Vctor Gutirrez Vctor Oficial de les legions romanes

  • Slides: 7
Download presentation
Víctor Gutiérrez

Víctor Gutiérrez

Víctor Oficial de les legions romanes, procedent de Mauritània i màrtir en Milan, en

Víctor Oficial de les legions romanes, procedent de Mauritània i màrtir en Milan, en l'any 303, baix Maximià. Els episòdis més sobreïxents que es conten d'ell són la seua negativa a adorar un ídol que cau trencat als seus peus. Vestit de militar romà amb cuirassa i clàmide, els seus atributs poden ser l'ídol destruït, la roda del molí i la espasa

Atributs, temes i símbols Ídol Roda de molí Imatge de falsa deïtat. Quan els

Atributs, temes i símbols Ídol Roda de molí Imatge de falsa deïtat. Quan els que van a ser martiritzats compareixen davant els jutges, solen ser invitats a adorar-lo. Generalment ells es neguen i moltes vegades l'ídol cau trencat en trossos per la oració del sant. Pot ser un instrument de martiri, però és més freqüent veure-la nugada al coll d'un màrtir al llançar el seu cos a l’aigua.

Atributs, temes i símbols Espasa És un atribut tan freqüent que a penes resultà

Atributs, temes i símbols Espasa És un atribut tan freqüent que a penes resultà útil per identificar al sant que la porta. En moltíssims casos és un atribut de martiri. També es un atribut que està justificat per algun episodi curiós de la vida del sant. També solen portar-la sacerdots, reis, cavallers, guerrers i soldats per als quals l' espasa forma part de l' utillatge.

San Víctor I Papa A finals del segon segle demanaven els fidels a crits

San Víctor I Papa A finals del segon segle demanaven els fidels a crits un Papa que combatés les heretgies que per aquest temps desbarataven a l'església. A la mort de San Eluterio, fou elevat al tron de Pedro San Victor I. Un assaonador de professió , Teodoro de Bizanci, havia apostat? en l’última persecució desencadenada pels edictes imperials. Els cristians li van tirar en cara la seua falta de constància en la defensa i la fe i aleshores Teodoro, va tindre el impiu heresiarca, el atreviment

d’anar Roma per oferir els seus errors en el centre mateix de la vertadera

d’anar Roma per oferir els seus errors en el centre mateix de la vertadera religió. San Víctor el va perseguir de tal manera que no es va parlar mai d’ell. El rigor amb que el Papa Víctor va defendre la vertadera fe va fer que l'heretge Pràxeas, detestara el seu error, que va consistir en atribuir al Pare allò que sols li pertanyia al Fill. Fou aquest Pontífex qui va fixar la Pasqua pel diumenge següent al dia 14 de la lluna de març, pot ser el dia de la Resurrecció del Salvador.

Els bisbes d'Àsia van celebrar la Pasqua el dia 14 de la lluna de

Els bisbes d'Àsia van celebrar la Pasqua el dia 14 de la lluna de març. Però Víctor, tement que aquella diferència de ritus causara la divisió entre el fidels, va ordenar que ninguna Iglesia celebrara la Pasqua el dia 14 de l'equinocci sinó, el diumenge següent. Desprès de deu anys, el Papa Víctor I, va rebre en premi als seus treballs, la corona del martiri.