ESCOLA DHOSTALERIA I TURISME DE GIRONA OFERTA FORMATIVA

  • Slides: 19
Download presentation
ESCOLA D’HOSTALERIA I TURISME DE GIRONA OFERTA FORMATIVA: El nostre centre és un centre

ESCOLA D’HOSTALERIA I TURISME DE GIRONA OFERTA FORMATIVA: El nostre centre és un centre públic de formació profesional centrat en l’ensenyament secundri postobligatori i especialitzat en les famílies d’Hosteleria i Turisme i Indústries Alimentàries, que es trova ubicada al c/Josep Viader i Moliner 11 (17005) de Girona. L’Escola d’Hosteleria i Turisme de Girona és una escola catalana inserida en la seva societat i arrelada a la seva historia, i per tant, defensora de la seva cultura i de la seva identitat nacional. CICLES DE GRAU MITJÀ CFGM Cuina i Gastronomia CFGM Serveis de Restauració CFGM Forneria, pastisseria i confitería CICLES DE GRAU SUPERIOR CFGS Agències de viatges i gestió d’esdeveniments CFGS Gestió d’allotjaments turístics CFGS Guia, información i assistència turístiques CFGS Direcció de cuina CFGS Direcció en serveis de restauració

ESCOLA D’HOSTALERIA I TURISME DE GIRONA ESTRUCTURA ORGANITZATIVA DEL CENTRE: L’esola d’acord amb la

ESCOLA D’HOSTALERIA I TURISME DE GIRONA ESTRUCTURA ORGANITZATIVA DEL CENTRE: L’esola d’acord amb la normativa vigent i la seva identitat té definit un sistema d’organtzació i gestió, així com la regulació del marc de convivencia, explicitat en el Régim intern, del qual es manifesten els següents criteris generals: Òrgans col. legiats del centre: El Consell escolar i el Claustre de Professors són els òrgans de participació i gestió de l’Escola, i és en aquestes entitats col. legiades on es preñen totes les decisions estratègiques de l’Institut. A més existeixen reunions col. legiades de Departament, d’Equips Docents, reunions de tutors i tutpors de practiques, Equips Directiu i Comissió de Qualitat. Òrgans de govern unipersonals: Director/a, Cap d’estudis, Coordinadora pedagógica, Administrador/a, Secretari/a Òrgans de coordinació: Equips docents de grup, Tutories de grup, Caps de Departament, Comissió de Qualitat, oordinació de Sistema Integrat de Gestió, Coordinació de Formació Professional, Coordinació d’Activitats i serveis escolars, Coordinació de Mobilitat, coordinació d’Informàtica, Coordinació de Mesures Flexibilitzadores, Coordinació de prevenció de riscos laborals, Coordinació de lengua, interculturalitat i cohesiço social, Tutoria técnica de Manteniment de tallers, Tutoria técnica d’Empreneduria, Tutoria Técnica de Concursos, Tutoria Tècnica de Medi Ambient, Tutoria Tècnica de Borsa de Treball, Tutoria Tècnica de Promoció, Tutoria Tècnica d’Audivisuals, Tutoria Tècnica de Community Manager, Tutoria Tècnica de Compres productes frescos i no peribles, Tutoria Tècnica de TAC, Tutoria Tècnica Seguretad alimentària, Tutoria Tècnica d’orientació, Altres tutories tècniques en funció de necessitats especifiques i disponibilitat.

ESCOLA D’HOSTALERIA I TURISME DE GIRONA El centre té una plantilla estable de personal

ESCOLA D’HOSTALERIA I TURISME DE GIRONA El centre té una plantilla estable de personal docent de 45 professionals , que es reparteixen en : Departament de Serveis Departament de Cuina Departament de Llengües Departament de Turisme Departament de FOL Departament de Pastisseria PAS (consergeria i secretaria) La xifra d’estudians dels cicles formatius gira al voltant d’uns 500 alumnes.

