PEL 101 REVISION EXERCISES DESIGNED BY SCHOOL OF

  • Slides: 87
Download presentation
PEL 101 REVISION EXERCISES DESIGNED BY- SCHOOL OF MECHANICAL ENGINEERING

PEL 101 REVISION EXERCISES DESIGNED BY- SCHOOL OF MECHANICAL ENGINEERING

REVISE

REVISE

MEANS • RECAP OF ENGLISH GRAMMAR - VIEWING INTELLIGENT SOLUTIONS FOR EXAMINATION

MEANS • RECAP OF ENGLISH GRAMMAR - VIEWING INTELLIGENT SOLUTIONS FOR EXAMINATION

Multiple Choice Questions

Multiple Choice Questions

Parts Of Speech Identify the underlined word in each of the following sentences: 1.

Parts Of Speech Identify the underlined word in each of the following sentences: 1. I was pleasantly surprised when she showed up at the door unannounced. a)adverb b)adjective c)verb d)conjunction 2. I never expected that I would win the first prize so I couldn’t believe my ears when they announced my name as the winner. a)Adverb b)Adjective c)Verb d) Noun

. 3. He is an old friend of mine. a) Verb b) Noun c)

. 3. He is an old friend of mine. a) Verb b) Noun c) Adverb d) Adjective 4. Everybody hates him for his repulsive looks. a) Verb b) Adjective c) Adverb d) Noun

. • 5. John came later than Peter. • a) Adjective b) Adverb c)

. • 5. John came later than Peter. • a) Adjective b) Adverb c) Verb d) Noun • 6. I think the latter part of the film is more interesting than the former part. • a) Adverb b) Adjective c) Conjunction d) Preposition

. • 7. I am going to make an early start so that I

. • 7. I am going to make an early start so that I won’t get stuck in the traffic. • a) Adverb b) Adjective c) Verb d) Noun • 8. It is more expensive to travel on Friday, so I will leave on Thursday evening. • a) Adverb b) Adjective c) Preposition d) Conjunction

. • 9. The baby does not resemble either of its parents. • a)

. • 9. The baby does not resemble either of its parents. • a) Verb b) Adverb c) Adjective d) Pronoun • 10. In my opinion, she should have resigned earlier. • a) Adverb b) Conjunction c) Preposition d) Adjective

. • 11. I was distressed to hear about his death. a) Verb b)

. • 11. I was distressed to hear about his death. a) Verb b) Adjective c) Adverb d) Noun • 12. That policeman is a friend of mine. a) Adjective b) Noun c) Pronoun d) Verb

. • 13. I would prefer to spend the weekend at home rather than

. • 13. I would prefer to spend the weekend at home rather than drive all the way to a beach resort. • a) Verb b) Adverb c) Adjective d) Noun • 14. A friend of mine has just invited me to Italy. • a) Conjunction b) Preposition c) Verb d) Pronoun • 15. I prefer making toys for my children rather than buying them in the toy store. • a) Conjunction b) Preposition c) Adverb d) Noun

ANSWERS • 1. Adverb 2. Adjective 3. Noun 4. Adjective 5. Adverb 6. Adjective

ANSWERS • 1. Adverb 2. Adjective 3. Noun 4. Adjective 5. Adverb 6. Adjective 7. Adjective 8. Adjective 9. Verb 10. Adverb 11. Adjective 12. Pronoun 13. Verb 14. Preposition 15. Preposition

Choose the verb in correct tense: Q. 1 I. . . tennis every Sunday

Choose the verb in correct tense: Q. 1 I. . . tennis every Sunday morning. (a)Playing (b) play (c) am playing (d) am play Q. 2 Don't make so much noise. Noriko. . . to study for her ESL test! (a)Try (b) tries (c) tried (d) is trying Q. 3 Jun-Sik. . . his teeth before breakfast every morning. (a)will cleaned (b) is cleaning (c) cleans (d) clean Q. 4 Sorry, she can't come to the phone. She. . . a bath! (a)is having (b) having (c) have (d) has Q. 5 . . . many times every winter in Frankfurt. (a)It snows (b) It snowed (c) It is snowing (d) It is snow

Choose the verb in correct tense: Q. 6 How many students in your class.

