Download presentation
Kausisuunnitelma D-juniorit TEHNYT: EETU PUTKINEN & MIKA KARUSAARI

Aikuisuus (Huippu) Naisten Edustus Nuoruusvaihe (Kehittävä) Atytöt/N 2 B-tytöt Apojat/ M 2 D-tytöt E-tytöt

Aikuisuus (Huippu) Naisten Edustus Nuoruusvaihe (Kehittävä) Atytöt/N 2 B-tytöt Apojat/ M 2 D-tytöt E-tytöt F-tytöt E-pojat F-pojat G-tytöt Yläkoulu Akatemia (Mahdollinen) Urheilu Akatemia Miesten Edustus C-tytöt Lapsuus vaihe (Innostava) B-pojat Aikuiskerhot C-pojat D-pojat Juniorikerhot Gpojat

Voittava pelitapa – tavoitteet pelitilanteisiin Hyökkäystilanteet 1. Maalinteko Laukominen maalia päin 2. Tilan voittaminen

Voittava pelitapa – tavoitteet pelitilanteisiin Hyökkäystilanteet 1. Maalinteko Laukominen maalia päin 2. Tilan voittaminen Pelinopeus eteenpäin syöttämällä tai liikkumalla 3. Tilan tekeminen Pallon hallinta syöttämällä tai kuljettamalla tyhjään tilaan 4. Puolustusvalmius Puolustaminen alkaa heti pallon menetyksen jälkeen www. santasunited. fi Puolustustilanteet 1. Maalinesto Älä päästä laukomaan 2. Riisto omalle joukkueelle Paineistaminen liikkumalla, mailahäirintä ja lähikontakti 3. Tilan voittamisen estäminen Sijoittuminen vastustajan ja maalin väliin 4. Hyökkäysvalmius Hyökkäys alkaa heti pallon riiston jälkeen

PELITILANNEROOLIT Pelitilannerooleissa tärkeintä, että kaikki hyökkäävät ja kaikki puolustavat 1. Pallollinen hyökkääjä Pelaaja hyökkää

PELITILANNEROOLIT Pelitilannerooleissa tärkeintä, että kaikki hyökkäävät ja kaikki puolustavat 1. Pallollinen hyökkääjä Pelaaja hyökkää pallon kanssa 2. Palloton hyökkääjä Pallollista tukeva hyökkääjä, kun omalla joukkueella pallo 3. Pallollista puolustava 1 -1 tilanne, puolustat pallollista vastaan 4. Pallotonta puolustava Vastustajalla on pallo, mutta vartioitava pelaaja on palloton Pelaajan valmius vaihtaa roolia: Pallonriiston jälkeen alkaa hyökkäyspeli ja pallon menetyksen jälkeen alkaa puolustuspeli Mitä nopeampi roolin vaihto, sitä tehokkaampaa peli on www. santasunited. fi

Voittava pelitapa – tavoitteet pelitilanteisiin Hyökkäyspelaaminen 1. Pallollinen hyökkääjä Puolustuspelaaminen 1. Pallollista puolustava -

Voittava pelitapa – tavoitteet pelitilanteisiin Hyökkäyspelaaminen 1. Pallollinen hyökkääjä Puolustuspelaaminen 1. Pallollista puolustava - Liiku pallon kanssa, katse ylhäällä, havainnointi - Paine liikkumalla, tila pois vastustajalta, ohjaaminen - Syöttäminen liikkeestä liikkeeseen - Mailahäirintä, lähikontakti - Pelaa kohti maalia - Sijoitus vastustajan ja maalin väliin - Laukominen liikkeestä 2. Pallotonta puolustava 2. Palloton hyökkääjä - Sijoitu vastustajan ja maalin väliin - Lähde hyökkäämään, kun oma joukkue saa pallon - Peitä syöttö vastustajalle - Syötön vastaanotto liikkeestä, laukominen suoraan syötöstä = Peliasento, havainnointi - Havainnointi - Pelaa kohti maalia, liiku tyhjään tilaan www. santasunited. fi

LAJIHARJOITUKSEN RAKENNE JA PAINOPISTEET Prosenttia harjoitusajasta Ikäluokka Peli Lajitaito Taktiikka G-Juniorit 50 50 F-Juniorit

LAJIHARJOITUKSEN RAKENNE JA PAINOPISTEET Prosenttia harjoitusajasta Ikäluokka Peli Lajitaito Taktiikka G-Juniorit 50 50 F-Juniorit 50 50 E-Juniorit 50 30 -40 10 -20 D-Juniorit 50 30 -40 10 -20 C-Juniorit 50 25 25 B-A-Juniorit 50 25 25

D-JUNIORIT PELITILANTEET 2 -2, 3 -1, 3 -2, 3 -3 Hyökkäyspeli • Ylivoimatilanteen muodostaminen

D-JUNIORIT PELITILANTEET 2 -2, 3 -1, 3 -2, 3 -3 Hyökkäyspeli • Ylivoimatilanteen muodostaminen eri alueilla • Havainnointi • Tilan voittaminen hyödyntäminen • Hyökkäysvauhti • Maalinteko, suoraan syötöstä laukominen, kantti www. santasunited. fi Oheisharjoittelu Puolustuspeli ja • Oman löytäminen pelaajan • Pallonriisto yhteistoimintana • Roolinvaihtovalmius puolustajasta hyökkääjäksi • Pelit ja kisat • Nopeus/räjähtävyys, ketteryys, tasapaino, koordinaatio • Suunnanmuutos • Voimaharjoittelun alkeet

Kausisuunnitelma Jakso 1 Elo, Syys, Loka Jakso 2 Marras, Joulu Jakso 3 Tammi, Helmi

Kausisuunnitelma Jakso 1 Elo, Syys, Loka Jakso 2 Marras, Joulu Jakso 3 Tammi, Helmi Jakso 4 Huhti, Touko Lajitaito Liikkuminen pallon kanssa Maalinteko Pelitilanne Hyökkäyspeli Puolustuspeli Hyökkäyspeli Motoriikka Koordinaatio Liikkuvuus Ketteryys/ Tasapaino Liikkuvuus Koordinaatio Tasapaino Liikkuvuus Ryhmäytyminen Yksilöistä joukkueeksi Auttaminen + kannustaminen Fysiikka psy/sos Puolustuspeli Ketteryys Motoriikka Liikkuvuus Itsetuntemus Onnistuminen/ epäonnistuminen