Orasul Nostru Targu Neamt 40 de idei pentru

  • Slides: 16
Download presentation
Orasul Nostru Targu Neamt 40 de idei pentru dezvoltarea orasului

Orasul Nostru Targu Neamt 40 de idei pentru dezvoltarea orasului

Organizarea Primariei 1. Primaria trebuie sa dea dovada de totala transparenta in toate actiunile

Organizarea Primariei 1. Primaria trebuie sa dea dovada de totala transparenta in toate actiunile ei. 2. Crearea unui consiliu consultativ al primarului format din pensionari, tineri, sindicate, ONG, etc. 3. Trebuie creata bursa de idei si solutii in vederea rezolvarii problemelor orasului formulate de catre cetateni. Cei care vor veni cu solutii bune vor fi recompensati cu bani si distinctii

Organizarea Primariei 4. Crearea unui birou de analiza si cheltuiala eficienta a banului public,

Organizarea Primariei 4. Crearea unui birou de analiza si cheltuiala eficienta a banului public, altfel spus sa se elimine risipa. Au fost cazuri in care au fost achizitionate materiale care mai scumpe decat normalul. Acest birou va trebui sa analizeze situatia pentru a cunoaste pretul real pentru achizitiile publice. 5. Trebuie facute cat mai multe dezbateri publice si facut ca forumul primariei sa aiba o sectiune cu intrebari si sugestii doar pentru primar la care sa se raspunda maxim la 2 -3 zile, iar o sectiune cu intrebari sectoriale la care sa se raspunda zilnic.

Organizarea Primariei 6. Introducerea instrumentelor moderne prin parteneriat public-privat, care sa duca la realizarea

Organizarea Primariei 6. Introducerea instrumentelor moderne prin parteneriat public-privat, care sa duca la realizarea obiectivelor ce nu pot fi realizate cu finantare de la buget. 7. Parteneriat cu o televiziune locala care sa faca saptamanal o emisiune cu administratia locala. In emisiune sa se dezbata teme curente si importante ale orasului avandu-i ca invitati pe primar, viceprimari, consilieri locali, cetateni, etc. Deasemenea se vor putea adresa intrebari prin telefon catre invitati.

Organizarea Primariei 8. E necesara accelerarea absorbtiei fondurilor europene pentru a realizea obiective publice.

Organizarea Primariei 8. E necesara accelerarea absorbtiei fondurilor europene pentru a realizea obiective publice. Cat si atragerea de fonduri nerambursabile. 9. Crearea unui birou care sa atraga investitii private prin crearea si implementarea de strategii in acest sens 10. In privinta proiectelor importante se vor organiza dezbateri publice bazate pe participarea cat mai numeroasa si activa a cetatenilor.

Organizarea Primariei 11. Va tebui infiintat un birou mic pentru promovarea si crearea de

Organizarea Primariei 11. Va tebui infiintat un birou mic pentru promovarea si crearea de modalitati de petecere a timpului liber in natura, prin sport, etc. 12. Infiintarea unui birou de lobby pentru sprijinirea financiara de catre Guvernul Romaniei a multor proiecte locale ambitioase. 13. Primaria trebuie sa aiba o relatie constructiva cu toate firmele si institutiile din oras.

Organizarea Primariei 14. Politia locala da dovada de neprofesionalism si e urgenta profesionalizarea ei.

Organizarea Primariei 14. Politia locala da dovada de neprofesionalism si e urgenta profesionalizarea ei. In privinta actelor de vandalism se vor putea aduce de catre cetateni dovezi foto si video care sa duca la identificarea si prinderea vandalilor prin politia judeteana. Aceasta in plus fata de sistemul Big Brother. In alte orase din judet deja functioneaza de vreo 2 ani.

Dezvoltarea Economica 15. Parc Industrial 16. Atragerea de investitori. 17. Accesarea a cat mai

Dezvoltarea Economica 15. Parc Industrial 16. Atragerea de investitori. 17. Accesarea a cat mai multe Fonduri Europene in proiecte rentabile. 18. Dezvolatrea unui “ Incubator de Afaceri” 19. Organizarea unui Forum pentru toti agentii economici interesati in schimbarea strategiei de dezvoltare economica a orasului si in modalitatea in care ei pot contribui la o strategie generala.

Dezvoltarea Economica 20. Sustinerea IMM-urilor 21. Dezvoltarea turismului si crearea de noi atractii turistice

Dezvoltarea Economica 20. Sustinerea IMM-urilor 21. Dezvoltarea turismului si crearea de noi atractii turistice 22. Orasul Targu Neamt - oras Balnear : avem apa termala , nu avem statiune Balneara 23. Evaluarea potentialului dezvoltarii agriculturii : infiintarea de forme asociative si intalniri educative si informative cu potentialii fermieri.

