MAJ YNETM DERS MAJ NEDR 1 Hafta Dr

  • Slides: 38
Download presentation
İMAJ YÖNETİMİ DERSİ İMAJ NEDİR? 1. Hafta Dr. Öğr. Gör. Aybike Tuba ÖZDEN

İMAJ YÖNETİMİ DERSİ İMAJ NEDİR? 1. Hafta Dr. Öğr. Gör. Aybike Tuba ÖZDEN

İMAJ NEDİR? Fransızca image "resim, suret, görüntü" sözcüğünden alıntıdır. Türkçe’ye Fransızcadan geçen bu kelimenin

İMAJ NEDİR? Fransızca image "resim, suret, görüntü" sözcüğünden alıntıdır. Türkçe’ye Fransızcadan geçen bu kelimenin Türk Dil Kurumu Türkçe sözlüğünde karşılığı olarak «İmge» sözcüğü verilmiştir. İmge sözcüğünün anlamı ise; «zihinde tasarlanan ve gerçekleşmesi özlenen şey, genel görünüş, izlenim» olarak açıklanmaktadır (TDK, 2013). Oxford Advanced Learners’ Dictonary sözlüğünde ise imaj sözcüğü «bir kişinin, örgütün ya da ürünün halka verdiği izlenim» olarak tanımlanmaktadır. (OALD, 2013).

İMAJ TANIMLARI Alan yazındaki imaj tanımları incelendiğinde; tanımlarda genel olarak imajın; Bir düşünceyi, bir

İMAJ TANIMLARI Alan yazındaki imaj tanımları incelendiğinde; tanımlarda genel olarak imajın; Bir düşünceyi, bir değer yargısını yansıttığı; Bir izlenimi yansıttığı; Bir algıyı, anlam setini ifade ettiği görülmektedir.

İMAJ TANIMLARI Örneğin; «İmaj kişilerin bir obje, kişi ya da örgüt ile ilişki ve

İMAJ TANIMLARI Örneğin; «İmaj kişilerin bir obje, kişi ya da örgüt ile ilişki ve etkileşimler sırasında zamana bağlı olarak bireylerin zihinlerinde gelişen düşüncelerdir. » «İmaj, kişilerin bir obje, örgüt veya başka bir kişi hakkındaki bir dizi bilgilenme sürecinin sonunda oluşan düşüncelerdir. » «İmaj, bir nesne ya da varlık hakkında oluşması zamana bağlı ve bireylerin zihnindeki öğelerin etkileşimi sonucu oluşan olumlu ya da olumsuz düşüncelerdir. » Tanımlarında, imajın bir düşünceyi bir değer yargısını yansıtma yönüne vurgu yapılmaktadır.

İMAJ TANIMLARI Alan yazınında yer alan ve imajın izlenimi yansıtma yönüne vurgu yapan tanımlar

İMAJ TANIMLARI Alan yazınında yer alan ve imajın izlenimi yansıtma yönüne vurgu yapan tanımlar ise; «İmaj, kişi ve örgütlerin, kendileriyle ilgili bilgi ve verileri, bilinçli ya da bilinçsiz olarak kamuoyuna aktarması sonucunda, kamuoyunda yarattığı öznel ya da nesnel yargılardan oluşan düşünce ve izlenimlerin bütünüdür. » «İmaj kavramı, insanların belirli yaşantılar sonucunda örgütle ilgili olarak edindikleri olumlu veya olumsuz izlenimlerdir ve bu izlenimleri, o örgütle ilgili düşüncelerimiz, duyumlarımız ve algılarımız oluşturmaktadır. » Yine Erdoğan, Develioğlu, Gönüllüoğlu ve Özkaya’ya (20069 göre, imaj; kişi veya örgütlerin birbirleri üzerinde istemli ya da istemsiz olarak bırakmış oldukları izlenimlerdir.

