INVESTETE N OAMENI Proiect cofinanat din Fondul Social

  • Slides: 17
Download presentation
INVESTEŞTE ÎN OAMENI! Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea

INVESTEŞTE ÎN OAMENI! Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 Axa prioritară nr. 2 „Corelarea învăţării pe tot parcursul vieţii cu piaţa muncii” Domeniul major de intervenţie 2. 1. „Tranziţia de la şcoală la viaţa activă” Titlu proiect: „Competenţe pentru o piaţă a muncii competitivă în context european!” Cod contract: POSDRU/90/2. 1/S/63659 Beneficiar: Inspectoratul Şcolar Judeţean Prahova Activitatea departamentului de servicii suplimentare din cadrul unitatii hoteliere ELEV: MIHAI FLORIN COORDONATOR: PANAIT NICOLETA TUTORE: ILIE ADELINA ELENA LICEUL TEHNOLOGIC“ TASE DUMITRESCU” MIZIL SC “ ZACO” SRL

CUPRINS q Prezentare Hotel Max Mizil q Norme de sanatate si securitate in munca

CUPRINS q Prezentare Hotel Max Mizil q Norme de sanatate si securitate in munca q Departamentul de servicii suplimnetare

HOTEL MAX Localizare: Hotel Max este situat în centrul oraşului Mizil, pe DN 1

HOTEL MAX Localizare: Hotel Max este situat în centrul oraşului Mizil, pe DN 1 B la numai 35 km de Ploieşti şi 80 km de aeroport.

Oferta de cazare Hotelul vă pune la dispozitie: 14 camere duble 1 apartament

Oferta de cazare Hotelul vă pune la dispozitie: 14 camere duble 1 apartament

Hotelul dispune de un restaurant cu capacitate de 60 de persoane cu o bucatarie

Hotelul dispune de un restaurant cu capacitate de 60 de persoane cu o bucatarie cu specific traditional, ideal pentru conferinte, intalniri de afaceri, receptii si nu in ultimul rand va stam la dispozitie pentru organizari de nunţi, botezuri, aniversari si multe alte evenimente.

Hotelul dispune de un centru SPA unde va puteti relaxa si rasfata în jacuzzi,

Hotelul dispune de un centru SPA unde va puteti relaxa si rasfata în jacuzzi, piscina, saună uscată, baie de aburi sau vă puteţi bucura de un masaj profesional în salonul de masaj.

Dotari centru SPA: Jacuzzi Piscina Saună uscată Baie de aburi Salon de masaj

Dotari centru SPA: Jacuzzi Piscina Saună uscată Baie de aburi Salon de masaj

Servicii suplimentare oferite: Parcare proprie Transport persoane cu şofer Spălătorie Serviciu de curierat Room-service

Servicii suplimentare oferite: Parcare proprie Transport persoane cu şofer Spălătorie Serviciu de curierat Room-service Masaj

Maximus Aqua Club Discotecă în aer liber si piscină, deschise de la 1 mai,

Maximus Aqua Club Discotecă în aer liber si piscină, deschise de la 1 mai, asteapta clientii cu DJ şi formaţii renumite, trupe de dans si foarte multe evenimente.

NORME SPECIFICE DE SECURITATE ȘI SĂNĂTATE ÎN MUNCĂ Principalele riscuri observate în acest sectorul

NORME SPECIFICE DE SECURITATE ȘI SĂNĂTATE ÎN MUNCĂ Principalele riscuri observate în acest sectorul hoteluri, restaurante şi catering sunt: ■ muncă fizică dificilă, caracterizată prin: • poziţii statice şi în picioare prelungite, • transportul şi ridicarea unor obiecte grele şi voluminoase, • mişcări repetitive, combinate adesea cu alte condiţii de muncă nefavorabile, cum ar fi proiectarea necorespunzătoare a postului de lucru; • expunere la niveluri ridicate de zgomot; • medii de muncă în care există temperaturi înalte sau scăzute, în special combinaţia dintre temperaturi ridicate şi curenţi de aer, uşi deschise, alternarea între căldură şi umiditate, pe de o parte, şi frig, ca în cazul încăperilor de depozitare a alimentelor, pe de altă parte; ■ posibilitatea unor accidentări: • tăieturi şi arsuri; • împiedicări, alunecări şi căderi cauzate de pardoseli umede şi alunecoase, obstacole şi căderi de la înălţime;

 • intoxicaţii/intoxicare cu substanţe periculoase, de exemplu, utilizarea curentă a agenţilor de curăţare

• intoxicaţii/intoxicare cu substanţe periculoase, de exemplu, utilizarea curentă a agenţilor de curăţare şi a agenţilor biologici din alimente. ■ solicitări psihosociale determinate de: • programe de lucru prelungite, neregulate şi atipice; o mare parte a muncii este efectuată în intervale de timp în care alte persoane nu lucrează în mod obişnuit; • dificultăţile privind menţinerea echilibrului dintre viaţa profesională şi cea personală, • volumul de muncă ridicat şi munca sub presiune; • lucru cu termene strânse; timp insuficient alocat unei sarcini de lucru, lipsa posibilităţii de a influenţa propria muncă: monotonia muncii, care nu solicită creativitate şi nu implică decât un nivel scăzut de iniţiativă; • contactatul cu colegii şi şeful: lipsa sprijinului din partea acestora poate agrava stresul la locul de muncă; • contactul continuu cu clienţii, care poate constitui o sursă de stres sau, mai rău, de hărţuire sau chiar de violenţă; • absenţa unei instruiri adecvate pentru, ceea ce poate provoca şi mai mult stres.

