Reeaua de telefonie mobil 1 2 3 Cile

  • Slides: 8
Download presentation
Reţeaua de telefonie mobilă 1. 2. 3. Căile de comunicaţii Nodurile reţelei Terminale

Reţeaua de telefonie mobilă 1. 2. 3. Căile de comunicaţii Nodurile reţelei Terminale

Introducere: Sistemul de telefonie mobila are denumirea oficială PLMN şi este construitdin mii de

Introducere: Sistemul de telefonie mobila are denumirea oficială PLMN şi este construitdin mii de reţele dediferitetipuri. n Indiferent de timpul ei, reţeaua de telefonie mobilă este formată din căi de comunicaţii. Noduri şi terminale. n

1. Căile de comunicaţii: n n Reţelele analogice de telefonie mobilă utilizează pentru comunicaţii

1. Căile de comunicaţii: n n Reţelele analogice de telefonie mobilă utilizează pentru comunicaţii canale audio. Un canalogic audio funcţioneaza în interiorul unei celule pe frecveţă duplex: frecvenţă pentru recepţia vocii. Reţelele digitale de telefonie mobilă utilizează, în interiorul celulei, pentru o convorbire, o singură frecvenţă de comunicaţii.

2. Nodurile reţelei n n n Antena de emisie recepţie care acoperă o celulă

2. Nodurile reţelei n n n Antena de emisie recepţie care acoperă o celulă de comunicaîţii Staţiile de control coordonează funcţionarea mai multor antene de emisie recepţie. Staţia de control distribuie frecvenţe libere pentru convorbiri, eliberează canalele audio şi controlează deplasarea terminalului între celulele reţelei Centrul de comunicaţii al serviciilor mobile controlează activitatea tuturor staţiilor de control. Acest centru asigura legătura între reţeaua celulară şi reşeaua de telefonie fixă, generează toate înregistrările de plată, realizează transferul şi controlul automat al tuturor apelurilor, securizează târeţeaua etc.

3. Terminale : n n Terminalele acestor reţele sunt telefoanele mobile. Telefonul mobil este

3. Terminale : n n Terminalele acestor reţele sunt telefoanele mobile. Telefonul mobil este format dintr-un aparat şi o cartelă SIM-ul este o cartelă magnetică ce are un microprocesor în care sunt stocate datele de identificare ale clientului. Cea mai extinsă reţea celulară este GSM, realizată de Uniunea Europeană. Reţelele GSM sunt de tip digital şi pot oferi multiple servicii cum ar fii : comunicaţiile de imagini, text, sunete, voce, legătura la Internet, e-mail, roaming etc. Pentru realizarea unei convorbiri telefonice se procedează astfel : se apasă tasta de apel a telefonului; se formează numărul de telefon dorit; se apasă tasta de apel; după efectuarea convorbirii se apasă tasta de terminare apel. Pentru a răspunde la un apel se apasă tasta de apel, făcîndu-se legătura cu numărul solicitat.

Realizat de: Hromei Diana – Maria cl a VII-a D

Realizat de: Hromei Diana – Maria cl a VII-a D

Prof. îndrumător: Gorcea Oltea Şcoala , , Ion Creangă” Suceava

Prof. îndrumător: Gorcea Oltea Şcoala , , Ion Creangă” Suceava

Bibliografie: n Educaţie tehnologică : Manual pt. Clasa a VII – a Gabriela Lichiardopol

Bibliografie: n Educaţie tehnologică : Manual pt. Clasa a VII – a Gabriela Lichiardopol , Cristian Galin