FUNCIONS DEL PROFESSORAT D’ORIENTACIÓ A L’FP 1. - Atenció directa als alumnes. 2. -

FUNCIONS DEL PROFESSORAT D’ORIENTACIÓ A L’FP 1. - Atenció directa als alumnes. 2. - Tasques de suport a la comunitat educativa. 3. - Tasques de suport tècnic a l’equip directiu. 1. -ATENCIÓ DIRECTA A L’ALUMNE/A 1. 1 Codocència i suport dins l’aula en qualsevol entorn d’aprenentatge professionalitzador. 1. 2 Docència vinculada, prioritàriqament a les competències dels àmbits transversals personal, social i digital, en col. laboració amb els equips docents. 1 -3 Acompanyament de l’alumnat en les activitats curriculars i en l’elaboració de l’informe individual d’orientació personal, profesional i de formació contínua (IPOP) 1. 4 Orientació de l’alumnat en la identificació de les pròpies competències personals, socials i professionals. 2. -TASQUES DE SUPORT A LA COMUNITAT EDUCATIVA 2. 1 Coordinació del procès d’avaluació psicopedagógica amb els equips docents, EAPS i altres. 2. 2 Coordinació i supervisió de l’informe personal d’orientació profesional (IPOP) de l’alumnat conjuntament amb el profesor tutor. 2. 3 Elaboració, si s’escau, de l’informe de modificacions curriculars en coordinació amb la comissió d’atenció a la diversitat i l’equip directiu.

 2. 4 Suport en la implementació i avaluació de les modificacions curriculars. 2.

2. 4 Suport en la implementació i avaluació de les modificacions curriculars. 2. 5 Col. laboració amb els equips docents en la planificació, implementació i disseny de l’avaluació en funció de les qualificacions professionals referents a les titulacions formatives. 2. 6 Participació, si s’escau, en les entrevistes personals amb els alumnes, les famílies i altres agents implicats pel retorn de l’avaluació psicopedagógica. 3. -TASQUES DE SUPORT TÈCNIC A L’EQUIP DIRECTIU 3. 1 Col. laboració en l’elaboració, la implementació, avaluació i actualització del projecte educatiu en relació amb l’orientació als ensenyaments de formació profesional. 3. 2 Col. laboració en la coordinació i la planificació de l’orientació professional del centre pel que fa al procés d’acollida, les accions pedagògiques compartides entre ensenyants, l’acció tutorial i l’orientació acadèmica i profesional. 3. 3 Participació en la comissió d’atenció a mla diversitat o òrgan equivalent al centre. 3. 4 Assessorament en relació a la funció orientadora als equips docents, departaments de formació professional i equip directiu. 3. 5 Assessorament i suport al professorat en aspectos pedagògics.

ATENCIÓ DIRECTA ALS ALUMNES 1. - Reunions del Departament de FOL (Formació i Orientació

ATENCIÓ DIRECTA ALS ALUMNES 1. - Reunions del Departament de FOL (Formació i Orientació Professional) Informar-me i conéixer el punt de vista d’aquest Departament, que degut a la seva transversalitat, s’aplica a totes les famílies professionals tant en cicles de grau mig com de superior. El mòdul de FOL possibilita a l’alumnat a adquirir competències per integrar-se en equips de treball i, els coneixements i les habilitats necessàries en la prevenció de riscos laborals. Conèixer les oportunitats d’aprenentatge i l’accés a l’ocupació o la reinserció laboral, segons espectatives personals i professionals. 2. -Orientació de l’alumnat en la identificació de les pròpies competències peronals, socials i professionals (per ex. Test CLOE)

ATENCIÓ DIRECTA ALS ALUMNES 3. - Conducció: tutor, familia, alumne/a, en valorar els estudis

ATENCIÓ DIRECTA ALS ALUMNES 3. - Conducció: tutor, familia, alumne/a, en valorar els estudis i l’actitud, per tal de donar pautes i afavorir la millora del nivel acadèmic. Potenciar, tanmateix, les Habilitats Socials per fomentar la cohesió a nivell de grup. Tasques: -Tècniques d’Estudi (organització, comprensió lectora, esquemes, resums…) -Motivació (dinámica de grup per enfortir la integració , tant a nivell del curs com la projecció del seu futur tant personal, social com profesional) 4. -Codocència en una UF dins el CFGS de Direcció de Cuina. Mòdul: Empresa i iniciativa emprenedora. Aquesta tasca és fruit del treball coordinat i acordat entre el profesor-tutor i la orientadora dins l’aula. Foment de la cultura emprenedora. Dins el grup classe calia realizar la gestió básica per a la creació i el funcionament d’una petita empresa i tenir iniciativa en la seva activitat professional amb sentit de la responsabilitat social. V aloració pràctica, que a partir d’uns models, cal escollir i valorar la viabilitat de les opcions.

