİLİZCE KARMA 305. 10 42. 94 FATİH MESLEKİ VE TEKNİK 4 YIL ANADOLU LİSESİ (RAYLI SİSTEMLER TEKNOLOJİSİ ALANI) MERKEZİ İNGİLİZCE KARMA 290. 61 49. 19 İMKB MESLEKİ VE TEKNİK 4 YIL AND. LİSESİ (MAKİNE TEKNOLOJİSİ ALANI) MERKEZİ İNGİLİZCE KARMA 282. 93 52. 61 HENDEK MES. TEKNİK 4 YIL ANADOLU LİSESİ (YENİLENEBİLİR ENERJİ TEKNOLOJİLERİ ALANI) MERKEZİ İNGİLİZCE KIZ 207. 01 88. 58 OKUL ADI

LGS PUANINA İLİŞKİN BİR ÖRNEK ÇALIŞMA Ders Adı Soru Sayısı Doğru Sayısı Yanlış Sayısı

LGS PUANINA İLİŞKİN BİR ÖRNEK ÇALIŞMA Ders Adı Soru Sayısı Doğru Sayısı Yanlış Sayısı Net Sayısı Türkçe 20 17 3 16 Matematik 20 17 3 16 Fen Bilgisi 20 17 3 16 T. C. İnkılap Tarihi 10 8 2 7, 33 İngilizce 10 8 2 7, 33 Din Kültürü ve 10 Ahlak Bilgisi 9 1 8, 67 Toplam 76 14 71, 33 90 LGS PUANI: 437. 78 YÜZDELİK DİLİMİ: 6. 15 GİRECEĞİ OKUL: SAKARYA ANADOLU LİSESİ PROJE OKULU

Normal müfredatı takip eden özel eğitim sınıfı öğrencileri ve kaynaştırma öğrencileri, merkezi ortak sınavlara

Normal müfredatı takip eden özel eğitim sınıfı öğrencileri ve kaynaştırma öğrencileri, merkezi ortak sınavlara girmiş ve yerleştirme için gereken puanı almış ise yerleştirmeye esas puan ile ortaöğretim kurumlarını tercih edebilir. Kaynaştırma Öğrencilerinin Liseye Geçişi Öğrenci isterse RAM ya da ilçe milli eğitim müdürlüğüne başvurmadan yerleştirmeye esas puanı ile diğer tüm öğrenciler gibi tercih yapabilir ve bir okula yerleşebilir. Örneğin özel eğitim ihtiyacına rağmen % 60’lık dilime girebilen bir özel eğitim öğrencisi kendisine bir tercih listesi oluşturabilir ve bu listedeki bir okula yerleşme imkanı bulabilir. Örneğin herhangi bir ortaokulun 8. sınıfında kaynaştırma öğrencisi ya da özel eğitim sınıfı öğrencisi olan bir öğrenci, sınav tedbiri alarak ya da almayarak merkezi ortak sınava girdiğinde diğer öğrencilerde olduğu gibi yıl sonunda yerleştirmeye esas puan hesaplanacaktır. Kaynaştırma öğrencileri için her sınıfa 2 kişilik kontenjan verilmektedir.

Örnek Sınav Soruları Web Sitesi : Ölçme, Değerlendirme Ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü odsgm.

Örnek Sınav Soruları Web Sitesi : Ölçme, Değerlendirme Ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü odsgm. meb. gov. tr MEB Örnek Soru Kitapçığını Yayınladı

T. C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Bu kılavuz, 12/08/2016 tarihli ve 8649147 sayılı “Millî Eğitim

T. C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI Bu kılavuz, 12/08/2016 tarihli ve 8649147 sayılı “Millî Eğitim Bakanlığı Merkezî Sistem Sınav Yönergesi” ile 03/04/2019 tarihli ve 6738897 sayılı "Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretime Geçiş Yönergesi” hükümlerine göre hazırlanmıştır. ORTAÖĞRETİME GEÇİŞ TERCİH VE YERLEŞTİRME KILAVUZU 2019

Dinlediğiniz İçin Teşekkürler. .

Dinlediğiniz İçin Teşekkürler. .