CARNet m Token CARNet m Token je aplikacija

  • Slides: 11
Download presentation
CARNet m. Token

CARNet m. Token

CARNet m. Token je aplikacija za generiranje jednokratnih lozinki potrebnih za određene CARNetove usluge.

CARNet m. Token je aplikacija za generiranje jednokratnih lozinki potrebnih za određene CARNetove usluge. m. Token se može koristiti umjesto fizičkog tokena, a prednosti su: • veći stupanj sigurnosti • jednostavnije, intuitivnije i pristupačnije korištenje • besplatan Posebna pažnja posvećena je sigurnosti aplikacije i zaštiti podataka: • m. Token nigdje ne pohranjuje tajni pin korisnika • m. Token nije moguće kopirati na drugi mobitel • m. Token za generiranje jednokratne lozinke ne koristi internet vezu

Instalacija m. Token aplikacije Aplikaciju je moguće preuzeti: za Android uređaje na Google Play

Instalacija m. Token aplikacije Aplikaciju je moguće preuzeti: za Android uređaje na Google Play Storeu, za i. OS uređaje na Apple. App Storeu, za Windows uređaje na Windows Phone Storeu. Potražite CARNet m. Token aplikaciju i instalirajte je na Vaš uređaj. (izgleda kao plavi kotačić na sefu – slika 1. ) Slika 1.

Aktivacija m. Token aplikacije Nakon instalacije i pokretanja aplikacije zaslon Vašeg uređaja izgledat će

Aktivacija m. Token aplikacije Nakon instalacije i pokretanja aplikacije zaslon Vašeg uređaja izgledat će kao na slici 2. , a to znači da je aplikaciju potrebno aktivirati. Slika 2.

Aktivacija m. Token aplikacije Da biste aktivirali aplikaciju m. Token prvo je potrebno prijaviti

Aktivacija m. Token aplikacije Da biste aktivirali aplikaciju m. Token prvo je potrebno prijaviti se na CARNet webmail s korisničkim podacima kojisu Vam dodijeljeni od CARNet-a. Poveznica za prijavu je: https: //webmail. carnet. hr/login. p hp Zatim nakon prijave trebate poslati zamolbu na e-mail adresu [email protected] hr. U zamolbi je potrebno navesti: ime i prezime, OIB, broj mobilnog telefona na kojem je instaliran m. Token, operativni sustav na kojem je instaliran m. Token, (npr. Android, IOS…. ) HUSO elektronički identitet osobe čiji je m. Token potrebno aktivirati. (npr. pero. [email protected] hr)

Aktivacija m. Token aplikacije Nakon što ste poslali e-mail s Vašim podacima morate pričekati

Aktivacija m. Token aplikacije Nakon što ste poslali e-mail s Vašim podacima morate pričekati da Vam CARNet pošalje aktivacijski kod. Zatim unesite taj kod u predviđeno polje (kao na slici 3. ), proizvoljno izaberite svoj PIN i onda aktivirajte aplikaciju. Slika 3.

Korištenje m. Token aplikacije Na slici 4. prikazano je kako treba izgledati zaslon Vašeg

Korištenje m. Token aplikacije Na slici 4. prikazano je kako treba izgledati zaslon Vašeg uređaja kada je aplikacija m. Token aktivirana. Imate 2 opcije: 1. Jednokratna lozinka –ovu opciju odaberite kada želite lozinku za ulaz u e-Dnevnik. 2. Promijeni PIN –ovu opciju odaberite kada želite promijeniti PIN za ulaz u aplikaciju m. Token. Slika 4.

Korištenje m. Token aplikacije Odabirom na Jednokratna lozinka zaslon Vašeg uređaja izgledat će kao

Korištenje m. Token aplikacije Odabirom na Jednokratna lozinka zaslon Vašeg uređaja izgledat će kao na slici 5. Zatim je potrebno unijeti PIN koji ste odabrali prilikom aktivacije m. Token-a. Slika 5.

Korištenje m. Token aplikacije Nakon unosa PIN-a zaslon Vašeg uređaja izgledat će kao na

Korištenje m. Token aplikacije Nakon unosa PIN-a zaslon Vašeg uređaja izgledat će kao na slici 6. Da biste mogli koristiti e-Dnevnik potrebno je poslati serijski broj tokena (slika 7. ) administratoru e-Dnevnika, Katarini Jurković, na e-mail adresu: katarina. jurkovic [email protected] hr Zatim će administrator unijeti Vaš serijski broj tokena u e-Dnevnik. Tek tada ćete moći koristiti m. Token za prijavu u e-Dnevnik. Slika 6. Slika 7.

Prijava u e-Dnevnik Da biste pristupili e-Dnevniku trebate kliknuti na ovu poveznicu: https: //e-dnevnik.

Prijava u e-Dnevnik Da biste pristupili e-Dnevniku trebate kliknuti na ovu poveznicu: https: //e-dnevnik. skole. hr/ (slika 8. ) Zatim je potrebno unijeti svoje CARNet korisničko ime (npr. pero. [email protected] hr) i jednokratnu lozinku iz m. Token aplikacije (kao na slici 9. ) Slika 8. Jednokratna lozinka u m. Token aplikaciji biti će prikazana na zaslonu Vašeg uređaja 15 sekundi. Slika 9.

Hvala na pozornosti!

Hvala na pozornosti!