TASQUES DE SUPORT A LA COMUNITAT EDUCATIVA IPOP = Informe Personal d’Orientcció Professional Dins

TASQUES DE SUPORT A LA COMUNITAT EDUCATIVA IPOP = Informe Personal d’Orientcció Professional Dins la Tutoria Tècnica d’Orientació, on s’emmarquen els següents objectius: -Treballar en el disseny i desenvolupament de l’IPOP als CF. -Fer un seguiment del correcte desenvolupament de l’IPOP als diferents grups del centre. -Oferir suport als tutors que ho sol. liciten. Professionals de la tutoria Tècnica: Coordinadora Pedagògica, Professora de FOL i Psicopedagoga. Temporització de l’IPOP: 1ª Fase: Àmbits de coneixement Fitxa O: Punt de partida. Curs: 1 r Professionals a intervenir: tutoria. Fitxa 1 A: Perfil Professional Curs: 1 r Professionals a intervenir: tutoria. Fitxa 1 B: Àmbits de coneixements Curs: 1 r i 2 n Professionals a intervenir: tutoria, a més d’anar treballant el perfil profesional del títol de cada MP.

TASQUES DE SUPORT A LA COMUNITAT EDUCATIVA Temporització de l’IPOP: 2ª Fase: Àmbits d’interés

TASQUES DE SUPORT A LA COMUNITAT EDUCATIVA Temporització de l’IPOP: 2ª Fase: Àmbits d’interés Fiixa 2 A: Àrees d’Interès Activitats: -Test CLOE Curs: 1 r Professionals a intervenir: FOL/Psicopedagoga -Visitar el SOC de Salt Professionals a intervenir: FOL + tutoria CFGS -Test Barcelona activa Professionals a intervenir: Tutoria Curs: 2 n 3ª Fase: El Mercat Fitxa 2 B: Ocupacions asociades. Professionals a intervenir : Tutoria Curs: 1 r Fitxa 3 A: Prospecció del mercat laboral. Professionals a intervenir: Tutoria Curs: 1 r Fitxa 3 B: Formació complementària. Professionals a intervenir: Tutoria Curs: 1 r i 2 n Fitxa 3 C: Directori d’empreses. Professionals a intervenir: Tutoria. Curs: 2 n Activitat 3: Borsa de treball d’EHTG

TASQUES DE SUPORT A LA COMUNITAT EDUCATIVA Temporització de l’IPOP 4º Fase: Àmbit d’Especialització

TASQUES DE SUPORT A LA COMUNITAT EDUCATIVA Temporització de l’IPOP 4º Fase: Àmbit d’Especialització Fitxa 4 A: Itinerari Personal de Formació. Professionals a intervenir: Tutoria Curs: 2 n 5ª Fase: Promoció Personal Fitxa 5 A: Currículum per Competències. Professionals a intervenir: FOL, Ànglès, Francès i Tutoria Curs: 1 r i 2 n Fitxa 5 B: La marca personal. Professionals a intervenir: Tutoria, Departament. Curs: 2 n Activitats: Networking i L’Entrevusta Laboral (FOL i MP) Per finalitzar es farà un Document resum de l’IPOP, pel grup de 2 n a classe de Tutoria , com a resultat final de tot el procés.

TASQUES DE SUPORT A LA COMUNITAT EDUCATIVA -Avaluació Diagnòstica, on es passa una enquesta

TASQUES DE SUPORT A LA COMUNITAT EDUCATIVA -Avaluació Diagnòstica, on es passa una enquesta a tot l’alumnat per tenir un primer contacte i informació. Els resultats de les enquestes, del curs 2019/20, han estat del tot positives per part de l’alumnat. Hi va haver una participació del 80% amb un grau de satisfacció amb la entrevisa inicial amb el tutor d’un 94%. *Tots els documents que han de ser utilitzats passen per un control per part de la Coordinadora de Qualitat i Millora de l’EHTG. -Assessorament en relació a la funció orientadora als equips docents. Assistència a les reunions d’Equips Docents i a les Juntes d’Avaluació (en aquest curs s’ha iniciat a tots els grups de 1 r dels CFGM) -Entrevistes amb les famílies, tutor i/o altres professionals, per tal d’afavorir un millor aprofitament del curs per part de l’alumne/a. -També hi ha alumnat, que per iiciativa pròpoa, fa demandes personals tant per qüestions acadèmiques com de caire més personal.

TASQUES DE SUPORT A L’EQUIP DIRECTIU -CREACIÓ DE LA CAD. -S’ha col. laborat en

TASQUES DE SUPORT A L’EQUIP DIRECTIU -CREACIÓ DE LA CAD. -S’ha col. laborat en la comissió d’Atenció a la Diversitat (CAD). L’orientació educativa requereix aquest espai i temps pedagògic entre els diferents representants del centre, per tal d’organitzar, gestionar i avaluar les mesures i suports per atendre a tot l’alumnat de l’EHTG. Membres que formen part de la CAD: Coordinadora Pedagògica, EAP i l’Orientdora del centre. DE manera puntual, s’hi poden afegir altres docents o professionals quan s’estimi convenient. Funcions: -Concretar els criteirs i les prioritats que el centre estableix per a l’atenció a les diversitats dels alumnes. Organitzar, ajustar i fer el seguiment de l’aplicación dels recursos de què disposa el centre i les mesures adaptades per aplicar els criteris (determinats en el PEC) i les actuacions per a l’atenció als alumnes. Proposar els procediments i criteris que empraran els equips docents per fer les adaptacions que corresponguin. Col. laborar amb l’entorn escolar o, si s’escau, amb els plans educatius d’entorn o altres programes socioeducatiusen els quals participi el centre, per dissenyar, planificar i desenvolupar accions de suport escolar i per atendre als alumnes. Col. laborar amb els equips docents per establir els criteirs per l’avaluació formativa de l’alumne/a. Fer l’avaluació de l’aplicación de les mesures i suports d’atenció als alumnes en el centre i el seu progres. Establir els mecanismos per garantir el seguiment de l’evolució dels alumnes amb necessitats educatives especifiques de suport educatiu (NESE) i d’aquells que tenen dificultats per aprendre. Fer el seguiment i la valoració de les decisions que es prenguin en el marc de la CAD. Fer la prevenció i el seguiment dels alumnes amb risc d’abandonament escolar. Altres funcions que en aquest àmbit li atribueixi el mateix centre.

TASQUES DE SUPORT A L’EQUIP DIRECTIU -En el diàleg pedagògic de la CAD hi

TASQUES DE SUPORT A L’EQUIP DIRECTIU -En el diàleg pedagògic de la CAD hi conflueixen tot tipus de problemàtiques: bullying, orientació sexual, aïllament del grup, dificultats acadèmiques… Davant d’aquest fets s’ha creat un link dins el Moodle, que facilita al tutor del grup o al docent que així ho requereixi, pugui adreçar-se a l’orientadora del centre i fer-li la demanda corresponent. També s’ha tingut en compte que a l’EHTG hi ha alumnat menor d’edat, d’aquí que s’hagi fet un full d’Autorització de Seguiment Psicopedagògic que han de signar els pares o els tutors legals. Les preguntes fan referència tant a aspectes: acadèmics, de raonament, socials, personals. . . Organitzar l’alumnat amb necessitats educatives especifiques (NEE) i col. locar-los en el RALC (Registre d’alumnes on s’han d’inscriure tots els alumnes matriculats als centre educatius públics i privats d’ensenyaments reglats no universitaris de Catalunya) En la gestió de l’oferta educativa cal tenir en compte que no tot l’alumnat amb necessitats educatives especifiques de suport educatiu (NESE) ocupa plaça reservada per a l’alumnat amb necessitats educatives especifiques(NEE). Curs 2019 -2010: Tipus A: Per discapacitats físiques, psíquiquesa o sensorials (Discapacitat Intel. lectual lleugera, Retard del desenvolupamentsense etiología clara, Transtorn de conducta, alumne amb necessitats educatives especials: TDAH, Dislèxia) Tipus B: Situacions socioeconòmiques i/o socioculturals desfavorables. Tipus C: Alumnat nouvingut, Alumnat d’incprporació tardanaen el sistema educatiu.

TASQUES DE SUPORT A L’EQUIP DIRECTIU TREBALL EN XARXA: Coordinació i planificació amb professionals

TASQUES DE SUPORT A L’EQUIP DIRECTIU TREBALL EN XARXA: Coordinació i planificació amb professionals i serveis de la xarxa de suport en l’educació inclusiva. EAP (Eauip d’assessorament psicopedagògic del Gironès i del Pla de l’Estany) ELIC (Equip d’assessorament i orientació en llengua, interculturalitat i cohesió social del Gironès) Àrea de Serveis de l’Empresa del Servei Públic de Catalunya (SOC). Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya. L’objectiu és informar i orientar empreses i entitats en temes d’ocupació i formació, establint línies de col. laboració personalitzades a les necessitats de cadascun (es. Taller de treball en equip, en el SOC) Centres de Psicologia clínica (privat o dins el CAP) Fundació Oscobe, creada per oferir un futur profesional a persones, especialmente a joves, en risc d’exclusió, mitjançant una formació humana que garanteixi la seva integració. CRAE (Centre residencial d’atenció eductiva, de Girona, Sta. Coloma…) SAD (Servei d’Atenció a la Dona) ICD (Intitut Català de la Dona) Ajuntament de Girona: Espai Jove, on es fan tasques variades d’atenció a la joventut (allotjament, beques, recursos a Girona…) Hi ha dos centres: “Els Químics” i “El Güell” (ajuda a estudians d’FP) Altres recursos de l’Ajuntament de Girona: “Febre de divendres nit” (addicció al beure, presió social…), Centre Jove de Salut (drogodependències i sexualitat), Dipsalut…

TASQUES DE SUPORT A L’EQUIP DIRECTIU Associació : “Dones Valentes i acompanyades” (Salt) +

TASQUES DE SUPORT A L’EQUIP DIRECTIU Associació : “Dones Valentes i acompanyades” (Salt) + Mossos d’Esquadra (problemas de gènere) Consell Comarcal del Gironès: aportació d’alumnat de la comarca per tal que coneguin el nostre centre. Ud. G (cursos, xerrades, formació, assessorament lingüístic…) Altres IES: Institut Montilivi, Institus Narcís Xifra i Masmitjà… Xerrades: “Parlar en públic” a càrrec del locutor-presentador Sr. Mateu Ciurana, Discapacitats: visuals, mobilitat…(MIFAS, ONCE…) Taller: Entrevista laboral (Ajuntament de Girona) Taller de Primers Auxilis (profesional de la salut) Contactes editorials i webs: Edebé, Baula, La Galera, Edelvives, TEA, Filosofia 3/18… Revistes i Premsa: Diari de Girona, Ara, Muy interesante, AAF Àmbis de Psicopedsgogia i Orientació, Mente y cerebro… XTEC Actuació extraordinària: Recursos pel professorat. Activitts d’autoaprenentatge

TASQUES CONFINAMENT Orientar a l’alumnat tant pel que fa a aspectos d’aprenentatge com personals.

