Osnovna kola Bartola Kaia Vinkovci Erasmus Young citizens

  • Slides: 8
Download presentation
Osnovna škola Bartola Kašića Vinkovci Erasmus+ Young citizens of Europe – our future Posjet

Osnovna škola Bartola Kašića Vinkovci Erasmus+ Young citizens of Europe – our future Posjet Vukovaru Studeni 2014.

Dana 6. i 7. studenog 2014. učenici osmih razreda i povjesničari sedmih razreda posjetili

Dana 6. i 7. studenog 2014. učenici osmih razreda i povjesničari sedmih razreda posjetili su, u sklopu pilot projekta „Domovinski odgoj“, grad heroj Vukovar.

Prvi dan učenici su posjetili Gradski muzej Vukovar. . .

Prvi dan učenici su posjetili Gradski muzej Vukovar. . .

Učenici su poslušali predavanje na temu Domovinski rat i bitka za Vukovar . .

Učenici su poslušali predavanje na temu Domovinski rat i bitka za Vukovar . . . Bijeli križ na Dunavu podignut u spomen svih poginulih hrvatskih branitelja u Domovinskom ratu

Sljedeći dan učenici su posjetili Ovčaru – masovnu grobnicu u kojoj je pronađeno 200

Sljedeći dan učenici su posjetili Ovčaru – masovnu grobnicu u kojoj je pronađeno 200 tinjak tijela i Memorijalno groblje

Zbog bombardiranja vukovarske bolnice podrum bolnice zbrinjavao je ranjenike te je služio kao sklonište

Zbog bombardiranja vukovarske bolnice podrum bolnice zbrinjavao je ranjenike te je služio kao sklonište stotina Vukovaraca u zadnjim danima bitke za Vukovar. Posjeti vojarne učenici su mogli razgledati razne vrste oružja, tenkova, vojnih aviona. . .

U sklopu pilot projekta „Domovinski odgoj“ učenici osmih i povjesničari sedmih razreda posjetili su,

U sklopu pilot projekta „Domovinski odgoj“ učenici osmih i povjesničari sedmih razreda posjetili su, 6. i 7. studenog 2014. grad heroj Vukovar. Prvog dana posjeta učenici su pod vodstvom kustora razgledali postav Gradskog muzeja Vukovar. Nakon posjeta muzeju poslušali su predavanja na temu Domovinski rat i bitka za Vukovar te se kratko zadržali kod Bijelog križa na Dunavu podignutog u spomen svih poginulih hrvatskih branitelja u Domovinskom ratu. Drugog dana učenici su posjetili memorijalni centar i masovnu grobnicu na Ovčari, Memorijalno groblje, groblje tenkova – Trpinjsku cestu, vojarnu i vukovarsku bolnicu. Nakon veoma poučnog izleta učenici su novostečeno znanje pokazali na kvizu „Živjeti Vukovar“. Između šest osnovnih škola koje su se natjecale naša je osvojila drugo mjesto.

Hvala na pažnji!

Hvala na pažnji!