Muzische vorming 1 Balo Les 2 3 Nabespreking

  • Slides: 18
Download presentation
Muzische vorming 1 Balo Les 2. 3 Nabespreking vorige activiteiten . 1 Vergelijking Hiphoplessen

Muzische vorming 1 Balo Les 2. 3 Nabespreking vorige activiteiten . 1 Vergelijking Hiphoplessen Muzische sessie 3 Percussieproject Zang in de garage: moet je doen nieuw en vice works Bespreking stagelessen

Zingen uit de bundel De trein Auto’s races Heks Karoetsie Bebop haar Ai ai

Zingen uit de bundel De trein Auto’s races Heks Karoetsie Bebop haar Ai ai Olga De reus van fidel De grote stieros De wielen van de bus Dagje uit De stieros De zoembijen Bigi Kaiman Grote gekke bekken Ik ben een dinosaurus Pietje van der Plas Ochtendgymnastiek

Gebruik van de kleuren De trein, de trein, ik moet de trein nog halen.

Gebruik van de kleuren De trein, de trein, ik moet de trein nog halen. Ik moet op tijd er zijn en ‘t kaartje nog betalen, De trein, de trein, staat klaar op het perron Straks brengt de trein ons fijn naar ’t volgende station

De trein

De trein

Vroem Mijn klasgenootje Klaasje x Die komt maar steeds te laat xx Zijn moeder

Vroem Mijn klasgenootje Klaasje x Die komt maar steeds te laat xx Zijn moeder roept dan: “Haast je!” Dan racet ie over straat xxx VROEM ik ga heel snel ALS ik race dan HAAL ik het wel HENG door het rode licht Alles mag en niets verplicht

Olga Ai ai Olga, als jij niet van mij houdt, Dan spring ik in

Olga Ai ai Olga, als jij niet van mij houdt, Dan spring ik in de Wolga en kind, die is zo koud. Met jou wil ik de Wodka delen, dansen en de balalaika spelen. Ai ai Olga, als jij niet van mij houdt, Dan spring ik in de Wolga en kind, die is zo koud. Er was er eens een oude rus die leefde in de Kaukasus en was verliefd op Olga. Hij zei: “‘k wil met je trouwen zus, dus geef me nu maar gauw een kus, anders spring ik in de Wolga”. Maar Olga zei: “ Nee, dankjewel ik blijf voorlopig vrijgezel, want ik zie meer in Ivan”. “Aan hem schenk ik mijn hart misschien, hij houdt tot ‘s avonds kwart voor tien mijn hand vast op de divan Maar Olga gaf hem toch geen zoen, toen moest hij voor zijn goed fatsoen wel in de Wolga springen. Hij nam een aanloop van het strand en haalde net de overkant en ging daar door met zingen

Dagje uit Op zondag zijn we met de auto naar het bos gegaan. Het

Dagje uit Op zondag zijn we met de auto naar het bos gegaan. Het was er stil, we deden dus de radio hard aan. Mijn moeder had nog huisvuil dat de vuilnisman niet wou Ze smeet het toen maar in het meertje want het was nog bauw Refrein We zijn die vieze stad zo af en toe wel zat. Dan gaan we naar het bos en we leven erop los. Lang leve lang onze mooie natuur Van zeven jonge boompje hebben wij een hut gemaakt. Daar zijn we in de bladeren nog speelgoed kwijtgeraakt. We hadden restjes eten maar een vuilnisbakje niet. Mijn moeder zei: “Gooi daar maar neer, geen mens die ons hier ziet!” > Refrein Mijn broertje maakte een vuurtje van wat takken die hij brak Dat ging heel lekker stinken in een oude vuilniszak Met gillende sirene ging de brandweer dor het zand. Mijn vader riep: “O, kijk, wat mooi, het bos staat in de brand!” > Refrein

De trein de trein, Ik moet de trein nog halen, Ik moet op tijd

De trein de trein, Ik moet de trein nog halen, Ik moet op tijd er zijn, en ‘t kaartje nog betalen De trein de trein, de trein staat klaar op het perron, Straks brengt de trein ons fijn Naar het volgende station. De trein gaat door het land Tjoek tjoek tjoek De koeien langs de kant Tjoek tjoek tjoek Zien mij nieuwsgierig aan Tjoek tjoek tjoek Want zijn vast nog nooit met deze trein gegaan

Nog 2 Auto’s racen, brommers pacen, toet’ren knallen door de straat Iedre morgen iedre

Nog 2 Auto’s racen, brommers pacen, toet’ren knallen door de straat Iedre morgen iedre middag, links en rechts tot ‘s avonds laat Al die dampen al die gassen, niemand die er iets aan doet Ga maar lopen, ga maar fietsen, echt dat doet je reuzegoed Ik zoek een jongen met bebophaar, bebophaar en een jazzgitaar Vuurrode sokken en een spijkerbroek, dat is de jongen die ik zoek Ik zoek een meisje met lichtblond haar, lichtblond haar en een jazzgitaar, Vuurrode sokken en een spijkerbroek, dat is het meisje dat ik zoek

De reus van Fidel Ik ben de reus van Fidel, de reus van Fideldo.

