TENSIUNEA ELECTRIC Care este tensiunea dintre dou puncte

  • Slides: 10
Download presentation
TENSIUNEA ELECTRICĂ Care este tensiunea dintre două puncte ale unui circuit electric, dacă pentru

TENSIUNEA ELECTRICĂ Care este tensiunea dintre două puncte ale unui circuit electric, dacă pentru deplasarea unei cantități de electricitate de 5 C se efectuiază un lucru mecanic de 120 J? ( Culegere de probleme de fizică pentru clasele VI-VIII-C. Vintilă, I. Oltean-EDP, București, 1974 )

Prin circuitul unui fier de călcat trece o cantitate de electricitate de 10800 C.

Prin circuitul unui fier de călcat trece o cantitate de electricitate de 10800 C. Tensiunea aplicată fierului de călcat este 110 V. Să se calculeze lucrul mecanic efectuat. ( Culegere de probleme de fizică pentru clasele VI-VIII-C. Vintilă, I. Oltean-EDP, București, 1974 )

Prin circuitul exterior al unui generator cu tensiunea electromotoare de 60 V trece un

Prin circuitul exterior al unui generator cu tensiunea electromotoare de 60 V trece un curent cu intensitatea de 0, 8 A. Şiind că tensiunea internă a generatoruilui este de 15 V, să se calculeze: a) lucrul mecanic efectuat pe circuitul exterior al baterie intr-o secundă; b) lucrul mecanic efectuat pe circuitul interior al bateriei intr-o secundă; ( FIZICA- culegere de probleme pentru clasa a VIII-a –V. Olteanu, M. Marinescu, Ed. Almaron, 1992 )

Să se calculeze cantitatea de electricitate ce trece prin circuitul unei mașini de spălat

Să se calculeze cantitatea de electricitate ce trece prin circuitul unei mașini de spălat în timp de 15 minute. Tensiunea aplicată mașinii de spălat este 220 V și se consumă lucrul mecanic de 396000 J. Care va fi intensitatea curentului electric? ( Culegere de probleme de fizică pentru clasele VI-VIII-C. Vintilă, I. Oltean-EDP, București, 1974 )

Care este lucrul mecanic efectuat la trecerea unui curent de 3 A timp de

Care este lucrul mecanic efectuat la trecerea unui curent de 3 A timp de 10 minute, prin conductorul unui reșou electric sub o tensiune de 220 V? ( Culegere de probleme de fizică pentru clasele VI-VIII-C. Vintilă, I. Oltean-EDP, București, 1974 )

Unei maşini de spălat rufe i se aplică o tensiune electrică de 220 V.

Unei maşini de spălat rufe i se aplică o tensiune electrică de 220 V. Prin maşina circulă un curent electric cu intensitatea de 2, 3 A. Să se calculeze lucrul mecanic efectuat pentru transportatea sarcinii electrice timp de o secundă. ( Culegere de probleme de fizică pentru clasele VI-VIII-C. Vintilă, I. Oltean-EDP, București, 1974 )

La o tensiune de 120 V, într-un bec elcetric s-a efectuat , în 30

La o tensiune de 120 V, într-un bec elcetric s-a efectuat , în 30 s, un lucru mecanic de 1800 J. Să se determine ce cantitate de electricetate s-a scurs prin filamentul becului şi ce valoare a avut intensitatea curectului? ( Culegere de probleme de fizică pentru clasele VI-VIII-C. Vintilă, I. Oltean-EDP, București, 1974 )

Sa se calculeze timpul de funcţionare a motorului unei maşini de spălat, căruia i

Sa se calculeze timpul de funcţionare a motorului unei maşini de spălat, căruia i se apalică o tensiune U=110 V, cheltuindu-se un lucru mecanic L=330 J, ştiind că motorul este străbătut de un curent I=1, 5 A? ( Culegere de probleme de fizică pentru clasele VI-VIII-C. Vintilă, I. Oltean-EDP, București, 1974 )

La capetele unui conductor se aplică o tensiune electrică U=8 V. Lucrul mecanic efectuat

La capetele unui conductor se aplică o tensiune electrică U=8 V. Lucrul mecanic efectuat de către câmpul electric pentru transportul sarcinii electrice este L=25, 6 J. Calculați numărul electronilor ce tranversează secțiunea conductorului , dacă qe=-1, 6 x 10 -19 C. ( Fizică-400 de probleme si 40 de teste-grilă, D. Bacrău, Gr. Editorial Corint, București, 2003)

La tensiune constantă, graficul lucrului mecanic în funcţie de sarcina electrică q este o

La tensiune constantă, graficul lucrului mecanic în funcţie de sarcina electrică q este o linie dreaptă care trece prin origine. Care dintre dreptele reprezentate în figură a fost trasată pentru o tensiune mai mare? ( Probleme de fizică pentru gimnaziu , M. Sandu, E. Nichita, T. Ştefan-EDP, Bucureşti, 1983 )