PHILIPS 66 Philips TARTMA T 66 EKNII 16

  • Slides: 29
Download presentation
PHILIPS 66 Philips TARTıŞMA T 66 EKNIĞI (1/6) Tartışma Tekniği 1

PHILIPS 66 Philips TARTıŞMA T 66 EKNIĞI (1/6) Tartışma Tekniği 1

PHILIPS 66 TARTıŞMA TEKNIĞI (1/6) Philips 66 Tekniği, öğrencilerin verilen bir konuyu gruplar halinde

PHILIPS 66 TARTıŞMA TEKNIĞI (1/6) Philips 66 Tekniği, öğrencilerin verilen bir konuyu gruplar halinde ve kısa sürede tartışması temeline dayanan bir tekniktir. Öğretmen 6 kişilik gruplar oluşturur ve her gruba tartışma süresi olarak 6 dakika verilir.

PHILIPS 66 TARTıŞMA TEKNIĞI 3

PHILIPS 66 TARTıŞMA TEKNIĞI 3

PHILIPS 66 TARTıŞMA TEKNIĞI (2/6) Donald Phillips tarafından geliştirilen bu etkinlik, tartışma becerilerinin inşa

PHILIPS 66 TARTıŞMA TEKNIĞI (2/6) Donald Phillips tarafından geliştirilen bu etkinlik, tartışma becerilerinin inşa edilmesinde kullanılan diğer tartışma etkinliklerine göre ön koşul niteliği taşıyan, pratik, yönlendirme gerektirmeyen, rol alma, liderlik, sorumluluk üstlenme, karşısındakileri dinleme ve görüş kazanma gibi önemli sosyal becerilerin öğrenildiği oldukça kullanışlı bir yöntemdir.

PHILIPS 66 TARTıŞMA TEKNIĞI (3/6) Tekniğin kullanılmasının amacı, öğrencileri kısa sürede aktif hale getirmek

PHILIPS 66 TARTıŞMA TEKNIĞI (3/6) Tekniğin kullanılmasının amacı, öğrencileri kısa sürede aktif hale getirmek ve konuyla ilgili bir fikir sahibi olmalarını sağlamaktır.

PHILIPS 66 TARTıŞMA TEKNIĞI (3/6) Örnek: Günümüzde bilgisayar ve sosyal medya oldukça önemli bir

PHILIPS 66 TARTıŞMA TEKNIĞI (3/6) Örnek: Günümüzde bilgisayar ve sosyal medya oldukça önemli bir yer tutmaktadır. Sizce bu durum geleceğimizi ne şekilde etkileyebilir?

PHILIPS 66 TARTıŞMA TEKNIĞI (4/6) YARARLARI: ü Öğrenci merkezlidir. Öğrencilere kazandırdığı en önemli beceriler

PHILIPS 66 TARTıŞMA TEKNIĞI (4/6) YARARLARI: ü Öğrenci merkezlidir. Öğrencilere kazandırdığı en önemli beceriler dinleme ve özetleme becerileridir. ü Öğrencilere hızlı karar verme yeteneği kazandırır. ü Öğrenilenlerin daha kalıcı olmalarını sağlar. ü Öğrencilerin dinleme ve konuşma yeteneklerini geliştirir. ü Öğrencilere başkalarının fikirlerine saygılı olmayı öğretir.

PHILIPS 66 TARTıŞMA TEKNIĞI (5/6) : YARARLARI: - Öğrencilerin ilgi alanlarının belirlenmesi sağlanır. -

PHILIPS 66 TARTıŞMA TEKNIĞI (5/6) : YARARLARI: - Öğrencilerin ilgi alanlarının belirlenmesi sağlanır. - Eleştirel düşünmeyi sağlar. - Öğrencilerin konuya farklı açılardan bakmalarını sağlar. - Öğrencilerin bazı yeteneklerinin ortaya çıkmasına sebep olabilir. - Öğrenci yaparak, yaşayarak, eleştirel düşünerek öğrenir.

PHILIPS 66 TARTıŞMA TEKNIĞI (6/6) : SINIRLILIKLARI: Ø Yavaş bir yöntemdir. Ø İyi hazırlanmadığında

PHILIPS 66 TARTıŞMA TEKNIĞI (6/6) : SINIRLILIKLARI: Ø Yavaş bir yöntemdir. Ø İyi hazırlanmadığında ya da amacından saptığında zaman boşa geçmiş olur. Ø Bazı öğrencilerin tartışmayı yönlendirmesine yol açabilir. Ø Bazı öğrenciler tartışmaya katılmak istemeyebilir. Ø Çok kalabalık sınıflarda uygulanması zordur.

EĞITSEL OYUNLAR- BILGISAYAR OYUNLARı

EĞITSEL OYUNLAR- BILGISAYAR OYUNLARı

EĞITSEL OYUNLAR- BILGISAYAR OYUNLARı Oyun, belli bir amaca yönelik olan veya olmayan, kurallı ya

EĞITSEL OYUNLAR- BILGISAYAR OYUNLARı Oyun, belli bir amaca yönelik olan veya olmayan, kurallı ya da kuralsız gerçekleştirilen, her durumda çocuğun isteyerek ve hoşlanarak yer aldığı, fiziksel, bilişsel, dil, duygusal ve sosyal gelişiminin temeli olan, gerçek hayatın bir parçası ve çocuk için en etkin öğrenme süreci olarak ifade edilir.

