Llengua catalana S 3 Evoluci del pensament de

  • Slides: 8
Download presentation
Llengua catalana S 3 Evolució del pensament : de l’Antiguitat fins al Renaixement Setmana

Llengua catalana S 3 Evolució del pensament : de l’Antiguitat fins al Renaixement Setmana del 25 al 31 de maig

Aquesta setmana parlarem de la ciència i el pensament en l’antiguitat i ho farem

Aquesta setmana parlarem de la ciència i el pensament en l’antiguitat i ho farem a partir d’un tapís de l’any 1530 que porta per títol Hèracles sosté l’esfera celeste. Al centre d’aquest tapís hi apareix representat Hèracles, semicobert amb la pell del lleó de Nemea, sostenint l’esfera celeste. A l’esfera celeste s’hi poden veure els signes del zodíac. A més a més, aprofitarem per relacionar-ho amb els noms de grans astrònoms de l’antiguitat i de l’època moderna com són Ptolomeu, Copèrnic o Kepler i amb el pensador humanista Joan Lluís Vives.

RENAIXEMENT I HUMANISME • El concepte de “Renaixement” és un nom que s’aplica a

RENAIXEMENT I HUMANISME • El concepte de “Renaixement” és un nom que s’aplica a l’època artística, i cultural, que va donar començament a l’Edat Moderna i en la qual es reflecteixen els ideals del moviment humanista que va desenvolupar-se a Europa en els segles XIV i XVI, comportant un trencament amb la visió medieval del món. • L’Humanisme és un estil de vida on l’humanista és l’home culte, coneixedor del llatí i del grec, de la filosofia de Plató i Aristòtil, preocupat per la ciència, la poesia i l’art. Sovint, ell mateix és poeta, científic i artista.

PTOLOMEU COPÈRNIC KEPLER VIVES

PTOLOMEU COPÈRNIC KEPLER VIVES

Activitats Elabora una presentació amb 4 diapositives responent les següents qüestions: 1. Cerca informació

Activitats Elabora una presentació amb 4 diapositives responent les següents qüestions: 1. Cerca informació de Ptolomeu, Copèrnic, Kepler i Joan Lluís Vives (anys en què se situen, per què són coneguts , obres destacades). 2. Després d’haver cercat la informació, la teoria de quin dels anteriors astrònoms creus que es pot veure reflectida a l’esfera celeste del tapís de 1530? 3. Quins signes del zodíac detectes a l’esfera celeste del tapís? 4. Explica molt breument l’episodi mític en què Hèracles sosté l’esfera celeste. Adjunta una fotografia d’una escultura en què es representi aquest episodi mític.

+ Informació del tapís https: //www. patrimonionacional. es/colecciones -reales/textiles-y-tapiceria/hercules-sostiene-laesfera-celeste

+ Informació del tapís https: //www. patrimonionacional. es/colecciones -reales/textiles-y-tapiceria/hercules-sostiene-laesfera-celeste

EN RESUM… Elabora una presentació amb 4 diapositives responent les qüestions que es demanen.

EN RESUM… Elabora una presentació amb 4 diapositives responent les qüestions que es demanen. Envia la teva feina al correu electrònic: [email protected] cat La data límit d’entrega és el diumenge 31 de maig.