III USKRSNA GODINA 2015 U ono vrijeme uenici

  • Slides: 26
Download presentation
III. USKRSNA GODINA 2015.

III. USKRSNA GODINA 2015.

U ono vrijeme: učenici su pripovijedali što se dogodilo na putu [dvojica učenika vratili

U ono vrijeme: učenici su pripovijedali što se dogodilo na putu [dvojica učenika vratili su se iz Emausa i apostolima svjedoče]

1. GOSPODIN SLAVNO USKRSNU. ALELUJA, ALELUJA. NA LJUDSKU SREĆU BESKRAJNU. ALE, ALELUJA. 2. ON

1. GOSPODIN SLAVNO USKRSNU. ALELUJA, ALELUJA. NA LJUDSKU SREĆU BESKRAJNU. ALE, ALELUJA. 2. ON SLAVNO SVRŠI LJUTI BOJ. ALELUJA, ALELUJA. OD GRIJEHA SPASI NAROD SVOJ. ALE, ALELUJA. 3. KO JANJE NA KRIŽ PRIBIT BI. ALELUJA, ALELUJA. NA KRIŽU ĐAVLA POBIJEDI. ALE, ALELUJA.

i kako ga [Isusa] prepoznaše u lomljenju kruha.

i kako ga [Isusa] prepoznaše u lomljenju kruha.

Dok su oni o tom razgovarali, stane Isus posred njih i reče im: "Mir

Dok su oni o tom razgovarali, stane Isus posred njih i reče im: "Mir vama!"

1. čitanje: Dj 3, 13 -15. 17 -19 U one dane: Reče Petar narodu:

1. čitanje: Dj 3, 13 -15. 17 -19 U one dane: Reče Petar narodu: "Bog Abrahamov, Izakov i Jakovljev, Bog otaca naših, proslavi slugu svoga, Isusa kojega vi predadoste i kojega se odrekoste pred Pilatom kad već bijaše odlučio pustiti ga. Vi se odrekoste Sveca i Pravednika, a izmoliste da vam se daruje ubojica. Začetnika života ubiste. Ali Bog ga uskrisi od mrtvih, čemu smo mi svjedoci. I sada, braćo, znam da ste ono uradili iz neznanja kao i glavari vaši. Ali Bog tako ispuni što unaprijed navijesti po ustima svih proroka: da će njegov Pomazanik trpjeti. Pokajte se dakle i obratite da se izbrišu grijesi vaši. "

Psalam 4 Obasjaj nas, Gospodine, svjetlom svoga lica! Kad zazovem, usliši me, Bože, pravdo

Psalam 4 Obasjaj nas, Gospodine, svjetlom svoga lica! Kad zazovem, usliši me, Bože, pravdo moja, ti što me u tjeskobi izbavi: smiluj mi se, usliši moju molitvu!

Obasjaj nas, Gospodine, svjetlom svoga lica! Znajte: Gospodin čudesno uzvisuje prijatelja svoga; Gospodin će

Obasjaj nas, Gospodine, svjetlom svoga lica! Znajte: Gospodin čudesno uzvisuje prijatelja svoga; Gospodin će me uslišiti kad ga zazovem.

Obasjaj nas, Gospodine, svjetlom svoga lica! Mnogi govore: "Tko će nam pokazati sreću? "

Obasjaj nas, Gospodine, svjetlom svoga lica! Mnogi govore: "Tko će nam pokazati sreću? " Obasjaj nas, Gospodine, svjetlom svoga lica!

Obasjaj nas, Gospodine, svjetlom svoga lica! Čim legnem, odmah u miru i usnem, jer

Obasjaj nas, Gospodine, svjetlom svoga lica! Čim legnem, odmah u miru i usnem, jer mi samo ti, Gospodine, daješ miran počinak.

2. čitanje: 1 Iv 2, 1 -5 a Dječice moja, ovo vam pišem da

2. čitanje: 1 Iv 2, 1 -5 a Dječice moja, ovo vam pišem da ne griješite. Ako tko i sagriješi, zagovornika imamo kod Oca - Isusa Krista, Pravednika. On je pomirnica za grijeha naše, i ne samo naše, nego i svega svijeta. I po ovom znamo da ga poznajemo: ako zapovijedi njegove čuvamo. Tko veli: "Poznajem ga", a zapovijedi njegovih ne čuva, lažac je, u njemu nema istine. A tko čuva riječ njegovu, u njemu je zaista savršena ljubav Božja.

