Competene pentru o pia a muncii competitiv n

  • Slides: 28
Download presentation
„Competenţe pentru o piaţă a muncii competitivă în context european!”

„Competenţe pentru o piaţă a muncii competitivă în context european!”

 • COLEGIUL ECONOMIC “VIRGIL MADGEARU” PLOIESTI • Agent economic: S. C. AGRISOL INTERNATIONAL

• COLEGIUL ECONOMIC “VIRGIL MADGEARU” PLOIESTI • Agent economic: S. C. AGRISOL INTERNATIONAL RO. S. R. L • Elev: • Mihai Gabriela • Tutore: BRATASANU SIMONA • Prof. Coordonator: CONSTANTIN MARIAN

S. C. AGRISOL INTERNATIONAL RO. S. R. L Compania Sc Agrisol Int Ro Srl

S. C. AGRISOL INTERNATIONAL RO. S. R. L Compania Sc Agrisol Int Ro Srl a fost infiintata in anul 1999 si are sediul pe Strada Morii nr. 38 in Boldesti. Scaieni, Prahova. Cu un efectiv de peste 1000 angajati, Agrisol Int Ro S. R. L. produce o gama larga de carne de pasare transata. Produsele si serviciile companiei au ca piata principala de desfacere: Romania.

DATE DE CONTACT ALE S. C. AGRISOL INT. RO. S. R. L. : Tel:

DATE DE CONTACT ALE S. C. AGRISOL INT. RO. S. R. L. : Tel: 0244 211 515 / 0745303020 Fax: 0244 211 336 E- Cod Unic de Identificare: RO 11323902 Nr. Registrul Comertului: J 29/986/1999 Stare societate : INREGISTRAT din data 31 Ianuarie 2000 Anul infiintarii : 1999 E-mail: office@agrisol. ro

 Forma juridica a S. C. AGRISOL INT. RO. S. R. L. : Societate

Forma juridica a S. C. AGRISOL INT. RO. S. R. L. : Societate cu raspundere limitata. Caracteristici ale societatii cu raspundere limitata: - Numarul de asociati acesta trebuind sa fie de cel putin 2 persoane si de cel mult 50 de persoane. - Se pot asocia si forma o S. R. L. persoane fizice, cetateni romani sau straini dar si persoane juridice romane sau straine.

- Societatea trebuie sa aiba un sediu principal, care este locul, spatiul si adresa

- Societatea trebuie sa aiba un sediu principal, care este locul, spatiul si adresa unde se gasesc organele sale de conducere si serviciile administrative - Obiectul de activitate trebuie sa fie bine determinat, cu stabilirea domeniului principal, a activitatii principale si a activitatilor secundare. - Capitalul social se formeaza prin aportul asociatilor.

- Capitalul social nu poate fi mai mic de 200 lei si se divide

- Capitalul social nu poate fi mai mic de 200 lei si se divide in parti sociale egale, care nu pot fi mai mici de 10 lei. - Aportul asociatilor poate fi in numerar (obligatoriu) si in natura (optional) - Conducerea societatii se realizeaza de catre adunarea generala a asociatilor si de catre administratorul sau consiliul de administratie.

Indicatori economico-financiari ai S. C. AGRISOL INT. RO. S. R. L. : In anul

Indicatori economico-financiari ai S. C. AGRISOL INT. RO. S. R. L. : In anul 2011, capitalul social subscris varsat a fost de 43, 433, 500 Lei, iar cifra de afaceri de 244, 904, 444 Lei.

Performante obtinute: Compania Sc Agrisol Int Ro Srl a inregistrat cresteri de peste 10%

Performante obtinute: Compania Sc Agrisol Int Ro Srl a inregistrat cresteri de peste 10% numai in ultimul an. Angajatilor firmei li se asigura conditii optime de promovare in cadrul firmei. Clientii companiei sunt atat firme importante de pe plan local si national, cat si cumparatori persoane fizice. Firma colaboreaza cu retelele internationale de tip hipermarket si supermarket , distribuitori nationali si zonali, dar detine si o retea formata din magazine proprii.

Structura organizatorica a S. C. AGRISOL INT. RO. SRL este impartita in laboratoare, complex

Structura organizatorica a S. C. AGRISOL INT. RO. SRL este impartita in laboratoare, complex de porci, abatoare de pasari, ferme de crestere a puilor, ferme de reproducere, statii de incubare, fabrici de nutreturi combinate si transporturi.

S. C. AGRISOL INT. RO. SRL este impartita in numeroase puncte de lucru printre

S. C. AGRISOL INT. RO. SRL este impartita in numeroase puncte de lucru printre care si: - Punctul de lucru din Piata Vest- Aurora - Punctul de lucru din Piata 9 Mai - Punctul de lucru din Piata Mihai Bravu - Punctul de lucru din Piata Sud - Punctul de lucru din Boldesti Scaieni - Punctul de lucru din Hale.

Magazin Agrisol – Punct de lucru Vest-Aurora

Magazin Agrisol – Punct de lucru Vest-Aurora

SIGURANTA SI SECURITATEA MUNCII IN MAGAZINELE AGRISOL Fiecare lucrator trebuie sa îşi desfăşoare activitatea

SIGURANTA SI SECURITATEA MUNCII IN MAGAZINELE AGRISOL Fiecare lucrator trebuie sa îşi desfăşoare activitatea în conformitate cu pregătirea sa, precum şi cu instrucţiunile primite din partea angajatorului, astfel încât sa nu expuna la pericol de accidentare atât propria persoana, cat şi alte persoane care pot fi afectate de acţiunile sale în timpul procesului de munca.

