Download presentation
Sekretariat

Sekretariat

Roller • • Musik/Speaker • Spela musik • Annonsering av händelser och laguppställningar •

Roller • • Musik/Speaker • Spela musik • Annonsering av händelser och laguppställningar • Föra eget protokoll Klocka (matchtidtagare) • Sköta klocka och tavla • Matchpuckar Protokollförare (Huvudansvarig) • Mata in i OVR, sköta OVR och underskrifter • Föra protokoll på papper • Har övergripande koll Strafftidtagare • Sköta båsdörr / strafftidtagare höger • Skottstatisik höger ovh vänster Utvisni ngsbås Strafftidt agare Protokoll Klocka Speaker/ Musik Strafftidt agare Utvisni ngsbås

Klockan • Matchtid 2 x 20 minuter (program “ishockey”) (A pojk 3 x 20)

Klockan • Matchtid 2 x 20 minuter (program “ishockey”) (A pojk 3 x 20) • Kör ej “ishockey –jr” (tut hockey) • Klockan skall startas ögonblicket då pucken når isen och ska stoppas när en funktionär blåser i visselpipan. • Blir det fel, kan klockan ljuseras manuellt genom att lägga på / ta bort sekunder • Efter periodslut, tryck fram ny period direkt (ingen fast periodpaus) • Vid spoling skall klockan visa ”paustid”. Kontrollera i seriebestämmelsen hur lång tid pausen (intermission) är.

Utvisning • Tryck rätt knapp på det drabbade laget för att lägga till utvisning.

Utvisning • Tryck rätt knapp på det drabbade laget för att lägga till utvisning. • Mata in spelaren nummer (även målvakt även om denne inte sitter av den). Vid lagstraff – 00 • Om laget med numerärt överläge gör mål skall den utvisade in igen. Redigera dennes tid och ta bort utvisningen. • Detta gäller ej vid spel 4 -4 (ej numerärt överläge) • Gäller ej spelare som sitter på 5 minuter, dessa sitter alltid tiden ut! • Använd knappen ->0 för att ta bort utvistning • Utvisade kommer in enligt “först ut – först in” • Undantag • • Den spelare om orsakar det första underläget skall in först (behöver inte vara först ut (om det redan satt en från varje lag som åkte ut samtidigt) Eftersom det som får 5 min alltid sitter tiden ut så får en som sitter på en 2 komma ut även om denna är utvisad senare och har mer tid kvar. • Kvittningar och personliga straff (10 min) förs inte upp på tavlan. Detta måste strafftidtagaren själv ha koll på. Spelaren skall in efter nästa avblåsning när utvisningen är slut (kommer ej in om mål görs). • 5 minuter ger automatiskt Game Misconduct (20 min) och spelaren går till omklädningsrummet.

Time out • Det finns en speciell knapp för timout: er (en för varje

Time out • Det finns en speciell knapp för timout: er (en för varje lag. • Time out är 30 s och sirenen låter efter 30 s • Båda lagen har en time-out under match. • Ingen musik under timeouten. • Klockan för timeout: en startas när spelarna är vid båset (sargen)

Matchprotokoll Skottstatistik • Skott som går i mål räknas • Skott som målvakten räddar

Matchprotokoll Skottstatistik • Skott som går i mål räknas • Skott som målvakten räddar som hade gått i mål annars räknas • Skott i stolpen eller ribba räknas inte • En puck som en målvakt tar som tydligt skulle gå utanför räknas inte • Om en utespelare blockerar ett skott räknas detta inte. Notera • Mål (ställning) • Målgörare och assist • Utvisningar (kod), längd och vem. • Skriv L vid lagstraff på papper • Ange vem som sitter • Straff • Det lag som får staff mot sig skall noteras. • Om det blir mål noteras detta också som vanligt • Ny period • Dra streck efter sista händelsen. • Om det inte händer något i period 1, skriv P 2 i första händelsen i tiden. • Vid straffavgörande skall endast den avgörande straffen noteras.

