LUGEMISTEST VIIETEISTKMNEAASTANE KAPTEN Mrgi les ige vastusevariant Hindamine

  • Slides: 22
Download presentation
LUGEMISTEST “VIIETEISTKÜMNEAASTANE KAPTEN” Märgi üles õige vastusevariant! Hindamine: 18 -20 punkti 5 14 -17

LUGEMISTEST “VIIETEISTKÜMNEAASTANE KAPTEN” Märgi üles õige vastusevariant! Hindamine: 18 -20 punkti 5 14 -17 punkti 4 10 -13 punkti 3

1. KÜSIMUS Kuidas oli laeva nimi, millel algasid selle raamatu tegelaste seiklused? a. Pinder

1. KÜSIMUS Kuidas oli laeva nimi, millel algasid selle raamatu tegelaste seiklused? a. Pinder b. Pilderg c. Pilgrim d. Pildung

2. KÜSIMUS Mis tüüpi laev see oli? a. Kaubalaev b. Vaalapüügilaev c. Lõbusõidulaev d.

2. KÜSIMUS Mis tüüpi laev see oli? a. Kaubalaev b. Vaalapüügilaev c. Lõbusõidulaev d. Reisilaev

3. KÜSIMUS Härra Benedikt oli proua Weldoni … a. nõbu b. vend c. onu

3. KÜSIMUS Härra Benedikt oli proua Weldoni … a. nõbu b. vend c. onu d. mees

4. KÜSIMUS Mitu neegrit päästeti purunenud laevalt? a. Viis b. Neli c. Kolm d.

4. KÜSIMUS Mitu neegrit päästeti purunenud laevalt? a. Viis b. Neli c. Kolm d. Kaks

5. KÜSIMUS Mis tähed olid Dingol hästi selged? a. K. V b. S. V

5. KÜSIMUS Mis tähed olid Dingol hästi selged? a. K. V b. S. V c. C. V d. W. V

6. KÜSIMUS Miks ründas vaguvaal paati? a. Vaguvaalad ongi agressiivse iseloomuga ning kergelt haavatult

6. KÜSIMUS Miks ründas vaguvaal paati? a. Vaguvaalad ongi agressiivse iseloomuga ning kergelt haavatult ründavad haavajat b. Tal ei olnud jõudu põgenemiseks c. Tal ei olnud, kuhu põgeneda d. Tal oli poeg

7. KÜSIMUS Mitu meeskonnaliiget jäi vaalaga võideldes ellu? a. Kolm b. Kaks c. Üks

7. KÜSIMUS Mitu meeskonnaliiget jäi vaalaga võideldes ellu? a. Kolm b. Kaks c. Üks d. Ühtegi

8. KÜSIMUS Mis oli laevakoka nimi? a. Negoro b. Negro c. Nero d. Nemo

8. KÜSIMUS Mis oli laevakoka nimi? a. Negoro b. Negro c. Nero d. Nemo

9. KÜSIMUS Mida tegi laevakokk, et laev kursist kõrvale kaldus? a. Põletas maakaardid b.

9. KÜSIMUS Mida tegi laevakokk, et laev kursist kõrvale kaldus? a. Põletas maakaardid b. Pani kompassi alla magneti c. Viskas logiraamatu üle parda d. Sättis rooli nii, et see hoidis pidevalt umbes 3 kraadi vasakule

10. KÜSIMUS Mis teadusharu uuris proua Weldoni sugulane? a. Taimi, eriti korvõielisi b. Putukaid,

10. KÜSIMUS Mis teadusharu uuris proua Weldoni sugulane? a. Taimi, eriti korvõielisi b. Putukaid, täpsemalt kahetiivalisi c. Haruldasi kivimeid d. Väljasuremisohus olevaid neljajalgseid

11. KÜSIMUS Üks neegritest (Herkules) oli teistest veidi erinev, mille poolest? a. Ta oli

11. KÜSIMUS Üks neegritest (Herkules) oli teistest veidi erinev, mille poolest? a. Ta oli lühinägelik b. Ta lonkas vasakut jalga c. Ta juuksed olid sirgemad kui teistel neegritel d. Tal oli palju jõudu