Choose the verb in correct tense: Q. 6 How many students in your class. . . from Korea? (a) Comes (b) come (c) came (d) are coming Q. 7 Weather report: "It's seven o'clock in Frankfurt and. . . “ (a) there is snow (b) it`s snowing (c) it snows (d) it snowed Q. 8 Babies. . . when they are hungry. (a) Cry (b) cries (c) cried (d) are crying Q. 9 Jane: "What. . . in the evening? " Mary: "Usually I watch TV or read a book. “ (a) you doing (b) you do (c) do you do (d) are you doing Q. 10 Jane: "What. . . ? " Mary: "I'm trying to fix my calculator. “ (a) you doing (b) you do (c) do you do (d) are you doing

Choose the verb in correct tense: Q. 11 Jane. . . her blue jeans

Choose the verb in correct tense: Q. 11 Jane. . . her blue jeans today, but usually she wears a skirt or a dress. (a) Wears (b) wearing (c) wear (d) is wearing Q. 12 I think I. . . a new calculator. This one does not work properly any more. (a) Needs (b) Needed (c) Need (d) am needing Q. 13 Sorry, you can't borrow my pencil. I. . . it myself. (a) Was using (b) Using (c) use (d) am using Q. 14 At a school dance: Jane: ". . . yourself? " Mary: "Yes, I'm having a great time!“ (a) You enjoying (b) Enjoy you (c) Do you enjoy (d) Are you enjoying Q. 15 I've just finished reading a story called Dangerous Game. It's about a man who. . . his wife because he doesn't want to lose her. (a) Kills (b) killed (c) Kill (d) is killing

Choose the verb in correct tense: Q. 16 What time. . . (a) the

Choose the verb in correct tense: Q. 16 What time. . . (a) the train leaves? (b) leaves the train? (c) is the train leaving? (d) does the train leave? Q. 17 Jane: "Are you going to the dance on Friday? " Mary: "No, I'm not. I. . . school dances; they're loud, hot and crowded!“ (a) not enjoy (b) don`t enjoy (c) doesn`t enjoy (d) am not enjoying Q. 18 I. . . for my pen. Have you seen it? (a) will look (b) looking (c) look (d) am looking Q. 19 You can keep my i. Pod if you like. I. . . it any more. (a) don`t use (b) doesn`t use (c) didn`t use (d) am not using Q. 20 The phone. . . Can you answer it, please? (a) Rings (b) ring(c) rang (d) is ringing

Choose the verb in correct tense: Q. 21 When ………………. . ? (a) Do

Choose the verb in correct tense: Q. 21 When ………………. . ? (a) Do you arrived (b) did you arrived (c) have you arrived (d) did you arrive Q. 22 Which books ……………. To school yesterday? (a) Took you (b)do you take (c) have you taken (d) did you take Q. 23 ………… your homework? (a) Did you do (b) have you done (c) has you done (d) have you do Q. 24 She……………… in this house for years. (a) Has lived (b) have lived (c) has been living (d) lives Q. 25 I ……………… doing this exercise. (a) Am finishing (b)has just finished (c) have just finished (d) just have finished

ANSWERS Q. 1 I. . . tennis every Sunday morning. (a)Playing (b) play (c)

ANSWERS Q. 1 I. . . tennis every Sunday morning. (a)Playing (b) play (c) am playing (d) am play Q. 2 Don't make so much noise. Noriko. . . to study for her ESL test! (a)Try (b) tries (c) tried (d) is trying Q. 3 Jun-Sik. . . his teeth before breakfast every morning. (a)will cleaned (b) is cleaning (c) cleans (d) clean Q. 4 Sorry, she can't come to the phone. She. . . a bath! (a)is having (b) having (c) have (d) has Q. 5 . . . many times every winter in Frankfurt. (a)It snows (b) It snowed (c) It is snowing (d) It is snow

Choose the verb in correct tense: Q. 6 How many students in your class.

