INVESTETE N OAMENI Proiect cofinanat din Fondul Social

  • Slides: 9
Download presentation
INVESTEŞTE ÎN OAMENI! Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea

INVESTEŞTE ÎN OAMENI! Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 -2013 Axa prioritară 1 „Educaţia şi formarea profesională în sprijinul creşterii economice şi dezvoltării societăţii bazate pe cunoaştere” Domeniul major de intervenţie 1. 1 „Acces la educaţie şi formare profesională iniţială de calitate” Titlul proiectului: „Acces la succes – Program inovator de pregătire suplimentară a elevilor pentru evaluarea națională" Contract număr: POSDRU/153/1. 1/S/137127 Beneficiar: Inspectoratul Şcolar Judeţean Dâmboviţa PROIECT POSDRU/153/1. 1/S/137127 „ACCES LA SUCCES – Program inovator de pregătire suplimentară a elevilor pentru evaluarea naţională" SEMINAR PENTRU TRANSFERUL DE EXPERTIZĂ ŞI SCHIMB DE BUNE PRACTICI DIN ŞCOLILE ÎN CARE A FOST PILOTAT PROGRAMUL. LICEUL TEHNOLOGIC , , MIHAI EMINESCU” DUMBRAVENI. Februarie 2015

PREZENTAREA EXEMPLULUI DE BUNĂ PRACTICĂ Proiectul , , Aces la succes” a fost implementat

PREZENTAREA EXEMPLULUI DE BUNĂ PRACTICĂ Proiectul , , Aces la succes” a fost implementat în şcoala noastră Liceul Tehnologic , , Mihai Eminescu” Dumbrăveni , conform metodologiei de desfăşurare. Schimbul de bune practici a început încă de la primele cursuri de formare la care au participat profesorii din cele cinci şcoli selectate. Kit-ul profesorului şi al elevului a fost un instrument de mare ajutor în desfăşurarea programului , deoarece a asigurat suportul activităţii de învăţare – evaluare. Am constatat eficacitatea cursului opţional Sensibilizare artistică și exprimare culturală , care a venit în ajutorul elevilor. Pe lângă fişele lucrate , am folosit şi culegeri , astfel încât conţinuturile au fost în concordanţă cu nevoile de învăţare ale elevilor. Profesorii au demarat activitatea de pregătire suplementară a elevilor de la începutul lunii octombrie 2014 , astfel încât programul , , Aces la succes” a fost o continuare fericită a activităţii de pregătire demarată. Materialele auxiliare au Caietul inteligent , ed. Grup Editorial Art , Exerciţii practice de Limba română , ed. Paralela 45 , 164 De Teste pentru Evaluarea Naţională 2015 , ed Taida. Profesorii implicaţi în pilotare au comunicat şi colaborat foarte bine.

DOVEZI ALE SUCCESULUI

DOVEZI ALE SUCCESULUI

DOVEZI ALE SUCCESULUI

DOVEZI ALE SUCCESULUI

IMPORTANŢĂ Acest demers a contribuit la conştientizarea elevilor şi a părinţilor despre importanţa pregătirii

IMPORTANŢĂ Acest demers a contribuit la conştientizarea elevilor şi a părinţilor despre importanţa pregătirii continue, susţinută a pregătirii elevilor în perspectiva examenelor de Evaluare Naţională -Organizarea eficientă a timpului de învăţare. -Elevii şi-au dezvoltata capacitatea de a învăţa. - Derularea unor activitati aplicative şi interactive.

BENEFICII Un procent mare de elevi (în medie 64% ) au obţinut la testul

BENEFICII Un procent mare de elevi (în medie 64% ) au obţinut la testul final note mai bune decât la testele iniţiale şi intermediare. Profesorii au participat la cursuri de perfecţionare, a fost un schimb de experienţă benefic pentru toţi participanţii la cursuri. Elevii şi-au dezvoltat abilităţile de a învăţa să înveţi. Toate orele de pregătire suplementară s-au desfăşurat în cabinetele de Limba şi literatura română şi Matematică, astfel încât elevii au avut la dispoziţie material didactic corespunzător temelor şi acces la aparatura IT.

PROBLEME APĂRUTE -Timpul de lucru la testele iniţiale, intermediare, finale a fost de 120

PROBLEME APĂRUTE -Timpul de lucru la testele iniţiale, intermediare, finale a fost de 120 minute. -Timpul afectat în orar pentru o şedinţă de pregătire este de 90 minute. - În conţinutul testelor iniţiale, intermediare şi finale au fost exerciţii şi probleme care nu erau în concordanţă cu planificările noastre.

RECOMANDĂRI PENTRU IMPLEMENTARE -Continuarea proiectului în anul şcolar 2015 -2016 cu elevii din clasele

RECOMANDĂRI PENTRU IMPLEMENTARE -Continuarea proiectului în anul şcolar 2015 -2016 cu elevii din clasele a VII –a prinşi în proiect în faza de derulare. - Diminuarea volumului de materiale care trebuie realizat după fiecare şedinţă de pregătire. - Comunicarea activităţilor ce urmează a fi derulare din timp , nu cu una sau două zile înainte de activitate. - Dacă va continua acest proiect şi în anul şcolar 2015 -2016, vă rugăm să analizaţi posibilitatea participării la proiect şi a elevilor buni şi foarte buni. - Aşteptăm KIT-UL pentru grupele care au fost în pilotare şi sunt în derulare.