Today Eerste Concept Tweede Concept Defenitief Concept Onderzoek

  • Slides: 19
Download presentation

Today Eerste Concept Tweede Concept Defenitief Concept • Onderzoek • Concept • Ontwerp •

Today Eerste Concept Tweede Concept Defenitief Concept • Onderzoek • Concept • Ontwerp • Uitvoering • the Movie

Korte uitleg Eerste Concept Welke ruimte? Singelgracht Gebouw Issue De overmatige drukte op de

Korte uitleg Eerste Concept Welke ruimte? Singelgracht Gebouw Issue De overmatige drukte op de afdeling van IAM Welke rol zou hij voor wie beter moeten spelen? Het gebouw en vooral de vijfde en zesde verdieping zou een betere rol moeten spelen voor de leerlingen van het IAM.

Korte uitleg Eerste Concept

Korte uitleg Eerste Concept

Korte uitleg Eerste Concept Design Strategie: Functional Design (Dutch Design) Interventie Borden plaatsen bij

Korte uitleg Eerste Concept Design Strategie: Functional Design (Dutch Design) Interventie Borden plaatsen bij de lifthallen. Hierdoor studenten van IAM laten weten hoe druk het op die verdieping is.

Korte uitleg Eerste Concept Effect van de interventie Leerlingen van MIM zullen minder snel

Korte uitleg Eerste Concept Effect van de interventie Leerlingen van MIM zullen minder snel de studieruimtes van IAM gaan bezetten. En studieruimtes die toch vol zitten worden van te voren al vermeden door IAM’ers dankzij de borden. Reden(en) niet gekozen • De interventie kan genegeerd worden • Te Duur (Sensoren, Borden etc) • Niet uitvoerbaar op meerdere plaatsen

Korte uitleg Tweede concept Welke ruimte? Centraal Station Issue Vervuiling door middel van kauwgom

Korte uitleg Tweede concept Welke ruimte? Centraal Station Issue Vervuiling door middel van kauwgom op de grond Welke rol zou hij voor wie beter moeten spelen? Het zou een betere rol spelen voor liefdadigheidsinstellingen

Korte uitleg Tweede Concept

Korte uitleg Tweede Concept

Korte uitleg Tweede Concept Design Strategie: Claiming the public domain Interventie De grond van

Korte uitleg Tweede Concept Design Strategie: Claiming the public domain Interventie De grond van het Centraal Station met kauwgom verspreiden. Deze zullen bestaan uit grote plateaus met lijm erop. Zij zullen helemaal bedekt zijn net als echte plakkerige kauwgom.

Korte uitleg Tweede Concept Effect van de interventie Het effect is dat Men over

Korte uitleg Tweede Concept Effect van de interventie Het effect is dat Men over zijn daad gaat nadenken. Er bij stilstaat en vervolgens de volgende keer zijn kauwgom of andere plakkerige en vieze prut in de prullenbak zal weggooien. Reden(en) niet gekozen • Niet praktisch vanwege talloze stukken • Niet uitvoerbaar op meerdere plaatsen

Onderzoek Definitief Concept Welke ruimte? Het Vondelpark Welke rol speelt die ruimte? Het is

Onderzoek Definitief Concept Welke ruimte? Het Vondelpark Welke rol speelt die ruimte? Het is ontmoetingsplek, hangplek en optreed locatie voor straat artiesten. Er kunnen bepaalde sporten worden beoefend, of worden gebarbecued. Iedereen komt er. Voor wie? Welke mensen komen er? Toeristen, stadsinwoners, andere Nederlanders en straat artiesten. Hoe gedragen deze zich hier? Sommige gedragen zich rustig en sommige weer gehaast. Degenen die meer op hun gemak zijn in dit gebied voelen zich duidelijk vrijer. Mensen gaan er zitten of staan kijken naar performances.

Ontwerp Definitief Concept Issue In Amsterdam is het de afgelopen tijd steeds weer raak.

Ontwerp Definitief Concept Issue In Amsterdam is het de afgelopen tijd steeds weer raak. Straten worden overal opgebroken. Soms wel drie keer achter elkaar. Persoonlijk vinden worden wij erg geërgerd als wij helemaal weer om moeten omdat een straat onbegaanbaar was geworden. Voor de bewoners is het nog erger. Soms ligt een straat maanden of langer open. Soms ook zonder dat er aan gewerkt wordt. Erger is dat winkeliers het er heel erg moeilijk door krijgen. Ze krijgen geen enkele vergoeding. Sommigen gaan zelfs failliet. Andere zijn gedwongen om grote uitverkopen te houden. En als het dan eindelijk klaar is moeten ze het nogmaals opengooien omdat ze een foutje hebben gemaakt.

Concept Definitief Concept

Concept Definitief Concept

Concept Definitief Concept

Concept Definitief Concept

Concept Definitief Concept Interventie We willen in het Vondelpark een hoop zand neerleggen alsof

Concept Definitief Concept Interventie We willen in het Vondelpark een hoop zand neerleggen alsof er gewerkt wordt. Maar er staan enkele speelgoed bulldozers en dergelijke voertuigen op. Deze hoop zand wordt samen met enkele pionnen en afzettingslint een obstakel voor voetgangers en fietsers. Hiermee ontlokken we en reactie op onze interventie. We filmen dit en kijken hoe mensen er op gaan reageren. Design Strategie: claiming the public domain Reden: We wilden iets in de openbare ruimte doen en we wilden dat mensen het niet zomaar zouden kunnen negeren en we wilde dat we het probleem simuleerden. Dit wilde we in het Vonderlpark doen voor één dag op twee verschillende plaatsen. Dit konden we goed bereiken met een interventie.

Concept Definitief Concept Effect van de interventie Mensen raken verward als ze het zien.

Concept Definitief Concept Effect van de interventie Mensen raken verward als ze het zien. En vragen zich af of het echt is of niet. Op langtermijn komen ze de weg of straat werkzaamheden tegen en dan gaan ze er weer of nog over nadenken. Er wordt dus op de korte termijn en lange termijn vooral meer over na gedacht over het issue door mensen die het gezien hebben. Mensen kunnen in de lach schieten of juist boos worden. De directe betrokkenen Voetgangers die door de straat willen lopen, en fietsers die door de straat willen fietsen. Als onbedoelde interventie Dat mensen de straat waar we het zand neerleggen ontwijken en een andere straat nemen. Waardoor het daar drukker wordt.

Concept Definitief Concept

Concept Definitief Concept

Uitvoering Definitief Concept Wat gaat veranderen? De voetgangers gaan er over nadenken en discussiëren

Uitvoering Definitief Concept Wat gaat veranderen? De voetgangers gaan er over nadenken en discussiëren en dan bereikt het wellicht de grote massa (en politiek).