Focaniul de ieri si de azi Realizator Cucu

  • Slides: 9
Download presentation
Focșaniul de ieri si de azi Realizator: Cucu Andreea Roberta

Focșaniul de ieri si de azi Realizator: Cucu Andreea Roberta

Focșaniul este, pentru majoritatea care citesc asta, orașul natal. Însa sa întrebat cineva vreodată

Focșaniul este, pentru majoritatea care citesc asta, orașul natal. Însa sa întrebat cineva vreodată cum arata el la origini? Eu cred ca nu deci, in acest PPT urmează sa aflați cate schimbări au avut loc asupra orășelului nostru de-a lungul anilor.

Pentru început prin a va spune câteva lucruri despre istoria sa. Până la începutul

Pentru început prin a va spune câteva lucruri despre istoria sa. Până la începutul secolului XVII-lea, Focșaniul era consemnat ca sat, iar după anii 1615 -1620 se menționează denumirea de târg, devenind cu timpul cea mai importantă așezare între Trotuș și Râmnicu Sărat, aflându-se la confluența drumurilor comerciale ce unesc Țara Românească cu țările din vestul și estul Europei.

Pariez ca nu știți de unde vine numele său. Așa ca o sa va

Pariez ca nu știți de unde vine numele său. Așa ca o sa va spun eu. Denumit în multe scrieri „Orașul de pe Milcov”, râul pe care voievodul Ștefan cel Mare a stabilit hotarul dintre Moldova și Țara Românească în anul 1482, localitatea a intrat în conștiința oamenilor drept orașul Unirii. Toponomia orașului Focșani se trage de la numele familiei Focșa, „moldoveni buni și drepți din vremea lui Ștefan cel Mare”.

Focșani se află în Moldova, la limita între regiunile istorice Moldova și Muntenia din

Focșani se află în Moldova, la limita între regiunile istorice Moldova și Muntenia din România. E situat la intersecția căilor de comunicație rutieră și feroviară europene, fiind străbătut de coridorul feroviar nr. 9 (Helsinki-Moscova. Chișinău-București-Plovdiv) și poate beneficia de propunerea de extindere a coridorului rutier nr. 1 (Tallinn

Orasul Focsani, ca multe alte orase din Romania, a capatat in timpul regimului comunist

Orasul Focsani, ca multe alte orase din Romania, a capatat in timpul regimului comunist o alta infatisare. Nicicum mai frumoasa, suportabila insa printr-o gospodarire destul de decenta in acea vreme si printr-un dram de noroc ca un numar de cladiri impunatoare sa scape totusi raziei comuniste.

Înainte de toate a fost un oraș iubit de locuitorii lui. Firesc ar putea

Înainte de toate a fost un oraș iubit de locuitorii lui. Firesc ar putea spune oricine, nicidecum pentru ca nu întotdeauna localnicii isi iubesc urbea sau satul. Nici altădată si mai ales astăzi.

Așa arata frumosul nostru liceu pe vremea aceea. Acesta este printre singurele clădiri care

Așa arata frumosul nostru liceu pe vremea aceea. Acesta este printre singurele clădiri care si-au păstrat fațada.

 Astăzi imaginea orașului Focșani nu este foarte cunoscuta. Locuit inca din timpul neoliticului,

Astăzi imaginea orașului Focșani nu este foarte cunoscuta. Locuit inca din timpul neoliticului, dovada a sapaturilor arheologice, atestat documentar pentru prima data la 30 ianuarie 1575, este orașul cu cel mai mare număr de biserici din Romania raportat la numărul de locuitori si un oraș poate prea mic in raport cu numărul mare de personalitatea pe care l-a dat. Cu un număr de 100. 000 locuitori astăzi si 25. 000 in 1900, Focșaniul este locul unde s-au născut sau au locuit : Anghel Saligny, Duiliu Zamfirescu, Gheorghe Tattarescu, arhitectul Ion Mincu, actrița Leopoldina Balanuta, acestea fiind doar câteva nume.