IV NEDJELJA DOAA GODINA A 2013 1 Doi

  • Slides: 27
Download presentation
IV. NEDJELJA DOŠAŠĆA GODINA A 2013.

IV. NEDJELJA DOŠAŠĆA GODINA A 2013.

1. Dođi, dođi nam, Gospode, (3 x), o dođi Gospode! 2. Mi te trebamo,

1. Dođi, dođi nam, Gospode, (3 x), o dođi Gospode! 2. Mi te trebamo, Gospode, (3 x). . . 3. Mir nam podaj svoj, Gospode, (3 x). . . 4. Daj nam vjeru, o Gospode, (3 x) 5. Daj nam ljubav, o Gospode, (3 x). . .

Rođenje Isusa Krista zbilo se ovako. Njegova majka Marija, zaručena s Josipom, prije nego

Rođenje Isusa Krista zbilo se ovako. Njegova majka Marija, zaručena s Josipom, prije nego se sastadoše, nađe se trudna po Duhu Svetom.

GOSPODINE, SMILUJ SE! KRISTE, SMILUJ SE! GOSPODINE, SMILUJ SE!

GOSPODINE, SMILUJ SE! KRISTE, SMILUJ SE! GOSPODINE, SMILUJ SE!

A Josip, muž njezin, pravedan, ne htjede je izvrgnuti sramoti, nego naumi da je

A Josip, muž njezin, pravedan, ne htjede je izvrgnuti sramoti, nego naumi da je potajice napusti.

Dođi Gospodine Maranatha.

Dođi Gospodine Maranatha.

 Iz 7, 10 -14 U one dane: Gospodin opet progovori Ahazu i reče

Iz 7, 10 -14 U one dane: Gospodin opet progovori Ahazu i reče mu: » Zaišti od Gospodina, Boga svoga, znak za sebe iz dubine Podzemlja ili gore iz visina. « Ali Ahaz odgovori: » Ne, neću iskati i neću iskušavati Gospodina. « Tada reče Izaija: » Čujte, dome Davidov. Zar vam je malo dodijavati ljudima, pa i Bogu mom dodijavate! Zato, sam će vam Gospodin dati znak: Evo, djevica će začeti i roditi sina, i nadjenut će mu ime Emanuel! « Djevica će začeti sina

Psalam 24 Gospodnja je zemlja i sve na njoj, svijet i svi koji na

Psalam 24 Gospodnja je zemlja i sve na njoj, svijet i svi koji na njemu žive. On ga na morima utemelji i na rijekama učvrsti. Nek uniđe Gospodin: on je Kralj slave!

 Tko će uzići na Goru Gospodnju, tko će stajati na svetom mjestu njegovu?

Tko će uzići na Goru Gospodnju, tko će stajati na svetom mjestu njegovu? Onaj u koga su ruke čiste i srce nedužno: duša mu se ne predaje ispraznosti. Nek uniđe Gospodin: on je Kralj slave!

On blagoslov prima od Gospodina i nagradu od Boga, Spasitelja svoga. Takav je naraštaj

On blagoslov prima od Gospodina i nagradu od Boga, Spasitelja svoga. Takav je naraštaj onih koji traže njega, koji traže lice Boga Jakovljeva. Nek uniđe Gospodin: on je Kralj slave!

Rim 1, 1 -7 Pavao, sluga Krista Isusa, pozvan za apostola, odlučen za evanđelje

Rim 1, 1 -7 Pavao, sluga Krista Isusa, pozvan za apostola, odlučen za evanđelje Božje – koje Bog unaprijed obećavaše po svojim prorocima u Pismima svetim o Sinu svome, potomku Davidovu po tijelu, postavljenu Sinom Božjim, u snazi, po Duhu posvetitelju uskrsnućem od mrtvih, Isusu Kristu, Gospodinu našem, po komu primismo milost i apostolstvo da na slavu imena njegova k poslušnosti vjere privodimo sve pogane, među kojima ste i vi pozvanici Isusa Krista: svima u Rimu, miljenicima Božjim, pozvanicima, svetima. Milost vam i mir od Boga, Oca našega, i Gospodina Isusa Krista. Potomak Davidov po tijelu, postavljen Sinom Božjim.

ALELUJA Mt 1, 23 Evo, Djevica će začeti i roditi Sina i nadjenut će

ALELUJA Mt 1, 23 Evo, Djevica će začeti i roditi Sina i nadjenut će mu ime Emanuel! – – S nama Bog!

( Čitanje sv. Evanđelja po Mateju ) Mt 1, 18 -24 Rođenje Isusa Krista

( Čitanje sv. Evanđelja po Mateju ) Mt 1, 18 -24 Rođenje Isusa Krista zbilo se ovako. Njegova majka Marija, zaručena s Josipom, prije nego se sastadoše, nađe se trudna po Duhu Svetom. A Josip, muž njezin, pravedan, ne htjede je izvrgnuti sramoti, nego naumi da je potajice napusti. Dok je on to snovao, gle, anđeo mu se Gospodnji ukaza u snu i reče: » Josipe, sine Davidov, ne boj se uzeti k sebi Mariju, ženu svoju. Što je u njoj začeto, doista je od Duha Svetoga. Rodit će sina, a ti ćeš mu nadjenuti ime Isus jer će on spasiti narod svoj od grijeha njegovih. « Sve se to dogodilo da se ispuni što Gospodin reče po proroku: » Evo, Djevica će začeti i roditi sina i nadjenut će mu se ime Emanuel – što znači: S nama Bog! « Kad se Josip probudi oda sna, učini kako mu naredi anđeo Gospodnji: uze k sebi svoju ženu. Nazaret. Bazilika Navještenja u prvom planu.

