OLUMLU DAVRANI GELTRME PROGRAMI AMA rencilerin snf ii

  • Slides: 15
Download presentation
OLUMLU DAVRANIŞ GELİŞTİRME PROGRAMI

OLUMLU DAVRANIŞ GELİŞTİRME PROGRAMI

AMAÇ: • Öğrencilerin sınıf içi istenilen davranışlar geliştirmelerini sağlamak ve öğrencilerde oto kontrolü geliştirmek.

AMAÇ: • Öğrencilerin sınıf içi istenilen davranışlar geliştirmelerini sağlamak ve öğrencilerde oto kontrolü geliştirmek. DÜZEY: § 6. , 7. ve 8. sınıflar

SEMBOLLENEN DAVRANIŞLAR Kılık, kıyafet, saçın okul kurallarına uygun olup olmaması Öğretmeni, sessiz ve ders

SEMBOLLENEN DAVRANIŞLAR Kılık, kıyafet, saçın okul kurallarına uygun olup olmaması Öğretmeni, sessiz ve ders malzemeleri hazır bekleyip beklememe Sınıfta söz hakkı isteyerek konuşma ya da gürültü yapılıp yapılmaması Ders zili çaldıktan sonra sınıfa geç gelinip gelinmemesi Sınıfın temiz ve düzenli olup olmaması

UYGULAMA: • Her sınıf defterinde bir davranış takip çizelgesi bulunacaktır. Bu çizelgede gün ve

UYGULAMA: • Her sınıf defterinde bir davranış takip çizelgesi bulunacaktır. Bu çizelgede gün ve ders saatleri belirtilmiş olup her öğretmen girdiği sınıfta ders saati bölümünde sembollerle belirtilmiş davranışları değerlendirecektir.

 • Sınıfa giren her öğretmen çizelgedeki beş sembolün beşini de işaretleyecek ve imzalayacaktır.

• Sınıfa giren her öğretmen çizelgedeki beş sembolün beşini de işaretleyecek ve imzalayacaktır. • Sembolün ''KIRMIZI'' olarak işaretlenmesi o davranışın o saat için olumlu olduğuna işarettir. • Sembolün ''SİYAH'' olarak işaretlenmesi o davranışın o saat için olumsuz olduğuna işarettir.

üSınıfta ''bir tek kişinin dahi'' belirlenen davranışı yanlış yapması halinde tüm sınıf o davranış

üSınıfta ''bir tek kişinin dahi'' belirlenen davranışı yanlış yapması halinde tüm sınıf o davranış için ''siyah'' olarak değerlendirilecektir.

ØTakip çizelgesini her Cuma günü 6. ders saatinde sınıf rehber öğretmenine veya idareye teslim

ØTakip çizelgesini her Cuma günü 6. ders saatinde sınıf rehber öğretmenine veya idareye teslim etme görevi sınıf başkanına verilecektir. v. Takip çizelgesinin yırtılması, kaybedilmesi ve üzerinde oynama yapılması durumlarında o sınıf değerlendirmede başarısız kabul edilecektir.

DEĞERLENDİRME: PUANLAMA: üHer kırmızı işaret 2 (iki), siyah işaret 0, boş bırakılan satır 1

DEĞERLENDİRME: PUANLAMA: üHer kırmızı işaret 2 (iki), siyah işaret 0, boş bırakılan satır 1 puan olarak değerlendirilecektir. üDeğerlendirme en fazla kırmızı işaret toplama esasıyla Hafta birinciliği ve Ay birinciliği olarak iki aşamada yapılacaktır.

üVerilecek büyük ödül için Puanlama hesaplanırken hafta birinciliğine artı 25 puan, ay birinciliği ise

üVerilecek büyük ödül için Puanlama hesaplanırken hafta birinciliğine artı 25 puan, ay birinciliği ise artı 50 puan verilerek hesaplanacaktır.

 • Sonuçlar haftalık olarak toplanıp puanlanacak ve kaydedilecektir. • Sonuçlar Her hafta Cuma

• Sonuçlar haftalık olarak toplanıp puanlanacak ve kaydedilecektir. • Sonuçlar Her hafta Cuma günü idare tarafından değerlendirilecek ve aylık sonuç takip çizelgesine işlenecektir.

üHaftalık takip Çizelgeleri pazartesi yenilenecek ve geçen haftanın sonuçları aynı gün panoda ilan edilecektir.

üHaftalık takip Çizelgeleri pazartesi yenilenecek ve geçen haftanın sonuçları aynı gün panoda ilan edilecektir.

üEn yüksek puanı toplayan sınıf o haftanın birincisi ilan edilecek ve sınıf kapılarına bunu

üEn yüksek puanı toplayan sınıf o haftanın birincisi ilan edilecek ve sınıf kapılarına bunu ifade eden bir sembol asılacaktır.

Ay sonunda en yüksek kırmızı puanı toplayan sınıfa verilmesi düşünülen ödüller şunlardır: üGeziler düzenlenmesi

Ay sonunda en yüksek kırmızı puanı toplayan sınıfa verilmesi düşünülen ödüller şunlardır: üGeziler düzenlenmesi üTiyatro ya da sinemaya götürülmesi üSınıf içi kutlama yapılması üKüçük hediyeler verilmesi üÖğretmenleri ile birlikte yemek yenmesi üBir günlüğüne okula sivil kıyafetle gelinmesi vb. şeklinde çoğaltılabilir.

DİNLEDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜRLER…

DİNLEDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜRLER…