PROGRAMUL DE EDUCARE PE TOT PARCURSUL VIEII PROIECT

  • Slides: 17
Download presentation
PROGRAMUL DE EDUCARE PE TOT PARCURSUL VIEȚII PROIECT COMENIUS STIL DE VIAȚĂ SĂNĂTOS Coordonator:

PROGRAMUL DE EDUCARE PE TOT PARCURSUL VIEȚII PROIECT COMENIUS STIL DE VIAȚĂ SĂNĂTOS Coordonator: Prof. dr. Marușca Angela

 COORDONATOR: CENTRUL ȘCOLAR DE EDUCAȚIE INCLUZIVĂ "ORIZONT" ORADEA PARTENERI: İNCEKARALAR İLKÖĞRETİM OKULU NEVŞEHİR

COORDONATOR: CENTRUL ȘCOLAR DE EDUCAȚIE INCLUZIVĂ "ORIZONT" ORADEA PARTENERI: İNCEKARALAR İLKÖĞRETİM OKULU NEVŞEHİR SZKOŁA PODSTAWOWA NR 11 ODDZIAŁAMI INTEGRACYJNYMI ARANY JÁNOS EGYSÉGES GYÓGYPEDAGÓGIAI MÓDSZERTANI INTÉZMÉNY, ÓVODA, ÁLTALÁNOS ISKOLA, SPECIÁLIS SZAKISKOLA, PEDAGÓGIAI SZAKSZOLGÁLAT ÉS NEVELÉSI TANÁCSADÓ CENTRUL ȘCOLAR SPECIAL C MPULUNG MUSCEL

SCOPUL Scopul acestui proiect este ca elevii cu CES să-şi însușească informații despre nevoile

SCOPUL Scopul acestui proiect este ca elevii cu CES să-şi însușească informații despre nevoile corpului uman, necesare pentru o funcționare normală a acestuia, precum și asimilarea unor metode de bune practici pentru un stil de viață sănătos. Prin acest proiect dorim să le dezvoltăm elevilor atitudini și deprinderi corecte și să-i îndrumăm spre obiceiuri sănătoase, cum ar fi: realizare de activități sportive, igienă personală, alimentație sănătoasă.

OBIECTIVE GENERALE Proiectul nostru își propune: Promovarea atitudinilor și deprinderilor necesare unui stil de

OBIECTIVE GENERALE Proiectul nostru își propune: Promovarea atitudinilor și deprinderilor necesare unui stil de viață sănătos, făcându-i pe elevi să conștientizeze adevărul că sănătatea este o valoare și o condiție pentru buna realizare a activităților umane; Facilitarea participării elevilor cu CES la proiectelor internaționale; Lărgirea orizontului de cunoştinţe, de metodelor terapeutice şi practice ca bază de instrumente, utilizate în activităţile de predare - învățare –recuperare la elevii cu CES Schimbul de bune practici cu mai multe școli din Europa pentru a înțelege atât sistemul educațional, cât și cadrul socio - cultural al fiecărei țări; Învăţarea mai multor aspecte metodologice cu privire la predarea educației pentru sănătate; Interacționarea profesorilor români cu profesorii din restul Europei și crearea unei rețele de școli care să se ajute de-a lungul anilor şi să atingă scopul suprem: un standard ridicat în educație.

ATELIERE DE LUCRU Activitățile proiectului se vor focusa pe două componente principale unui stil

ATELIERE DE LUCRU Activitățile proiectului se vor focusa pe două componente principale unui stil de viață sănătos: alimentația și mișcarea. Din fiecare țară participantă în proiect, un grup de 25 - 50 de elevi coordonaţi de profesorii lor, vor fi selectați pentru a lucra în trei cluburi: - clubul de dans, - clubul sportiv, - clubul ”Micul bucătar”, cu scopul de a realiza activităţi destinate să contribuie la un stil de viaţă sănătos.

PREZENTAREA ATELIERELOR Clubul de dans Clubul sportiv Clubul “Micul bucătar” În cadrul acestuia, elevii

PREZENTAREA ATELIERELOR Clubul de dans Clubul sportiv Clubul “Micul bucătar” În cadrul acestuia, elevii vor pregăti diferite tipuri de dans (modern, tradițional, sportiv), cu scopul de a participa la diferite activități extracurriculare și festivaluri. În clubul sportiv elevii vor învăța pacticarea diverselor jocuri (tenis de masă, fotbal, gimnastică aerobic ă), având astfel posibilitatea de a participa la diverse concursuri sportive. Clubul ”Micul bucătar” presupune amenajarea unei bucătărioare, unde elevii vor învăța cum să folosească obiectele dintro astfel de încăpere și să își pregătească meniuri simple, folosind doar ingrediente sănătoase.

PRODUSE FINALE Site-ul proietului Amenajarea unei bucătării pentru elevi 5 CD-uri cu coregrafia pentru

PRODUSE FINALE Site-ul proietului Amenajarea unei bucătării pentru elevi 5 CD-uri cu coregrafia pentru Festivalul Internațional “Naşterea Domnului - Dar de Crăciun” (1 CD/partener) 5 CD-uri cu activități interdisciplinare în vederea predării educației pentru sănătate (1 CD/partener) 5 CD-uri cu activităţi demonstrative la disciplinele: biologie, igienă, cunoaşterea mediului, în care se prezintă noţiuni de educației pentru sănătate din cadrul fiecărui sistem de învățământ al țărilor partenere (1 CD/partener) 100 de tricouri imprimate cu mascota proiectului (20 buc/partener) 5 CD-uri cu coregrafia pentru Festivalul Internațional “Flori de Mai” (1 CD/partener) 250 pliante cu activitățile din primul an de proiect (50 buc/partener) 100 calendare cu rețete (20 buc/partener) 30 cărți care vor include prezentarea proiectului, a partenerilor, compararea modalităților de predare în sistemul de învățământ al fiecărei țări partenere, activitățile din proiect, rețete (6 buc/partener)

PRIMA ZI MOBILITATE ÎN TURCIA Primirea partenerilor

PRIMA ZI MOBILITATE ÎN TURCIA Primirea partenerilor

MOBILITATE ÎN TURCIA

MOBILITATE ÎN TURCIA

VIZITAREA UNUI CENTRU DE ZI

VIZITAREA UNUI CENTRU DE ZI

VIZITA DE DOCUMENTARE

VIZITA DE DOCUMENTARE

VIZITA DE DOCUMENTARE

VIZITA DE DOCUMENTARE

VIZITA DE DOCUMENTARE

VIZITA DE DOCUMENTARE

VIZITA DE DOCUMENTARE

VIZITA DE DOCUMENTARE

RESTAURANTE

RESTAURANTE

VĂ MULȚUMESC!

VĂ MULȚUMESC!