13. KÜSIMUS Kuidas oli 15 -aastase kapteni nimi? a. Jack Weldon b. Tom Vernon

13. KÜSIMUS Kuidas oli 15 -aastase kapteni nimi? a. Jack Weldon b. Tom Vernon c. Dick Sand d. Mike Leisson

13. KÜSIMUS Mida leidsid 15 -aastane kapten ja vana neeger Tom puude alt, millest

13. KÜSIMUS Mida leidsid 15 -aastane kapten ja vana neeger Tom puude alt, millest nad järeldasid, et on Aafrikas? a. Elevandi kihvad b. Käerauad neegrite kätega c. Lõvinaha d. Ninasarviku skeleti

14. KÜSIMUS Miks hirmutas 15 -aastast kaptenit äratundmi- ne, et nad on Aafrikas? a.

14. KÜSIMUS Miks hirmutas 15 -aastast kaptenit äratundmi- ne, et nad on Aafrikas? a. Ta pidi proua Weldoni kokkulepitud ajaks viima härra Weldoni juurde, kuid nüüd seda enam ei jõudnud. b. Ameerika on Aafrikast nii kaugel ja nende laev purunenud, kuidas jõuda tagasi c. Aafrikas kaubeldi orjadega d. Aafrikas elas inimsööjaid suguharusid

15. KÜSIMUS Kuhu poevad laevahuku üle elanud metsades ekslejad vihma eest varju? a. Pärismaalaste

15. KÜSIMUS Kuhu poevad laevahuku üle elanud metsades ekslejad vihma eest varju? a. Pärismaalaste onni b. Puuõõnde c. Termiitide pessa d. Koopasse

16. KÜSIMUS Millise kohutava surma oli portugallane 15 aastasele kaptenile plaaninud? a. Seoti tulba

16. KÜSIMUS Millise kohutava surma oli portugallane 15 aastasele kaptenile plaaninud? a. Seoti tulba külge neegrikuninga hauas ning lasti siis vesi hauda b. Seoti tulba külge ja lasti siis sokk teda puksima c. Seoti tulba külge ja peksti bambuskeppidega surnuks d. Seoti tulba külge ja neegrist sõjamehed hakkasid tema pihta märki laskma nooltega

17. KÜSIMUS Mis oli portugallasel leedi Weldoni ja tema väikese pojaga plaanis? a. Müüa

17. KÜSIMUS Mis oli portugallasel leedi Weldoni ja tema väikese pojaga plaanis? a. Müüa orjaks b. Teha proua Weldonist enda ümmardaja c. Nõuda härra Weldonilt lunaraha d. Mürginooltega surmata

18. KÜSIMUS Kuidas pääsesid proua Weldon ja ta poeg põgenema? a. Dingo kraapis aia

18. KÜSIMUS Kuidas pääsesid proua Weldon ja ta poeg põgenema? a. Dingo kraapis aia alt käigu b. Proua Weldonit teeniv orjatüdruk andis neile värava võtme c. Herkules mängis šamaani ja võttis proua Weldoni koos pojaga ohverdamiseks kaasa d. Proua Weldon viilis öösel küüneviiliga trellid katki

19. KÜSIMUS Kes ei jõudnud kapten Hulli laeval reisinutest Ameerikasse tagasi? a. Dingo ja

19. KÜSIMUS Kes ei jõudnud kapten Hulli laeval reisinutest Ameerikasse tagasi? a. Dingo ja laeva meeskond b. Härra Benedikt, Dingo ja laeva meeskond c. Neegrid ja Dingo d. Nan, Dingo ja laeva meeskond

20. KÜSIMUS Millised kolm allpooltoodud tegelast pole sellest raamatust? a. Akteon b. James W.

20. KÜSIMUS Millised kolm allpooltoodud tegelast pole sellest raamatust? a. Akteon b. James W. Weldon c. Ärps Dellow d. Nan e. Jules Verne f. Samuel Vernon g. Tonga Lu h. Muani Lunga i. Harris j. Benedikt

ÕIGED VASTUSED KONTROLLIMISEKS 1. c 2. b 3. a 4. a 5. b 6.

ÕIGED VASTUSED KONTROLLIMISEKS 1. c 2. b 3. a 4. a 5. b 6. d 7. d 8. a 9. b 10. b 11. d 12. c 13. b 14. c 15. c 16. a 17. c 18. c 19. d 20. c, e ja g