KZHASZNSGI TUDNIVALK 2014 Kinek kell rendelkeznie A 2012

  • Slides: 10
Download presentation
KÖZHASZNÚSÁGI TUDNIVALÓK 2014.

KÖZHASZNÚSÁGI TUDNIVALÓK 2014.

Kinek kell rendelkeznie? A 2012. 01. napja előtt nyilvántartásba vett közhasznú, illetve kiemelkedően közhasznú

Kinek kell rendelkeznie? A 2012. 01. napja előtt nyilvántartásba vett közhasznú, illetve kiemelkedően közhasznú jogállás esetében. 2014. 05. 31. napjáig kezdeményezni kell az Ectv. szerinti közhasznúsági nyilvántartásba vételt. Ha nem kérelmezik a nyilvántartásba vételt vegy nem felel meg az Ectv. szerinti követelményeknek, a törvényszék 2014. 06. 01. napjával törli!

Milyen módon kell benyújtani? Kizárólag papír alapon lehet benyújtani. Letölthető: http: //www. birosag. hu/allampolgaroknak/nyomtat

Milyen módon kell benyújtani? Kizárólag papír alapon lehet benyújtani. Letölthető: http: //www. birosag. hu/allampolgaroknak/nyomtat vanyok-urlapok/civil-eljarasok-urlapjai-11 -2012 -%28 l-29%29 kim-rend

Mellékelni szükséges: A 2012. évi és a 2013. évi beszámolókat és közhasznúsági mellékletet Összeférhetetlenségi

Mellékelni szükséges: A 2012. évi és a 2013. évi beszámolókat és közhasznúsági mellékletet Összeférhetetlenségi nyilatkozatot (Ectv. 39§) A képviselő nyilatkozatát arról, hogy a szervezet beszámolói alapján az Ectv. -ben foglalt kh. követelmények teljesülnek, ennek ténye a beszámolókból megállapítható.

Figyelem! A kh. Jogállás nyilvántartásba vétele iránti kérelem 19 -es pontjában nyilatkozni kell arról,

Figyelem! A kh. Jogállás nyilvántartásba vétele iránti kérelem 19 -es pontjában nyilatkozni kell arról, hogy a létes. okirat tartalmazza az Ectv. ben előírt rendelkezéseket. (kódtárból kell kikeresni a választ!) Csalóka!1 -2 -es opció! Nincs lehetőség hiánypótlásra!

Létesítő okirat Ha nem felel meg az Ectv. Közhasznúsági követelményeinek, úgy változásbejegyzési eljárás megindítása

Létesítő okirat Ha nem felel meg az Ectv. Közhasznúsági követelményeinek, úgy változásbejegyzési eljárás megindítása is szükséges! http: //www. birosag. hu/allampolgaroknak/nyomtat vanyok-urlapok/civil-eljarasok-urlapjai-11 -2012 -%28 l-29%29 kim-rend Alapszabály+mellékletek beadása! Van lehetőség hiánypótlásra!

Hová kell beadni? A Fentieket a megyei törvényszékre kell beadni A beszámolót pedig az

Hová kell beadni? A Fentieket a megyei törvényszékre kell beadni A beszámolót pedig az OBH-nak papír alapon Figyelem! Csak a pontosan kitöltött, eredeti, megfelelően aláírt, hiánytalan és beazonosítható okiratot fogadja be a bíróság! (keltezés+aláírás+tárgyév) www. civil. info. hu/intezze-el

Mi van, ha 0 -ás? Akkor is terheli a szervezetet beszámolási kötelezettség, ha nem

Mi van, ha 0 -ás? Akkor is terheli a szervezetet beszámolási kötelezettség, ha nem volt pénzforgalma vagy bevétele! Javasolt a mérleg mellé összeállítani szöveges, vagy fényképes szakmai beszámolót arról , hogy milyen társadalmi tevékenységet végez a civil szervezet.

1 küldeményben több beszámoló? Lehet ilyet, de célszerű kísérő levelet küldeni. (pl. az előző

1 küldeményben több beszámoló? Lehet ilyet, de célszerű kísérő levelet küldeni. (pl. az előző évi beszámoló javított verziója és tárgyévi beszámoló) Ajánlva, tértivevénnyel postázni! (megőrizni)

Minták http: //www. egrinormaalapitvany. hu/hirek

Minták http: //www. egrinormaalapitvany. hu/hirek