De reus van Fidel Ik ben de reus van Fidel, de reus van Fideldo. Ik heb twee reuzenlaarzen, en stampen doe ik zo. Ik ben de dwerg van Fidel, de dwerg van Fideldo. Ik heb twee grote tenen en tikken doe ik zo. Ik ben de clown van Fidel, de clown van Fideldo. Ik heb twee grote schoenen en springen doe ik zo. Ik ben de heks van Fidel, de heks van Fideldo. Ik heb twee grote voeten en sloffen doe ik zo.

De wielen van de bus die draaien rond, draaien rond. De wielen van de

De wielen van de bus die draaien rond, draaien rond. De wielen van de bus die draaien rond, Als de bus gaat rijden De motor van de bus doet broem … De mensen in de bus gaan heen en weer … Der tassen in de bus gaan op en neer ….

De Stieros Een grote stieros uit Spanjos die was zo verliefdos, tot over zijn

De Stieros Een grote stieros uit Spanjos die was zo verliefdos, tot over zijn oros, olé Ze heette Bella Katrienos, een pracht van een koeios, met prachtige oros, olé. Een grote toreadoros, die zag dat de stieros had liefdesverdrietos, olé Hij krabde vaak in zijn haardos en piekerde uros, bedacht toen een planos, olé Hij maakt veel kleurenfoto’ van prachtige koeios, waaronder Katrienos, olé Hij liet ze zien aan de stieros, die wild-enthousiastos een gat in de lucht sprong, olé Een weekje later in Spanjos daar trouwde de stieros met Bella Katrienos, olé Ze leefde lang en gelukkos en kregen veel kindros met prachtige hoornos, olé

Bigi Kaiman kaiman Bigi kaiman djomp’a liba bari tjoewé tjoewé A bari tsjoewé tsjoewé

Bigi Kaiman kaiman Bigi kaiman djomp’a liba bari tjoewé tjoewé A bari tsjoewé tsjoewé Bigi kaiman djomp’a liba bari tjoewé

Grote Gekke bekken trekken Weet je wat voor dier ik wel wil zijn? Een

Grote Gekke bekken trekken Weet je wat voor dier ik wel wil zijn? Een aap (oehoe) een aap (oehoe) dat lijkt me nou zo fijn En weet je wat voor aap ik dan wil zijn? Een grote gekke bekken aap dat lijkt me nou zo fijn Lekker gekke bekken trekken met mijn eigen apenbek Lekker gekke bekken trekken, hoe!, dat lijkt me gek! Een apie in de klas dat lijkt me leuk De juf en alle kinderen die lachen zich een deuk En als er iemand naar doet tegen mij Dan trek ik gauw een gekke bek dan is dat zo voorbij Lekker gekke bekken trekken met mijn eigen apenbek Lekker gekke bekken trekken, hoe!, dat lijkt me gek!

Ik ben een dinosaurus en wandel door het bos. Normaal heb ik een bandje

Ik ben een dinosaurus en wandel door het bos. Normaal heb ik een bandje om maar nu mag ik eens los. O yeah, o yeah Ik ben een waterbuffel verveel mij altijd dood. Ik krijg ook nooit een knuffel ook al geef ik graag een poot O yeah, o yeah En ik ben een giraffe, mijn haar zit door elkaar. Dat komt, ik heb geen kapper met een metershoge schaar O yeah, o yeah Ik ben de ijsbeer Olaf en leef bij strege vorst Maar koud heb ik het nooit want ik heb haren op mijn borst O yeah, o yeah

Pietje van der Plas loopt door de regen (regen) Pietje van der Plas zit

Pietje van der Plas loopt door de regen (regen) Pietje van der Plas zit in de goot (blublbbl) Pietje van der Plas die kan er tegen (tegen) Pietje van der Plas valt in de sloot (plons) Pietje kijk nou wat je doet Denk toch om je goeie goed Pietje van der Plas loopt door de straten Pietje van der Plas die wordt zo nat (brrr) Pietje van der Plas neemt grote passen (passen) Pietje van der Plas wordt het niet zat (nee!) Pietje van der Plas kan niet meer schelen (schelen) Pietje van der Plas klimt in een boom (hoei!) Pietje van der Plas wil niet zoet spelen (spelen) Pietje van der Plas vindt dat maar sloom (buh)

Ochtendgymnastiek Op en neer op de muziek van de ochtendgymnastiek Goed zo, dames, da’s

Ochtendgymnastiek Op en neer op de muziek van de ochtendgymnastiek Goed zo, dames, da’s niet gek leg uw benen in de nek Hink nu op het linkerbeen En zet uw tanden in uw teen Aan het eind haalt iemand naar ik hoop u als het lukt weer uit de knoop, AU! LAAG HOOG RECHTS LINKS ACHTER VOOR KNIE BUIK

Mieke van de buren heeft haar huisje schoon gemaakt En alles wat ze kwijt

Mieke van de buren heeft haar huisje schoon gemaakt En alles wat ze kwijt wou gooide ze gewoon op straat. . X X XXXX XX X XXXX X O, wat lig er nu een rommel op de stoep Het is gewoon niet mooi meer Het is een grote troep!