hardware NAAM YASMIN AHMADI TAAK 1 Wat is

  • Slides: 24
Download presentation
hardware NAAM: YASMIN AHMADI TAAK 1

hardware NAAM: YASMIN AHMADI TAAK 1

Wat is invoer? Invoer (vaak wordt hiervoor de Engelse woordje input gebruikt) is ieder

Wat is invoer? Invoer (vaak wordt hiervoor de Engelse woordje input gebruikt) is ieder gegeven dat een computer gebruikt om te verwerken. Om iets te kunnen invoeren is er bepaalde apparatuur nodig.

Inhoud: Twee handmatige invoer apparaten Twee automatisch invoer processen Twee computer invoer apparaten voor

Inhoud: Twee handmatige invoer apparaten Twee automatisch invoer processen Twee computer invoer apparaten voor mensen met een geestelijke of lichamelijke beperkingen Wat is uitvoer? Twee methodes van uitvoer naar de gebruiker Twee uitvoer methodes via de actuator Twee computer uitvoer methodes voor mensen met een lichamelijk of geestelijke beperking

Handmatige invoer apparaten: Handmatige invoer apparaat is een kopieermachine, je moet het aanzetten door

Handmatige invoer apparaten: Handmatige invoer apparaat is een kopieermachine, je moet het aanzetten door op een knop te drukken en als je wilt kopiëren moet je kunnen aangeven wat je wilt kopiëren. Tweede handmatige invoer apparaten is een koffieapparaat, want je moet aan kunnen geven dat je koffie wilt door op een knop te drukken en je moet zelf het water aanvullen als het op is.

Twee automatisch invoer processen Een thermometer is een automatische apparaat omdat vanzelf de temperatuur

Twee automatisch invoer processen Een thermometer is een automatische apparaat omdat vanzelf de temperatuur van iemand opmeet, de temperatuur wordt automatisch opgemeten en aangegeven. Scanners omdat een scanner alles doorgeeft en de barcode automatisch scant, en als hij dat niet doet dan moet je de code zelf in typen.

Twee computer invoer apparaten voor mensen met een geestelijke of lichamelijke beperking Dit invoer

Twee computer invoer apparaten voor mensen met een geestelijke of lichamelijke beperking Dit invoer product is voor mensen met een lichamelijke beperking maar alsnog een activiteit willen doen zoals golven, dit product helpt je om te staan voor een tijdje zodat je bijvoorbeeld bij golven het balletje kan slaan en dan vervolgens weer rustig kan zitten. Het is een invoer product omdat je alleen op een knop hoef te drukken en hij gaat automatisch op de stand van staan. Traplift is een automatisch invoer product omdat je automatisch naar boven wordt getild door de traplift. Het enige wat je moet doen is aangeven wanneer je naar boven wilt orden gebracht.

hardware taak 2

hardware taak 2

Wat is uitvoer Uitvoer is de term die gebruikt wordt voor de resultaten die

Wat is uitvoer Uitvoer is de term die gebruikt wordt voor de resultaten die zijn berekend door een computer.

Twee methodes van uitvoer naar de gebruiker Speakers: de speaker wordt handmatig aangezet door

Twee methodes van uitvoer naar de gebruiker Speakers: de speaker wordt handmatig aangezet door de gebruiker vervolgens wordt het geluid uitgezonden in bijvoorbeeld de woonkamer waardoor de gebruiker naar muziek kan luisteren of andere mogelijke dingen. En dat is uitvoer omdat de gebruiker luistert naar de muziek die uit de speakers komt. Beeldscherm: het beeldscherm van een televisie wordt door de gebruiker aangezet en vervolgens op een zender wordt gezet waar gebruiker dan vervolgens naar kijkt. En dat heet uitvoer want de gebruiker kijkt naar het beeldscherm

Twee uitvoer methodes via actuators Deur sloten: als je een automatisch deur opening hebt

Twee uitvoer methodes via actuators Deur sloten: als je een automatisch deur opening hebt wil je met behulp van een afsta bediening de deur open en dicht doen, en dat is uitvoer methode via een actuator. Motoren: als je een motor van een voertuig aan zet dan vertrekt het voertuig en gaat vooruit, waardoor je naar je volgende bestemming wordt gebracht.

Twee computer uitvoer apparaten voor mensen met een lichamelijke en geestelijke beperking Schermvergroting: Schermvergrotingssoftware

Twee computer uitvoer apparaten voor mensen met een lichamelijke en geestelijke beperking Schermvergroting: Schermvergrotingssoftware wordt voornamelijk gebruikt door slechtzienden. De software zorgt ervoor dat het gehele scherm, of een bepaald deel daarvan, vergroot wordt. De vergroting van het beeld gaat echter wel ten koste van de overzichtelijkheid. Sommige schermvergroters kunnen twee schermen weergeven: een normale versie voor de navigatie en een vergrote versie om te lezen. Spraakherkenning: Veel mensen met een lichamelijke handicap, of mensen die tijdelijk hun armen of polsen niet mogen belasten, kunnen gebruik maken van een muis en/of toetsenbord. Voor deze groep mensen zijn browsers ontwikkeld die volledig spraakgestuurd zijn. Tegenwoordig wordt deze technologie ook voor commerciële doeleinden gebruikt. In zogenaamde eyesfree- of handsbusysituaties (zoals in de auto) is deze techniek namelijk ook zeer bruikbaar.