İMAJ TANIMLARI Alan yazınında diğer tanımlar incelendiğinde; imajın bir algıyı , bir anlam setini

İMAJ TANIMLARI Alan yazınında diğer tanımlar incelendiğinde; imajın bir algıyı , bir anlam setini ifade ettiği tanımlar da karşımıza çıkmaktadır. Bu tanımlardan bazıları, «İmaj, bireylerin bir kişi bir grup veya bir örgüte ilişkin algıları olarak tanımlanmaktadır. » «imaj, genel olarak, algı vasıtası ile edinilen bellekteki bilgilerin betimlenmesi neticesinde oluşan nesne, kavram, durum, resim ve sembollerdir. » İmaj, bir objenin insanlar tarafından bilinmesini, tanımlanmasını, hatırlanmasını sağlayan ve insanlar tarafından o obje ilişkilendirilen anlamlar setidir. İmaj, günlük hayatımızın her alanında farkında olarak ya da olmadan kullandığımız, kişileri, örgütleri, şehirleri, ülkeleri ve objeleri olumlu ya da olumsuz olarak anlatan bir olgu, anlamlar bütünüdür.

İMAJ TANIMLARI İmajın örgütteki sosyal, tarihsel ve somut etkenlere bağlı olarak planlı ya da

İMAJ TANIMLARI İmajın örgütteki sosyal, tarihsel ve somut etkenlere bağlı olarak planlı ya da plansız edinilen, kişisel tecrübelere dayalı olarak algılanan mesajların birey tarafından yoğrulması sonucu oluşan karmaşık ve çok yönlü bir süreç olması, imaj tanımlarında birçok yönün ön plana çıkmasına neden olmaktadır. Tanımlarda görüldüğü üzere, kimi tanımlar imajın düşünce, değer yargısı, izlenim yansıtma yönüne vurgu yaparken; kimi tanımlar imajın algıyı, anlam setini ifade etme yönüne vurgu yapmaktadır.

İMAJ TANIMLARI Bu zamana kadarki tanımlar ve imaj kavramının karmaşıklığı ile çok yönlülüğü dikkate

İMAJ TANIMLARI Bu zamana kadarki tanımlar ve imaj kavramının karmaşıklığı ile çok yönlülüğü dikkate alınarak tam ve eksiksiz olma iddiasında olmadan şöyle bir imaj tanımı yapılabilir. «Bir bireyin bir nesne, kişi, grup veya örgütten gelen planlı veya plansız mesajları sonucunda istemli veya istemsiz izlenimlere dayalı olarak oluşan düşünceler, algılar, inançlar, tutumlar toplamının zihindeki özet bir resmidir. » Bu tanımdaki imaj, genel bir görüntüdür, her şeye karşı oluşan bir resimdir. Bu resimler metaforik olabilir, gerçeğin ta kendisi olabilir. İmajın oluşması için bir etkileşim doğrudan da olabilir, dolaylı da olabilir.

İMAJ TANIMLARI Doğrudan yaşantılara dönük etkileşimler daha somutken, dolaylı yaşantılara dönük etkileşimler daha soyuttur.

İMAJ TANIMLARI Doğrudan yaşantılara dönük etkileşimler daha somutken, dolaylı yaşantılara dönük etkileşimler daha soyuttur. Bu etkileşimin düzeyi, imaj algısının niteliğine, doğruluğuna, olumluluğuna ya da olumsuzluğuna etki eder.

İMAJIN ÖZELLİKLERİ Buraya kadar yer verilen imaj tanımlarına dayalı olarak imajın özellikleri şöyle sıralanabilir:

İMAJIN ÖZELLİKLERİ Buraya kadar yer verilen imaj tanımlarına dayalı olarak imajın özellikleri şöyle sıralanabilir: qİmaj algısının oluşabilmesi için dolaylı ya da dolaysız bir etkileşim gereklidir. q. Bilinçli ya da bilinçsiz, isteyerek ya da istemeyerek etkileşime geçilen öğeye yönelik bir imaj algısı oluşur. qİmaj algısı hemen oluşabileceği gibi zamanla da oluşabilir, bu algı zaman içinde de değişebilir. qİmaj bir düşünceyi, değer yargısını, izlenimi yansıtabileceği gibi bir algıyı, anlam setini de ifade edebilir. qİmaj algısının oluşması karmaşık ve çok yönlü bir süreçtir.