NA NEBU MOJE DUŠE 1. Na nebu moje duše Zablistao je sjaj A u

NA NEBU MOJE DUŠE 1. Na nebu moje duše Zablistao je sjaj A u dnu srca moga Ja osjećam sad raj Jer k meni eto dođe S nebesa vječni Bog A ja ga primam rado Ko prijatelja svog L. van Beethoven

2. O, što ja bijedan mogu Da Tebi, Bože dam Ti uzmi srce moje

2. O, što ja bijedan mogu Da Tebi, Bože dam Ti uzmi srce moje Pretvori ga u hram Nastani se u njemu U bijednom srcu mom I nek to bude, Bože Tvoj tihi mali dom.

Dok je on to snovao, gle, anđeo mu se Gospodnji ukaza u snu i

Dok je on to snovao, gle, anđeo mu se Gospodnji ukaza u snu i reče:

» Josipe, sine Davidov, ne boj se uzeti k sebi Mariju, ženu svoju.

» Josipe, sine Davidov, ne boj se uzeti k sebi Mariju, ženu svoju.

JAGANJČE BOŽJI, KOJI ODUZIMAŠ GRIJEHE SVJETA SMILUJ NAM SE GOSPODINE 2 X JAGANJČE BOŽJI,

JAGANJČE BOŽJI, KOJI ODUZIMAŠ GRIJEHE SVJETA SMILUJ NAM SE GOSPODINE 2 X JAGANJČE BOŽJI, KOJI ODUZIMAŠ GRIJEHE SVJETA DARUJ NAM, DARUJ NAM MIR 2 X

Što je u njoj začeto, doista je od Duha Svetoga.

Što je u njoj začeto, doista je od Duha Svetoga.

1. Isuse, volim Te, više od sveg drugog volim Te, Sve što je u

1. Isuse, volim Te, više od sveg drugog volim Te, Sve što je u meni želi pjevati, Isuse volim Te. 2. Isuse, trebam Te 3. Isuse, hvalim Te 4. Isuse, slavim Te 5. Isuse, tražim Te 6. Isuse, ljubim Te 7. Isuse, zovem Te

1. Visom leteć ptice male našem domu zapjevale: srca gore, evo zore! 2. Kore

1. Visom leteć ptice male našem domu zapjevale: srca gore, evo zore! 2. Kore one lijene ljude, dozivlju ih, od sna bude: srca gore, evo zore! 3. Grijehe svoje oplačimo, dušu lijepo očistimo: srca gore, evo zore!

4. Kraj nek bude svakoj zloći, Sin će Božji k nama doći: srca gore,

4. Kraj nek bude svakoj zloći, Sin će Božji k nama doći: srca gore, evo zore! 5. Već ga nosi mila Mati, ona će ga nama dati: srca gore, evo zore! 6. Zdravo, puna svih milina, kličimo joj iz nizina: srca gore, evo zore.

Rodit će sina, a ti ćeš mu nadjenuti ime Isus jer će on spasiti

Rodit će sina, a ti ćeš mu nadjenuti ime Isus jer će on spasiti narod svoj od grijeha njegovih. «

1. O Marijo, ti sjajna zornice, na nebu modrom zlatna zvjezdice! ti svijetliš nam

1. O Marijo, ti sjajna zornice, na nebu modrom zlatna zvjezdice! ti svijetliš nam ko alem kam i kažeš put u raj nebeskim nam. 2. O Marijo, ti vrata nebeska, o danice ti među zvijezdama, o Djevice svih djevica, ti prva od sviju si stvorova.

ZLATNIH KRILA 1. ZLATNIH KRILA ANĐELA SI, BOŽE, K MENI POSLAO. ANĐEO ME SVETOM

ZLATNIH KRILA 1. ZLATNIH KRILA ANĐELA SI, BOŽE, K MENI POSLAO. ANĐEO ME SVETOM RIJEČI MAJKOM BOŽJOM PROZVAO. 2. HVALA, VIŠNJI, TEBI HVALA, ZA TU MILOST TOLIKU, A U SUZI U MOM OKU ČITAJ LJUBAV VELIKU. 3. JA SE KLANJAM KAO CVIJETAK, ŠTOPOD VEČER MILOTNI SKLANJA GLAVU HVALEĆ TEBI ZA SVOJ UKRAS DIVOTNI. 4. SLUŠAJ SRCE, PJEVAJ SRCE, DOBROM

Sve se to dogodilo da se ispuni što Gospodin reče po proroku:

Sve se to dogodilo da se ispuni što Gospodin reče po proroku: