Vrldens strsta modell av vrt solsystem Sweden Solar

  • Slides: 14
Download presentation
Världens största modell av vårt solsystem

Världens största modell av vårt solsystem

Sweden Solar System (SSS) är världens största modell av vårt planetsystem, där Globen i

Sweden Solar System (SSS) är världens största modell av vårt planetsystem, där Globen i Stockholm representerar solen tillsammans med flera andra modeller på flera olika platser i Sverige. Just nu ingår ett tjugotal planeter, småplaneter och kometer i SSS. Vi ska titta på några av dem.

Solen Globen, Stockholm Globen i Stockholm är världens största klotformade byggnad och representerar solen

Solen Globen, Stockholm Globen i Stockholm är världens största klotformade byggnad och representerar solen i Sweden Solar System.

Merkurius Stockholms stadsmuseum, Slussen Planetmodellen av Merkurius finns att se på Stockholms stadsmuseum vid

Merkurius Stockholms stadsmuseum, Slussen Planetmodellen av Merkurius finns att se på Stockholms stadsmuseum vid Slussen i Stockholm. Merkurius är den innersta och minsta planeten i vårt solsystem. Merkurius yta är ganska lik månens då den har ganska många kratrar, alltså djupa gropar som orsakats av att mindre meteoriter, asteroider och kometer har krockat med planeten.

Venus Vetenskapens hus, Alba. Nova universitetscentrum En ny modell av Venus invigdes den 9:

Venus Vetenskapens hus, Alba. Nova universitetscentrum En ny modell av Venus invigdes den 9: e maj 2016 i parken utanför Vetenskapens hus, Alba. Nova universitetscentrum, Stockholm. På de fem plattorna som omringar modellen finns olika fakta och beskrivningar att läsa om Venus.

Jorden Cosmonova, Naturhistoriska riksmuseet, Stockholm Modellen av Jorden finns i biljetthallen utanför ingången till

Jorden Cosmonova, Naturhistoriska riksmuseet, Stockholm Modellen av Jorden finns i biljetthallen utanför ingången till Cosmonova, Naturhistoriska riksmuseet i Stockholm.

Månen Cosmonova, Naturhistoriska riksmuseet, Stockholm Även modellen av Månen finns på en pelare i

Månen Cosmonova, Naturhistoriska riksmuseet, Stockholm Även modellen av Månen finns på en pelare i biljetthallen utanför ingången till Cosmonova, Naturhistoriska riksmuseet i Stockholm.

Mars Mörby Centrum, Danderyd Modellen av Mars står på en bottenplatta av stål som

Mars Mörby Centrum, Danderyd Modellen av Mars står på en bottenplatta av stål som föreställer Jorden. I denna utformning på Mörby Centrum symboliserar modellen av Mars vår förbindelse med planeten genom den täta trafiken dit av satelliter. På ytan av modellen sitter kemiska symboler för ämnen som finns på planeten.

Jupiter Arlanda Flygplats, Sigtuna Jupiter presenterades tidigare i form av en blomsterplantering utanför Sky

Jupiter Arlanda Flygplats, Sigtuna Jupiter presenterades tidigare i form av en blomsterplantering utanför Sky City på Arlanda Flygplats. Nu finns planer på att i framtiden utveckla en 3 D-modell av planeten.

Saturnus Uppsala Modellen av Saturnus finns på en matta placerad på Svartbäcksgatan vid Celsiushuset

Saturnus Uppsala Modellen av Saturnus finns på en matta placerad på Svartbäcksgatan vid Celsiushuset i centrala Uppsala. På den här platsen invigdes även en måne som kallas Titan hösten 2010.

Uranus Lövstabruk Modellen av Uranus finns i Lövstabruk i form av en lekfull och

Uranus Lövstabruk Modellen av Uranus finns i Lövstabruk i form av en lekfull och symbolisk utomhus modell i stål. Uranus mittlinje har en ovanlig lutning och har markerats med röd färg i modellen.

Neptunus Söderhamn Neptunus, som även kallas havsguden i mytologin finns i centrala Söderhamn. Modellen

Neptunus Söderhamn Neptunus, som även kallas havsguden i mytologin finns i centrala Söderhamn. Modellen av Neptunus är utformad i akryl och är fint upplyst med blått ljus på natten.

Pluto Delsbo Modellen av Pluto finns i form av en skulptur med ett gravliknande

Pluto Delsbo Modellen av Pluto finns i form av en skulptur med ett gravliknande utseende i Delsbo. Det bestämdes år 2006 att Pluto inte ska räknas som en planet. Därför tillhör den numera gruppen dvärgplaneter.

Här är hela vårt solsystem Vill du, och kanske dina klasskompisar göra en egen

Här är hela vårt solsystem Vill du, och kanske dina klasskompisar göra en egen modell av solsystemet? I den här beskrivningen får ni hjälp att förvandla klassrummet till en modell av vårt fantastiska solsystem!