İMAJ YARATMAK İmaj yaratmadaki asıl neden, insanlar üzerinde istenilen doğru etkiyi oluşturabilmek ve algıları

İMAJ YARATMAK İmaj yaratmadaki asıl neden, insanlar üzerinde istenilen doğru etkiyi oluşturabilmek ve algıları yönetebilmektir. Algıları yönetebilmektir diyoruz çünkü, doğru bir imaj yansıması karşı tarafın algılarında bir iz bırakacaktır. Bu sonuç algı yönetiminin bir parçasıdır.

İMAJ YARATMAK İmaj Yaratımında bazı farklılıklar mevcuttur. Şöyle ki; imaj yaratımı ile bireyin veya

İMAJ YARATMAK İmaj Yaratımında bazı farklılıklar mevcuttur. Şöyle ki; imaj yaratımı ile bireyin veya şirketin üzerinde oluşturulan çizgiyle algıları yönetecek bir konsept tasarlanmaktadır. Tasarlanan bu konsept ile verilmek istenen mesajlar, elde edilmiş deneyimler neticesinde yansıtılmaktadır. Tam da bu noktada bireyin veya şirketin üzerinde algıları yönlendirmek için atmosfer oluşturulur ve hedeflenen kitle bu atmosfere dahil edilir. Örneğin; birey Ekonomi alanında oldukça tecrübe sahibi ve bilgi birikim bilinci yüksek diyelim. Bu birey hedeflediği kitleye alanında edindiği tecrübelerini yansıtmak istiyor. İşte bunun gerçekleşebilmesi için o bireye ait farklılığını yansıtabileceği ve farklılığıyla farkındalık oluşturabileceği konseptlerin belirlenmesi gerekir. Oluşturulan bu konseptler; giyimden, ses tonuna, kullandığı kelimelerin vurgulayıcı noktalarına kadar dikkatle ele alınır. Ayrıca bireyin bir renk skalası ve benimsediği felsefi yaklaşımda buna dahildir. Bununla da kalmayıp sosyal ağlar üzerinde ki iletişim dili, sunum dili ve beden dili gibi ana dili de ana rolü üstlenmektedir. Kendinde belirlediği karaktere yerleştirilmesi takdirinde bireyin imajı başarıyla sonuçlandırılmış olur.

İMAJ YARATMAK ***İmaj, insanların zihninde kalıcıdır. *** Şirket veya organize edilen bir etkinlik için

İMAJ YARATMAK ***İmaj, insanların zihninde kalıcıdır. *** Şirket veya organize edilen bir etkinlik için örnek vermek gerekirse; şirketin misyon ve vizyonu belirlenmelidir. Belirlenen misyon ve vizyon doğrultusunda marka kültürünün oluşturulması veya varsa marka kültürünü etkileyici kılacak atmosferin oluşturulması da bu konunun ana başlıkları arasındadır. İmaj Yaratımında şirket veya olayı ele alırken marka davranışı ve marka karakteri de titizlikle değerlendirilen başlıklar arasındadır. Muhakkak şirket veya olayın yansıtmak istediği konuya ait bir teması olmalıdır. Bu temayı insanların psikolojisine uygun değerlendirmeli ve insanların algısında bırakacağı izler üzerinde ölçüm ve analiz çalışmaları da yapılmalıdır.

İMAJ YARATMAK • Hedef kitleye ne tür bir etki verilmek isteniyor? • Oluşturulan tema

İMAJ YARATMAK • Hedef kitleye ne tür bir etki verilmek isteniyor? • Oluşturulan tema tasarlanan atmosferi destekliyor mu? • Oluşturulan atmosfere dahil olan insanlar ne konuşuyor ve ortam hakkında ne tür bilgiler ediniyor? Bu soruları da değerlendirmeye alarak, İmaj Yaratımında eksiksiz ve risksiz bir yönetim yapmak gerekiyor. Absürt düşüncelerimiz olabilir. Bunlardan biri de şirket veya olayın temasına, atmosferine ve kültürüne uygun bir müzik teması dahi imaj yaratımı başlığından en önemli nedenlerden biridir. Çünkü insanın duyu organı, algıları yönetmede en etkili araçlardan biridir. Bu sonuç, tema ve atmosferi desteklemektedir. Şimdi bu başlıklara ait örnekleri inceleyelim.

