SRP Studieretningsprojekt i 3 g En KORT introduktion

  • Slides: 9
Download presentation
SRP Studieretningsprojekt i 3. g En KORT introduktion til alle 3. g - klasser

SRP Studieretningsprojekt i 3. g En KORT introduktion til alle 3. g - klasser

Skrivemammuten - her finder du alt ! Tilgå den via forsiden af Lectio.

Skrivemammuten - her finder du alt ! Tilgå den via forsiden af Lectio.

Fagvalg Der skal vælges ét studieretningsfag på A-niveau og et andet fag på A-,

Fagvalg Der skal vælges ét studieretningsfag på A-niveau og et andet fag på A-, B- eller C-niveau. Helt undtagelsesvist kan der vælges ét fag på A-niveau. Fagvalg angives i et spørgeskema i Lectio senest d. 12. December (for enkeltfaglige projekter dog allerede d. 6. december. )

Vejledning Efter valg af fagkombination tildeles en eller to vejledere (ikke nødvendigvis ens egne

Vejledning Efter valg af fagkombination tildeles en eller to vejledere (ikke nødvendigvis ens egne faglærere). ● Mandag d. 6. Januar er der indledende vejledningsmøde. ● Alle elever tildeles herefter to vejledninger, som bliver skemalagt i Lectio. Vejledningerne forberedes ved at udfylde vejledningsark, som findes i Skrivemammutten under “vejledning”. Vejdningsarket skal sendes til vejledere senest to dage før vejledningen. Husk at tage noter før, under og efter vejledningen!

Skriveperioden (2 uger) Starter når opgaveformuleringen udleveres fredag d. 20. Marts kl. 15, og

Skriveperioden (2 uger) Starter når opgaveformuleringen udleveres fredag d. 20. Marts kl. 15, og slutter ved afleveringsfristen fredag d. 3. April kl. 15. Der er ikke anden undervisning i perioden og derfor heller ikke mødepligt på skolen. For at komme i kontakt med sin vejleder, sendes en besked på Lectio. Man kan forvente svar indenfor 1 dag i hverdagene. Alt om formalia, resumé og videnskabsteori findes på Skrivemammutten, og der er en bemandet skrivecamp i videnscenteret i hverdagene. Eksperimentelle fag (slide 8): Forsøg udføres i de første 3 dage af skriveperioden, og opgaveformuleringen udleveres derfor den 17. Marts.

Nyt i SRP’en, som vi ikke kender fra DHO og SRO Resumé på dansk

Nyt i SRP’en, som vi ikke kender fra DHO og SRO Resumé på dansk - indeholder typisk: - en beskrivelse af din opgaves problemstilling en oversigtslignende gennemgang af dine resultater en beskrivelse af de væsentligste metoder, du er gået frem efter. Videnskabsteori - Den videnskabelige basismodel - Se mere i Skrivemammuten Basal Videnskabsteori, kapitel 5 Relevante fagsider i Basal Videnskabsteori.

SRP med eksperimentelt fag I fysik og kemi, muligvis også i idræt og biologi,

SRP med eksperimentelt fag I fysik og kemi, muligvis også i idræt og biologi, tager opgaven sædvanligvis udgangspunkt i et forsøg. Hvis man vil lave forsøg på universiteterne (Odense, Århus, Sønderborg, evt. København), skal man være hurtigt ude. Forsøg laves i de første 3 dage af skriveperioden. Der er en faglærer til stede alle 3 dage, men man skal selv designe og udføre sine forsøg. Søg gerne inspiration i gamle øvelsesvejledninger. HUSK: det gælder ikke om at lave perfekte forsøg, men om at kunne forklare forsøgene og sætte dem ind i en faglig sammenhæng.

Den mundtlige præsentation (eksamen) I eksamensperioden i slutningen af 3. g. Varighed: 30 minutter

Den mundtlige præsentation (eksamen) I eksamensperioden i slutningen af 3. g. Varighed: 30 minutter inkl. votering. Der gives ingen forberedelsestid. Til stede er en vejleder samt en ekstern censor. Der gives én samlet karakter for opgaven og det mundtlige oplæg. På Skrivemammutten findes nyttig information om det mundtlige oplæg, bl. a. forslag til talepapir (herunder den videnskabelige basismodel).

I december planlægges 1 modul pr. klasse med Kolding Bibliotek om litteratursøgning Udlevering af

I december planlægges 1 modul pr. klasse med Kolding Bibliotek om litteratursøgning Udlevering af opgaveformulering kl. 15. (17/3 hvis eksperimetelt arbejde) Afleveringsfrist kl. 15. 00 Fagvalg Intro i kantinen OBS Vejledningsfaser: Jan. uge 3 & 4 Feb. uge 8 & 9