2019 2020 m m mokyklos vidaus sivertinimo rezultatai

  • Slides: 14
Download presentation
2019 – 2020 m. m. mokyklos vidaus įsivertinimo rezultatai: apibendrinimas, išvados, pasiūlymai

2019 – 2020 m. m. mokyklos vidaus įsivertinimo rezultatai: apibendrinimas, išvados, pasiūlymai

Tėvų apklausa Apklausoje dalyvauti pakviesta 60 respondentų Pilnai atsakytų klausimynų - 43 Iš dalies

Tėvų apklausa Apklausoje dalyvauti pakviesta 60 respondentų Pilnai atsakytų klausimynų - 43 Iš dalies atsakyti klausimynai - 5 Atsakytų klausimynų (įskaitant iš dalies atsakytus) skaičius – 80%

Aukščiausios tėvų anketose išskirtos vertės: 2. 11 Jei pamokos metu mano vaikui (globotiniui) prireikia

Aukščiausios tėvų anketose išskirtos vertės: 2. 11 Jei pamokos metu mano vaikui (globotiniui) prireikia pagalbos mokantis, atliekant užduotis, mokytojai tą pagalbą visada suteikia (3, 6). 2. 12 Mokytojai pamokas veda įdomiai, naudoja įvairias informacines technologijas, internetines aplinkas, įrankius ir kt. (3, 5). 2. 13 Mokykloje organizuojamos projektinės veiklos, integruotos pamokos ir tvarkaraščiai yra pritaikyti mokinių poreikiams (3, 5). 2. 17 Man įdomu, kaip mano vaikui (globotiniui) sekasi mokykloje (3, 4). 2. 6 Mano vaikas (globotinis) mokykloje nuolat išmoksta naujų ir sudėtingesnių dalykų (3, 4).

Žemiausios tėvų anketose išskirtos vertės: 1. 6 Mano vaikas (globotinis) yra sąmoningas ir renkasi

Žemiausios tėvų anketose išskirtos vertės: 1. 6 Mano vaikas (globotinis) yra sąmoningas ir renkasi gyvenimą be žalingų įpročių (2, 4). 1. 3 Mano vaikas (globotinis) geba valdyti savo emocijas ir veiksmus stresinėse situacijose (2, 5). 1. 14 Mano vaikas (globotinis) noriai eina į mokyklą (2, 6). 1. 5 Mano vaikas (globotinis) geba spręsti iškylančias problemas (2, 6). 1. 12 Mano vaikas (globotinis) geba planuoti savo ateitį, turi tolesnių mokymosi siekių ir tikslų (2, 6).

Mokinių apklausa Apklausoje dalyvauti pakviesti 66 respondentai Pilnai atsakytų klausimynų - 40 Iš dalies

Mokinių apklausa Apklausoje dalyvauti pakviesti 66 respondentai Pilnai atsakytų klausimynų - 40 Iš dalies atsakyti klausimynai - 7 Atsakytų klausimynų (įskaitant iš dalies atsakytus) skaičius – 71, 2%

Aukščiausios mokinių anketose išskirtos vertės: 1. 10 Gerbiu esančius šalia (3, 4). 2. 12

Aukščiausios mokinių anketose išskirtos vertės: 1. 10 Gerbiu esančius šalia (3, 4). 2. 12 Mokytojai pamokos veda įdomiai, naudoja įvairias informacines technologijas, internetines aplinkas, įrankius ir kt. (3, 4). 2. 13 Mokykloje organizuojamos projektinės veiklos, integruotos pamokos ir tvarkaraščiai yra pritaikyti mano poreikiams (3, 4). 2. 11 Jei pamokos metu prireikia pagalbos mokantis ar atliekant užduotis, mokytojai tą pagalbą visada suteikia (3, 4). 1. 7 Aš moku bendrauti ir bendradarbiauti (3, 3).

Žemiausios mokinių anketose išskirtos vertės: 2. 16 Grįžęs namo aš mielai pasakoju tėvams (globėjams/rūpintojams)

Žemiausios mokinių anketose išskirtos vertės: 2. 16 Grįžęs namo aš mielai pasakoju tėvams (globėjams/rūpintojams) ir/ar kitiems namiškiams, kaip man sekėsi mokykloje (2, 7). 1. 14 Aš noriai einu į mokyklą (2, 7). 2. 14 Aš noriai ir aktyviai dalyvauju projektinėse veiklose, integruotose ir netradicinėse pamokose, pamokose kitose erdvėse (2, 9). 2. 15 Aš noriai ir aktyviai dalyvauju įvairiose neformaliose veiklose (žygiuose, šventėse, įvairiuose renginiuose mokykloje ir už jos ribų) (2, 9). 1. 3 Aš gebu valdyti savo emocijas ir veiksmus stresinėse situacijose (2, 9).

Mokytojų apklausa Apklausoje dalyvauti pakviesta 20 respondentų Pilnai atsakytų klausimynų - 19 Iš dalies

Mokytojų apklausa Apklausoje dalyvauti pakviesta 20 respondentų Pilnai atsakytų klausimynų - 19 Iš dalies atsakyti klausimynai - 1 Atsakytų klausimynų (įskaitant iš dalies atsakytus) skaičius – 100%

Aukščiausios mokytojų anketose išskirtos vertės: 2. 5 Aš laikausi mokykloje priimtų mokinių vertinimo tvarkų

Aukščiausios mokytojų anketose išskirtos vertės: 2. 5 Aš laikausi mokykloje priimtų mokinių vertinimo tvarkų ir kitų susitarimų (3, 9). 2. 10 Jei mokiniui pamokos metu reikia pagalbos, aš ją visada suteikiu (nesupratus pamokos medžiagos aiškinu individualiai, padedu atlikti užduotis ir kt. ) (3, 8). 2. 12 Mokykloje organizuojamos projektinės veiklos, integruotos pamokos ir ugdymo tvarkaraščiai yra pritaikyti mokinių poreikiams (3, 7). 2. 7 Aš pastebiu, pripažįstu ir skatinu mokinių mokymosi ir asmeninę pažangą (3, 6). 2. 2 Diferencijuoju ir individualizuoju mokinių darbą savo dalyko pamokose (skirtingų gebėjimų mokiniams skiriu skirtingas užduotis, renkuosi skirtingas darbo formas, metodus ir kt. ) (3, 6). 3, 7

Žemiausios mokytojų anketose išskirtos vertės: 1. 6 Mokiniai yra sąmoningi ir renkasi gyvenimą be

Žemiausios mokytojų anketose išskirtos vertės: 1. 6 Mokiniai yra sąmoningi ir renkasi gyvenimą be žalingų įpročių (1, 7). 1. 9 Mokiniai nesityčioja ir nesijuokia iš kitų (1, 7). 1. 3 Mokiniai geba valdyti savo emocijas ir veiksmus įvairiose stresinėse situacijose (1, 8). 1. 4 Mokiniai prisiima atsakomybę už savo veiksmus ir elgesį (1, 9). 1. 5 Mokiniai geba spręsti įvairias iškylančias problemas (2, 1).

Apibendrinimas Apibendrinus visų apklausoje dalyvavusių respondentų grupių atsakymus matome, kad labai gerai vertinama mokytojų

Apibendrinimas Apibendrinus visų apklausoje dalyvavusių respondentų grupių atsakymus matome, kad labai gerai vertinama mokytojų pagalba mokiniams. Visos respondentų grupės teigia, kad jei pamokos metu mokiniui prireikia pagalbos mokantis, atliekant užduotis, mokytojai tą pagalbą visada suteikia. Taip pat gerai įvertintas teiginys apie pamokų vaizdingumą, įdomumą. Apklausos dalyviai sutinka, kad mokytojai pamokas veda įdomiai, naudoja įvairias informacines technologijas, internetines aplinkas, įrankius ir kt. Visos apklaustųjų grupės taip pat labai gerai įvertino ugdymo proceso organizavimą, jo pritaikymą mokinių poreikiams. Apklaustieji sutinka, kad mokykloje organizuojamos projektinės veiklos, integruotos pamokos ir tvarkaraščiai yra pritaikyti mokinių poreikiams.