Fanboyları olan bir marka: Apple Bildiğimiz üzere Apple dünyanın en etkili markalarından biridir ve

Fanboyları olan bir marka: Apple Bildiğimiz üzere Apple dünyanın en etkili markalarından biridir ve bahsettiğimiz konuya ait iyi bir örnektir. Örneğin; Apple kendi ismiyle bir imaja sahipken, ürünleri üzerinde tasarladığı algıyla da etkin bir alt imaja sahiptir. Apple ismi bulunma aşamasında Steve Jobs telefon rehberinden faydalanmış ve Atari’den önce geldiği kanaatiyle şirketine bu ismi vermiştir. Apple’ın logosuna baktığımızda ısırılmış bir elma görüyoruz. Durum böyleyken, Apple tüm insanların elmayı ısırmasını istercesine bir algı tasarlamış olabilir. İyi bir elmayı kim sevmez ki? �� Apple ismi bir ana marka. Ancak bir detay var ki bu basitliğin en temel gücünü ortaya çıkarıyor. i. Phone veya Mac. Book vb. Diğer ürünleriyle de ayrı bir marka gücüne sahip.

Örnek Bir Marka: Apple Şöyle düşünün kim UC/LD 390 bilgisayarım var der ki? Ama

Örnek Bir Marka: Apple Şöyle düşünün kim UC/LD 390 bilgisayarım var der ki? Ama Macbook sahipleri, Macbook’u rahatlıkla hatırlayabiliyor ve diyaloglarında kullanabiliyor. Aynısı i. Phone veya i. Pad içinde geçerli. Ürün ismi benzersiz, akılda kalıcı ve basit olduğu sürece alt marka oluşturur ve ürününüzün satışlarının etkili olmasıyla, ana markanızın değerini güçlendirecek güçlü bir alt marka doğurursunuz. Bu olguya baktığımızda hem şirket adıyla hem ürün adlarıyla imaj yaratımı tekniklerinin kullanımı söz konusudur. Nasıl mı?

Örnek Bir Marka: Apple Tema dediğimiz kritere gelelim. Ürünlerin kablolarına bakın. Hepsi beyaz. Tüm

Örnek Bir Marka: Apple Tema dediğimiz kritere gelelim. Ürünlerin kablolarına bakın. Hepsi beyaz. Tüm dünyada mağazalarının aynı mimariye ve düzene sahip olması. Işık renklerinden, boydan boya cam kullanmalarına kadar bu detaylar temaya aittir. Bu noktada Apple markasının imajındaki güçlü duruşu görüldüğü gibi insanların zihnine yansıttığı ve kabul ettirdiği imaj algısı da ortaya çıkmaktadır. Marka imajının en güçlü teknikleri imaj yaratımında saklı.

İyi bir çalışan ortamı: Starbucks imaj Yaratımına ait örneği tek Apple ile sınırlandıramayız. Mesela

İyi bir çalışan ortamı: Starbucks imaj Yaratımına ait örneği tek Apple ile sınırlandıramayız. Mesela Starbucks’ın da kendine özgü imajında insanlar sadece kahve içmek için Starbucks’ı ziyaret etmiyorlar. Çoğu insan Starbucks’da kahvelerini alır ve Starbucks’ın marka imajına uygun düzende bir yere oturur ve işlerini devam ettirmeye bakarlar. Tek bununla da kalmaz insanlar birbiriyle tanışır ve yeni bir yolculuk başlatırlar. Starbucks’ın marka imajı için tasarladığı özgün bir atmosferdir. Atmosfer tam olarak böyle bir şey. İşte çoğumuz bu ayrıntıların farkında bile olamayabiliyoruz. Bu ayrıntılar Starbucks’ı daha etkin hale getirdiği gibi imajını da sürekli olarak güçlendirmektedir.

Starbucks Logosu Starbucks logosunun gerçek anlamını öğrenelim

Starbucks Logosu Starbucks logosunun gerçek anlamını öğrenelim

Starbucks Logosu • Siren, iki adet kuyruğu bulunan mitolojik bir deniz kızıdır. Aslında tek

Starbucks Logosu • Siren, iki adet kuyruğu bulunan mitolojik bir deniz kızıdır. Aslında tek kuyruğu olan bu deniz kızı Starbucks‘ın logosunda iki kuyruklu olarak çizilmiştir. • 1971 yılında dünyaca ünlü bir kahve markası olmak için Starbucks ismi ile yola çıkmaya karar veren şirket için markalarına yakışı bir logo arayışı da başladı. Bu doğrultuda araştırma yapıldığı sırada yetkililer Siren gravürüne rastladılar. Bu denizi ve denizciliği anlatan bir gravürdü. (Siren nedir? Siren’ler güzel sesleriyle denizcileri çeker ve gemilerini tehlikeliye uğratırlardı. Odysseus destanında; Troya savaşından evine dönen Odysseus denizde siren‘lerle karşılaştığı yer alır. ) Siren ile kahvenin bağlatısı da şu şekilde kuruldu; kahve de deniz aşırı yollardan gelmişti ve aynı zamanda Starbucks’ın ortaya çıktığı yer olan Seattle kasabası, bir denizcilik kasabasıydı. Siren kızı’nın kahve ile uyumu ve markaya verdiği güç dikkat çekti. Tasarımcılar bu doğrultuda Starbucks’ın logosunu tasarladılar ve böylece Siren kızı ortaya çıktı.

Starbucks Logosu

Starbucks Logosu

Starbucks Logosu

Starbucks Logosu

Starbucks Logosu

Starbucks Logosu

Starbucks Logosu (2011 - günümüz)

Starbucks Logosu (2011 - günümüz)

İmaj Yaratımı sürecinde bireyin veya şirketin sloganı ve rengi çok önemlidir. Çünkü birey veya

İmaj Yaratımı sürecinde bireyin veya şirketin sloganı ve rengi çok önemlidir. Çünkü birey veya şirketin oluşturulmuş imajında daima hatırlatıcı olacak en önemli etken sloganı ve rengidir. Şirket veya bireyin ismi görünmese dahi, üzerindeki rengi ve sloganı hatırlatacaktır. Hatırlandığınız an güçlü bir marka algısına sahipsiniz demektir. Bu süreç için önemli detay, hedef kitleye yansıtılan algının detaylandırılması ve sürece dahil edilmesidir. En olası yanlış bir süreç izlendiği anda, oluşturulmak istenen algı ve performansın dışında beklemediğimiz sonuçlarla karşılaşabiliriz. Bu sebeple imaj yaratımında, oluşturulan konseptlerin ve kriterlerin iyi ölçümlenmesi gerekmektedir. Oluşturulan imaj, hedef kitlenin algısında ne gibi bir izlenim yaratacak? Sorusu her konsept ve süreçte sorulmalı ve yanıtı alınmalıdır.

İmaj Yaratımı Alanındaki Teknikleri İmaj Yaratımı alanındaki teknikleri ifade etmemiz gerekirse; • İmajı yaratılacak

İmaj Yaratımı Alanındaki Teknikleri İmaj Yaratımı alanındaki teknikleri ifade etmemiz gerekirse; • İmajı yaratılacak birey şirket veya olayın durum analizinin yapılması insanlarda yarattığı/yaratılmasını istediği algının değerlendirilmesi. • İmajı yaratılacak birey şirket veya olayın var olana kültürü ve kültürüne dahil ettiği süreçlerin değerlendirilmesi. • İmajı yaratılacak birey şirket veya olayın atmosferinin değerlendirilmesi. • İmajı yaratılacak birey şirket veya olayın temasının değerlendirilmesi. • İmajı yaratılacak birey şirket veya olayın slogan ve renginin belirlenmesi. • İmajı yaratılacak birey şirket veya olayın hedef kitlesine etki edecek performansını güçlü tutacak algının oluşturulması. • Yapılması planlanan çalışmaların uygunluğa göre sıralanması. Konum – Renk – Dil – Slogan ve Dijital çalışmalar. • gibi süreçler titizlikle değerlendirilmelidir. Bahsedilen bu süreçler dinamik bir modla ele alınmalıdır. İmaj yaratımının gerçekleşmesiyle birlikte, ihtiyaç sahibinin istediği algı oluşacak ve bu sayede marka olması güç kazanacaktır.

