Hoofdstuk 5 Schrijven Een beoordeling schrijven Noordhoff Uitgevers

  • Slides: 5
Download presentation
Hoofdstuk 5 Schrijven Een beoordeling schrijven © Noordhoff Uitgevers bv 2013 2 vmbo hv

Hoofdstuk 5 Schrijven Een beoordeling schrijven © Noordhoff Uitgevers bv 2013 2 vmbo hv 2 F

Welk voorbeeld is goed? Wasabi sushi hot or not? ! Wasabi sushi De nieuwe

Welk voorbeeld is goed? Wasabi sushi hot or not? ! Wasabi sushi De nieuwe “Wasabi sushi” chips van Lays liggen nu in de winkel. De introductieprijs is slechts € 0, 50. De mooie rood met witte zak doet je denken aan de Japanse vlag. Ik vind het een mooie en betaalbare zak, maar met veel te pittige chips. De nieuwe “Wasabi sushi” chips van Lays liggen nu in de winkel. De introductieprijs is € 0, 50. De rood met witte zak doet je denken aan de Japanse vlag. Ik vind het een mooie en betaalbare zak met veel te pittige chips. De rood met witte zak vind ik erg mooi ogen. Hij doet mij denken aan de vlag van Japan. Het is een kleurrijke en simpele zak die er uitnodigend uitziet. De verpakking valt goed op tussen de andere chipszakken. Ik vind de chips erg goedkoop en daarmee betaalbaar, want de tijdelijke actieprijs van slechts € 0, 50 is een koopje. Er zijn maar weinig producten nog die je voor € 0, 50 uit de supermarkt mag meenemen. Helaas vind ik de chips veel te pittig. Het lijkt misschien door de zoete geur dat de chips ook zoet zullen smaken, maar dat is niet zo. De smaak van de chips vind ik te pittig, omdat er te veel wasabi door de kruiden is gedaan. De tranen stonden in mijn ogen. Ik heb wel twee flinke glazen water nodig gehad om mijn mond te blussen. De nieuwe “Wasabi sushi” chips van Lays zijn dus erg goedkoop en de verpakking springt eruit tussen de andere zakken chips. Helaas is dat niet voldoende om ze nog een keer te kopen. Ik vind de chips daar véél te pittig voor. De rood met witte zak vind ik erg mooi ogen. Hij doet mij denken aan de vlag van Japan. Het is een kleurrijke en simpele zak die er uitnodigend uitziet. De verpakking valt goed op tussen de andere chips zakken. Ik vind de chips erg goedkoop en daarmee betaalbaar, want de tijdelijke aktieprijs van slechts € 0, 50 is een koopje. Er zijn maar weinig producten nog die je voor € 0, 50 uit de supermarkt mag meenemen. Helaas vind ik de chips wel veel te pittig. Het lijkt misschien door de zoete geur dat de chips ook zoet zullen smaken, maar ik vind dat niet. De smaak van de chips vind ik te pittig, omdat er teveel wasabi door de kruiden is gedaan. De tranen stonden in mijn ogen. Ik heb wel twee flink glazen water nodig gehad om mijn mond te blussen. De nieuwe “Wasabi sushi” chips van Lays zijn erg goedkoop, maar zijn mij te pittig van smaak. Als je twee glazen water nodig hebt om te blussen, dan heb je als chipsmaker een béétje overdreven.

 • Staat in de inleiding: - Waarover de beoordeling gaat? De aspecten en

• Staat in de inleiding: - Waarover de beoordeling gaat? De aspecten en beoordelingswoorden? • Krijgt elk aspect een eigen alinea in het middenstuk? • Worden per aspect de beoordelingswoorden genoemd? • Worden er argumenten gegeven? • Staat er in het slot een herhaling van het oordeel? • Zijn alle taal- en spelfouten verbeterd? • Worden alle verbindingswoorden juist gebruikt? • Wasabi sushi • De nieuwe “Wasabi sushi” chips van Lays liggen nu in de winkel. De introductieprijs is € 0, 50. De rood met witte zak doet je denken aan de Japanse vlag. Ik vind het een mooie en betaalbare zak met veel te pittige chips. • De rood met witte zak vind ik erg mooi ogen. Hij doet mij denken aan de vlag van Japan. Het is een kleurrijke en simpele zak die er uitnodigend uitziet. De verpakking valt goed op tussen de andere chips zakken. Ik vind de chips erg goedkoop en daarmee betaalbaar, want de tijdelijke aktieprijs van slechts € 0, 50 is een koopje. Er zijn maar weinig producten nog die je voor € 0, 50 uit de supermarkt mag meenemen. Helaas vind ik de chips wel veel te pittig. Het lijkt misschien door de zoete geur dat de chips ook zoet zullen smaken, maar ik vind dat niet. De smaak van de chips vind ik te pittig, omdat er teveel wasabi door de kruiden is gedaan. De tranen stonden in mijn ogen. Ik heb wel twee flink glazen water nodig gehad om mijn mond te blussen. • De nieuwe “Wasabi sushi” chips van Lays zijn erg goedkoop, maar zijn mij te pittig van smaak. Als je twee glazen water nodig hebt om te blussen, dan heb je als chipsmaker een béétje overdreven.