Choose the verb in correct tense: Q. 6 How many students in your class. . . from Korea? (a)Comes (b) come (c) came (d) are coming Q. 7 Weather report: "It's seven o'clock in Frankfurt and. . . “ (a)there is snow (b) it`s snowing (c) it snows (d) it snowed Q. 8 Babies. . . when they are hungry. (a)Cry (b) cries (c) cried crying Q. 9 (d) are Jane: "What. . . in the evening? " Mary: "Usually I watch TV or read a book. “ (a)you doing (b) you do (c) do you do (d) are you doing Q. 10 Jane: "What. . . ? "

Choose the verb in correct tense: Q. 11 Jane. . . her blue jeans

Choose the verb in correct tense: Q. 11 Jane. . . her blue jeans today, but usually she wears a skirt or a dress. (a) Wears (b) wearing (c) wear (d) is wearing Q. 12 I think I. . . a new calculator. This one does not work properly any more. (a) Needs (b) Needed(c) Need (d) am needing Q. 13 Sorry, you can't borrow my pencil. I. . . it myself. (a) Was using (b) Using (c) use (d) am using Q. 14 At a school dance: Jane: ". . . yourself? " Mary: "Yes, I'm having a great time!“ •

Choose the verb in correct tense: Q. 16 What time. . . (a) the

Choose the verb in correct tense: Q. 16 What time. . . (a) the train leaves? (b) leaves the train? (c) is the train leaving? (d) does the train leave? Q. 17 Jane: "Are you going to the dance on Friday? " Mary: "No, I'm not. I. . . school dances; they're loud, hot and crowded!“ • not enjoy (b) don`t enjoy (c) doesn`t enjoy (d) am not enjoying Q. 18 I. . . for my pen. Have you seen it? (a) will look (b) looking (c) look (d) am looking Q. 19 You can keep my i. Pod if you like. I. . . it any more. • don`t use (b) doesn`t use (c) didn`t use(d) am not using Q. 20 The phone. . . Can you answer it, please? (a) Rings (b) ring (c) rang (d) is ringing

Choose the verb in correct tense: Q. 21 When ………………. . ? (a) Do

Choose the verb in correct tense: Q. 21 When ………………. . ? (a) Do you arrived (b) did you arrived (c) have you arrived (d) did you arrive Q. 22 Which books ……………. To school yesterday? (a) Took you (b)do you take (c) have you taken (d) did you take Q. 23 ………… your homework? (a) Did you do (b) have you done (c) has you done (d) have you do Q. 24 She……………… in this house for years. (a) Has lived (b) have lived (c) has been living (d) lives Q. 25 I ……………… doing this exercise. (a) Am finishing (b)has just finished (c) have just finished (d) just have finished

CHOOSE THE MOST APPROPRIATE ANSWER 1. The study of ancient societies A. Archeaology B.

CHOOSE THE MOST APPROPRIATE ANSWER 1. The study of ancient societies A. Archeaology B. Archaeology C. Archaoelogy D. Archeeology 2. A person of good understanding knowledge and reasoning power A. Intelectual B. Intellectual C. Intellactual D. Intallectual

3. List of the business or subjects to be considered at a meeting A.

3. List of the business or subjects to be considered at a meeting A. Egenda B. Aganda C. Agenda D. Agaenda 4. A person pretending to be somebody he is not A. Impostar B. Impostre C. Impostra D. Imposter

5. A person who knows many foreign languages A. Linguist B. Lingua C. Languageist

5. A person who knows many foreign languages A. Linguist B. Lingua C. Languageist D. Lingual 6. Words inscribed on tomb A. Epitaf B. Epitaaph C. Epitap D. Epitaph

EXERCISE 7. One who eats everything: A. Omnivorous B. Ommnivorus C. Omnivoruous D. Omnivorrous

EXERCISE 7. One who eats everything: A. Omnivorous B. Ommnivorus C. Omnivoruous D. Omnivorrous 8. A general official pardon given to many A. Amnesty B. Amneisty C. Ammnesty D. Amnaesty

EXERCISE 9. Someone who compiles a dictionary A Lexicograepher B Lexicografer C Lexicographer D

EXERCISE 9. Someone who compiles a dictionary A Lexicograepher B Lexicografer C Lexicographer D Lexicograapher 10. A long narrative poem written in grand style A Epic B Apic C Epoc D Epick

ANSWERS • • 1. b 9. c 2. b 10. a 3. c 4.

ANSWERS • • 1. b 9. c 2. b 10. a 3. c 4. d 5. a 6. d 7. a 8. a

 Match the columns: A B 1. An agreement between two parties agnostic 2.

Match the columns: A B 1. An agreement between two parties agnostic 2. A person who is not sure of the pact existence of God 3. A paper written by hand manuscript 4. An artist’s most outstanding and illiterate memorable artistic creation 5. A person who is unable to read and write masterpiece

ANSWERS • • • 1. Pact 2. Agnostic 3. Manuscript 4. Illiterate 5. Masterpiece

ANSWERS • • • 1. Pact 2. Agnostic 3. Manuscript 4. Illiterate 5. Masterpiece

EXERCISE 1. There is no single _______for the problem of unemployment A. Cure B.

EXERCISE 1. There is no single _______for the problem of unemployment A. Cure B. Panacea C. Amnesty D. Format 2. There was a national debate on whether the ____laws should be changed as per the new scenario of the world diplomacy. A. Asylum B. Sanatorium C. Shelter D. Orphanage

3. There is absence of law and order in Iraq. It is an absolute_______

3. There is absence of law and order in Iraq. It is an absolute_______ A. Rebellion B. Anarchy C. Mutiny D. Revolt 4. Arrive two days early in order to____ A. Adapt B. Adopt C. Accustom D. Acclimatize

5. He who knows everything is called: A. Literate B. Scholar C. Omnipotent D.

5. He who knows everything is called: A. Literate B. Scholar C. Omnipotent D. Omniscient 6. Visits to four different countries are included in your A. Travelogue B. Travelkit C. Schedule D. Itinerary

EXERCISE 7. My friend stays away from school without telling his/her parents , so

EXERCISE 7. My friend stays away from school without telling his/her parents , so he is____ A. Studious B. Truant C. Absentee D. Bunker 8. He is fond of reading life history of great people , so I presented him a _______on his birthday A. Biography B. Geography C. Autobiography D. Chronology

EXERCISE 9. He will not go to temple as he is an _____ A.

EXERCISE 9. He will not go to temple as he is an _____ A. Atheist B. Theist C. Agnostic D. Scientist 10. He wants to appoint his nephew on this post. I don’t like _____in giving jobs A. Nepotism B. Relativism C. Recommendation D. Cynicism

 ANSWERS • • 1. b 9. a 2. a 10. a 3. b

ANSWERS • • 1. b 9. a 2. a 10. a 3. b 4. d 5. d 6. d 7. b 8. a

EXERCISE Choose the correct present tense verb form for the sentences below. • 1.

EXERCISE Choose the correct present tense verb form for the sentences below. • 1. The dead trees and peeling paint, along with the broken windows and flapping shutters, _____ everyone believe that evil spirits haunt the deserted Sinclair house. A. made B. has made C. makes D. make 2. Where _____ the earrings that I left by the bathroom sink? Oh no! That stupid cat has swatted them down the drain again! A. was B. were C. is D. are

EXERCISE 3. Neither of those sharks circling your boogie board _____ hungry enough to

EXERCISE 3. Neither of those sharks circling your boogie board _____ hungry enough to bite. A. looks B. look C. looked D. had looked 4. One hundred and fifty gallons _____ the amount of liquid the average living room rug can absorb. Rachel discovered this fact after taking a long shower when the curtain wasn't tucked inside the tub. A. is B. are C. was D. were

EXERCISE 5. Agnes never loses a single possession. Everyone knows what belongs to her,

EXERCISE 5. Agnes never loses a single possession. Everyone knows what belongs to her, for each pen, pencil, and paperclip _____ a tiny flag attached with Agnes' full name on it. A. will have B. has C. have D. had 6. Asteroids and comets slamming into Earth _____ Marge; she tries to remain under the protective cover of her roof as much as possible. A. worries B. worry C. worried D. used to worry

EXERCISE 7. Someone—perhaps Emmanuel or Paul—_____ the right wine to serve with earthworm lasagna.

EXERCISE 7. Someone—perhaps Emmanuel or Paul—_____ the right wine to serve with earthworm lasagna. A. knew B. will know C. knows D. know 8. These scissors _____ so dull that I'm not sure you could slice butter with them! A. is B. are C. has been D. had been

EXERCISE 9. Physics _____ proven to be Jerry's easiest subject this semester. He brings

EXERCISE 9. Physics _____ proven to be Jerry's easiest subject this semester. He brings Carol, the lab assistant, an oatmeal-raisin cookie, and, as his reward, she finishes his report. A. has B. have C. had D. will have 10. The good jewelry Dad gave Sara for graduation _____ more than the cheap leather wallet that David got as his reward for finishing high school. A. costs B. cost C. will cost D. had cost

EXERCISE 11. At Wendy's Washateria, all of the dryers _____ six quarters before spinning

EXERCISE 11. At Wendy's Washateria, all of the dryers _____ six quarters before spinning wet clothes dry. A. gobbles B. gobble C. gobbled D. will gobble 12. At Wendy's Washateria, each of the industrial washing machines _____ so forcefully during the spin cycle that new patrons dash outside, convinced that an earthquake is shaking the building. A. rocks B. rock C. rocked D. will rock

EXERCISE 13. Everyone at Wendy's Washateria, even Myra and old Mrs. Webster, _____ that

EXERCISE 13. Everyone at Wendy's Washateria, even Myra and old Mrs. Webster, _____ that she could afford her own washer and dryer at home. A. wished B. have wished C. wish D. wishes 14. Every cereal bowl and casserole dish _____ slipped out of Sheila’s soapy hands and shattered on the hard tile of the kitchen floor. Sheila really needs to buy a dishwasher. A. has B. have C. will have D. had

EXERCISE 15. Not only fat caterpillars but also my neighbor's rabbits _____ chewed my

EXERCISE 15. Not only fat caterpillars but also my neighbor's rabbits _____ chewed my poor tomato plants to leafless nubs. A. has B. have C. will have D. had 16. Two cups of sliced jalapeno peppers ______ extreme for a single batch of burrito filling, but that's the amount in Felipe's recipe. A. seemed B. had seemed C. seems D. seem

EXERCISE 17. Even after winning the away game, the girl's basketball team _____ gloomy

EXERCISE 17. Even after winning the away game, the girl's basketball team _____ gloomy because Coach Cox will insist that the players return to their hotel rooms to study for next week’s classes. A. is B. are C. was D. were 18. Either The Matrix or Aliens ______ Sam's favorite sciencefiction movie. A. was B. were C. is D. are

EXERCISE 19. The eight slots on Pam's extra large toaster _____ that no one

EXERCISE 19. The eight slots on Pam's extra large toaster _____ that no one has to fight over frozen waffles during breakfast. A. meant B. will mean C. means D. mean 20. "Here _____ the box of broken appliances that you promised to repair, " Bob reminded Sue, his wife. A. is B. are C. will be D. have been

ANSWERS D, D, A, A, B, B, C, B, A, A, B, A, D,

ANSWERS D, D, A, A, B, B, C, B, A, A, B, A, D, A, B, C, A, C, D, A

EXERCISE 1 -My insurance will the charges for the accident a) Except b) Accept

EXERCISE 1 -My insurance will the charges for the accident a) Except b) Accept c) Ascent d) Assent 2 -Street signs are written with _____ letters a) Capitol b) Capital c) Capita d) Captioned 3 - The public water supply is tested to be sure it contains no _____. a) Lead b) Led c) Lend d) Let

EXERCISE 4 - During our tour of the _____, we saw the chamber in

EXERCISE 4 - During our tour of the _____, we saw the chamber in which the legislature meets. a) Capitol b) Capital c) Capitals d) All of the above 5 - We felt honored by the governor's _____ at our graduation ceremony. a) Presence b) Presents c) Present d) Pleasant 6 - The _____ on the car malfunctioned a) Break b) Breaks c) Brakes d) Brake

EXERCISE 7 - The trail goes _____ the mountains. a) Through b) Threw c)

EXERCISE 7 - The trail goes _____ the mountains. a) Through b) Threw c) Thrice d) thrown 8 - Telling my grandmother she is a good cook is the _____ she loves best. a)compliment b)complement c)complete d)complements 9 -I should arrive _____ after noon, but I don't know exactly when a) some times b) sometime c) sometimes d) some time