Urbanism 24. Trebuie creat un regulament de management/intretinere a fatadelor cladirilor pentru a da

Urbanism 24. Trebuie creat un regulament de management/intretinere a fatadelor cladirilor pentru a da orasului o imagine placuta si moderna. In cazul caselor nu se include doar fatada casei ci si gardul si acoperisul casei. 25. Reabilitarea termica a blocurilor cu finantare UE sa se faca pe scara larga. 26. E nevoie de atragerea de investitii private pentru constructia de ansambluri rezidentiale de blocuri si case. 27. Acolo unde sunt cladiri daramate - ex. fostele centralele termice ale orasului interventia asupra cladirii e nevoie de acoperirea fatadei cu un material care sa obtureze imaginea degradanta, preferabil cu poze din oras sau cu poze in felul in care va arata cladirea renovata.

Servicii Publice 28. E nevoie urgenta de reabilitarea si constructia de WCuri publice in

Servicii Publice 28. E nevoie urgenta de reabilitarea si constructia de WCuri publice in toate zonele orasului. 29. Este nevoie de curatare a carosabilului sau maturarea si spalarea intregului carosabil si nu doar la margine. E nevoie ca macar o data pe an sa se spele tot carosabilul din oras, iar in zonele mai frecventate sa se spele mai des. 30. Implementarea proiectului de panouri fotovoltaice. 31. Deratizare , dezinfectie la subsolurile blocurilor.

Social 32. Prin colaborarea cu diverse fundatii trebuie construite baraci pentru a fi mutati

Social 32. Prin colaborarea cu diverse fundatii trebuie construite baraci pentru a fi mutati rromii. Impreuna cu Partida Romilor si alte organizatii ale rromilor, se vor derula programe de asistenta sociala special pentru rromi. 33. Sunt necesare servicii la domiciliu pentru cei singuri si bolnavi. 34. In cooperare cu fundatii, cu Inspectoratul Scolar si cu diferite culte, se impune educarea persoanelor care necesita asa ceva, pentru reintroducerea lor in comunitate. Sunt cazuri in tara si in judet cu rezultate foarte bune. Astfel se pot combatecersetoria, vagabondajul, prostitutia, saracia, etc. 35. Trebuie facut lobby pentru constructia de apartamente ieftine pentru tineri.

Social 36. E urgenta nevoie de crearea unei echipe de soc, formata din sociologi

Social 36. E urgenta nevoie de crearea unei echipe de soc, formata din sociologi si psihologi pentru combaterea alcoolismului si consumului de droguri. Echipa trebuie sa intervina la aceste cazuri acasa la dependenti, la sesizarea rudelor, vecinilor, prietenilor, colegilor, etc. care stiu ca e nevoie de asistenta. !!! MAI ALES IN RANDUL MINORILOR !!!

SOCIAL 36. b. Diminuarea puternica a abandonului scolar si sustinerea materiala in cazurile in

SOCIAL 36. b. Diminuarea puternica a abandonului scolar si sustinerea materiala in cazurile in care se impune. Monitorarea si consilierea familiilor cu probleme , a copiilor abandonati de catre parintii plecati in strainate. Operatorii din cadrul Asistentei Sociale sa fie mereu pe teren si in continua comunicarea cu unitatile scolare.

SOCIAL 37. Toti cei care sunt amendati si nu platesc amenzile trebuie pusi sa

SOCIAL 37. Toti cei care sunt amendati si nu platesc amenzile trebuie pusi sa lucreze in folosul comunitatii mai multe zile pe luna, in functie de gravitatea faptei. 38. Cea mai buna protectie sociala e locul de munca. Trebuie atrase cat mai multe investitii private, pentru a creste salariile si a scadea mult somajul. Cand sunt locuri de munca multe sunt problemele sociale putine

SOCIAL 39. Cine doreste sa aiba gradini pentru agricultura, se impune acordarea lor contra

SOCIAL 39. Cine doreste sa aiba gradini pentru agricultura, se impune acordarea lor contra unei taxe modice pentru persoanele sarace. Daca primaria nu dispune de teren agricol, se va incerca rezolvarea si medierea problemei prin alte institutii. 40. Crearea unor “Social Store” unde cei nevoiasi pot achizitiona produse contra serviciilor facute in folosul furnizorului.