terge o lacrim mplinete un vis terge o
- Slides: 12
Şterge o lacrimă, împlineşte un vis!
Şterge o lacrimă, împlineşte un vis! Decembrie. . . iarnă fără culoare, fără, dorinţe, fără salvare. . . Chipuri de copii şterse, cu zâmbete umbrite de neputinţă, de deznădejde. . . Şi totuşi, ne place să credem în continuare că Decembrie este luna bucuriei, a speranţei, a optimismului. Este deja ştiut că Naşterea Mântuitorului a dat acestei lumi o aură aparte, îndemnându-ne să fim mai buni , mai puri , mai calzi şi mult mai smeriţi. Tradiţiile românilor cu privire la cea mai de seamă sărbătoare religioasă a anului sunt şi ele multiple, însă, pentru copii, evenimentul este legat strict de sosirea lui Moş Crăciun, un „moş” care se vrea bun şi generos pentru toţi copiii deopotrivă. Aşa au gândit şi elevii Şcolii cu clasele I-VIII, Nr. 22 “Mircea Eliade” din Craiova în momentul în care au realizat că pentru anumiţi copii moşul va întârzia din nou. Şi pentru a da o mână de ajutor legendarului bătrânel şi, mai ales, din dorinţa de a readuce zâmbetul pe feţele triste altor copii, au hotărât să iniţieze o campanie de ajutorare a celor mai puţin fericiţi ca ei. Având ca motou îndemnul , , Şterge o lacrimă, împlineşte un vis”, elevii claselor V-VIII de la Şcoala Nr. 22 , , Mircea Eliade” sau mobilizat colectând peste 200 de colete constănd în haine, rechizite, dulciuri şi jucării. Cu sprijinul conducerii şcolii şi sub atenta îndrumare a profesorului de desen, Martin Rozalia, copiii au realizat obiecte decorative prezentate la expoziţia cu vânzare, iar din banii colectaţi sau cumpărat fructe pentru micuţii nevoiaşi.
Toate aceste activităţi dedicate Campaniei , , Active Citizens for Europe” s-au desfăşurat în cadrul proiectului bilateral Comenius , , Looking out for Europe” coordonat de profesoara Ghebaur Virginia. Astfel, pe 14 decembrie 2011, corul de elevi , , Mellody” al Şcolii Nr. 22, dirijat de profesorul Pâncu Raluca şi însoţit de ceilalţi profesori organizatori (Băcanu Liliana, Dumitrescu Constantin şi Ghebaur Virginia) a participat la prezentarea unui program artistic de colinde şi oferire de cadouri elevilor de la Şcoala cu clasele I-VIII Gângiova, jud. Dolj. Însă activităţile proiectului mai sus menţionat nu s-au oprit aici, căci, pe 15. 12. 2011, aceeaşi elevi ai Şcolii Nr. 22, însoţiţi de directorul şcolii, profesorul Ioana Genoveva, şi de ceilalţi 5 organizatori, profesorii Ghebaur Virginia, Pâncu Raluca, Băcanu Liliana, Martin Rozalia şi Dumitrescu Constantin, au colindat Centrul de plasament pentru copilul cu handicap , , Sfântul Apostol Andrei” din Craiova, unde, după susţinerea programului artistic de colinde, lângă bradul frumos împodobit şi în prezenţa lui Moş Crăciun, au împărţit micuţilor din centru cadourile ce le-au înseninat ochii şi sufletele. Experienţa trăită a fost una de neuitat, căci lacrimile s-au împletit cu un profund sentiment de bucurie, inimile noastre vibrând la unison pe acordurile blânde ale Sfintelor Colinde de Crăciun: , , Colindăm, colindăm, iarna, Pe la uşi pe la fereştri, Colindăm , colindăm, iarna Cu colinde româneşti. . . ” Profesor Liliana Băcanu, Şc. Nr. 22 “Mircea Eliade” Craiova
Expoziție umanitară
Am colindat Centrul de plasament pentru copilul cu handicap , , Sf. Apostol Andrei” din Craiova
Împreună la Şcoala cu clasele I-VIII Gângiova, jud. Dolj
Bucuriile iernii
Suntem Prichindeii Moșului din clasele a III-a D și a IV-a A și, alături de doamnele învățătoare Aida Simnaschi și Maria Vanțu, ne bucurăm să fim alături de micuții noștri prieteni de la Centrul de plasament pentru copilul 0 -2 ani cu dizabilități „Prichindel”.
Expo – Mărțișor 2012 Cu ocazia zilei de 1 Martie, elevii Școlii Nr. 22 „Mircea Eliade” au expus în perioada 27 – 29 februarie creații handmade sub îndrumarea prof. Educație plastică - Rozalia Martin. Acțiunea a avut drept scop strângerea de fonduri pentru a putea oferi un „mărțișor” copiilor cu deficiențe de la Școala Specială „Sf. Vasile” Craiova. Totodată, pe data de 1 Martie zece copii de la cele două instituții de învățământ au realizat împreună mărțișoare, sub îndrumarea profesorilor coordonatori. Mărțișor – O tradiție milenară ce face din fiecare an o sărbătoare a primăverii.