God dag HVILKEN DAG ER DET I DAG

  • Slides: 14
Download presentation
God dag!

God dag!

HVILKEN DAG ER DET I DAG? HVILKEN DATO ER DET I DAG? HVORDAN ER

HVILKEN DAG ER DET I DAG? HVILKEN DATO ER DET I DAG? HVORDAN ER VÆRET I DAG?

4. time samarbeidsoppgaver med en eller to andre i klassen 1. Jobb med novellen

4. time samarbeidsoppgaver med en eller to andre i klassen 1. Jobb med novellen "Etter første møte". 2. "Jeg ville gjort det igjen". Rettsaken mot ABB. 3. http: //herborvi 1. cappelendamm. no/c 473342/flashopp gavesamling/vis. html? tid=545152 &strukt_tid=473342 Her bor vi , A 1, tekst

Etter første møte SPØRSMÅL TIL TEKSTEN 1. Hva gjorde fordeldrene denne kvelden? De satt

Etter første møte SPØRSMÅL TIL TEKSTEN 1. Hva gjorde fordeldrene denne kvelden? De satt ved kjøkkenbordet. 2. Hvilken årstid er det i novellen? Det er sommer. 3. Hva ville gutten gjøre da han kom hjem? Han vill gå opp og legge seg. 4. Hvem av foreldrene skjønte hva som hadde skjedd med ham? Faren skjønte hva som hadde skjedd med ham. 5. Hvorfor lo han en lydløs latter? Fordi han ikke ville at noen skulle høre at han lo.

6. Hvorfor hadde han fulgt etter Anne etter skoletid? Han hadde fulgt etter henne

6. Hvorfor hadde han fulgt etter Anne etter skoletid? Han hadde fulgt etter henne fordi han likte henne/var forelsket i henne og gjerne ville bli kjent med henne. 7. Hvor bodde Anne? Hun bodde i et av de gamle, fine husene ved byparken. 8. Hva hadde han spurt Anne om en dag på skolen? Han spurte: "Vil du bli med på kino? I morgen. . . " 9. Hva slags film hadde de sett på kinoen? Det står det ikke noe om. 10. Hva hadde de to ungdommene gjort etter kinoforestillingen? Han fulgte henne hjem. De snakket.

11. Hva hadde han spurt henne om før de skiltes? Han spurte om de

11. Hva hadde han spurt henne om før de skiltes? Han spurte om de skulle være sammen. 12. Hvorfor fikk han ikke sove den kvelden? Han hadde hodet fullt av alt som hadde skjedd om kvelden. 13. Når på natten gikk han ut av hjemmet sitt? Han gikk ut et par minutter på tre. 14. Hvor gikk han hen om natten? Hva fikk han se? Han gikk til huset der hun bodde. Han så at det lyste i rommet hennes.

- Jeg ville gjort det igjen Anders Behring Breivik sier at han ville gjort

- Jeg ville gjort det igjen Anders Behring Breivik sier at han ville gjort terror-angrepene igjen. Han mener angrepet redder nordmenn fra en fremtidig borgerkrig. Publisert: 8 timer siden Gøril Huse goril@klartale. no Relaterte saker Anders Behring Breivik startet sin forklaring tirsdag. Han hadde laget en egen tale han leste opp. Den skulle forklare hvorfor han gjennomførte terror-angrepene 22. juli i fjor. Talen er på 13 sider. - Å ja, jeg ville gjort det igjen. Dette er lite barbari for å stoppe et mye større barbari, sa han. Breivik mener at vi lever i et ikke-demokratisk samfunn. Det er årsaken til at han og andre som han må ty til våpen. Han sier at det ikke nytter å bruke demokrati. I framtiden kunne det føre til en borgerkrig i Norge. Årsaken er at etniske nordmenn vil bli i mindretall i Norge. Breivik hevder at innvandrere og muslimer vil overta totalt. Han la mye av skylda for situasjonen i Norge på journalister og politikere. De fleste av dem mener han tilhører venstresiden i politikken. Det gjelder spesielt Arbeiderpartiet. Breivik mente også at de han drepte på Utøya, ikke var uskyldige barn. Han sa blant annet at 44 av dem hadde lederverv i Arbeiderpartiet. Han sammenlignet medlemmene av ungdoms-organisasjonen AUF medlemmer av nazisten Hitlers ungdomsforening. 33 -åringen ble avbrutt mange ganger. Bistandsadvokaten sa at de pårørende reagerte sterkt på at han fikk lese opp talen. Breiviks forsvarer Geir Lippestad ba om at Breivik fikk lese ferdig talen sin. Det samme ba Breivik om. Breivik mener at terror-angrepet i Norge ikke blir det siste. Han truet også med at det ville skje slike i Europa. Ha ser på seg selv som en helt, ikke en ondskapsfull morder. Han er villig til å tilbringe resten av livet i fengsel for de han har gjort. Statsadvokat Svein Holden vil stille Breivik spørsmål. Det skjer etter at Breivik er ferdig med sin tale. Det er satt av fem dager til Breiviks forklaring.

