L ELEFANT INDEX INFORMACI CARACTERSTIQUES CAUSES DEL EXTINCI

  • Slides: 8
Download presentation
L’ ELEFANT

L’ ELEFANT

 INDEX �INFORMACIÓ �CARACTERÍSTIQUES �CAUSES DEL EXTINCIÓ DELS ELEFANTS �AUTOR

INDEX �INFORMACIÓ �CARACTERÍSTIQUES �CAUSES DEL EXTINCIÓ DELS ELEFANTS �AUTOR

 INFORMACIÓ �Els elefants són grans mamífers terrestres de l'ordre dels proboscidis. �N'hi ha

INFORMACIÓ �Els elefants són grans mamífers terrestres de l'ordre dels proboscidis. �N'hi ha tres espècies vivents: l'elefant africà de sabana, l'elefant africà de bosc i l'elefant asiàtic. Altres espècies de proboscidis s'han extingit des de l'última edat glacial. Els mamuts, les formes nanes dels quals podrien haver sobreviscut fins el 2000 a. C, són els més coneguts. Antigament se'ls classificava, juntament amb altres animals de pell gruixuda, dins l'ordre actualment descartat dels paquiderms.

CARACTERISTÍQUES � POT VIURE FINS A 60 -70 ANYS. � ÉS MOLT FORT I

CARACTERISTÍQUES � POT VIURE FINS A 60 -70 ANYS. � ÉS MOLT FORT I INTEL·LIGENT. � PESA UNS 4000 Kg. LES FEMELLES SÓN MÉS PETITES QUE ELS MASCLES. � TÉ UNA CAPA DE PELL MOLT GRUIXUDA, RUGOSA, DE COLOR GRIS, AMB ALGUNS PELETS CURTS. ÉS MOLT SENSIBLE A LES PICADURES DELS INSECTES. ELS ELEFANTS NO SUEN, NO TENEN GLÀNDULES SUDORÍPARES, PER LA QUAL COSA HAN DE REFRESCAR CONTINUAMENT LA SEVA PELL AL NO PODER PRODUIR SUOR. � � L'ELEFANT TÉ 4 POTES MOLT GRUIXUDES. CADA POTA DEL DAVANT TÉ 5 UNGLES, I A LES DEL DARRERE, L'ELEFANT AFRICÀ EN TÉ 3 I L'ASIÀTIC EN TÉ 4. � A LA PLANTA DEL PEU TÉ COM UN COIXÍ DE GREIX QUE LI PERMET CAMINAR SENSE FER SOROLL.

� LES ORELLES SÓN MOLT GROSSES. LI SERVEIXEN PER ESCOLTAR I TAMBÉ PER �

� LES ORELLES SÓN MOLT GROSSES. LI SERVEIXEN PER ESCOLTAR I TAMBÉ PER � � � � REFRESCAR-SE MOVENT-LES COM A VENTALLS. TÉ ELS ULLS PETITS. PER AIXÓ LI COSTA VEURE LES COSES QUE TÉ MOLT LLUNY. TÉ DOS ULLALS A LA MANDÍBULA DE DALT I DOTZE QUEIXALS A CADA MANDÍBULA. NO TENEN DENTS AL DAVANT. SOLS FAN SERVIR EL PRIMER QUEIXAL, I QUAN ES GASTA, LI CAU I EL DEL SEU COSTAT PASSA A OCUPAR EL SEU LLOC. LA PÈRDUA DEL SISÈ QUEIXAL SUPOSA LA MORT PER L'ELEFANT, JA QUE JA NO POT MASTEGAR MÉS. LA TROMPA ÉS EL NAS DEL 'ELEFANT. ÉS MOLT FLEXIBLE. POT MESURAR UNS 2 METRES. ES LA CONTINUACIÓ DEL LLAVI SUPERIOR I EL NAS DE L'ELEFANT. LA PODEN MOURE EN TOTES LES DIRECCIONS. ELS HI FA DE MÀ, DE NAS I DE LLAVI. ACABA AMB DUES TERMINACIONS COM SI FOSSIN DOS DITS EN L'ELEFANT AFRICÀ I UNA TERMINACIÓ A L'ASIÀTIC. TÉ DOS FORATS DINS LA TROMPA IGUAL COM TENIM NOSALTRES AL NAS.

CAUSES DE L’EXTINCIÓ DELS ELEFANTS. �Aquests elefants estan perill per la caça excessiva i

CAUSES DE L’EXTINCIÓ DELS ELEFANTS. �Aquests elefants estan perill per la caça excessiva i per la desforestació. �També els afecta una mica la contaminació ja que si l'aigua que prenen està contaminada es poden intoxicar.

 AUTOR Vicent Sánchez Prats

AUTOR Vicent Sánchez Prats