Computer Hardware Taak 3

Computer Hardware Taak 3

moederbord Het moederbord is een onderdeel van de interne hardware van een pc. Het

moederbord Het moederbord is een onderdeel van de interne hardware van een pc. Het moederbord zorgt voor verbinding tussen verschillende onderdelen van de pc. Op het moederbord worden er bepaalde interne hardware aangesloten. Zoals de processor, videokaart en geluidskaart

cpu Een processor, ook wel bekend als CPU, in het Nederlands centrale verwerkingseenheid (cve)

cpu Een processor, ook wel bekend als CPU, in het Nederlands centrale verwerkingseenheid (cve) genoemd, is een stuk hardware in een computer dat instaat voor basisbewerkingen en -controle bij het uitvoeren van programmacode.

RAM RAM-geheugen staat voor Random Access Memory. Hierop worden gegevens tijdelijk opgeslagen. Dit in

RAM RAM-geheugen staat voor Random Access Memory. Hierop worden gegevens tijdelijk opgeslagen. Dit in tegenstelling tot de harde schijf, waar de opslag voor een lange tijd is. Andere namen voor RAM-geheugen zijn intern geheugen en werkgeheugen.

Hard disk drive Harde schijf, de oudste vorm van een opslagapparaat. Het is een

Hard disk drive Harde schijf, de oudste vorm van een opslagapparaat. Het is een vast onderdeel in elke computer. Op het opslagapparaat kan je als gebruiker zelf gegevens voor een langere tijd opslaan. Denk aan foto’s en video’s. Maar ook het besturingssysteem, bijvoorbeeld Windows. Een opslagapparaat is hierdoor erg belangrijk en onmisbaar. Zonder een besturingssysteem kan je niet met een computer werken.

Solid state drive Een SSD opslagapparaat vind je tegenwoordig in bijna alle nieuwe computers.

Solid state drive Een SSD opslagapparaat vind je tegenwoordig in bijna alle nieuwe computers. Dit is een logische keuze omdat SSD opslag ten opzichte van harde schijf opslag een flink stuk sneller is. Een besturingssysteem zoals Windows start veel sneller op. Ook programma’s die op een SSD zijn geïnstalleerd starten sneller op.

Grafisch kaart Een videokaart of grafische kaart is een interface tussen een computer en

Grafisch kaart Een videokaart of grafische kaart is een interface tussen een computer en het beeldscherm. Het belangrijkste onderdeel van moderne grafische kaarten is de GPU, die zoveel mogelijk grafische taken overneemt van de processor (CPU).

voeding Een voeding heeft 1 belangrijke functie namelijk: het omzetten van AC(Alternating Current) naar

voeding Een voeding heeft 1 belangrijke functie namelijk: het omzetten van AC(Alternating Current) naar DC-stroom (Direct Current). Hierbij is AC-stroom een wisselende bron, die moet worden omgezet om gebruikt te kunnen worden in een computer. De onderdelen in een computer gebruiken een gelijke stroom: DC-stroom.

Computer interface Interface. Een interface is een koppelvlak waarmee twee systemen met elkaar communiceren.

Computer interface Interface. Een interface is een koppelvlak waarmee twee systemen met elkaar communiceren. . Een interface zet informatie van het ene systeem om in begrijpelijke en herkenbare informatie van een ander systeem. De keuze van het woord 'systeem' laat al zien dat interface niet alleen geldt voor mens-computer communicatie.

Keuzes van computers Taak 4

Keuzes van computers Taak 4

Student op de universiteit, budget : 500 euro Ik heb deze computer gekozen omdat

Student op de universiteit, budget : 500 euro Ik heb deze computer gekozen omdat het binnen het budget valt het is namelijk 319, 95 euro Schermgrootte van 23, 8 inch (60, 5 cm) Full HD schermresolutie van 1920 x 1080 pixels Intern geheugen van 4 GB Totale opslagcapaciteit van 32 GB Snelheid harde schijf: Solid State 3 x usb 2. 0, 2 x usb 3. 0, 1 x HDMI Windows Home 10 besturingssysteem Ingebouwde speakers 2 x 2 W

Computer voor gamer : 1200 euro Ik heb deze computer gekozen omdat de computer

Computer voor gamer : 1200 euro Ik heb deze computer gekozen omdat de computer binnen het budget valt het is namelijk 519 euro Moederbord: AMD A 320 M Chipset / AM 4 Socket Processor: AMD Ryzen 3 2200 G - 4 cores - 4 threads - 3, 5 Ghz (Turbo 3, 7 Ghz) SSD: 480 GB RAM: 8 GB DDR 4 -2666 Mhz (1 x 8 GB) Videokaart: Radeon RX Vega 8 (onboard, shared video ram) Behuizing: Sharkoon VG 4 -W Voeding: 400 Watt

Computer voor een grafische ontwerper : 1200 euro Deze Mac. Book Pro heeft een

Computer voor een grafische ontwerper : 1200 euro Deze Mac. Book Pro heeft een IPS paneel om vanuit elke hoek de ware kleuren weer te geven. Pluspunt: Op het scherpe 2560 x 1080 Retina beeldscherm bekijk je films en foto's tot in de kleinste details. Pluspunt: Het Force Touch trackpad is drukgevoelig. Zo spoel je video's bijvoorbeeld sneller door wanneer je harder drukt. Minpunt: Niet voorzien van een Touch Bar en Touch ID. Bekijk Apple Mac. Book met Touch Bar en Touch ID. Minpunt: Deze Mac. Book Pro heeft 2 Thunder. Bolt 3 aansluitingen. Wil je een apparaat aansluiten met een Thunderbolt 2 -, HDMI-, DVI- of VGA-uitvoer, dan heb je een aparte kabel converter nodig.