Žemiausiai visos trys apklaustųjų grupės įvertino mokinių gebėjimą valdyti emocijas. Visos respondentų grupės sutinka,

Žemiausiai visos trys apklaustųjų grupės įvertino mokinių gebėjimą valdyti emocijas. Visos respondentų grupės sutinka, kad mokiniai negeba valdyti savo emocijų ir veiksmų įvairiose stresinėse situacijose. Didžioji dalis apklausoje dalyvavusių tėvų ir mokinių teigia, kad vaikai (globotiniai) į mokyklą eina nenoriai. Apklausoje dalyvavę mokiniai nepripažįsta, bet mokytojų ir tėvų nuomonė klausimu apie žalingus mokinių įpročius sutampa – didžioji dalis šių grupių apklaustųjų sako, kad vaikai (globotiniai) nėra sąmoningi ir neatsisako žalingų įpročių. Kiti žemiausiai įvertinti rodikliai rodo, kad mokiniai nenoriai dalyvauja ir nėra aktyvūs projektinėse veiklose, integruotose ir netradicinėse pamokose, pamokose kitose erdvėse, jie nesupranta mokymosi svarbos ir negeba planuoti savo ateities, neturi tolesnių mokymosi siekių ir tikslų.

Apibendrinant 2019 – 2020 m. m. mokyklos vidaus įsivertinimo rezultatus, vidaus įsivertinimo grupės siūlo:

Apibendrinant 2019 – 2020 m. m. mokyklos vidaus įsivertinimo rezultatus, vidaus įsivertinimo grupės siūlo: • ieškoti naujų formų, būdų, galimybių, padedančių ugdyti mokinių savarankiškumą, gebėjimą ir mokėjimą mokytis, kelti mokinių mokymosi motyvaciją, skatinti jų iniciatyvumą, aktyvumą; • aktyviau vykdyti žalingų įpročių prevenciją (kalbėti su mokiniais apie žalingus įpročius ne tik klasės valandėlių, bet ir dalykų pamokų metu, rengti sveikatingumo dienas, savaites, aktyviau bendrauti ir bendradarbiauti su sveikatos priežiūros specialiste ir kt. ). • ugdyti mokinių supratimą apie mokymosi svarbą, ateities planavimą, savo gebėjimų ir galimybių įsivertimą, skatinti mokymosi tikslo turėjimą ir jo siekimą. Turėtų būti skirtas didesnis dėmesys karjeros ugdymui (pvz. ugdymo karjerai užsiėmimai, pamokos, daugiau su karjera susijusių temų klasės valandėlių, dalykų pamokų metu ir kt. ).

 Vadovaujantis 2019 – 2020 m. m. mokyklos vidaus įsivertinimo rezultatais, apibendrinant mokytojų, mokinių

Vadovaujantis 2019 – 2020 m. m. mokyklos vidaus įsivertinimo rezultatais, apibendrinant mokytojų, mokinių ir tėvų mintis apie nuotolinį mokymąsi ir jo metu kilusias problemas dėl mokinių negebėjimo savarankiškai mokytis, planuoti savo veiklų, ieškoti ir rasti reikalingos informacijos, mokyklos vidaus įsivertinimo darbo grupė siūlo: 2020 - 2021 mokslo metais tirti srities , , Rezultatai“ rodiklį 1. 1. 1. (Asmenybės tapsmas) ir srities , , Ugdymas(is) ir mokinių patirtys“ rodiklį 2. 3. 1. (Mokymasis).