EXERCISE 10 -The church bell_____ to announce the end of the ceremony. a) Told

EXERCISE 10 -The church bell_____ to announce the end of the ceremony. a) Told b) Tolled c) Toll d) tell 11 -The choir sang a_______ in honor of the newly married couple. a) Him b) Hymn c) His d) High

EXERCISE 12 - I ________ the necklace away because it’s broken. a) Through b)

EXERCISE 12 - I ________ the necklace away because it’s broken. a) Through b) Threw c) Throw d) None of above 13 - My dog likes to_______ its bones in the garden a) Berry b) Bury c) Briny d) None of above 14 - Most mammals are covered in _____ a) Fir b) Far c) Fur d) fore

EXERCISE 15 - Mike was sent to the ____ office for misbehaving. a) Principal

EXERCISE 15 - Mike was sent to the ____ office for misbehaving. a) Principal b) Principle’s c) Principal’s d) principle 16 - They sell beautiful_____ from Italy at the Metropolitan Museum gift shop. a) Stationary b) Stationery c) Stationeries d) None of above 17 - This interesting new study looks at the ____of a positive attitude on health. a) Affect b) Effects c) Affects d) effect

EXERCISE 18 - Student_____ _meetings are held every Friday afternoon a) Council b) Counsel

EXERCISE 18 - Student_____ _meetings are held every Friday afternoon a) Council b) Counsel c) Councils d) Counsels 19 -Why are you_______ at me? a) Stirring b) Staring c) Stare d) Starring 20 - Steven’s father had to park the car before he could get out a) An area of land used for rest and recreation b) To place or leave a vehicle in a certain location for a time c) A lot where cars are parked d) Both b and c

EXERCISE 21 - On the final exam, we had to recall information we learned

EXERCISE 21 - On the final exam, we had to recall information we learned during the whole school year. a) To bring back into memory b) To revoke or remove from public use or office c) A call to return d) Recall knowledge from memory; have a recollection 22 - There were so many dirty dishes in the sink I thought I would never finish washing them! a) To move down lower, especially under water b) A basin connected to a water supply c) Go under d) Both a and c

EXERCISE 23 - My mother allowed me to keep the change we got when

EXERCISE 23 - My mother allowed me to keep the change we got when we paid at the store. a) To transform or convert something b) Money given back when paying for goods or services c) Remove or replace d) Both a and b 24 - The skies look blue and clear, so it probably is not going to rain. a) Free from darkness or cloudiness b) Easily seen or understood c) The state of being free from suspicion d) None of above 25 - He was so angry that he began to tear up the papers he received in the mail. a) To pull apart by force b) A drop of water coming from the eye c) Strip of feather d) To separate or be separated abruptly

EXERCISE 26 - I am planning an expedition to the South Pole a) A

EXERCISE 26 - I am planning an expedition to the South Pole a) A native or inhabitant of Poland b) A square rod of land c) Both a and b d) None of above 27 -She won a new computer in the prize drawing a) The creation of artistic pictures or diagrams b) Player buy (or are given) chances and prizes are distributed by casting lots. c) Something given as a token of victory d) All are correct

ANSWERS 1 - Accept 2 - Capital 3 - Lead 4 - Capital 5

ANSWERS 1 - Accept 2 - Capital 3 - Lead 4 - Capital 5 - Presence 6 - Brake 7 - Through 8 - compliment 9 - sometime 10 - tolled 11 - hymn 12 - threw 13 - bury 14 - fur 15 - principal’s

ANSWERS 16 - stationery 17 - effects 18 - council 19 - staring 20

ANSWERS 16 - stationery 17 - effects 18 - council 19 - staring 20 - d 21 - a 22 - b 23 - b 24 - a 25 - a 26 - a 27 - b

Q 1 (a) his father’s ( b) final exam (c) failed the (d) Karan

Q 1 (a) his father’s ( b) final exam (c) failed the (d) Karan (e) disappointment (f) much to A) d-c-b-f-a-e B) d-c-b-f-e-a C) f-d-e-a-c-b D) a-b-e-c-f-d

Q 2 (A) for cooking (B) local forests are (C) to procure firewood (D)

Q 2 (A) for cooking (B) local forests are (C) to procure firewood (D) In poor countries (E) being decimated in order • • A) AECBD B) DBECA C) BEACD D) DCEAB