 • Staat in de inleiding: - Waarover de beoordeling gaat? De aspecten en

• Staat in de inleiding: - Waarover de beoordeling gaat? De aspecten en beoordelingswoorden? • Krijgt elk aspect een eigen alinea in het middenstuk? • Worden per aspect de beoordelingswoorden genoemd? • Worden er argumenten gegeven? • Staat er in het slot een herhaling van het oordeel? • Zijn alle taal- en spelfouten verbeterd? • Worden alle verbindingswoorden juist gebruikt? Wasabi sushi hot or not? ! De nieuwe “Wasabi sushi” chips van Lays liggen nu in de winkel. De introductieprijs is slechts € 0, 50. De mooie rood met witte zak doet je denken aan de Japanse vlag. Ik vind het een mooie en betaalbare zak, maar met veel te pittige chips. De rood met witte zak vind ik erg mooi ogen. Hij doet mij denken aan de vlag van Japan. Het is een kleurrijke en simpele zak die er uitnodigend uitziet. De verpakking valt goed op tussen de andere chipszakken. Ik vind de chips erg goedkoop en daarmee betaalbaar, want de tijdelijke actieprijs van slechts € 0, 50 is een koopje. Er zijn maar weinig producten nog die je voor € 0, 50 uit de supermarkt mag meenemen. Helaas vind ik de chips veel te pittig. Het lijkt misschien door de zoete geur dat de chips ook zoet zullen smaken, maar dat is niet zo. De smaak van de chips vind ik te pittig, omdat er te veel wasabi door de kruiden is gedaan. De tranen stonden in mijn ogen. Ik heb wel twee flinke glazen water nodig gehad om mijn mond te blussen. De nieuwe “Wasabi sushi” chips van Lays zijn dus erg goedkoop en de verpakking springt eruit tussen de andere zakken chips. Helaas is dat niet voldoende om ze nog een keer te kopen. Ik vind de chips daar véél te pittig voor.

Wasabi sushi hot or not? ! Wasabi sushi De nieuwe “Wasabi sushi” chips van

Wasabi sushi hot or not? ! Wasabi sushi De nieuwe “Wasabi sushi” chips van Lays liggen nu in de winkel. De introductieprijs is slechts € 0, 50. De mooie rood met witte zak doet je denken aan de Japanse vlag. Ik vind het een mooie en betaalbare zak, maar met veel te pittige chips. De nieuwe “Wasabi sushi” chips van Lays liggen nu in de winkel. De introductieprijs is € 0, 50. De rood met witte zak doet je denken aan de Japanse vlag. Ik vind het een mooie en betaalbare zak met veel te pittige chips. De rood met witte zak vind ik erg mooi ogen. Hij doet mij denken aan de vlag van Japan. Het is een kleurrijke en simpele zak die er uitnodigend uitziet. De verpakking valt goed op tussen de andere chipszakken. Ik vind de chips erg goedkoop en daarmee betaalbaar, want de tijdelijke actieprijs van slechts € 0, 50 is een koopje. Er zijn maar weinig producten nog die je voor € 0, 50 uit de supermarkt mag meenemen. Helaas vind ik de chips veel te pittig. Het lijkt misschien door de zoete geur dat de chips ook zoet zullen smaken, maar dat is niet zo. De smaak van de chips vind ik te pittig, omdat er te veel wasabi door de kruiden is gedaan. De tranen stonden in mijn ogen. Ik heb wel twee flinke glazen water nodig gehad om mijn mond te blussen. De nieuwe “Wasabi sushi” chips van Lays zijn dus erg goedkoop en de verpakking springt eruit tussen de andere zakken chips. Helaas is dat niet voldoende om ze nog een keer te kopen. Ik vind de chips daar véél te pittig voor. De rood met witte zak vind ik erg mooi ogen. Hij doet mij denken aan de vlag van Japan. Het is een kleurrijke en simpele zak die er uitnodigend uitziet. De verpakking valt goed op tussen de andere chips zakken. Ik vind de chips erg goedkoop en daarmee betaalbaar, want de tijdelijke aktieprijs van slechts € 0, 50 is een koopje. Er zijn maar weinig producten nog die je voor € 0, 50 uit de supermarkt mag meenemen. Helaas vind ik de chips wel veel te pittig. Het lijkt misschien door de zoete geur dat de chips ook zoet zullen smaken, maar ik vind dat niet. De smaak van de chips vind ik te pittig, omdat er teveel wasabi door de kruiden is gedaan. De tranen stonden in mijn ogen. Ik heb wel twee flink glazen water nodig gehad om mijn mond te blussen. De nieuwe “Wasabi sushi” chips van Lays zijn erg goedkoop, maar zijn mij te pittig van smaak. Als je twee glazen water nodig hebt om te blussen, dan heb je als chipsmaker een béétje overdreven.