Gospodine Isuse, Otkrij nam Pisma; Ražari nam srce dok nam govoriš! Usp. Lk 24,

Gospodine Isuse, Otkrij nam Pisma; Ražari nam srce dok nam govoriš! Usp. Lk 24, 32 Jeruzalem. Nova vrata

U ono su pripovjedali što se dogodilo na putu i En vrijeme: aquell Učenici

U ono su pripovjedali što se dogodilo na putu i En vrijeme: aquell Učenici temps, kako ga prepoznaše u lomljenju kruha. Dok su oni o tom razgovarali, stane Isus posred njih i reče im: "Mir vama!" Oni, zbunjeni i prestrašeni, pomisliše da vide duha. Reče im Isus: "Zašto se prepadoste? Zašto vam sumnje obuzimaju srce? Pogledajte ruke moje i noge! Ta ja sam! Opipajte me i vidite jer duh tijela ni kostiju nema kao što vidite da ja imam. " Rekavši to, pokaza im ruke i noge. I dok oni od radosti još nisu vjerovali, nego se čudom čudili, on im reče: "Imate li ovdje što za jelo? " Oni mu pruže komad pečene ribe. On uzme i pred njima pojede. Nato im reče: "To je ono što sam vam govorio dok sam još bio s vama: treba da se ispuni sve što je u Mojsijevu Zakonu, u Prorocima i Psalmima o meni napisano. " Tada im otvori pamet da razumiju Pisma te im reče: "Ovako je pisano: 'Krist će trpjeti i treći dan ustati od mrtvih, i u njegovo će se ime propovijedati obraćenje i otpuštenje grijeha po svim narodima počevši od Jeruzalema. ' Vi ste tomu svjedoci. I evo, ja šaljem na vas Obećanje Oca svojega. Ostanite zato u gradu dok se ne obučete u Silu odozgor. " Lk 24, 35 -48 www. svetifrane. org www. svetinikola. hr Jeruzalem. Stara ulica

Kao košuta što za vodom žudi, žudim za tobom ja. Samo ti čežnja srca

Kao košuta što za vodom žudi, žudim za tobom ja. Samo ti čežnja srca si moga, tebe slavim ja! Snago moja i zaštito, u tebi duh moj se odmara! Samo ti čežnja srca si moga, tebe slavim ja!

Oni, zbunjeni i prestrašeni, pomisliše da vide duha. Reče im Isus:

Oni, zbunjeni i prestrašeni, pomisliše da vide duha. Reče im Isus:

"Zašto se prepadoste? Zašto vam sumnje obuzimaju srce? Pogledajte ruke moje i noge! Ta

"Zašto se prepadoste? Zašto vam sumnje obuzimaju srce? Pogledajte ruke moje i noge! Ta ja sam!

1. Na nebu zora rudi, aleluja, i zemlju od sna budi, aleluja. O pjevaj

1. Na nebu zora rudi, aleluja, i zemlju od sna budi, aleluja. O pjevaj kliči u sav glas, iz groba usta Isus Spas, aleluja. 2. Kralj neba, zemlje pravi, aleluja, nad paklom slavlje slavi, aleluja. On križem svijetu vrati raj i skinu s njega teški vaj, aleluja.

3. Nek svemir pjesmom ječi, aleluja, U slavu vječne riječi, aleluja. O Kralju slave

3. Nek svemir pjesmom ječi, aleluja, U slavu vječne riječi, aleluja. O Kralju slave slavljen bud, jer svlada smrt i pako hud, aleluja.

Ostani s nama jer večer je, ostani Gospode! Ostani s nama jer mrači se,

Ostani s nama jer večer je, ostani Gospode! Ostani s nama jer mrači se, ostani Gospodine! 1. Dvojica braće išli su tužni što Isus umrije. Al’ dođe Isus uskrsli k njima, i tuga ih mine u tren. 2. Riječ tvoja jasna često mi zbori, želi me podići. Al’ sav moj govor, djela i misli žele te mimoići! 3. Sebe nam daješ, život nam vraćaš, laguješ sa nama. Hvala ti, Kriste, za ljubav silnu koja nas vodi kroz svijet. 4. Primi nas, Kriste, ko’ sinove Oca, tvoja smo braća mi. Premda je večer i tama sve veća, pođimo skupa sad svi!

Opipajte me i vidite jer duh tijela ni kostiju nema kao što vidite da

Opipajte me i vidite jer duh tijela ni kostiju nema kao što vidite da ja imam. "

Rekavši to, pokaza im ruke i noge. I dok oni od radosti još nisu

Rekavši to, pokaza im ruke i noge. I dok oni od radosti još nisu vjerovali, nego se čudom čudili, on im reče:

1. Pjevaj hvale, Magdaleno, jer uskrsnu Janješce, trgnu iz sna ljudstvo sneno, svlada tmine,

1. Pjevaj hvale, Magdaleno, jer uskrsnu Janješce, trgnu iz sna ljudstvo sneno, svlada tmine, moći zle. Zdravo, zdravo, spasa cijeno, zdravo Janje pomirbeno! (2 x) 2. Svršila se krvna žrtva, Krist pobijedi svijeta grijeh; obnovi nam carstva mrtva, pade pakla bijes i smijeh.

"Imate li ovdje što za jelo? "

"Imate li ovdje što za jelo? "

www. fradragoljevar. com

www. fradragoljevar. com