Kendi İmajımız İçin… Şimdi olmak istediğiniz yerde misiniz? Bunu değerlendirirken eğitim, deneyim, uzmanlık yanında

Kendi İmajımız İçin… Şimdi olmak istediğiniz yerde misiniz? Bunu değerlendirirken eğitim, deneyim, uzmanlık yanında unutulmaması gereken çok kritik gizli güç var: ØBaşkalarıyla iletişim ØKendimizle iletişim

Kendi İmajımız İçin (Başkalarıyla-Kendimizle iletişim) Başkalarıyla iletişim, imaj yönetiminin tamamı zaten. Renklerden kumaşlara, aksesuarlardan

Kendi İmajımız İçin (Başkalarıyla-Kendimizle iletişim) Başkalarıyla iletişim, imaj yönetiminin tamamı zaten. Renklerden kumaşlara, aksesuarlardan saçınıza, sesinizle sözünüzle, beden dilinizle nasıl iletişim kuruyorsunuz, bunu detaylı bir şekilde ele almak gerekli. Lakin önce kendimizle iletişim, yani kişinin iç sesi, kendiyle diyaloğu önemli. Bu iç ses, kişinin başarılı olup olmamasında çok önemli bir belirleyicidir. Çünkü bu diyalog nasıl hissettiğimizi, nasıl davrandığımızı etkilemekle beraber nerede harekete geçip nerede geri çekilip duracağımızı da belirleyebiliyor.

Kendi İmajımız İçin (Kendimizle iletişim) Özgüvenin temelinde de kendimizle yaptığımız konuşmalar yatar. Her türlü

Kendi İmajımız İçin (Kendimizle iletişim) Özgüvenin temelinde de kendimizle yaptığımız konuşmalar yatar. Her türlü kaynağı olmasına rağmen; bilgi, deneyim, zaman sahibi olmasına rağmen olumsuz iç konuşmalarla kendisini durduran , engelleyen çokça insan vardır. Kaygılar, bahaneler, olumsuz konuşmalar… Herkes için geçerli bir tehlikedir tüm bunlar. . Önemli olan bunu yaptığınızı fark edip, kontrolü tekrar ele alabilmektir. Eksik ve artı taraflarını bilmek, kişiyi daima güçlü kılacaktır.

İlk Adım: Kişisel Swot Analizi S (Strengths) W (Weaknesses) O (Opportunities) T (Threats) Swot

İlk Adım: Kişisel Swot Analizi S (Strengths) W (Weaknesses) O (Opportunities) T (Threats) Swot analizinizi yaptıktan yani güçlü, zayıf yönlerinizi belirleyip size fırsatlar sunacak yönlerinizi ve bugüne dek fark edemediğiniz fark etseniz de vakit bulup ilgilenemediğiniz zafiyetlerinizi, desteklenmesi gereken-geliştirilmesi gereken noktalarla bunların tehlike ve tehdit oluşturduğu alanları belirledikten sonra bir hedef belirlemek gereklidir.

