Grant numr 2015 2770001 001 Numr proiect 567464

  • Slides: 10
Download presentation
Grant număr – 2015 – 2770/001 – 001 Număr proiect– 567464 – EPP –

Grant număr – 2015 – 2770/001 – 001 Număr proiect– 567464 – EPP – 1 – 2015 – 1 – RO – EPPKA 3 – AL – AGENDA

Politica UE în domeniul formării adulților Formarea adulților reprezintă o componentă vitală a politicilor

Politica UE în domeniul formării adulților Formarea adulților reprezintă o componentă vitală a politicilor Comisiei Europene în domeniul învățării pe tot parcursul vieții. Formarea adulților cuprinde învățarea formală, non-formală și informală pentru dezvoltarea competențelor de bază, obținerea de noi calificări, perfecționare sau reconversie profesională, pentru dezvoltare personală sau doar de plăcere. Provocarea constă în a oferi posibilități de învățare pentru toți adulții, pe tot parcursul vieții acestora, în special pentru categoriile sociale defavorizate, care au cea mai mare nevoie de ele. Cererea în domeniul formării adulților este în creștere, iar Comisia se angajează să colaboreze cu toate țările UE pentru a crea sisteme flexibile, cu metode de predare de înaltă calitate și în care autoritățile locale, angajatorii, partenerii sociali, societatea civilă și instituțiile culturale să se implice total.

Priorități în domeniul educației adulților 20152020 l Guvernanță: asigurarea coerenței între învățarea în rândul

Priorități în domeniul educației adulților 20152020 l Guvernanță: asigurarea coerenței între învățarea în rândul adulților și alte domenii de politică; îmbunătățirea coordonării, a eficienței și a relevanței în funcție de nevoile societății, ale economiei și ale mediului; sporirea, după caz, atât a investițiilor private, cât și a celor publice. l Oferta și valorificarea ofertei: creșterea semnificativă a ofertei de posibilități de învățare de înaltă calitate în rândul adulților, în special privind alfabetizarea, competențele numerice și competențele digitale și sporirea numărului celor care valorifică această ofertă, prin strategii eficiente de informare, orientare și motivare vizând grupurile care au cel mai mult nevoie de învățare.

Priorități în domeniul educației adulților 20152020 l Flexibilitate și acces: îmbunătățirea accesului prin creșterea

Priorități în domeniul educației adulților 20152020 l Flexibilitate și acces: îmbunătățirea accesului prin creșterea disponibilității posibilităților de învățare la locul de muncă și utilizarea eficientă a TIC; implementarea unor proceduri de identificare și evaluare a aptitudinilor adulților slab calificați și furnizarea unui număr suficient de oportunități care să le dea o a doua șansă celor cu calificări inferioare nivelului 4 CEC, astfel încât să le permită să obțină o calificare CEC recunoscută. l Calitate: îmbunătățirea procesului de asigurare a calității, inclusiv în ceea ce privește monitorizarea și evaluarea impactului; îmbunătățirea educației inițiale și continue a formatorilor care lucrează cu adulți și colectarea datelor necesare privind nevoia de oferte de învățare mai bine concepute și orientate.

http: //ec. europa. eu/education/gallery/video_en. htm#et 2020_en

http: //ec. europa. eu/education/gallery/video_en. htm#et 2020_en

Agenda Europeană pentru Educația Adulților În perioada ianuarie 2016 – octombrie 2017, Autoritatea Națională

Agenda Europeană pentru Educația Adulților În perioada ianuarie 2016 – octombrie 2017, Autoritatea Națională pentru Calificări (ANC), în calitate de Coordonator Național pentru implementarea Agendei Europene pentru Educația Adulților, implementează proiectul “National Coordinators for the Implementation of the European Agenda for Adult Learning”, cofinanţat de Comisia Europeană, Agenţia Executivă pentru Educaţie, Audiovizual şi Cultură (EACEA), prin programul ERASMUS+. Din această poziție, ANC are menirea de a contribui la punerea în aplicare a Agendei Europene, în conformitate cu contextul și legislația națională, și de a asigura legătura efectivă cu ministerele și părțile interesate, partenerii sociali, întreprinderile, organizațiile non-guvernamentale și organizațiile societății civile, cu scopul de a îmbunătăți coerența între politicile privind educația adulților.

Coordonator Național pentru implementarea Agendei Europene pentru Educația Adulților Ø Obiectivul proiectului este reprezentat

Coordonator Național pentru implementarea Agendei Europene pentru Educația Adulților Ø Obiectivul proiectului este reprezentat de creșterea participării adulților la procesul de învățare pe tot parcursul vieții și îmbunătățirea calității educației și formării profesionale prin dezvoltarea competențelor cheie. Ø ANC va stabili o comunicare și colaborare eficientă cu factorii de decizie în scopul implementării Agendei Europene pentru Educația Adulților și va dezvolta o Metodologie pentru scrierea rezultatelor învățării.

Coordonator Național pentru implementarea Agendei Europene pentru Educația Adulților Grupul țintă: - Agenții naționale/instituții/autorități,

Coordonator Național pentru implementarea Agendei Europene pentru Educația Adulților Grupul țintă: - Agenții naționale/instituții/autorități, personal implicat în educația adulților, universități, comisii de autorizare, centre de evaluare a competențelor profesionale, furnizori de formare profesională, comitete sectoriale; - Angajatori, persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, persoane slab calificate, studenți; alți Coordonatori Naționali, EACEA.

Coordonator Național pentru implementarea Agendei Europene pentru Educația Adulților Activități planificate: A. 0. Coordonare

Coordonator Național pentru implementarea Agendei Europene pentru Educația Adulților Activități planificate: A. 0. Coordonare A. 1. Management A. 2. Diseminare și valorificare A. 3. Participare la evenimente organizate de CE sau de către alți Coordonatori Naționali A. 4. Îmbunătățirea bazei de cunoștințe A. 5. Creșterea gradului de informare cu privire la abilitățile de bază și competențele cheie

Vă mulțumim! www. anc. edu. ro/coordonatornational Facebook: Coordonator National pentru Educatia Adultilor

Vă mulțumim! www. anc. edu. ro/coordonatornational Facebook: Coordonator National pentru Educatia Adultilor