EĞITSEL OYUNLAR- BILGISAYAR OYUNLARı Çocuk İçin Oyun Neden Gereklidir? v Oyun, v Oyun çocuğun

EĞITSEL OYUNLAR- BILGISAYAR OYUNLARı Çocuk İçin Oyun Neden Gereklidir? v Oyun, v Oyun çocuğun en doğal öğrenme ortamıdır. v Oyun, çocuğun özgürlüğüdür. çocuğun yaratma ortamıdır. v Oyunun, v Oyun, çocuk için eğitici bir işlevi vardır. çocuğun gelişmesi ve kişilik kazanması için sevgiden sonra gelen ikinci en önemli ruhsal besinidir.

EĞITSEL OYUNLAR- BILGISAYAR OYUNLARı Oyunlar, eğitimde öğrencilerin yüksek motivasyon sağlayacağı, dikkatini çekeceği, yaşayarak öğreneceği,

EĞITSEL OYUNLAR- BILGISAYAR OYUNLARı Oyunlar, eğitimde öğrencilerin yüksek motivasyon sağlayacağı, dikkatini çekeceği, yaşayarak öğreneceği, yaptıklarından haz duyacağı ortamların oluşturulması için kullanılmaya başlanmıştır ve Eğitsel Oyunlar olarak adlandırılan bir öğretim tekniği olarak karşımıza çıkmıştır. Oyunlar derslerde materyal olarak da kullanabilinir.

EĞITSEL OYUNLAR- BILGISAYAR OYUNLARı OYUN TABANLI ÖĞRENME MODELİ İŞLEM GİRDİ ÇIKTI Karar Ders İçeriği

EĞITSEL OYUNLAR- BILGISAYAR OYUNLARı OYUN TABANLI ÖĞRENME MODELİ İŞLEM GİRDİ ÇIKTI Karar Ders İçeriği Bilgi Alma Oyun Karakteristiği Geri Bildirim Davranış ÖĞRENME

EĞITSEL OYUNLAR- BILGISAYAR OYUNLARı Eğlenerek Öğrenme • Eğitsel oyunun yapılma amacı çocukların oyunlar aracılığıyla

EĞITSEL OYUNLAR- BILGISAYAR OYUNLARı Eğlenerek Öğrenme • Eğitsel oyunun yapılma amacı çocukların oyunlar aracılığıyla zihinsel faaliyetlerinin artırmak ve bu sayede eğitimi daha etkin hale getirmektir.

Eğitsel Oyunlar- Bilgisayar Oyunları BILGISAYAR OYUNLARı Malone’a (1981) göre bilgisayar oyunları dört temel unsurdan

Eğitsel Oyunlar- Bilgisayar Oyunları BILGISAYAR OYUNLARı Malone’a (1981) göre bilgisayar oyunları dört temel unsurdan oluşmalıdır: Eğlence Merak Güçlük Kontrol

EĞITSEL OYUNLAR- BILGISAYAR OYUNLARı Bilgisayar Oyunları Eğlence, öğrencinin üzerinde büyük bir ilgi uyandırdığı kadar,

EĞITSEL OYUNLAR- BILGISAYAR OYUNLARı Bilgisayar Oyunları Eğlence, öğrencinin üzerinde büyük bir ilgi uyandırdığı kadar, etkili ve kalıcı öğrenmeye de sebep olur. Merak, yeni bilgilerin ya da belirgin olmayan sonuçların tanışılmasıyla sürdürülen bir dürtüdür.

Eğitsel Oyunlar- Bilgisayar Oyunları BILGISAYAR OYUNLARı Güçlük, oyunun her zorlu etap veya seviyelerinin içerisinde

Eğitsel Oyunlar- Bilgisayar Oyunları BILGISAYAR OYUNLARı Güçlük, oyunun her zorlu etap veya seviyelerinin içerisinde bulunur. Kontrol ise, oyuncuların karar verme ve seçim yapma süreçlerinde sahip oldukları yetkilerdir.

Eğitsel Oyunlar- Bilgisayar Oyunları BILGISAYAR OYUNLARı • Çocukların büyük bir bölümü eğlence amaçlı boş

Eğitsel Oyunlar- Bilgisayar Oyunları BILGISAYAR OYUNLARı • Çocukların büyük bir bölümü eğlence amaçlı boş zaman geçirme aktivitesi olarak bilgisayar oyunlarını görmektedirler. • Bilgisayar oyunlarının bu özelliklerine rağmen, literatürde pek çok oyun tabanlı öğrenme ortamları ile ilgili araştırmalar yapılmaktadır.