Departamentul de servicii suplimentare Aceste servicii completeaza serviciile hoteliere de baza raspunzand unor nevoi

Departamentul de servicii suplimentare Aceste servicii completeaza serviciile hoteliere de baza raspunzand unor nevoi aferente cazarii dar si unor preferinte specifice fiecarui client. O parte a serviciilor suplimentare sunt obligatorii in functie de categorie de clasificare, fiind gratuite sau cu plata. Multitudinea si diversitatea serviciilor suplimentare disponibile constituie un factor important de atragere si fidelizare a clientelei. Conform Ordinului Ministerului Turismului serviciile minime obligatorii pentru hoteluri, in functie de categoria de clasificare sunt: 1. ) Servicii ce pot fi cuprinse in tarif sau cu plata separat: 2. ) Servicii fara plata:

1. ) Servicii ce pot fi cuprinse in tarif sau cu plata separat: ●

1. ) Servicii ce pot fi cuprinse in tarif sau cu plata separat: ● spalat, curatat, calcat si reparat incaltaminte si lenjerie ( 2 – 5 stele ) ● servicii pentru curatat si lustruit incaltamintea ( 1 – 5 stele ), ● servicii postale ( 3 – 5 stele ) ● servicii telefonice locale, interurbane, internationale, cu plata tarifului si a comisionului ( 1 – 5 stele ), ● vanzari de marfuri si articole de stricta necessitate, suveniruri, ziare, vederi, etc ( 1 – 5 stele ), ● rent – a – car ( 3 – 5 stele ), ● room – service ( 3 – 5 stele ), ● servirea micului dejun in sistem bufet ( 3 – 5 stele ), ● asigurarea cu umbrele in caz de ploaie ( 3 – 5 stele ).

2. ) Servicii fara plata: ● informatii turistice si culturale ( 1 - 5

2. ) Servicii fara plata: ● informatii turistice si culturale ( 1 - 5 stele ), ● pastrarea obiectelor de valoare ale turistilor ( 1 - 5 stele ), ● serviciul pentru transportul bagajelor ( 3 – 5 stele ), ● serviciul comisioner – curier ( 3 - 5 stele ), ● acordarea de prim ajutor in caz de urgenta trusa medicala (1– 5 stele) ● trezirea clientilor la cerere ( 1 - 5 stele ), ● primirea si transmiterea mesajelor si a corespondentei ( 1 - 5 stele ) ● rezervarea de bilete la mijloacele de transport ( 3 – 5 stele ), ● informatii privind orarul mijloacelor de transport ( 1 - 5 stele ).

In ceea ce privesc materialele informative disponibile in camera, conform Ordinului Ministerului Turismului, acestea

In ceea ce privesc materialele informative disponibile in camera, conform Ordinului Ministerului Turismului, acestea trebuie sa fie realizate estetic, tiparite in limba romana sic el putin doua limbi de circulatie internationala si sa cuprinda informatii utile pentru turisti cu privire la modul de folosire al telefonului, tarifele interne si internationale pentru convorbirile telefonice, lista cu serviciile suplimentare oferite, modalotati de socilitare precum si tarifele pentru cele cu plata, lista pentru room – service, lista produselor din mini – bar si a preturilor aferente, programul TV pentru saptamana in curs, dupa caz informatii turistice privind zona sau localitatea, harti cu localizarea hoteluluiin cadrul zonei, localitatii ( pentru unitatile de 3, 4 si 5 stele ), chestionare pentru testarea opiniei turistilor cu privire la calitatea serviciilor oferite, orice alte informatii care ar putea face agreabil sejurul turistului.

La receptie trebuie sa fie disponibile urmatoarele materiale informative : pliantul hotelului, pliantul cu

La receptie trebuie sa fie disponibile urmatoarele materiale informative : pliantul hotelului, pliantul cu serviciile suplimentare, harta localitatii, lista de preparate si bauturi, pliante de promovare a piscinei, salii de intretinere, saloanelor de infrumusetare, clubului, cazinoului, magazinelor, bibliotecii, centrului de afaceri, calendarul evenimentelor din hotel, instructiuni diverse.

BIBLIOGRAFIE • Tehnologie hotelieră – coordonator Ştefania Mihai, editura Niculescu 2003 • Hotelul –

BIBLIOGRAFIE • Tehnologie hotelieră – coordonator Ştefania Mihai, editura Niculescu 2003 • Hotelul – economie şi management – Nicolae Lupu, editura All Beck, 2005 • Gestiunea activităţii de turism – Andrei Cristea, editura Univ. Creştină D. Cantemir, Bucureşti 2003 • Tehnologia hotelieră- Front- office –D. A Stănciulescu, editura Gemma Print, Bucureşti 2002 • PREZENTARE PPT HOTEL MAXIMUS