Q 3(A) 84% seats reserved under RTE (B) remained vacant (C) in private schools

Q 3(A) 84% seats reserved under RTE (B) remained vacant (C) in private schools (D) for the new academic year (E)a month after schools reopened • a. ) EABCD b. ) AEBCD c. ) CBADE d. ) EDABC

Q 4 (a) is refusing (b) than a ( c) fortnight’s leave (d) her

Q 4 (a) is refusing (b) than a ( c) fortnight’s leave (d) her boss (e) her more ( f) to grant • A) d-f-e-b-c-a • B) f-e-b-c-d-a C) d-f-e-b-a-c • D) d-a-f-e-b-c

 Q 5 (A )their age often turn (B) intelligence far beyond (C) out

Q 5 (A )their age often turn (B) intelligence far beyond (C) out to be mediocre (D) in adult life (E) children who show A) EBACD B) EDBAC C) ABDCE D) DBAEC

Q 6 (a) be 21 years old (b) still need (c) to buy alcohol

Q 6 (a) be 21 years old (b) still need (c) to buy alcohol (d) you may (e) a liquor permit (f) but you • • A) d-a-f-b-e-c B) d-b-c-f-e-a C) d-b-c-f-a-e D) c-d-a-f-b-e

Q 7 (a) apartment (b) but the (c) buy this (d) owner is (e)

Q 7 (a) apartment (b) but the (c) buy this (d) owner is (e) i’d like to (f) an exorbitant price (g) demanding A) e-c-b-d-g-f-a B) e-c-a-b-d-g-f C) d-g-f-b-e-c-a D) d-g-f-b-e-a-c

Q 8 A) on Thursday evening (B) the taps will run dry (C) as

Q 8 A) on Thursday evening (B) the taps will run dry (C) as the water supply department ( D) in the city (E)will undertake repair works • a. ) AEBCD b. ) BCDAE c. ) BDACE d. ) BAEDC

Q 9 (A) the district collector (B) the royal fort (C) 0 n Tuesday

Q 9 (A) the district collector (B) the royal fort (C) 0 n Tuesday (D)revoked the auction of (E)in a late night decision a) AEDBC b. ) ECADB c. ) ECDBA D) CEBDA

Q 10 (A) are generally one-year long and (B)teach students everything related to the

Q 10 (A) are generally one-year long and (B)teach students everything related to the subject (C)that specific subject (D)making them a master in (E) these degrees • a. ) EBADC b. ) ADCEB c. ) BEDAC d. ) EABDC

Q 11(A) pole of technology you climb (B)The higher up the (C)the more freedom

Q 11(A) pole of technology you climb (B)The higher up the (C)the more freedom you can (D) have in what you work on. (E)Totem • a. ) ABDBC b. ) BEACD c. ) ABCDE d. ) ABDEC

Q 12(A) lower-skilled (B) tasks are delegated to the (C) junior employees. (D) the

Q 12(A) lower-skilled (B) tasks are delegated to the (C) junior employees. (D) the least pleasant (E) and • a. ) DEABC b. ) BADCE c. ) DCBEA d. ) EADBC

Q 13(A)their career success is gated more by (B)what they do than by how

Q 13(A)their career success is gated more by (B)what they do than by how much of it. (C)although the most successful people (D) long hours (E)work hard • a. ) BACED b. ) DCAEB c. ) CEDAB d. ) BADCE

Q 14 (A)an interest in travelling (B) the person should have (C) and (D)

Q 14 (A)an interest in travelling (B) the person should have (C) and (D) of geography and history. (e)have a good knowledge • a. ) ADBCE b. ) CEADB c. ) ABECD d. ) BACED

Q 15 (A)developed by a man (B)most useful (C)is one of the (D)building materials

Q 15 (A)developed by a man (B)most useful (C)is one of the (D)building materials ever (E)concrete a)ECBDA b)DBACE c)ACBED d)EDCBA

Answers • • Q 1 b Q 8 C Q 15 A Q 2

Answers • • Q 1 b Q 8 C Q 15 A Q 2 b Q 9 B Q 3 d Q 10 D Q 4 d Q 11 B Q 5 a Q 12. A Q 6 a Q 13 C Q 7 b Q 14 d

WE GOT IT

WE GOT IT