SPØRSMÅL TIL TEKSTEN: 1. Hvorfor ville ABB gjort terrorangrepene igjen? Han mener angrepet redder

SPØRSMÅL TIL TEKSTEN: 1. Hvorfor ville ABB gjort terrorangrepene igjen? Han mener angrepet redder nordmenn fra en fremtidig borgerkrig. 2. Når startet Anders Behring Breivik sin forklaring? Han startet sin forklaring på tirsdag 17. april. 3. Hvor lang er talen hans? Talen er på 13 sider. 4. Hvorfor må han og andre ty til våpen? Breivik mener at vi lever i et ikke-demokratisk samfunn. Derfor må han og andre ty til våpen.

5. Hvem fikk skylda for situasjonen i Norge? Han la mye av skylda for

5. Hvem fikk skylda for situasjonen i Norge? Han la mye av skylda for situasjonen i Norge på journalister og politikere. 6. Hvem sammenlignet han ungdomsorganisasjonen AUF med? Han sammenlignet AUF med nazisten Hitlers ungdomsforening. 7. Hvordan ser ABB på seg selv? Han ser på seg selv som en helt. 8. Hvor mange dager er satt av til Breiviks forklaring? Fem dager er satt av til Breiviks forklaring.

5. time individuell oppgave 1. jobb med lytteoppgavene "Hestehov" og "Blåveis" 2. Finn en

5. time individuell oppgave 1. jobb med lytteoppgavene "Hestehov" og "Blåveis" 2. Finn en nyhet, skriv den med egne ord, og send den til Wenche 3. http: //herpaberget. cappelendamm. no/c 346167/flashoppgavesamling/vis. ht ml? tid= 346183&strukt_tid=346167 Her på berget, kapittel 1 4. http: //herborvi 1. cappelendamm. no/c 473342/flashoppgavesamling/vis. html tid=546700 &strukt_tid=473342 Her bor vi, 1, A 1, lydoppgaver

SPØRSMÅL TIL BLÅVEIS 1. Hvor i Norge kommer blåveisen om våren? Blåveisen kommer på

SPØRSMÅL TIL BLÅVEIS 1. Hvor i Norge kommer blåveisen om våren? Blåveisen kommer på Østlandet eller i Trøndelag om våren. 2. Hvor i Norge finner du ikke blåveis? Du finner ikke blåveis på Vestlandet eller i Nord-Norge. 3. Hvilke tre farger kan blåveisen ha? Blåveisen kan være blå, neste lilla og rosa. 4. Hvor mange kronblader har blåveisen? Blåveisen har seks kronblader. 5. Hvordan er stilken til blåveisen? Stilken er litt hårete, og myk og god å ta på. 6. Hva betyr det at blåveisen er fredet? Det betyr at det ikke er lov å plukke dem i det hele tatt.

VANSKELIG, Paracelsus og leverurten 1. Når levde Paracelsus? Han levde på 1500 -tallet. 2.

VANSKELIG, Paracelsus og leverurten 1. Når levde Paracelsus? Han levde på 1500 -tallet. 2. 3. Hvilket yrke hadde han? Han var lege. Hva er signaturlæren? Gud hadde satt en signatur på alle vekstene som fantes. Hvis en så nøye på en plante, luktet og smakte på den, kunne en få greie på hva den kunne brukes til. 4. Hvorfor trodde Paracelsus at blåveisen var bra mot leversykdommer? Han syntes at bladene var formet akkurat som en lever. Da var den sikkert bra mot leversykdommer. 5. Hva betyr det at blåveisen er giftig? Det betyr at den inneholder gift, som gjør at en kan bli syk eller død viss man spiser den.

SPØRSMÅL til HESTEHOV 1. Hvor finner du hestehov om våren? Du finner hestehoven på

SPØRSMÅL til HESTEHOV 1. Hvor finner du hestehov om våren? Du finner hestehoven på åkrer og i grøftekanter. 2. Hvor i Norge finner du hestehov? Du finner hestehoven overalt i Norge. 3. Hva slags type blomst er hestehoven? Hestehoven er en kurvblomst. 4. Hva kommer til syne først, bladene eller blomstene? Blomstene kommer til syne først. 5. Hvorfor er det bittesmå hår på undersiden av bladene? Hårene skal samle mest mulig fuktighet fra dogg og regn. 6. I gamle dager brukte de hestehov som medisin. Hva slags sykdom hadde de som brukte hestehov som medisin? Den som hostet (var forkjølet) kunne bruke hestehov som medisin. 7. Hvordan brukte de hestehoven som medisin? Bladene ble tørket og lagt på glødende kull. Den som var syk skulle puste inn røyken gjennom en trakt.

6. time refleksjonstekst Hva har du lært i dag?

6. time refleksjonstekst Hva har du lært i dag?