SIGURANTA SI SECURITATEA MUNCII IN MAGAZINELE AGRISOL Lucratorii au urmatoarele obligatii: - sa utilizeze

SIGURANTA SI SECURITATEA MUNCII IN MAGAZINELE AGRISOL Lucratorii au urmatoarele obligatii: - sa utilizeze corect maşinile, aparatura, uneltele, echipamentele de transport şi alte mijloace de producţie; - sa utilizeze corect echipamentul individual de protecţie acordat şi, după utilizare, sa îl pună la locul destinat pentru păstrare;

SIGURANTA SI SECURITATEA MUNCII IN MAGAZINELE AGRISOL - sa nu procedeze la scoaterea din

SIGURANTA SI SECURITATEA MUNCII IN MAGAZINELE AGRISOL - sa nu procedeze la scoaterea din funcţiune, la modificarea, schimbarea sau înlăturarea dispozitivelor de securitate proprii, în special ale maşinilor, aparaturii, uneltelor, instalaţiilor tehnice şi sa utilizeze corect aceste dispozitive;

Materii prime utilizate:

Materii prime utilizate:

Etapele procesului de vanzare: 1. Prospectarea: vanzatorul identifica potentiali clienti, ii evaluaza si ii

Etapele procesului de vanzare: 1. Prospectarea: vanzatorul identifica potentiali clienti, ii evaluaza si ii grupeaza pe categorii in functie de importanta, apoi strange informatii despre clientul pe care vrea sa-l contacteze. 2. Pregatirea intalnirii de vanzari : vanzatorul obtine intalnirea, stabileste strategia de abordare si pregateste materiale care il vor ajuta in discutia cu clientul.

3. Deschiderea discutiilor: vanzatorul foloseste procedee care capteaza atentia, trezesc interesul cumparatorului si permit

3. Deschiderea discutiilor: vanzatorul foloseste procedee care capteaza atentia, trezesc interesul cumparatorului si permit preluarea controlului asupra intalnirii. Daca nevoia nu este constientizata de client, aici este momentul in care vanzatorul aduce nevoia la suprafata. 4. Prezentarea: vanzatorul arata beneficiile ofertei sale pentru cumparator. 5. Tentativa de finalizare: vanzatorul invita cumparatorul sa-si spuna parerea despre produsul/serviciul prezentat. Daca parerea este favorabila, se trece la finalizarea propriu-zisa.

6. Determinarea obiectiilor: vanzatorul identifica obiectiile reale clientului, in cazul in care acesta nu

6. Determinarea obiectiilor: vanzatorul identifica obiectiile reale clientului, in cazul in care acesta nu face comanda. 7. Rezolvarea obiectiilor: vanzatorul trateaza problemele enuntate de client si evidentiaza beneficiile solutiei propuse. 8. Tentativa de finalizare: vanzatorul invita din nou clientul sa-si spuna parerea. Daca primeste obiectii, se revine la punctul 6. 9. Finalizarea vanzarii: vanzatorul formalizeaza comanda intocmind documentele necesare.

Documente completate in cadrul stagiului de pregatire practica

Documente completate in cadrul stagiului de pregatire practica

Documente completate in cadrul stagiului de pregatire practica

Documente completate in cadrul stagiului de pregatire practica

Documente completate in cadrul stagiului de pregatire practica

Documente completate in cadrul stagiului de pregatire practica

APTITUDINI SI COMPETENTE DOBANDITE IN URMA STAGIULUI DE PREGATIRE PRACTICA In cadrul stagiului de

APTITUDINI SI COMPETENTE DOBANDITE IN URMA STAGIULUI DE PREGATIRE PRACTICA In cadrul stagiului de pregatire practica am invatat: - Modul de comunicare cu clientii; - Modul de desfasurare a procedurilor specifice activitatii comertului tip retail (modul in care se face receptia marfii, modul in care se desfasoara procesul de vanzare/ deservire a clientilor, etc)

APTITUDINI SI COMPETENTE DOBANDITE IN URMA STAGIULUI DE PREGATIRE PRACTICA - Modul eficient de

APTITUDINI SI COMPETENTE DOBANDITE IN URMA STAGIULUI DE PREGATIRE PRACTICA - Modul eficient de expunere la raft al produselor (asezarea corespunzatoare in vitrinele frigorifice al diferitelor produse etc); - Modul de utilizare al instrumentelor specifice comertului retail (casa de marcat, cantar electronic etc);

APTITUDINI SI COMPETENTE DOBANDITE IN URMA STAGIULUI DE PREGATIRE PRACTICA - Modul de intocmire

APTITUDINI SI COMPETENTE DOBANDITE IN URMA STAGIULUI DE PREGATIRE PRACTICA - Modul de intocmire al documentelor specifice activitatii magazinului. (nota de receptie marfa, raport de gestiune, registru de casa etc. ) ; - Modul de comunicare si inter-relationare in cadrul profesional cu ceilalti angajati ai firmei;

APTITUDINI SI COMPETENTE DOBANDITE IN URMA STAGIULUI DE PREGATIRE PRACTICA Am invatat de asemenea

APTITUDINI SI COMPETENTE DOBANDITE IN URMA STAGIULUI DE PREGATIRE PRACTICA Am invatat de asemenea modul si importanta realizarii si mentinerii curateniei la locul de munca in incinta magazinului, fapt obligatoriu si deosebit de important, mai ales in cadrul unui magazin cu produse alimentare.

In concluzie, perioada de pregatire practica are un rol important in cadrul pregatirii noastre

In concluzie, perioada de pregatire practica are un rol important in cadrul pregatirii noastre pentru un viitor job, si ne ajuta sa acumulam experienta necesara pentru a face fata cerintelor unui viitor post si pentru a-l putea indeplini cu succes.