Formare continua pentru personalul implicat in educatia scolara

  • Slides: 14
Download presentation
Formare continua pentru personalul implicat in educatia scolara Actiunea se adreseaza cadrelor didactice din

Formare continua pentru personalul implicat in educatia scolara Actiunea se adreseaza cadrelor didactice din invatamantul preuniversitar si are ca scop imbunatatirea calitatii educatiei scolare prin participarea acestora la stagii de formare continua. Denumirea cursului : Moodle at school Katerini Grecia 20 -26 martie 2011

Echipa cursantilor

Echipa cursantilor

Despre cursul “Moodle at school” GR-2011 -120 -002 • Acest stagiu de formare a

Despre cursul “Moodle at school” GR-2011 -120 -002 • Acest stagiu de formare a fost finanţat în cadrul Programului de Învăţare pe Tot Patcursul Vieţii, cu sprijinul Comisiei Europene, din fonduri gestionate ANPCDEFP şi FSE-POSDRU. Sursele de finantare: Comenius. LLP si FSE-POSDRU.

Subiectele abordate au fost e-learning, constructivism social, resursele şi activităţile platformei Moodle. Resursele sunt

Subiectele abordate au fost e-learning, constructivism social, resursele şi activităţile platformei Moodle. Resursele sunt materialele accesibile elevilor, fără a fi interactive (director, etichetă, link, pagină). Activităţile sunt materiale interactive (blog, lecţie, chestionar, temă, test, chat, forum, glosar, wiki).

Prima zi: Intalnirea tuturor participantilor. Spargerea ghetii.

Prima zi: Intalnirea tuturor participantilor. Spargerea ghetii.

A doua zi: Profesor Ermedou a prezentat exemple de proiecte realizate pe platforma Moodle.

A doua zi: Profesor Ermedou a prezentat exemple de proiecte realizate pe platforma Moodle. Am putut vedea astfel exemple de resurse pentru invatare, de chestionare pentru evaluare, de tipuri de lectii , de modalitati de a lucra in cadrul unor parteneriate scolare pe o platforma securizata. A urmat apoi participarea la letii demonstrative ( clasa a XI-a). Elevii au utilizat platforma Moodle. Au urmat apoi discutii cu elevii si profesorul clasei, care ne-au impartasit din experienta lor de invatare pe platforma moodle. Profesorul Papavramides ne-a familiarizat timp de doua ore si jumatate cu caracteristicile platformei Moodle. Astfel am aflat despre tipurile de resurse care pot fi utilizate: etichete, texte, pagini web, link-uri catre pagini web. Tot in acest timp am aflat despre tipurile de activitati utilizate pe platforma Moodle: Chat, Forum, Glossary, Hot Potatoes Quiz, Lectii, Chestionar, Quiz, Wiki, Sondaj.

A treia zi: Profesorul Blatsios ne-a prezentat documentul PPT " Introducere in Constructivism" Constructivismul

A treia zi: Profesorul Blatsios ne-a prezentat documentul PPT " Introducere in Constructivism" Constructivismul este o teorie - bazata pe observatie si cercetari stiintifice despre modul in care oamenii invata. Ea presupune ca oamenii isi construiesc propria intelegere si cunoastere a lumii, pe baza experientei si a reflectiei asupra acestei experiente. Lucrurile nou intilnite sunt reinterpretate prin prisma ideilor si experientelor anterioare, rezultind fie modificarea convingerilor pe care le avem, fie renuntarea la informatia noua (in cazul in care o consideram nerelevanta). in fiecare caz suntem creatori activi ai cunoasterii proprii, cu ajutorul intrebarilor, explorarii si evaluarii cunostintelor pe care le dobindim prin invatare. Profesorii constructivisti incurajeaza studentii sa evalueze permanent modul in care aceste activitati ii ajuta sa isi dezvolte intelegerea lucrurilor. Elevul isi pune intrebari despre modul in care invata si despre activitatile pe care le desfasoara la scoala cu scopul de a deveni "expert in invatare". Cu ajutorul uni mediu de invatare bine planificat, elevii invata "cum sa invete". Pentru sustinerea teoriei , profesorul a dat exemple concrete de aplicare a metodei pedagogice in biologie.

Dupa amiaza a avut loc excursia in Ancient Dion si muntele Olympus.

Dupa amiaza a avut loc excursia in Ancient Dion si muntele Olympus.

Ziua a patra: Pe parcursul intregii zile si sub indrumarea profesorului Papravamides am lucrat

Ziua a patra: Pe parcursul intregii zile si sub indrumarea profesorului Papravamides am lucrat la constructia propriul curs pe platforma Moodle. Am folosit materialele didactice realizate inainte de venirea la curs ca si resurse de invatare. Pentru activitati am invatat cum sa realizez Wiki, quiz, chestionar.

Ziua a cincea. Am continuat sa lucram la constructia aplicatiei proprii. In aceasta zi

Ziua a cincea. Am continuat sa lucram la constructia aplicatiei proprii. In aceasta zi am facut aplicatii practice pentru Glossary, Sondaj, Forum, Chat, am creat link-uri catre diferite surse de pe youtube sau site-uri web.

Ziua a sasea: Dimineata am participat la festivitatea de sarbatorire a zilei nationale a

Ziua a sasea: Dimineata am participat la festivitatea de sarbatorire a zilei nationale a Greciei. Cu totii am fost impresionati de faptul ca toate scolile din Katerini au format echipe cu cei mai buni elevi si au defilat alaturi de echipe de oameni imbracati in costume traditionale. Parada elevilor.

Parada costumelor populare.

Parada costumelor populare.

Dupa amiaza, fiecare participant si-a prezentat in fata echipei de profesori si cursanti ,

Dupa amiaza, fiecare participant si-a prezentat in fata echipei de profesori si cursanti , munca realizata la acest curs. A urmat apoi o masa rotunda. Profesorii au facut sugestii , cursantii au schimbat pareri si opinii despre prezentarile facute. A urmat apoi evaluarea cursului si inmanarea certificatului de participare la curs si a Europass Mobility pentru cursantii din Romania. Prezentarea aplicatiilor

Document realizat de Gina Posirca, Scoala Nr 12 Buzau. Aprilie 2011.

Document realizat de Gina Posirca, Scoala Nr 12 Buzau. Aprilie 2011.