VAD SKA DU GRA EFTER GYMNASIET INSPIRERAS AV

  • Slides: 5
Download presentation
VAD SKA DU GÖRA EFTER GYMNASIET? INSPIRERAS AV F. D. ROS-ARE PÅ KARRIÄRDAGEN 22/1!

VAD SKA DU GÖRA EFTER GYMNASIET? INSPIRERAS AV F. D. ROS-ARE PÅ KARRIÄRDAGEN 22/1!

Den 22 januari är det karriärdag och då får vi besök av f. d.

Den 22 januari är det karriärdag och då får vi besök av f. d. ROS-elever. Varje föredag är 20 -30 min inklusive möjlighet att ställa frågor. Du kommer att lyssna till minst tre personer. Kolla här vilka våra TOBIAS ÖSTERLUND, ROS 05 Tobias är jurist och arbetar med juridiska frågor gällande relationer, avtal och ekonomi. Tobias kommer att berätta om hur han har tagit sig dit han är, vilken utbildning som krävs och vad man egentligen gör som jurist. Hur detaljerat behöver ett äktenskapsförord vara egentligen? Och hur är det egentligen – kan man ärva skulder hos Kronofogden?

ADAM SUNESSON, ROS 12 Adam har slutfört polisutbildningen och genomför just nu sin aspiranttjänstgöring.

ADAM SUNESSON, ROS 12 Adam har slutfört polisutbildningen och genomför just nu sin aspiranttjänstgöring. Han kommer att berätta om hur du söker till Polisutbildningen, vilka antagningskrav det finns och hur själva urvalsprocessen går till med diverse antagningsprov. Adam kommer också att berätta om vad du faktiskt gör på polisutbildningen. FUFU KHAMPHIRA, ROS 14 Fufu och Rebecca är studenter vid REBECCA PERSSON, lärarprogrammet på Uppsala ROS 14 universitet. De kommer att prata om hur det är att studera på universitet, hur lärarprogrammet är uppbyggt och hur man klara av att jobba på sidan av studierna. De kommer även att dela med sig av sina bästa tips för hur du gör det bästa av dina tre år i gymnasiet!

MATHIAS Mathias kommer tillsammans LJUNGQVIST, ROS 06 med rekryteringsansvarig från sin pluton. De kommer

MATHIAS Mathias kommer tillsammans LJUNGQVIST, ROS 06 med rekryteringsansvarig från sin pluton. De kommer från Försvarsmakten där de jobbar med luftbevakning i flygvapnet. De kommer att prata om vardagen som luftbevakare samt hur det är att jobba i Försvarsmakten. De kommer också att beröra hur man tar sig in i Försvarsmakten och vad som krävs. KEVIN JONSSON, ROS 14 Kevin har efter studenten provat på flera olika jobb och arbetar nu som elevassistent och fritidspedagog på en skola. Han kommer dock att fokusera på att berätta om sitt jobb på hotell i Grekland. Hur får man jobb utomlands? Vad behöver man tänka på när man jobbar i ett annat land?

FELICIA Felicia studerar på RODENKIRCHEN, sjuksköterskeprogrammet vid ROS 12 Uppsala universitet och har EMMY

FELICIA Felicia studerar på RODENKIRCHEN, sjuksköterskeprogrammet vid ROS 12 Uppsala universitet och har EMMY NAUR, ROS 15 Emmy jobbar som liftvärd i Åre. Hon kommer att berätta om hur det går till att söka jobb på Skistar samt hur det är att ha ett säsongsjobb. Hur får man boende? Får man åka skidor själv hur mycket som helst? Emmy kommer också att dela med sig av sina bästa tips om hur du gör det bästa av din gymnasietid. genomfört sina studier både i Uppsala och på Gotland. Hon kommer att prata om hur det är att plugga på universitet och vad man läser på sjuksköterskeprogrammet. Felicia kommer också att ta upp hur det är att flytta till en annan stad för att börja studera.