HEDEF KOYMAK Hedefi olmayan kişi, nereye gittiğini, nasıl gideceğini ve daha da kötüsü nereye

HEDEF KOYMAK Hedefi olmayan kişi, nereye gittiğini, nasıl gideceğini ve daha da kötüsü nereye vardığını bilemez. Bir hedefi olmayan kişi, bir imaj danışmanından nasıl destek alacağını dahi bilemez. Profesyonel, sosyal veya özel yaşamla ilgili olsun ama muhakkak hedefi belirlemek gerekir. Öncelikli ihtiyacın ne olduğunu bilirsek çalışmaya görüntüyle başlayıp iletişim, sosyal yaşam etiketi, beden dili ile devam edebilir ya da sunum teknikleri ile başlar, kıyafet ve renklerle ilgili rötuşlar ele alınabilir. Belki kişisel imaj yolculuğundaki sürece başka uzmanlar da katılır; terzisinden , diş hekimine, fotoğrafçıdan ses koçuna, psikologtan dermatoloğa ihtiyacımıza çare olabilecek birçok uzman olabilir. .

Başkaları Tarafından Nasıl Algılanmak İstersin? • Profesyonel • Proaktif • Yardımsever • Etkileyici •

Başkaları Tarafından Nasıl Algılanmak İstersin? • Profesyonel • Proaktif • Yardımsever • Etkileyici • İlgili • Duyarlı • Zarif • Düzenli • Yaratıcı • Çekici • Sosyal • Mesafeli • Dost • Kendi kendine yeten • Muhafazakar • Rahat • Genç • Azimli • Farklı • Stil sahibi • Masum • Güçlü • Sorumluluk sahibi • Sıra dışı • Moda ikonu • akılda kalır • Dışa dönük • Feminen • Kontrollü • Mutlu • Zengin • Samimi • Akıllı • Mütevazı • Tutkulu • Özgüvenli • Trend yaratan • Başına buyruk • Sessiz • Enerjik • Sağlıklı • Güvenilir • Sofistike • Çarpıcı • Sıcak • Modern

TAVSİYE… Her uzun yolculuk bir adımla başlar. Daha başarılı, daha çekici ve daha kendinden

TAVSİYE… Her uzun yolculuk bir adımla başlar. Daha başarılı, daha çekici ve daha kendinden emin bir «siz» ’e doğru yapacağınız yolculuğun ilk adımıysa; gerekirse eski alışkanlıkları terk edip yeni farkındalıklarınızı geliştirmek için kendinizle tanışmak. . Belki bir rol model seçmek iyi bir fikir olabilir. Ya da olmak istediğimiz kişiyi tanımlarken belli özellikleri seçmek… Fakat burada dikkat edilmesi gereken önemli husus; bu yolculuk esnasında kendinizle yabancılaşmamanız. ØKendi sahici kimliğinizi koruyun Øİçine sığamayacağınız ya da içini/altını dolduramayacağınız kalıplar peşine düşmeyin ØVe unutmayın; bu bir gelişim süreci, yabancılaşma süreci değil…

KAYNAKÇA Kabadayı , Suna, « 10 adımda kişisel imaj» , elma yayınevi, 2011

KAYNAKÇA Kabadayı , Suna, « 10 adımda kişisel imaj» , elma yayınevi, 2011

KAYNAKÇA https: //www. eroglu. co/imaj-yaratimi-ve-marka-imaji-nedir/ https: //acikve. net/starbucks-logosunun-anlami-ve-tarihi/ https: //www. google. com/search? q=starbucks+logosu+anlam%C 4%B

KAYNAKÇA https: //www. eroglu. co/imaj-yaratimi-ve-marka-imaji-nedir/ https: //acikve. net/starbucks-logosunun-anlami-ve-tarihi/ https: //www. google. com/search? q=starbucks+logosu+anlam%C 4%B 1& sxsrf=ACYBGNRpxbd 1 p. EUa 18 Of. FP_Mm. Nh. M 14 Yg: 1569848643209&t bm=isch&source=iu&ictx=1&fir=6 UORJu. NM 0 TNLGM%253 A%252 CYc 4 Mt 9 o. I 3 z 5 p. TM%252 C_&vet=1&usg=AI 4_k. RVg. Xj. MMTDrkf. DQNk. Txy. Nx 3 U 0 Vq. OQ&sa=X&ved=2 ah. UKEwj 0 Or 1 zfjk. Ah. XNr. Fk. KHT 3 OCx. UQ 9 QEw. D 3 o. ECAUQBg#imgrc=ch. Cb. Dk. CKwzp rr. M