EĞITSEL OYUNLAR- BILGISAYAR OYUNLARı Bilgisayar Oyunlarında Olması Gereken Özellikler Ø Eğlenerek Öğrenme Ø Problem

EĞITSEL OYUNLAR- BILGISAYAR OYUNLARı Bilgisayar Oyunlarında Olması Gereken Özellikler Ø Eğlenerek Öğrenme Ø Problem Çözme Ø Kritik Düşünme Ø Kavram Öğretimi Ø Strateji Geliştirme Ø Olgunlaşma Ø Hedefe yönelik olma

EĞITSEL OYUNLAR- BILGISAYAR OYUNLARı Bilgisayar Oyunlarında Olması Gereken Özellikler Ø Dikkat dağıtmama Ø Bireysel

EĞITSEL OYUNLAR- BILGISAYAR OYUNLARı Bilgisayar Oyunlarında Olması Gereken Özellikler Ø Dikkat dağıtmama Ø Bireysel ve grup çalışmalarına uygunluk Ø Tasarım olarak yeterlilik Ø İçeriğe uygunluk Ø Öğrenci seviyesine uygun kullanım Ø Alıştırmaların özellikleri Ø Güncellenme özelliği

EĞITSEL OYUNLAR- BILGISAYAR OYUNLARı Bilgisayar Oyunlarının Zararları Şiddet; Ø Yapılan bazı araştırmalar şiddet içeren

EĞITSEL OYUNLAR- BILGISAYAR OYUNLARı Bilgisayar Oyunlarının Zararları Şiddet; Ø Yapılan bazı araştırmalar şiddet içeren oyunların bu tür oyunları oynayanları daha saldırgan yapabileceğini iddia ediyor. Ø Bazı karşıt görüşler ise oyunların kişileri saldırgan yapmadığını, zaten saldırgan olan kişilerin bu tür oyunları tercih ettiğini belirtiyorlar.

EĞITSEL OYUNLAR- BILGISAYAR OYUNLARı Bilgisayar Oyunlarının Zararları 23

EĞITSEL OYUNLAR- BILGISAYAR OYUNLARı Bilgisayar Oyunlarının Zararları 23

EĞITSEL OYUNLAR- BILGISAYAR OYUNLARı (19/23) Bilgisayar Oyunlarının Zararları Modelleme (Bandura, 1986) – Özellikle çocukların

EĞITSEL OYUNLAR- BILGISAYAR OYUNLARı (19/23) Bilgisayar Oyunlarının Zararları Modelleme (Bandura, 1986) – Özellikle çocukların özendikleri bir karakterin ya da idolün hareketlerini taklit etmesi ihtimali yetişkinlere nazaran çok daha fazla.

EĞITSEL OYUNLAR- BILGISAYAR OYUNLARı Bilgisayar Oyunlarının Zararları Bağımlılık: Ø MMORPG’lerle ilgili birtakım hikayeler mevcut,

EĞITSEL OYUNLAR- BILGISAYAR OYUNLARı Bilgisayar Oyunlarının Zararları Bağımlılık: Ø MMORPG’lerle ilgili birtakım hikayeler mevcut, örneğin Everquest oynarken açlıktan ölen ya da oynarken kendisini rahatsız etmesin diye çocuklarını dolaba kilitleyen babalar gibi. Bu hikayelerin bazılarında dolapta unutulan çocuklar açlıktan ölüyorlar. Bununla birlikte bunların birçoğunun şehir hikayeleri olduğunu görüyoruz.

EĞITSEL OYUNLAR- BILGISAYAR OYUNLARı Bilgisayar Oyunlarının Zararları Tutum; Sayısal oyunlara çok zaman harcayan çocuklar

EĞITSEL OYUNLAR- BILGISAYAR OYUNLARı Bilgisayar Oyunlarının Zararları Tutum; Sayısal oyunlara çok zaman harcayan çocuklar eğitimlerinin de eğlenceli olmasını istiyorlar.

EĞITSEL OYUNLAR- BILGISAYAR OYUNLARı Bilgisayar Oyunlarının Yararları ü El-göz koordinasyonu ü Problem çözme ü

EĞITSEL OYUNLAR- BILGISAYAR OYUNLARı Bilgisayar Oyunlarının Yararları ü El-göz koordinasyonu ü Problem çözme ü Çoklu görev ü Zeka ü Mantık ü Uzaysal ü Strateji

EĞITSEL OYUNLAR- BILGISAYAR OYUNLARı Örnek Bilgisayar Oyunları http: //mebk 12. meb. gov. tr/meb_iys_dosyalar/32/11/706442 /icerikler/egitsel-oyunlar_83782.

EĞITSEL OYUNLAR- BILGISAYAR OYUNLARı Örnek Bilgisayar Oyunları http: //mebk 12. meb. gov. tr/meb_iys_dosyalar/32/11/706442 /icerikler/egitsel-oyunlar_83782. html

HAZIRLAYAN AHMET ÖCÜT 110535035 BENİ DİNLEDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM.

HAZIRLAYAN AHMET ÖCÜT 110535035 BENİ DİNLEDİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM.