Henrik Larsson Iljalo Nukka Tartu 2013 Edward Henrik

  • Slides: 7
Download presentation
Henrik Larsson Ilja-Ülo Nukka Tartu 2013

Henrik Larsson Ilja-Ülo Nukka Tartu 2013

Edward Henrik "Henke" Larsson, född 20 september 1971 i Helsingborg, är en svensk fotbollstränare

Edward Henrik "Henke" Larsson, född 20 september 1971 i Helsingborg, är en svensk fotbollstränare och före detta professionell fotbollsspelare (anfallare). Han är tränare i Falkenbergs FF. Larsson debuterade i det svenska landslaget den 13 oktober 1993 i en match mot Finland i kvalet till VM 1994, där han gjorde mål. Han spelade 106 landskamper och gjorde 37 mål för Sverige mellan 1993 och 2009. Förutom ligatitlar med Celtic, Barcelona och Manchester United samt en Champions Leaguetitel med Barcelona har Larsson vunnit flera individuella utmärkelser, som till exempel Guldskon som bästa målgörare i Europa och Guldbollen som bästa svenska fotbollsspelare (två gånger).

Henrik Larssons mor är infödd svenska och hans far Francisco Rocha kommer från ön

Henrik Larssons mor är infödd svenska och hans far Francisco Rocha kommer från ön Boavista, en av Kap Verde-öarna utanför Västafrikas kust. Larsson växte upp på Närlunda i Helsingborg.

Larsson blev 2005 framröstad som den bäste svenske fotbollsspelaren av samtliga Guldbollen-vinnare genom tiderna.

Larsson blev 2005 framröstad som den bäste svenske fotbollsspelaren av samtliga Guldbollen-vinnare genom tiderna. Henrik Larsson är den spelare som har gjort flest mål genom tiderna i UEFA-Cupen, och han är den åttonde bästa målskytten genom tiderna i samtliga UEFA’s cupturneringar. 2001 vann han Guldskon, utmärkelsen som går till säsongens främste målskytt i de europeiska ligorna.

Tack!

Tack!