Knock Out Knock Out Directions O The class






























- Slides: 30
Knock Out
Knock Out Directions: O The class will be split into 6 teams O Each team starts with 10 X’s O A question will be displayed on the board O A person from each team will have their answer evaluated. If the question is answered correctly, their team will get to erase an X from another group. O A die will be rolled, and the team with the number on the die will receive a bonus X or get to erase another team’s X O The team with the most X’s at the end wins.
Question 1: O Croakie now has a new routine that is 69 feet long. In his new routine, Croakie makes eight super jumps to the right, all the same length, and then hops 5 feet to the right. • If x is the length of one super jump, write an expression to represent Croakie’s routine. O How long is each super jump?
Question 1: • Croakie now has a new routine that is 69 feet long. In his new routine, Croakie makes eight super jumps to the right, all the same length, and then hops 5 feet to the right. • If x is the length of one super jump, write an expression to represent Croakie’s routine. • How long is each super jump? Answer: x+x+x+x+5 = 69 or 8 x + 5 = 69 x = 8
Question 2: O If a 100% block was used to represent 132%, identify the following: O How many blocks do you need to shade? O What fraction represents 132%? O What decimal equals 132%?
Question 2: • • If a 100% block was used to represent 132%, identify the following: How many blocks do you need to shade? What fraction represents 132%? What decimal equals 132%? Answer: O You need to shade 132 squares. O 132/100 O 1. 32
Question 3: O Solve the following problem:
Question 3: • Solve the following problem: Answer: 4 11/12
Question 4: O Mr. Hugendubler was kicking field goals after school. He attempted 18 field goals and made 14 of them. O Write a ratio comparing the number of field goal attempts to the number of field goals that he made.
Question 4: • Mr. Hugendubler was kicking field goals after school. He attempted 18 field goals and made 14 of them. • Write two different ratios comparing the number of field goal attempts to the number of field goals that he made. Answer: 18: 14, 18 to 14, 18/14, 9: 7, 9 to 7, or 9/7
Question 5: O Solve the following problem:
Question 5: • Solve the following problem: Answer: 2 13/28
Question 6: O A triangle has a base of 4 units and a height of 6 units. What would the base and height be if the triangle is enlarged by a ratio of 5: 1?
Question 6: A triangle has a base of 4 units and a height of 6 units. What would the base and height be if the triangle is enlarged by a ratio of 5: 1? Answer: Base = 20 Height = 30
Question 7: O Evaluate each expression using the value for the given unknown. 2(x – 4) + 6 – x when x = 8
Question 7: Evaluate each expression using the value for the given unknown. 2(x – 4) + 6 – x when x = 8 Answer: 2(8 – 4) + 6 – 8 2(4) + 6 – 8 8 + 6 – 8 14 – 8 6
Question 8: O A recipe calls for 2 cups of water for every 3 cups of flour. How much water is needed if you use 12 cups of flour?
Question 8: • A recipe calls for 2 cups of water for every 3 cups of flour. How much water is needed if you use 12 cups of flour? Answer: 8 cups of water
Question 9: O Simplify the following absolute value. | 31 | + | -47 | = ____
Question 9: Simplify the following absolute value. Answer: | 31 | + | -47 | = ____ 78
Question 10: O Croakie is a very talented frog. Using his famous tricks, he begins by hopping 7 feet to the right. He then completes four “hip hop” jumps in a row, still traveling to the right. After making a 2 -foot hop to the left, he stops to regain his balance, and then continues to travel 2 -foot hops four more times to the left. To finish his routine, he spins around and hops 15 feet to the right! O Write an expression to represent Croakie’s routine.
Question 10: Croakie is a very talented frog. Using his famous tricks, he begins by hopping 7 feet to the right. He then completes four “hip hop” jumps in a row, still traveling to the right. After making a 2 -foot hop to the left, he stops to regain his balance, and then continues to travel 2 foot hops four more times to the left. To finish his routine, he spins around and hops 15 feet to the right! • Write an expression to represent Croakie’s routine. • Answer: 7+x+x-2 -22+15
Question 11: O A rectangle has a base of 16 units and a height of 6 units. What would the base and height be if the triangle was reduced by 50%?
Question 11: • A rectangle has a base of 16 units and a height of 6 units. What would the base and height be if the triangle was reduced by 50%? Answer: Base = 8 units Height = 3 units
Question 12: O Identify whether or not the set of expressions below is equivalent. Show you can tell. 7(x – 4) and 7 x – 21
Question 12: Identify whether or not the set of expressions below is equivalent. Show you can tell. 7(x – 4) and 7 x – 21 Answer: 7 x – 28 > 7 x – 21
Question 13: O Identify the fraction, decimal, and percent represented with each picture below.
Question 13: • Identify the fraction, decimal, and percent represented with each picture below. Answer: a. 37. 5/100, 0. 375, 37. 5% b. 50/100, 0. 50, 50%
Question 14: O Using the information from the graph below, identify the following ratios. O # of 0 -9 boxes # of 10 -19 boxes O # of 20 -29 boxes # of 30 -39 boxes O # of 10 -19 boxes # of 30 -39 boxes
Question 14: O Using the information from the graph below, identify the following ratios. O # of 0 -9 boxes Answer: 3 8 # of 10 -19 boxes O # of 20 -29 boxes # of 30 -39 boxes 10 = 5 8 4 O # of 10 -19 boxes # of 30 -39 boxes 8 = 1 8 1