1 Compania 2 Solutia software 3 Identificare 4

  • Slides: 11
Download presentation

1. Compania 2. Solutia software 3. Identificare 4. Trasabilitate 5. Tipuri de control 6.

1. Compania 2. Solutia software 3. Identificare 4. Trasabilitate 5. Tipuri de control 6. Definire fluxuri 7. Rapoarte

RBC Logistic Solutions Este componenta a Romanian Business Consult (RBC), care a fost fondata

RBC Logistic Solutions Este componenta a Romanian Business Consult (RBC), care a fost fondata in 1991, avand sediul in Bucuresti si filiale in Cluj Napoca, Timisoara, Iasi, Brasov (prin Detunata s. r. l. ) si Chisinau , si este astazi principalul furnizor si integrator de soluții IT pentru industria de retail și cea alimentară. In acest moment compania are peste 20 de parteneri internationali de tehnologie precum Motorola, Wincor Nixdorf, Fujitsu, Microsoft sau Bizerba. Portofoliul detinut este impresionant, avand implementari de succes ale solutiilor de trasabilitate si gestiune a depozitelor in numeroase proiecte. 1. Compania MISIUNEA NOASTRA Punctul forte al companiei este asigurat de oferirea unui pachet complet de servicii ce cuprinde un software complex, echipamente performante si servicii post vanzare la cele mai inalte standarde. este sa indrumam clientii in alegerea unei solutii integrate, care sa se adapteze specificului activitatii desfasurate si care sa ofere informatii in timp real care sa ii ajute in buna gestionare a propriilor afaceri. VIZIUNEA NOASTRA Credem cu tarie in faptul ca avansul tehnologic din zilele noastre ne ajuta sa ne usuram semnificativ activitatile lucrative si ne indruma in luarea celor mai bune decizii privind afacerile desfasurate.

2. Solutia software Log. IQ Este solutia software propusa de compania noastra utilizatorilor din

2. Solutia software Log. IQ Este solutia software propusa de compania noastra utilizatorilor din domeniul prelucrarilor lemnului, care doresc urmarirea activitatilor din unitatiile proprii in timp real, gestiunea comenzilor si obtinerea rapida a stocurilor de materii prime si produse finite ce urmeaza a fi livrate. In completarea acesteia se aleg echipamentele de tipul terminalelor mobile, scanerelor de coduri de bare (liniare, 2 D, 3 D sau RFID), imprimantelor de coduri de bare, serverelor, statiilor PC sau tabletelor ce urmeaza a fi integrate. Beneficiile Log. IQ -managementul si planificarea productiei, -trasabilitatea totala, -rotatia corectă a stocurilor si acuratetea inventarului, -livrarea la timp a comenzilor finale, -scaderea costurilor de livrare, -reducerea timpilor de inventariere, -aprovizionarea fara intarzieri a liniilor de producție, -optimizarea resurselor umane, precum si realizarea de rapoarte multiple si indicatori de performanta complecsi, -reducerea costurilor de administrare a depozitelor proprii, daca exista.

3. Identificare Sistemul citeste automat cu ajutorul antenelor instalate pe fiecare statie tagurile inserate

3. Identificare Sistemul citeste automat cu ajutorul antenelor instalate pe fiecare statie tagurile inserate in fiecare bucata de lemn, realizand astfel o trasabilitate totala.

 In cadrul operatiilor de productie, fiecare piesa poata fi tratata individual sau la

In cadrul operatiilor de productie, fiecare piesa poata fi tratata individual sau la nivel de grup. La tratarea individuala , fiecare piesa trebuie sa fie identificata in mod unic folosind fie tehnologia codurilor de bare fie tehnologia RFID. Astfel prin scanare se va realiza o trasabilitate totala in cadrul productiei. 4. Trasabilitate In cazul cand se doreste trasabilitatea fiecarei piese, daca se foloseste tehnologia scanarii codurilor de bare, acestea se pot deteriora in cadrul unor operatiuni cum sunt: slefuire, vopsire, frezare. Pentru astfel de cazuri este mai utilia folosirea sistemelor RFID care sunt injectate in cadrul bucatilor de lemn. Sistemul da informatii online despre orice faza de lucru, stiind in orice moment stadiul productiei.

 • General • La nivel de lot Sistemul poate configura ordinea de prelucrare

• General • La nivel de lot Sistemul poate configura ordinea de prelucrare in cadrul productiei si daca este vorba de productie de serie si timpii de lucru. Astfel se pot face verificari prin care sistemul poate constrange operatorii sa nu greseasca ordinea operatiilor, iar sistemul poate colecta informatiile despre timpii de lucru. Indicand si statusii de lucru (daca pe o anumita statie avem intarzieri fata de ce s-a estimat initial). In cazul cand se doreste lucrul la nivel de lot, nu este necesara identificarea fiecarei bucati de lemn individual. Se va eticheta lotul de provenienta si se va prelucra doar acesta pana la finalizarea sa pe o anumita statie. Fiecare pachet poate fi etichetat la nivel de palet si atat timp cat are loc prelucrarea sa, statia de lucru va prelua lotul curent. 5. Tipuri de control • Al deseurior rezultate Daca se foloseste tehnologia identificarii RFID, se poate determina cantitatea de deseu provenita din fiecare placa in cadrul operatinuii de debitare. Acest lucru este posibil si daca folosim tehnologica codificarii individuale a fiecarei bucati cu cod de bare.

6. Definire fluxuri In imaginea de mai sus, inregistrarea timpilor si trasabilitatea au loc

6. Definire fluxuri In imaginea de mai sus, inregistrarea timpilor si trasabilitatea au loc prin scanarea pe rand a ecusonului care identifica operatorul si a etichetelor de start si stop care vor inregistra timpii de lucru pentru piesa curenta sau pentru un grup de piese. In imaginea din stanga se poate vizualiza statia curenta. In mijlocul imaginii si jos sunt informatiile despre comanda pentru care se efectueaza operatiunea curenta. In dreapta acesteia sunt fazele prin care bucata de lemn sau piesa a trecut si prin care urmeaza sa treaca in continuare.

6. Definire fluxuri Pe o linie de productie informatiile despre fiecare statie pot fi

6. Definire fluxuri Pe o linie de productie informatiile despre fiecare statie pot fi afisate pe mai multe tipuri de dispozitive, in functie de optiunile utilizatorului (monitor, tableta, ecran TV sau terminal mobil). Pentru o statie individuala, pentru a se putea accesa un numar mai mare de informatii se poate scana un 6. Definire fluxuri cod de bare special care sa dea drept de afisare doar statiei respective, atunci cand pentru o linie de productei exista un singur dispozitiv de afisare.

7. Rapoarte Sistemul poate furniza rapoarte online despre starea tuturor comenzilor in lucru. Printr-o

7. Rapoarte Sistemul poate furniza rapoarte online despre starea tuturor comenzilor in lucru. Printr-o simpla interogare, el afiseaza starea intregului proces, astfel nu mai exista intarzieri in furnizarea de informatii atat pe plan intern cat si clientilor finali. Avand informatii despre fiecare piesa in parte , sistemul poate furniza detalii de orice natura, de la piesa individuala, la ansalmblul din care face parte si mai departe la comanda sau grupul de comenzi catre client.

Str. Spartacus 19 500183 Brasov, Romania Tel. : 0268 41 69 19 Fax: 0268

Str. Spartacus 19 500183 Brasov, Romania Tel. : 0268 41 69 19 Fax: 0268 42 60 20 sales@detunata. ro www. detunata. ro