Geloof in die ne reden waarom het wel

  • Slides: 15
Download presentation
“Geloof in die éne reden waarom het wel kan!”

“Geloof in die éne reden waarom het wel kan!”

Media Luna & Vrede & Vrijheid • Al 20 jaar lang alles voor War

Media Luna & Vrede & Vrijheid • Al 20 jaar lang alles voor War Child: à Recent: Openingsfilm & film Michaela De. Prince concert Carré 5 december 2018 Marco Borsato 20 jaar ambassadeur • Al 10 jaar lang samenwerking met Nationaal Comité 4 & 5 mei • Week: Herdenken Vol Leven in De Balie: Soldaat van Oranje

Ik Teken Voor Vrede • De Campagne Ik Teken Voor Vrede is een overkoepelende

Ik Teken Voor Vrede • De Campagne Ik Teken Voor Vrede is een overkoepelende campagne waarin bestaande projecten niet worden uitgesloten maar juist ingesloten. • Met steeds dezelfde Call To Action; Teken voor vrede! • Tenslotte vinden alle projecten die in het teken staan van 75 Jaar Vrijheid hun oorsprong in het feit dat je herdenkt om een volgende oorlog te voorkomen.

CAMPAGNE IK TEKEN VOOR VREDE In 2019 en 2020 vieren we in Nederland en

CAMPAGNE IK TEKEN VOOR VREDE In 2019 en 2020 vieren we in Nederland en de rest van de wereld 75 jaar Vrede en Vrijheid. Dankbaarheid dat wij met onze kinderen al 75 Jaar in vrijheid mogen leven, maar ook mededogen en compassie voor alle mensen die in onvrijheid leven staan bij deze viering centraal.

De Verenigde Naties werd op 24 oktober 1945 opgericht om internationale samenwerking te faciliteren.

De Verenigde Naties werd op 24 oktober 1945 opgericht om internationale samenwerking te faciliteren. Met de Tweede Wereldoorlog vers in het geheugen, had de Verenigde Naties de taak een nieuwe wereldoorlog te voorkomen.

Schematische weergave van het project Ik Teken Voor Vrede ? x: Kick off tijdens

Schematische weergave van het project Ik Teken Voor Vrede ? x: Kick off tijdens diverse evenementen start viering 75 Jaar Vrijheid 1. 000 x: 31 augustus 2019? Nederland tekent voor de vrede, om hun dankbaarheid te tonen en 75 jaar vrede en vrijheid te delen met de rest van de wereld! Elke vrede begint met één handtekening. Op 24 oktober 2020 worden deze aangeboden bij de VN. EN met jouw handtekening kan je concreet bijdragen aan mensen die op de vlucht zijn voor oorlog & geweld (UNHCR). 18 (? ) maanden Tekenen voor de vrede (thuis of op locatie) Publiekelijk zichtbaar maken van handtekeningen (social, online, video mapping) Afsluitend evenement Archief van handtekeningen incl persoonlijke toelichting (tekst/foto/audio/video) 24 oktober 2020

Doel • Hoe geven wij de legacy van 75 Jaar Vrede en Vrijheid door?

Doel • Hoe geven wij de legacy van 75 Jaar Vrede en Vrijheid door? • Onze vrede begon op 5 mei 1945 met één handtekening waardoor wij inmiddels al 75 Jaar in Vrede en Vrijheid mogen leven. • Zou jij je handtekening willen zetten voor de Vrede en Vrijheid van anderen en daar mogelijk een eigen persoonlijke bijdrage aan willen en kunnen leveren? Als dank voor de vrede en vrijheid die jij hebt? Dat is in de essentie het project Ik Teken Voor Vrede. • Vanaf 31 augustus 2019 is de start van de Nationale viering van 75 Jaar Vrijheid. Ik Teken Voor Vrede wil daar aansluitend op uitreiken naar een ieder die dit nog niet heeft. Door mensen, die op de vlucht zijn voor oorlog en geweld, mee te nemen in deze viering doen wij recht aan hen die deze vrede en vrijheid nog niet hebben. Door te tekenen voor de vrede kan jij van betekenis zijn voor hen.

