LA TULIPA ROSA Hi havia una vegada una

  • Slides: 17
Download presentation
LA TULIPA ROSA

LA TULIPA ROSA

Hi havia una vegada una petita tulipa que vivia sota terra, a l'ombra d'una

Hi havia una vegada una petita tulipa que vivia sota terra, a l'ombra d'una casa. S'estava molt bé allà, tota sola i tranquil·la, en la fosca i el silenci.

Un dia va sentir un suau “xap, xap”. - Qui hi ha? Sóc la

Un dia va sentir un suau “xap, xap”. - Qui hi ha? Sóc la pluja, que vull entrar - No t'obriré. - Respongué la tulipa.

Dos dies després, va sentir una fressa estranya, com un xiuxiueig “tx-tx”. - Qui

Dos dies després, va sentir una fressa estranya, com un xiuxiueig “tx-tx”. - Qui és? - Va preguntar la tulipa, - Sóc el sol, que vull entrar. - No! No t'obriré.

Al cap d'uns quants dies la tulipa va sentir “s, s, s” una bufada

Al cap d'uns quants dies la tulipa va sentir “s, s, s” una bufada a ran de terra, i va dir: - Qui hi ha, aquí? - Sóc el vent, que vull entrar. - No! No t'obriré – Va dir la petita tulipa.

Alguns dies més tard va sentir el “xap-xap”, el “tx-tx” i el “s, s,

Alguns dies més tard va sentir el “xap-xap”, el “tx-tx” i el “s, s, s”. - Qui hi ha? - Va cridar. - Som la pluja, el sol, i el vent – respongueren les tres veus Volem entrar! - Bé, bé – va dir la tulipa-. Ara que heu vingut plegats us deixaré passar.

La pluja prengué la mà esquerra de la petita tulipa, el sol li agafà

La pluja prengué la mà esquerra de la petita tulipa, el sol li agafà la mà dreta i el vent es va posar al seu darrera. Entre tots tres la van arrossegar, molt de pressa, fins la superfície del jardí.

La tulipa va treure el cap de la terra i ràpidament la pluja la

La tulipa va treure el cap de la terra i ràpidament la pluja la va regar, el vent la va eixugar i el sol la va escalfar.

La tulipa es va trobar enmig d'un bonic jardí. Encara no hi havia gaires

La tulipa es va trobar enmig d'un bonic jardí. Encara no hi havia gaires flors, però els ocells la van saludar amb els seus cants, i els raigs de sol es reflectiren al seu caparró color de rosa. (Sara Cone Bryant “El arte de contar cuentos” - Ed. Nova Terra)