TASQUES CONFINAMENT Orientar a l’alumnat tant pel que fa a aspectos d’aprenentatge com personals. Cursos on-line: Tutoria i Orientació a FP, Com afrontar la discriminació LGTBI… Taula Gironina de Turisme. Debats setmanals vers les conseqüències i dades econòmiques del COVID-!) al turismo de les comarques gironines (Sr. Jaume Dulcet, vicepresident del Patronat de Turisme; Sr. Alfred Rodríguez Picó, meteoròleg; Sr. Jimmy Pons, expert en innovació turística; Sra. Anna Garriga, economista de la Ud. G; representats del Banc de Sabadell i de Caixabank; Sra. Josefina Mariné, directora de l’oficina ACT de França; Sr. Jordi Martí, president de la taula Gironina de Turisme…) Videotrucades amb professors, equips docents, juntes d’avaluació… Informació del COVID-19 (xarxes socials, e-mails del centre, del Departament d’Educació) Informació del col. legi de Psicòlegs. Recomanacions de Gestió Psicològica davant quarentenes per malalties infeccioses. Telèfon d’assessorament psicològic (de 9 a 20 h inclòs el cap de semana) DIPSALUT : sobrecarga emocional pel treball que desenvolupen Utilització del TAC: google-meet, zoom Contactes telefònics, e-mails: amb les famílies, alumnat; per tal de donar suport i orientació en aquests moments complexos degut al confinament.

TASQUES CONFINAMENT Orientacions al professorat per donar pautes a la millora acadèmica ( ttècniques

TASQUES CONFINAMENT Orientacions al professorat per donar pautes a la millora acadèmica ( ttècniques d’estudi en general, comprensió lectora…) Conducció EAP, amb contínua col. laboració dels casos. Informació de recursos i adreces d’interés pel confinament COVID-19, gestió emocional, departamento de joventut, serveis educatius del Gironès, Ajuntament de Girona. Guies: “Dol a distància”, “Explicació de la mort pel coronavirus als infants” Violència, Maltractament, Abusos: mòbils i telèfons (Gencat, amb els corresponents protocols) Servei. S telefònics d’atenció a les dones en situacions de violencia mascliste i el seu entorn. Des de l’EAP també com a suport a l’orientació en temps de confinament hi ha , a més, orientacions via telmàtica: Skype o Zoom, Serveis grupals de temàtiques i de resolución de dubtes (Instagram Line), que fan des de l’Ajuntament de Girona on s’adjunta información de l’Espai Jove vers els estudis en general.

CURSETS/FORMACIÓ CURS: 2019/2020: -”Eines d’exploració i estratègies de treball amb la diversitat” “Tècnica vocal

CURSETS/FORMACIÓ CURS: 2019/2020: -”Eines d’exploració i estratègies de treball amb la diversitat” “Tècnica vocal per a docents” Elaboració del Projecte de Convivència Xarxa del Personal d’Orientació Educativa a l’FP Programació i Avaluació per competències a Cicles Formatius Orientació individual i grupal als Cicles Formatius Orientacions per a la Programació Didàctica: Educació Secundària L? FP Avui dins el marc inclusiu: el paper de l’Orientació a la Secundària i al Batxillerat Violències Masclistes a dones amb discapacitat

TASQUES A DESENVOLUPAR PEL CURS: 2020/2021 Taller “Unfollow les violències masclistes”, per : treballar,

TASQUES A DESENVOLUPAR PEL CURS: 2020/2021 Taller “Unfollow les violències masclistes”, per : treballar, prevenir i actuar davant les violències masclistes i les relacions de l’alumnat a través d’entorns digitals. Valoració de TESTS a l’alumnat: CLOE, COMPETEA, 16 personalities… (competències èrsonals, professionals i socials) Millora de la fluidesa lectora i el Llenguatge Oral (Competència Lingüística) Millora de la Competència Matemàtica, en les dimensions: Resolució de problemas, Raonament i Prova i Connexions. Implementació de l’IPOP i plantejament de canvis, si cal. Avaluació Diagnòstica, amb modificacions, per tal de millorar el coneixement de l’alumnat que cursa els seus estudis en el centre. Pactar un horari regular amb l’EAP. Reforçar les Tècniques d’Estudi (a nivell de grup) Millora del català en l’alumnat. Elaboració del Projecte de Convivència. “Parlar millor en públic” (taller) CLOENDA: “Sigues tu mateix, la resta de papers ja están agafats” (Oscar Wilde) Un plaer haver treballat amb vosaltres. Fins sempre!