Hoe mooi en zinvol kan je herdenken? Naast de symbolische overdracht van een handtekeningen

Hoe mooi en zinvol kan je herdenken? Naast de symbolische overdracht van een handtekeningen register aan de Verenigde Naties op 24 oktober 2020, nodigen wij mensen uit om hun handtekening te zetten voor een stukje veiligheid, shelter voor iemand die op de vlucht is. Dit doen we samen met UNHCR, dé organisatie die onderdeel is van de VN en die wereldwijd opvang biedt aan alle mensen die door oorlog en geweld van huis en haard zijn verdreven. Daarmee bestaat de mogelijkheid om door te tekenen een persoonlijke bijdrage te leveren aan de vrede en vrijheid van anderen.

Bij de aanvang van de viering van 75 jaar Vrijheid vindt ook de kick

Bij de aanvang van de viering van 75 jaar Vrijheid vindt ook de kick off plaats van de actie IK TEKEN VOOR VREDE. Tijdens de diverse evenementen en activiteiten die in het kader van 75 jaar Vrijheid worden georganiseerd worden de eerste handtekeningen onder een manifest dat op 24 oktober 2020 zal worden aangeboden aan de VN.

Deelnemers kunnen op diverse relevante locaties fysiek tekenen: Vredespaleis ( Den Haag), Anne Frank

Deelnemers kunnen op diverse relevante locaties fysiek tekenen: Vredespaleis ( Den Haag), Anne Frank Huis (Amsterdam), Paleis op de Dam ( Amsterdam ), Hotel de Wereld ( Wageningen), etc. . Mensen kunnen ook thuis hun digitale handtekening zetten. Naast een handtekening, kunnen foto’s, teksten, audio en videofiles worden geüpload. Alles kan via social kanalen worden gedeeld.

Het Vredespaleis (en eventueel ook andere gebouwen die symbolisch zijn voor de vrede) wordt

Het Vredespaleis (en eventueel ook andere gebouwen die symbolisch zijn voor de vrede) wordt ingepakt middels video mapping. Een afbeelding van jouw handtekening wordt dus geprojecteerd op het gebouw (mits je daar toestemming voor hebt gegeven uiteraard). Als je getekend hebt ontvang je een bericht met een unieke QR code waarin staat op welk moment jouw handtekening geprojecteerd zal worden. Ook ontvang je een foto/video van dit moment, opdat je deze kunt delen om anderen ook te stimuleren om te tekenen.

Op 24 oktober 2020 vieren we 75 jaar Vrede en Vrijheid met een afsluitend

Op 24 oktober 2020 vieren we 75 jaar Vrede en Vrijheid met een afsluitend evenement, bijvoorbeeld in Den Haag bij het Vredespaleis.

24 OKTOBER 2020: alle IK TEKEN VOOR VREDE handtekeningen, video’s, audio fragmenten, etc. worden

24 OKTOBER 2020: alle IK TEKEN VOOR VREDE handtekeningen, video’s, audio fragmenten, etc. worden aangeboden aan de VN. er wordt bekend gemaakt hoeveel handtekeningen er zijn gezet en de bijbehorende verhalen worden daarbij gedeeld via een live stream, Social Media en in een Live TV uitzending. er wordt bekend gemaakt voor hoeveel mensen dankzij de bijdrage aan UNHCR veilig kunnen worden opgevangen.

MIDDELEN Social Campagne Radio Lespaketten Online Ik Teken Voor Vrede Pers TV Events Eigen

MIDDELEN Social Campagne Radio Lespaketten Online Ik Teken Voor Vrede Pers TV Events Eigen website

“Geloof in die éne reden waarom het wel kan!”

“Geloof in die éne reden waarom het wel kan!”