Att tänka på i sekretariatet • SPEAKER • • • TIDTAGARE • • Startar

Att tänka på i sekretariatet • SPEAKER • • • TIDTAGARE • • Startar klockan när pucken är i isen och stannar med visselpipan Time out 30 sec, startas när spelarna är vid sargen. Vid straffslag är klockan ej på. Tidtagare för Utvisning (strafftidtagare) informerar när det är 10 sec kvar Kvittad utvisning skall ej upp på tavlan, ej heller personliga straff (10 minuter) Öppna båsdörr om allt i sekretariatet inte är klart. Om pucken släpps då båsdörr är öppen - Ej godkänt MUSIK • • Speaker samt övriga i sekretariatet skall vara korrekta och neutrala. Speaker meddelar icing och offside, ej blockering Vid dubbel utvisning läs upp gästande först Meddela utvisning med spelare, orsak, storlek(längd) och tid. Kroppstacklingsutvisning heter numera ”illegal hit” (regel 169) Speaker meddelar när ett lag är fulltaligt. Meddela när det är en minut kvar av perioden Meddela när det är två minuter kvar av matchen (Flyttas målburen avsiktligt när det är två min kvar blir det straff. ) Speaker meddelar mål först när pucken är släppt i mittzon. ( först då är målet giltigt) Kolla att målgörare och assist är med i protokoll innan puck släpps, annars ej mål. Om spelare inte är med får han inte spela mer. Spela inte musik när någon är skadad eller vid Time out. STRAFFTIDTAGARE • Vid kvittningar och personliga straff, skriv upp spelarnummer och vid vilken tid spelaren skall in igen ex 12 14: 36 • Bra att ha i sekretariatet • Populärversion av reglerna • Kladdpapper och pennor

I korthet • Onlinerapportering i OVR (Online Venue Reporting) • • Laguppställningarna finns redan

I korthet • Onlinerapportering i OVR (Online Venue Reporting) • • Laguppställningarna finns redan i OVR. Dessa läggs in av respektive lag. Ljusteringar görs på ”Preliminary Roster”, Official signeras • Skriv ett enkelt matchprotokoll då man har koll om något snett och kan starta om. Om man är osäker kan man gå tillbaka och kolla • Skriv först I protokollet/på papper, försök sedan peta in det i OVR. • Om ni är osäkra, be domarna att kolla på tavlan att det står rätt, då kan de sätta igång spelet. • Om vi inte är klara eller osäkra, öppna båsdörren så kommer domaren. • Matchtid är 2 x 20 minuter • Vid utvisning gäller normala regler, dvs 2 minuter för lilla straffet (minor) -normala utvisningar och 5 för stora (major). • Uppdatera tavlan och annonsera mål/assist efter domaren släpper pucken vid mål (först då är målet formellt godkänt). • Skriv ned löpande så kan man gå tillbaka om man glömmer!!

Praktiskt kring matcher • Möt upp domarna och hälsa på dem. • Efter matchen

Praktiskt kring matcher • Möt upp domarna och hälsa på dem. • Efter matchen tar sekretariatet hand om kvittot och lägger detta i kanslibrevlådan (brevlådan i klubbhuset). • Ta en bild av kvittot och skicka till kassören så han kan snabbare betala ut ersättningen. • Använd JHKs skrivare samt dator (egen laptop funkar också) • Det finns trådlöst Internet i rinken. Vid nödfall, använd ”Internetdelning” på er mobil. • Skriv ut preliminär rooster innan ni åker hemifrån så ni kan ge denna till ledarna direkt när ni kommer

Viktigt • Stötta domarna, även om de gör fel, tänk på att de är

Viktigt • Stötta domarna, även om de gör fel, tänk på att de är på utbildning som era spelare. • Vid stora fel så meddela dommaransvarig (DIAF) i JHK så kommer denne kan komma och titta vid nästa tillfälle. • Skulle någon ledare i lagen (hemma som bortalag) uppträda dåligt mot någon domare skall detta meddelas till ungdomsansvarig i JHK • Ledare som uppträder kränkande eller hotfullt mot domare/funktionärer skall avvisas från arenan. • Spara laguppställningar och se till att notera ev skador som sker under match i protokollet försäkringen